OFFLINE

A jövőben akár pamutot is ehetünk

2007. február 19., hétfő 13:55

A texasi A&M Egyetem kutatói a géntechnológia segítségével kivonták a pamutból a mérgező gosszipol (C30H30O8) nevű polifenolt, ezzel emberi fogyasztásra is alkalmassá tették a pamutot. A kutatókat nem a gasztronómiai szempont izgatta a kutatás során, hanem egyfajta tartalék táplálékot akartak kifejleszteni az egyre növekedő népesség számára. Minket viszont kifejezetten izgalomba hozott az a tudat, hogy a jövőben ehetünk akár pamutpörköltet is.  A textúrája pont olyan, mint a marshmellow-nak.

(Forrás: Apotheken Umschau)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta