OFFLINE

Egyre jobban hizlalnak a gyorséttermek

2007. február 28., szerda 12:04

Egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet szerint egyre jobban hizlal a gyorséttermek kínálata. „Az étteremláncok tulajdonosai úgy gondolják, hogy a fogyasztók elvárják tőlük, hogy pénzükért minél többet kapjanak. Így kerülnek bele egész tábla csokik és bonbonok a süteményekbe, húsgombócok a lasagnába”- nyilatkozta az MSNBC-nek Michael Jacobson, a szervezet igazgatója.

Míg azt gondolnánk, hogy már egy Whoppertől kétszer akkorára nő a fenekünk, az amerikai gyorséttermekben gyakran egy adag ételben megvan a napi szükséges 1800-2200 kalória. A Ruby Tuesday kolosszális hamburgere például 2000 kalóriát tartalmaz, ami nagyjából két és fél Big Mac menünek felel meg, az Uno Chicago Grill-láncnál  pedig simán kapni 2500 kalóriás pizzákat.

A szervezet azt szeretné elérni, hogy az éttermek kötelezően feltüntetessék az egyes ételek kalóriaértékét és zsírtartalmát, a szakemberek szerint ugyanis sok vendég visszariadna a kalóriabombák fogyasztásától, ha pontosan tudná, hogy mennyi zsírt és szénhidrátot tartalmaznak.

"Az étteremláncok tulajdonosait nem igazán érdeklik az ilyen kérdések. Ráadásul itt nem is valami olyasmiről van szó, mint az ételmérgezés, ami pár órán belül súlyos tüneteket okoz. A szívelégtelenség, a magas vérnyomás és az a számtalan betegség, amit egyértelműen a túlsúly okoz, hosszú éveken keresztül öli csak meg az embereket"- tette hozzá Jacobson. (Fotó: Nutrition Action Newsletter)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.02.28 14:05:33Veo

    ezzel szemben az előkelő (drága) éttermekben rengeteg pénzért adnak 2 falatot:)

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta