OFFLINE

Tudja mit eszünk a külföldiek szerint?

2007. március 6., kedd 13:43

Roppant szórakoztató sorozatba kezdtek a Chew-n, ahol utánajártak, hogy miket lehet találni magyar konyha címszó alatt az interneten. Egy ausztrál gasztronómiai honlap például a híres magyar parmezános bucit népszerűsíti, aranyszínűre sült, karamellizált hagymakarikákkal és hátszínnel, amit még akkor sem tudtunk volna kitalálni, ha pisztolyt tartottak volna a fejünkhöz. Persze másik honlapokon szerepel már a gulyás - mindjárt egy középkori magyar gulyás - de olyan hozzávalókkal, hogy nem igazán tudtunk ráismerni. De a saját kedvencünk akkor is a brandy-s csirkepaprikás marad, jó sok mexikói csili paprikával és fokhagymával.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.03.07 19:59:11Memme

    Norvégiában a gulyás hozzávalója alapból az ecet, sűrített paradicsom, néhol oregano is kell bele, és a hab a tortán: láttam olyan szakácskönyvet, ahol azt írják, rizzsel kell tálalni a gulyást.

  • 2007.03.23 11:35:18Marvin

    Nem összekeverendő a magyar gulyás a gulas-sal. Az utóbbit pl. Ausztriában is lehet enni és nem kell csodálkozni, hoegy tál pörköltet hoznak ki. Ja és választhatjuk szlovákiában is knédli mellé...

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta