OFFLINE

Tudja mit eszünk a külföldiek szerint?

2007. március 6., kedd 13:43

Roppant szórakoztató sorozatba kezdtek a Chew-n, ahol utánajártak, hogy miket lehet találni magyar konyha címszó alatt az interneten. Egy ausztrál gasztronómiai honlap például a híres magyar parmezános bucit népszerűsíti, aranyszínűre sült, karamellizált hagymakarikákkal és hátszínnel, amit még akkor sem tudtunk volna kitalálni, ha pisztolyt tartottak volna a fejünkhöz. Persze másik honlapokon szerepel már a gulyás - mindjárt egy középkori magyar gulyás - de olyan hozzávalókkal, hogy nem igazán tudtunk ráismerni. De a saját kedvencünk akkor is a brandy-s csirkepaprikás marad, jó sok mexikói csili paprikával és fokhagymával.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.07 19:59:11Memme

    Norvégiában a gulyás hozzávalója alapból az ecet, sűrített paradicsom, néhol oregano is kell bele, és a hab a tortán: láttam olyan szakácskönyvet, ahol azt írják, rizzsel kell tálalni a gulyást.

  • 2007.03.23 11:35:18Marvin

    Nem összekeverendő a magyar gulyás a gulas-sal. Az utóbbit pl. Ausztriában is lehet enni és nem kell csodálkozni, hoegy tál pörköltet hoznak ki. Ja és választhatjuk szlovákiában is knédli mellé...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta