OFFLINE

"Anyám megrémül, hogy házon kívül szomorú vagyok"

2007. március 14., szerda 10:25

A divatbemutatók modelljei kifejezéstelen, sőt megvető arccal jelennek meg a kifutón. A szigor állítólag kötelező, de a magas sarok is közrejátszik.
(Fotó: AFP)
Egy bemutató-rendező szerint a nagy divatfotósok a felelősek ezért a trendért. Ha ők úgy döntenek, hogy az agresszív, elkínzott imázs a trend, akkor ez így lesz a kifutón is. Az öltözőkben kifüggesztett figyelmeztetések még a felvonulás előtti pillanatokban is erre intik a lányokat: "Légy agresszív és elérhetetlen." "Hódítsd meg őket mosoly nélkül." Vagy egyszerűen: "Nem mosolyogni!" "Eltökéltség!". És amikor felhangzik a zene és a lányok elindulnak, a mosoly eltűnik.

 

Isabel, egy 22 éves brazil modell alátámasztja a rendező szavait: "Miért vagyunk olyan komolyak, amikor a kifutón vagyunk? Mert ezt kérik tőlünk, sőt megparancsolják. Tilos a legkevesebb vidámság is. Száj bezárva, merev tekintet, mehetünk. És aztán, amikor meglátom a fotóimat, nem ismerek magamra. Ha a lapot hazaviszem, anyám megrémül és azt gondolja, hogy házon kívül szomorú vagyok, nem eszem, elhanyagolom magam, elsorvadok" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz napilapnak.

 

A megszólaltatott divattervezők szerint az az idő, amikor a modellek "ringatóztak és nevettek" már a múlté, a nyolcvanas években volt ez divatban. Ő azonban prózai okát is látja annak, hogy a lányok morcosak. "A sarkok a rögeszméik. Már két év óta, amióta 10 centiméteres magasságnál tartanak. Annyira arra kell koncentrálniuk, hogy ne essenek el, hogy másra nem tudnak gondolni."
(Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.15 14:41:51cdg

  vannak azért kivételek: )
  Michael Kors fw 07
  http://img88.imageshack.us/img88/9733/kors01re2ij7.jpg

 • 2007.03.23 11:17:40Marvin

  Nem tudom, de ez a szigorú arc inkább nevetséges egy ilyen ropitól, mind sem komoly.

  A másik vicc, hogy kis metroszexuális divatdiktátorok (leánykori nevükön ruhaipari szakmunkások) mondják meg, hogy azok az idők már lejártak...

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta