OFFLINE

"Anyám megrémül, hogy házon kívül szomorú vagyok"

2007. március 14., szerda 10:25

A divatbemutatók modelljei kifejezéstelen, sőt megvető arccal jelennek meg a kifutón. A szigor állítólag kötelező, de a magas sarok is közrejátszik.
(Fotó: AFP)
Egy bemutató-rendező szerint a nagy divatfotósok a felelősek ezért a trendért. Ha ők úgy döntenek, hogy az agresszív, elkínzott imázs a trend, akkor ez így lesz a kifutón is. Az öltözőkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás előtti pillanatokban is erre intik a lányokat: "Légy agresszív és elérhetetlen." "Hódítsd meg őket mosoly nélkül." Vagy egyszerűen: "Nem mosolyogni!" "Eltökéltség!". És amikor felhangzik a zene és a lányok elindulnak, a mosoly eltűnik.

 

Isabel, egy 22 éves brazil modell alátámasztja a rendező szavait: "Miért vagyunk olyan komolyak, amikor a kifutón vagyunk? Mert ezt kérik tőlünk, sőt megparancsolják. Tilos a legkevesebb vidámság is. Száj bezárva, merev tekintet, mehetünk. És aztán, amikor meglátom a fotóimat, nem ismerek magamra. Ha a lapot hazaviszem, anyám megrémül és azt gondolja, hogy házon kívül szomorú vagyok, nem eszem, elhanyagolom magam, elsorvadok" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

 

A megszólaltatott divattervezők szerint az az idő, amikor a modellek "ringatóztak és nevettek" már a múlté, a nyolcvanas években volt ez divatban. Ő azonban prózai okát is látja annak, hogy a lányok morcosak. "A sarkok a rögeszméik. Már két év óta, amióta 10 centiméteres magasságnál tartanak. Annyira arra kell koncentrálniuk, hogy ne essenek el, hogy másra nem tudnak gondolni."
(Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.15 14:41:51cdg

  vannak azért kivételek: )
  Michael Kors fw 07
  http://img88.imageshack.us/img88/9733/kors01re2ij7.jpg

 • 2007.03.23 11:17:40Marvin

  Nem tudom, de ez a szigorú arc inkább nevetséges egy ilyen ropitól, mind sem komoly.

  A másik vicc, hogy kis metroszexuális divatdiktátorok (leánykori nevükön ruhaipari szakmunkások) mondják meg, hogy azok az idők már lejártak...

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta