OFFLINE

A jövőben akár pamutot is ehetünk

2007. február 19., hétfő 13:55

A texasi A&M Egyetem kutatói a géntechnológia segítségével kivonták a pamutból a mérgező gosszipol (C30H30O8) nevű polifenolt, ezzel emberi fogyasztásra is alkalmassá tették a pamutot. A kutatókat nem a gasztronómiai szempont izgatta a kutatás során, hanem egyfajta tartalék táplálékot akartak kifejleszteni az egyre növekedő népesség számára. Minket viszont kifejezetten izgalomba hozott az a tudat, hogy a jövőben ehetünk akár pamutpörköltet is.  A textúrája pont olyan, mint a marshmellow-nak.

(Forrás: Apotheken Umschau)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta