OFFLINE

Három Michelin-csillagot kapott egy női séf

2007. február 22., csütörtök 14:13

A dél-kelet franciaországi La Maison Pic-et 3 Michelin- csillaggal tűntették ki, ami már csak azért is szenzáció, mert a Valence-i étterem séfje egy nő. A 37 éves Anne-Sophie Pic a sorban a negyedik nő akinek sikerült a világ legnevesebb gasztronómiai kitűntetését kiérdemelnie. A apró termetű Pic specialitása a tengeri sügér, amit wakaméval, osztrigával, uborka chutney-val és vodkás, citromos vajszósszal szokott tálalni. Anne-Sophie Pic édesapja és a nagyapja szintén 3-Michelin csillagos séfek voltak.
(Fotó: AFP)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.02.22 14:49:02dzsedofka

    van abban egyébként valami, hogy a nagy séfek pasik. megkóstolnám ezt a cuccot, főleg a vajszósz meg az ubis csatni miatt. nyamm.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta