OFFLINE

A jövőben akár pamutot is ehetünk

2007. február 19., hétfő 13:55

A texasi A&M Egyetem kutatói a géntechnológia segítségével kivonták a pamutból a mérgező gosszipol (C30H30O8) nevű polifenolt, ezzel emberi fogyasztásra is alkalmassá tették a pamutot. A kutatókat nem a gasztronómiai szempont izgatta a kutatás során, hanem egyfajta tartalék táplálékot akartak kifejleszteni az egyre növekedő népesség számára. Minket viszont kifejezetten izgalomba hozott az a tudat, hogy a jövőben ehetünk akár pamutpörköltet is.  A textúrája pont olyan, mint a marshmellow-nak.

(Forrás: Apotheken Umschau)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta