Szusifutár teszt #2: Bambuszliget

Legutóbb a Wasabi kínálatat teszteltük, most pedig a Netpincéren keresztül megnéztük, hogy mit tud a Bambuszliget. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az íróasztalhoz hozott szusik közül eddig náluk ettük a legfinomabbat.

Első alkalommal belestünk abba a hibába, hogy a 13 darabos Bambuszliget-boxot (2290 forint) választottuk, ami betudható annak, hogy kevés embernek van ideje és türelme munkaidőben kis vicces tekercseket egyesével összeállítani. Ha egyszer az ember belekezd, akkor sosincs vége, az ebédből pedig gyorsan vacsora lesz. A Bambuszliget nevű fapados összeállítással nem volt különösebb gond, sőt, ami finom volt belőle, az tényleg az volt, de hiába a sokéves tesztelgetés, a tojásrántottás nigirit, és a kaviárral telepakolt tekercset valahogy mindig feleslegesnek és átverésnek érezzük, még akkor is, ha elismerjük, hogy ezeknek is van létjogosultságuk. A tonhalkonzerves makinak viszont továbbra sincs. 

Második alkalommal ezért már kicsit válogatósabbak voltunk és egy 11 darabos lazac-tonhal összeállítást hozattunk (2100 forint), mellé egy 6 db-os uborkás makival (380 forint). A hal friss volt, a nigiriket ketté lehettet harapni anélkül, hogy a rizs külön életet élve a szójaszószba pottyant volna, kaptunk egy rakás pácolt gyömbért és most először jóllaktunk azzal, amit a futár hozott nekünk.

Árak: magasabbak, mint a Wasabinál, de 3000 forint körül azért már jóllehet lakni.

Minőség: eddig a legjobb futáros szusi, amit Budapesten ettünk. Egyelőre ötös alá.

Hátrány: elképesztően lassúak, és még ha pont szemben van az iroda, akkor is felszámolják az 500 forintot, a külkerületeknél ez persze még magasabb is lehet. 

Tipp: Kezdjük el mondjuk tízkor a válogatás-összerakosgatás folyamatot, 11-kor pedig rendeljük meg, és akkor még talán ebédidőben megérkezik.

Bónusz kínzó kérdés: Miért mindenki azzal a zöld műanyag, főleg húsvéti díszítésre hasonlító műfűvel választja le a szusikról a gyömbért?  

Oszd meg másokkal is!
Mustra