OFFLINE

Egyre jobban hizlalnak a gyorséttermek

2007. február 28., szerda 12:04

Egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet szerint egyre jobban hizlal a gyorséttermek kínálata. „Az étteremláncok tulajdonosai úgy gondolják, hogy a fogyasztók elvárják tőlük, hogy pénzükért minél többet kapjanak. Így kerülnek bele egész tábla csokik és bonbonok a süteményekbe, húsgombócok a lasagnába”- nyilatkozta az MSNBC-nek Michael Jacobson, a szervezet igazgatója.

Míg azt gondolnánk, hogy már egy Whoppertől kétszer akkorára nő a fenekünk, az amerikai gyorséttermekben gyakran egy adag ételben megvan a napi szükséges 1800-2200 kalória. A Ruby Tuesday kolosszális hamburgere például 2000 kalóriát tartalmaz, ami nagyjából két és fél Big Mac menünek felel meg, az Uno Chicago Grill-láncnál  pedig simán kapni 2500 kalóriás pizzákat.

A szervezet azt szeretné elérni, hogy az éttermek kötelezően feltüntetessék az egyes ételek kalóriaértékét és zsírtartalmát, a szakemberek szerint ugyanis sok vendég visszariadna a kalóriabombák fogyasztásától, ha pontosan tudná, hogy mennyi zsírt és szénhidrátot tartalmaznak.

"Az étteremláncok tulajdonosait nem igazán érdeklik az ilyen kérdések. Ráadásul itt nem is valami olyasmiről van szó, mint az ételmérgezés, ami pár órán belül súlyos tüneteket okoz. A szívelégtelenség, a magas vérnyomás és az a számtalan betegség, amit egyértelműen a túlsúly okoz, hosszú éveken keresztül öli csak meg az embereket"- tette hozzá Jacobson. (Fotó: Nutrition Action Newsletter)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.02.28 14:05:33Veo

    ezzel szemben az előkelő (drága) éttermekben rengeteg pénzért adnak 2 falatot:)

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta