OFFLINE

Tudja meg, mit ettek az idei Oscar-vacsorán

2007. február 27., kedd 09:44

Többek között 150kg füstölt lazacot, 5kg Osetra kaviárt, 250 bio-csirkét, 8kg francia, fekete, valamint 5kg fehér, olasz szarvasgombát, 75kg friss tonhalat, 150kg garnélát, tonnányi további nemeshalat, osztrigát, kagylót, homárt, mintegy 300kg Wagyu bélszínt, 250kg legjobb minőségű csokoládét (Forrás: az Oscar-díj hivatalos honlapjáról)

Fenti hozzávalókból az idei gálavacsorán is Wolfgang Puck  és csapata varázsolt kifinomult fogásokat a sztároknak. Az osztrák származású multimilliomos hollywoodi sztárséf, számos étterem, üzletlánc, termékcsalád megálmodója és tulajdonosa, immár 13. éve az Oscar-díj „udvari szakácsmestere”. Íme néhány ízelítő a díjátadót követő, 1650 fős vacsora svédasztalos menüjéből:

Koktélfalatok

Homár tempura vaníliával és ananásszal; mini luxus-sajtburger remoulade-dal, cheddar sajttal; csípős tonhaltatár szezámos-misos tölcsérben tálalva; tarisznyarák-pogácsa marinált paradicsommal és bazsalikomos aiolival; füstölt lazacos pizza Osetra kaviárral és kapros créme fraiche-sel; alba-i fehér szarvasgombás pizza

 

Tapas

Sütőtökös, szarvasgombás ravioli; gorgonzolás csőben sült gnocchi; csirkesaláta kandírozott kesudióval, mézes-szezámmagos öntettel; salátakehelyben tálalt pirított csirke thai bazsalikommal és fenyőmaggal; almás zellerkrémleves fekete szarvasgombával; rétegezett cékla és kecskesajt pirított mogyoróval, citrusos-salottás vinaigrette-tel

Sushi-bár

A legkülönbözőbb sushi- és makifélék.

Tengeri herkentyűk

Homár, királyrák, osztriga, kagylófélék – mártásokkal

Főételek

Steak kobe-i marhából, bordói mártással; wasabis krumplipüré; roston sült csirkemell; fekete szarvasgombás rizottó; homár Shanghai módra, ropogós spenóttal; tésztában sült csíkos sügér, choron mártással; pirított zöldségek

Desszertek

A desszerteket Wolfgang Puck tehetséges cukrászmestere, Sherry Yard alkotta. A hagyományos Oscar-szobrocska formájúra öntött, aranyporral meghintett csokoládén kívül pl. citromszeletet, csokoládétortát, almás rétest, datolyás-karamelles süteményt és epres sült fagylaltot.

A teljes hivatalos étlapot pedig it nézegethetik.

Chili&Vanilia

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta