OFFLINE

Csokoládéfesztiválok szerte a világban

2007. március 12., hétfő 16:30

Az MTI összeállított egy kis csokoládéfesztivál-kalendáriumot, hogy aki netán nem tud mit kezdeni pénzével és szabadidejével, bódultra zabálhassa végig a nagyvilágot.
 

Divatba jött a csokoládé: világszerte egyre gyakrabban rendeznek csokoládé-fesztiválokat. Léteznek olyan ínyencek, akik kontinensről kontinensre járnak, hogy csokoládé-szenvedélyüknek ilyen módon is hódolhassanak.
 
Néhány esemény különösen ígéretesnek tűnik. Ilyen például az Eurochocolate az olaszországi Modicában, március 17. és 25. között, vagy az Annual Kona Chocolate Festival, (Hawaii), amelyet március 22-24. között rendeznek.
 
Immár nyolcadszor rendezik meg az egyesült államokbeli Long Grove-ban május 4. és 6. között a csokoládés ínyencségek, újdonságok és rajongóik szokásos évi randevúját. Rá pár napra az ugyancsak amerikai Burlingtonban kerül sor egy másik Chocolatefest-re.
 
A nyári szünet után szeptember 8-án és 9-én San Francisco utcáit lepi el az édes, mámorító csokoládé illat, a Ghirardelli Square parádén.
 
A Baltimore-ban októberben megrendezendő eseménynél talán még izgalmasabbnak ígérkezik az olaszországi Perugiában rendezendő csokiünnep, október 13. és 21. között. A kanadai West Coast fesztivál október 14. és 21. között zárja az őszi csokoládészezont.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta