OFFLINE

"Anyám megrémül, hogy házon kívül szomorú vagyok"

2007. március 14., szerda 10:25

A divatbemutatók modelljei kifejezéstelen, sőt megvető arccal jelennek meg a kifutón. A szigor állítólag kötelező, de a magas sarok is közrejátszik.
(Fotó: AFP)
Egy bemutató-rendező szerint a nagy divatfotósok a felelősek ezért a trendért. Ha ők úgy döntenek, hogy az agresszív, elkínzott imázs a trend, akkor ez így lesz a kifutón is. Az öltözőkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás előtti pillanatokban is erre intik a lányokat: "Légy agresszív és elérhetetlen." "Hódítsd meg őket mosoly nélkül." Vagy egyszerűen: "Nem mosolyogni!" "Eltökéltség!". És amikor felhangzik a zene és a lányok elindulnak, a mosoly eltűnik.

 

Isabel, egy 22 éves brazil modell alátámasztja a rendező szavait: "Miért vagyunk olyan komolyak, amikor a kifutón vagyunk? Mert ezt kérik tőlünk, sőt megparancsolják. Tilos a legkevesebb vidámság is. Száj bezárva, merev tekintet, mehetünk. És aztán, amikor meglátom a fotóimat, nem ismerek magamra. Ha a lapot hazaviszem, anyám megrémül és azt gondolja, hogy házon kívül szomorú vagyok, nem eszem, elhanyagolom magam, elsorvadok" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

 

A megszólaltatott divattervezők szerint az az idő, amikor a modellek "ringatóztak és nevettek" már a múlté, a nyolcvanas években volt ez divatban. Ő azonban prózai okát is látja annak, hogy a lányok morcosak. "A sarkok a rögeszméik. Már két év óta, amióta 10 centiméteres magasságnál tartanak. Annyira arra kell koncentrálniuk, hogy ne essenek el, hogy másra nem tudnak gondolni."
(Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.15 14:41:51cdg

  vannak azért kivételek: )
  Michael Kors fw 07
  http://img88.imageshack.us/img88/9733/kors01re2ij7.jpg

 • 2007.03.23 11:17:40Marvin

  Nem tudom, de ez a szigorú arc inkább nevetséges egy ilyen ropitól, mind sem komoly.

  A másik vicc, hogy kis metroszexuális divatdiktátorok (leánykori nevükön ruhaipari szakmunkások) mondják meg, hogy azok az idők már lejártak...

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta