OFFLINE

A világ divatdiktátorai: Hubert de Givenchy

2007. február 28., szerda 17:14

Égető kérdések a leghíresebb kreátorokról, akiknek a világ arra fogékony része szájtátva nézi kollekcióját, és bár a nevét sem biztos, hogy ki tudja ejteni, mindent megadna azért, hogy egyszer az életben vehessen tőle legalább egy bokazoknit. Elsőként a születésnapos Hubert de Givenchy.
 
Él-e még? Igen, február 20-án töltötte be a nyolcvanat
 
Bölcsesség róla: „Hubert ruháiban semmi rossz nem történhet velem” – Audrey Hepburn.
 
Bölcsesség tőle: „Ha az embernek van egy szép arca, de legfőképp tehetsége, akkor nincs szüksége trükkökre, hogy megmutassa, miben több mint mások. (…) A trükkök és ámítások azoknak valók, akiket egyébként nem vesznek észre” – mondta a nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Vanity Fair című lapnak.
 
Kapcsolatai? Őszinte, mély és ahogy ő maga fogalmazott „boldogító” barátság kötötte Audrey Hepburn-höz, hosszú éveken át mégsem ő, hanem Philippe Venet szabómester volt a partnere.
 
Divatház? 1952-ben nyitott Párizsban couture-házat, amit 1996-ban hagyott el.
 
Újításai?  Az elsők között látta el a nőket egyszerre sportos és könnyen kezelhető anyagokkal.
 
Stílusjegyei? Egyszerű, elegáns, tradicionális szabásvonalak, hatásos minimalizmus jellemzi. Kedvelte az élénk színeket, mint a pink, sárga, királykék, de az egyszerű feketét is ő definiálta újra. Különösen nőknek szánt kollekcióiban alkalmazott nagy előszeretettel hatalmas kalapokat, melyek gyakran a modellek arcát is eltakarták.
 
Kik jártak benne? Jackie Kennedy, Audrey Hepburn és II. Erzsébet angol királynő.
 
És még mi érdekes? Magassága miatt egyesek struccnak nevezték.
2006 decemberében 807 000 dollárért árverezték el azt a fekete ruhát, melyet Hepburn viselt az Álom luxuskivitelben című filmben.
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.28 23:34:55cdg

  Az is elég gáz ha valaki szájtátva nézi a Givenchy
  bemutatóit és csak Hubert de Givenchy nevét ismeri a divatházzal kapsolatban.Meg lehetne említeni mondjuk Riccardo Tiscit.Dehát egy olyan blogban ahol egy Yves Saint Laurent vintage ruhát le Frabato ruháznak ez pont megfelelő csak akkor nem kéne az elején olyan nagyképen írni arról,hogy ki mennyire imeri a divatházat.

 • 2007.02.28 23:36:12cdg

  Az is elég gáz ha valaki szájtátva nézi a Givenchy
  bemutatóit és csak Hubert de Givenchy nevét ismeri a divatházzal kapsolatban.Meg lehetne említeni mondjuk Riccardo Tiscit.Dehát egy olyan blogban ahol egy Yves Saint Laurent vintage ruhát le Frabato ruháznak ez pont megfelelő csak akkor nem kéne az elején olyan nagyképen írni arról,hogy ki mennyire imeri a divatházat.

 • 2007.03.01 00:37:08helviti

  Attól, hogy valami márkás,még lehet szörnyű. Mint például az a ruha, (pláne a csótánytaposó szandállal). Legalábbis szerintem régen rossz, ha valaki csak a márka alapján értékel egy-egy ruhadarabot, cipőt... akármit. Kit érdekel, hogy nyanyás a cipő, vagy nevetséges a ruha anyagának mintája - a lényeg hogy valami menő luxusmárka terméke legyen? Vagy hogy is van ez?

 • 2007.03.01 03:53:23Médiageci

  Jópofa sorozat lesz ez, remélem a fiatalabbakat sem hagyjátok ki (Gaultier, Galliano) meg a magyarokat sem (még ha nem is igazán diktátorok). Azzal a névkiejtőssel gondolom elsősorban a "vörszészre" gondoltál, az a legelterjedtebb ilyen poén (Showgirls, P!nk). :)

 • 2007.03.01 10:10:44feng zsuzsi

  cdg, igazad van, filózgattam is egy ideig, h beleírjam-e tiscit vagy ne, aztán inkább a tömörség mellett döntöttem. most ismét filózgatok. :)

 • 2007.03.01 17:17:06jaczkobela

  cdg-nek! Nem igazán értem, miért kéne mindenkinek mindenről ugyanazt gondolni. Ha meg már mindenáron muszáj cikizned valamit, akkor legalább te olvasd végig a kommentedet, és javítsd ki a hibákat. Mert ez így ELÉG GÁZ!!

 • 2007.03.03 12:48:50Jelle

  Jaczkobela, te vagy az ügyeletes békeharcos? LOL

 • 2007.03.03 20:17:02jaczkobela

  Aha! Meg az ügyeletes korrektor. Az tudod mi?

 • 2007.03.04 13:00:22Jelle

  Aki mindig korrigálja és irányítja mások véleményét? :-))

 • 2007.03.04 23:51:04jaczkobela

  bolletje! Az utolsó hozzászólást kérném latinul! LOL

 • 2007.03.06 17:39:13Lilienfeld

  Namostakkor: dzsivancsi vagy dzsivencsi? :) (Valami régi magazinban olvastam, kis hazánk művelt női hölgyeinek illusztrálására.)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta