OFFLINE

Károly herceg betiltaná a McDonald's-ot

2007. március 3., szombat 11:15

Az organikus ételek pártfogójaként ismert trónörökös szerint a gyorsétterem kínálata egészségtelen és legjobb lenne betiltani. Károly herceg a meglepő kijelentést egy diabétesz-konferencián tette Abu Dahbiban, ahol egy szakorvostól azt kérdezte, hogy miért nem záratják be a zsíros és egészségtelen ételeiről híres McDonald's-ot, ez lehetne ugyanis az első lépés a cukorbetegség megelőzésére.  A McDonald's hivatalos tiltakozására Károly herceg is magyarázkodni kényszerült. A trónörökös mondatait azzal magyarázta, hogy csak annyit szeretne elérni, hogy a gyerekek máshoz is hozzájuthassanak, mint hamburgerhez és sültkrumplihoz.   

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.03 22:14:23[]

  igaza van az oregnek.  de ha mar itt tartunk, a kolat meg az osszes tobbi agyoncukrozott mocskot is be lehetne tiltani.

 • 2007.03.04 13:04:08Jelle

  Szerintem ne tiltsuk be, csak vezessünk be az iskolai oktatásba egy egészséges életmód tantárgyat.

 • 2007.03.06 10:13:40Veo

  bolletje, egyetértek veled. velem pl. sajnos megutáltatták a sportot a suluban... nem voltam sose jó a fejenállós-bukfencelős szekrényugrálós gimnasztikában, így minden sport nekem egyenlő volt a kudarccal:((

 • 2007.03.06 10:30:02ivadék76

  Sajna itt csak egy valami hibádzik:1.túlságosan is monopolisztikus kiterjedésű,ami szinte magába szippantja, a (Katika & Julcsika)szendvics büfé-jét,2.gyerekek ezrei sokkosan tépik szüleik ruháját,hogy "csak egy kisz kids menüt kérünk"az ugyimutyi játék miatt,3.A változtassunk együtt mindenkinek jó lenne, csak éppen NYERESÉGET nem hozna az "olajtocsogós" konyhára.

 • 2007.03.06 10:43:42Jelle

  Angliában, miután Jamie Oliver a feje tetejére állította az iskolai közétkeztetést, egyes - hülye - szülők a kerítésen keresztül adták be a gyereknek ebédidőben a mekis menüt, mert szegénykének ugye joga van azt enni, amit akar és ha már utálja a ződséget meg a tésztát, hadd legyen meg a napi betevő hambija sült krumplival...

 • 2007.03.07 15:25:12Marvin

  Veo
  Sajnos nekem sem sikerült egyetlen egy normális testnevelőtanárral sem találkoznom. Az összes izomagyú vadbarom volt, kiknek nem a testmozgásra nevelés volt céljuk, hanem hogy mindenféle balfaszságot csináltassanak a gyerekkel. Aztán ha az egyiknek valami nem ment, akkor lehetett megszégyeníteni az egész osztály előtt.
  Szerencsére szüleim ezt ideje korán felismerték és apám hordott úszni, jártam sokáig karatézni és kosárlabdázni. Bár ettől a saslengést még nem tudtam megcsinálni.

 • 2007.03.09 18:32:18efi

  Mérgező ételek (és italok) nincsenek, csak mérgező mennyiségek.
  Egyébként meg tiltsuk be: csülök, kocsonya, zsíros szalonna, pörkölt....
  Szerintem.

 • 2007.03.11 18:44:18katjana

  már hogy ne lenne? minden kaja és ital az, ami árt és nem használ a szervezetednek. mérgez.

  és ha egészen keveset fogyasztasz belőle, akkor pillanatnyilag egészen kis mennyiségű mérget vittél be. de bevittél! ez van. ne áltassuk magunkat.

  és igen. nem túl előnyös a csülök se meg a szalonna se.

  és még egy csomó monden mérgez, ami finom!

 • 2007.03.12 16:59:28efi

  Tévedés. Jelen esetben nyilván nem az arzénról beszélgetünk, hanem pl. a zsírról volt szó, ami nemhogy nem árt a szervezetnek, hanem éppenhogy szükséges, ahogy a cukor is. Az, hogy valaki 5x-ös dózist eszik, iszik meg, nem ok arra, hogy valaki - aki ráadásul sosem járt alighanem a McDonaldsban - eltiltson engem is, aki se tonnaszám se literszám nem fogyasztok hamburgert ill. kólát. Ez bűnbakkeresés csak, holott itt az emberi hülyeségről és felelőtlenségről kellene, hogy szó legyen, mégpedig éppen a fogyasztókat illetően.

 • 2007.03.12 22:26:46katjana

  pusztán növényi zsiradékkal is ki lehet elégíteni a szervezet zsírszükségletét, de nem erről akartam beszélni.
  csülök vs. hamburgerről. Ha csülköt eszel, mindent látsz rajta, amit megeszel. Képzeld el külön-külön az összes hozzávalót az asztalra, ami a kész csülökhöz kellett. Csülök, zsír, só, bors nagyjából. esetleg sör. Képzeld el a hamburgert is. egy kupac csontocska, szőröcske, ilyen-olyan hús, zsír, egy csomó por: ízfokozó, szín, aroma stb. ezek az igazán egészségtelenek, nem a zsír. úgyhogy a csülök marad, hambi mehet.

 • 2007.03.13 11:27:52efi

  Attól, hogy látom, hogy ott a zsír az asztalon nem tudom mennyivel is lesz egészségesebb, ha lenyomok 2 kilót? Hozzátenném azt is, hogy a mekikben nagyobb rend, tisztaság és több ellenőrzés van, mint (jó)néhány kis hentesboltban, szóval nem olyan egyértelmű, hogy mit (v)eszek utóbbiakban. Egyébként nemrég voltam Olaszo.-ban fele annyi kövér ember van, mint nálunk, pedig ott is van egy csomó meki, viszont nem szokás húst hússal, zsírt zsírral enni, meg úgy általában 3x fordulni a tányérral. A bevitt kalória számít, teljesen mindegy hol vesszük.

 • 2007.03.13 11:40:34katjana

  nodehát mekibe se járnak sűrűn...

  viszont ott van usa. a mekinemzet. a legelhízottabb nemzet. és mindenki tudja, hogy ez a gyorséttermek bűne, még ők maguk is.

  mert ugye megint csak oda lyukadunk ki, hogy nem a mennyiség a fő gond. még ha tiszta környezetben is szolgálják ki a szőrcsonthúsdarálmányt, akkor is 100x mérgezőbb,mint a zsíros csülök. MINŐSÉG!

 • 2007.03.13 20:19:55efi

  Továbbra sem tudom értelmezni azt, hogy mitől lenne mérgező? 10 dkg arzén szeletelve, meg a ciános víz az igen, az mérgező.
  Az USA-ban általában sokat esznek, és nem csak az kövér, aki a mekibe jár. Keveset mozognak, és relatíve nagyon olcsó az élelmiszer, még a szegényebb rétegben (feketék, spanyolajkúak) között is rengeteg a kövér ezért. A meki kaja semmivel sem jobb v rosszabb, mint az áruházakban a polcról levehető ételek 99%-a, van minőségellenőrzés, és semmi olyat nem találtak benne, ami miatt ne lehetne árusítani. Az egy dolog, hogy könnyebb vele bevinni x kalóriát, mint sok más kajával, de ez már az emberi gyengeség oldala. Ilyen alapon a süteményeket, csokikat sokkal inkább be lehetne tiltani (Meg a sört, a cigarettát stb, ugye, ez a megoldás??). 10-ből 7 ember hülyesége miatt ne szívjon már a maradék 3!

 • 2007.03.14 11:05:19katjana

  a 'mérgezést' Te használtad először, azóta építem be én is ilyen formán a mondandómba.

  mivel engedélyezett a sok aroma, ízfokozó, tartósítószer, így nem tiltható be. Nem tudom, milyen összehasonlításra hivatkozol, de biztos vagyok benne, hogy egészségre károsabb (mérgezőbb) a meki kaja még kis mennyiségben is, mint a bolti élelmiszerek. Ezt a mennyiség dolgot meg nem értem. Ha valami olyan romboló, hogy csak havi 1 darabot bír el a szervezet károsodás nélkül, akkor minek? meg mi a mennyiség? nyilván ha heti 3x eszel mekiben, akkor sem fetrengsz iszonyatos fájdalmak között, közben meg már rég rossz...

  nem tudom jobban magyarázni: a rengeteg adalékanyag,zsír és cukor miatt mérgezők ezek a kaják. Nézd meg a Big Size Me magyarul is beszerezhető filmet. nem az a lényeg, hogy a csávó hetekig csak mekikaját eszik és lassan haldoklik a végére, mert ezt persze egy csomó más kajával is meg lehet csinálni, hanem hogy utánajára mekikaja tartalmainak, mennyiségeinek és konkrétan függőséget okozó adalékanyagok is vannak ott. Ez meg azért már nem mindegy.

 • 2007.03.14 11:11:04katjana

  nem tudom, milyen összehasonlításra hivatkozol, de biztos vagyok benne, hogy a bolti élelmiszerek, pláne a belőlük készült házi kaja (mert azért készételekről beszélünk, ne hasonlítsuk a hamburgert a savanyú cukorkához) sokkal kevésbé károsak az egészségre, mint a meki.

  persze, nem bírják betiltani, mert az ízfokozók, az aromák, tartósítószerek legális dolgok. de a mekikaja szinte csak ezeket tartalmazza!!

  mézd meg a Big Size Me magyarul is beszerezhető dokufilmet. nem az a lényeg, hogy a csávó hetekig csak mekikaján él és a végén csendesen haldoklik, mert ezt más kajákkal is el lehet érni. hanem hogy utánajár, miből és mennyi van a mekikajában. és bizony húzódnak a függőséget okozó adalákanyagok is, ami ilyen egészségtelen kajánál, meg önmagában is elég érdekes...

 • 2007.03.14 11:11:46katjana

  na, először nem ment, aztán rövidítettem. erre mindkettő kikerült.

 • 2007.03.14 18:06:35efi

  Akkor másképp kérdezem:
  egyszer: miért pont a meki lenne a kivétel? Manapság ezen az alapon már igen sok mindent be lehetne tiltani.
  másodszor: ha én havonta meg akarok enni egy bigmacet, miért ne ehetnék amiatt, mert mások 30-at esznek és emiatt betiltják?
  harmadszor: nyílvánvaló, holtbiztos összefüggést a benn lévő adalékok,tartósítószerek valamint a mindenféle különleges nyavaják (betegségek) között nem mutattak ki. (Egyértelmű, hiszen akkor már be lenne tiltva) kivéve:
  elhízás! Ez pedig keményen és szinte kizárólag a bevitt kalória mennyiségétől függ (pontosabban a be-ki különbségétől). Ez nem alap arra, hogy kijelentsük van a meki, ami a kínálata miatt betiltandó és van a minden más.
  Divat szidni a multikat, nem divat firtatni az egyén felelősségét, ők sok esetben fel vannak mentve. Ők a szegény "áldozatok". Persze megértem: mozogni, önuralmat gyakorolni, azt sokkal nehezebb, mint bűnbakot találni. Helyette jön az, hogy "én még a levegőtől is hízom" (hát persze), de addig már nem terjed a figyelem, hogy pl irodai ülőmunka mellett, nulla mozgással egész nap, már egy normál adag ebéd is több a szükségesnél (reggeli és vacsora nélkül is!) és akkor mekiről még szó sincs.

 • 2007.03.14 18:52:55katjana

  én speciel egy gyerek után soványként is betiltanám a mekit.

  de a lényeg igenis a multiságukban rejlik. nem angyalok a kis cégek sem, csak kicsiégüknél fogva kevesebb aljasságot tudnak elkövetni, mint a multik. minél nagyobb egy multi, annál gennyesebb eszközökhöz nyúl a pénzért. a meki pedig a világon a legnagyobbak között van. a börgert, meg a kokát is nyugodtan be lehetne tiltani, ebben igazad van. és igen. de ha így gondolkoznánk, ahogy Te, akkor nyugodtan lehetne finom ízű hipót iszogatni és boltot csinálni neki, csak abból mondjuk évi egy cseppet lehet. de lehet, nem? mert a mekit is lehet havonta 1x? mert az elméleted alapján vessen magára, aki többet iszik és szétmarja a gyomrát?

 • 2007.03.14 19:19:29efi

  Aha. És miért van az, hogy én mégsem tolom tonnaszám? Mert akkor ebből biza az jön le, hogy bennem van a hiba, hiszen a meki, az üzlethelyiség pölö, ahogy ott áll a maga fizikai valójában, meg a reklám a tv-ben az maga a gonosz és ez axióma és rám is kéne vonatkoznia. Vagy mégsem az, de akkor megint odajutunk, hogy hogyan is van ez az emberekkel magukkal, meg a saját hülyeségükkel?
  Az utolsó mondatodra meg: így van. Ha valaki megiszik egy liter hipót, ki a hülye, a hipó?
  Nem kötelező mekibe járni! Akkor sem ha reklámozzák. Akkor sem, ha hatalmas. Akkor sem, ha szomszéd is odajár. Mérlegelni, hogy nekem mi a jó, na azt kötelező.

 • 2007.03.14 22:29:34katjana

  szerintem az az önámítás, hogy ha ritkán mérgezzük magunkat, akkor az olyan, mintha nem is.

  a hipósat félreértetted. mintha lenne egy baromi finom, direkt iható ízű hipót áruló cég, direkt ivásra szánva. így belegondolva nem az a logikus szerinted,hogy ne legyen ilyen cég?

  mert az eddigi elméleted alapján legyen nyugodtan, vesse magára a konyhasót, aki iszik ebből. szerintem inkább a lehetőség se legyen meg. a meki a hülyékre alapoz nagyrészt. azokra, akiktől nem várható el a mérlegelés,mert nem futja rá nekik agyilag. és ez aljasság, iparágat építeni rájuk.

 • 2007.03.15 18:38:42efi

  Az embereknek sokmindenre nem futja agyilag.
  Szóval akkor mi legyen ezekkel: cigarettagyártók, kocsmák, szőlőtermesztők, kereskedelmi tv-k, magyar konyha, porszívóügynökök, tv-shop, sms-szavazás??
  Akkor legyünk következetesek és tiltsunk be mindent, ami káros annak, akinek nem futja rá agyilag! Ezekre is iparágak épülnek, némelyike még károsabb is. Csak mindig az a szemét meki a hamburgerével, meg a coca-cola, ők a főbűnösök.

 • 2007.03.15 20:07:58katjana

  kezdjük az egészséggel, mert tényleg az a legfontosabb. akik ezt károsítani merik szánt szándékkal, azok ne legyenek. ilyen demagóg módon,igen. aztán jöhet sorban a többi, de kereskedelmi tévé és topshop pl. létezhetne, csak teljesen más tartalommal. igaz, meki is létezhetne, ha 2 szelet tönkölybúza kenyérke közé juhtúrót és gomolya sajtot szorítanának mondjuk.

 • 2007.03.15 21:13:11efi

  Értem. Mindent betiltunk, ami káros (szerintem ezután kb nem is maradna semmi). És ki dönti majd el, hogy mi a káros, te? Mert ha másokat kérdezel, lehet, hogy mást mond (mondjuk az a tömeg, aki a mekibe jár)
  Jöhetnek sorban igaz: bortermelés betiltva (mert vannak gyengeakaratú részegek), mobiltelefon betiltva (mert vannak megszállott sms-ezők), reklámok betiltva (mert egyesek nem tudnak különbséget tenni a mese és a valóság között). Gratula, szép új világ lenne.

 • 2007.03.16 09:52:29katjana

  egyébként miért is olyan szörnyűséges elképzelni egy világot ezek nélkül?

  tényleg, hova jutna a világ mekdonaldsz meg sms nélkül...

 • 2007.03.16 09:55:04katjana

  egyébként az sms nem is káros :D

 • 2007.03.16 11:53:35efi

  Azért, mert nem vagyunk egyformák.
  Az sms nem káros, kivéve, ha emeltdíjas és sokat küldenek belőle, hogy vkinek ne 102256, hanem 102257 szvazata legyen :)

 • 2007.03.16 12:19:04katjana

  mindenesetre ezek nélkül nagyon gyorsan el tudok képzelni egy élhetőbb,és főleg(!) egészségesebb létezést.

 • 2007.03.16 22:30:59Lepkecske

  Ezt úgy irod, mintha probáltad volna már ezt!? ;)

 • 2007.03.17 13:48:19katjana

  próbáltam elképzelni. Megy! ;)

 • 2007.03.21 12:27:06kudarc

  Azt hiszem meki nélkül tudom hova jutna, aki nem képes más munkát ellátni, máshova nem jó, vagy diák, annak ez munkahely. A diáknak az időbeosztás miatt, mert úgí készítik el, ahogy neki jó, a többinek meg nem nagyon van válsztása. De aki ott dolgozik azokkal miért bánnak-kivétel nélkül-úgy mint egy idiótával?

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta