OFFLINE

Sztriptízbár éttermét tesztelte a NY Times kritikusa

2007. március 12., hétfő 11:55

Az utóbbi hetekben az étteremlátogatást sportként űző és az étteremkritikákat Bibliaként olvasó ínyenc New Yorkiak körében nem kell keresni a társalgás témáját: az étteremkritika fronton kitört a háború. A New York Times jelenlegi kritikusa, Frank Bruni, egyik legutóbbi írásában (az adható maximális négyből) egyetlen csillagra sem méltatta a Kobe Club nevű új helyet, és ezzel gyakorlatilag nem ajánlja. A vendéglő méregdrága, luxusminőségű steak-re specializálódott („lelketlen, felülárazott húsbirodalom”).

A New York Times étteremkritikusi pozíciója intézmény –a mindenkori betöltőjének ítéletétől éttermek sorsa függ. Nem csoda hát, hogy az ominózus írás nem okozott túl nagy örömöt a Kobe Club tulajdonosának, Jeffrey Chodorow-nak. Olyannyira nem, hogy felháborodásának egy, a New York Times gasztronómiai szekciójában megjelentetett, egész oldalas hirdetés formájában adott hangot (teljes terjedelemben itt olvasható). Egy ilyen ára kb. 40.000$. A rovatvezetőnek címzett levélben a médiát és a felkészületlen kritikusokat okolja előző étterme kudarcáért is, Frank Bruni-t pedig gyakorlatilag alkalmatlannak minősíti. Bejelenti továbbá, hogy személyes blogot indít, amelyben a Bruni által értékelt éttermeket teszteli majd, és felülvizsgálja az általa írt kritikákat.

Az eset hatalmas port kavart az éttermi és gasztronómiai körökben, az étteremtulajdonos mellé álló és annak igazat adó tábor méltatja bátorságát, többen viszont annak a véleménynek adnak hangot, hogy „vajon mennyire jó ötlet 40ezer dollárt arra költeni, hogy emlékeztessük a világot arra, hogy a New York Times szerint rossz az éttermünk.” A meccs  következő lépését Bruni tette meg: utolsó étteremtesztje egy exkluzív sztriptízbár steak-éttermére esett, amelynek még egy csillagot is odaítélt. Ennek üzenet értéke van, nyilvánvalóan azt kívánja Chodorow tudtára adni, hogy „még egy sztriptízbár étterme is jobb, mint a Tiéd”.

Szóval, áll a bál, a messziről is  izgalmasnak tűnő eseményeket érdeklődéssel figyelemmel kísérjük.

A Gawker cikke nyomán, Chili&Vanilia

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta