OFFLINE

Bloggerek kegyeit lesik a tengerentúli éttermek

2007. február 8., csütörtök 09:02

Az éttermek sorsáról jelentős mértékben döntő, befolyásos, profi étteremkritikusok mellett az amerikai éttermek egyre inkább a bloggerek kegyeit is keresik. A tengerentúlon számos olyan sikeres blog működik, amelynek szerzői éttermi élményeiket osztják meg az interneten. Írnak az éttermi világ aktualitásairól, kiszimatolt híreiről, pletykáiról, az étlapok és séfek változásáról, valamint elsősorban természetesen az adott étteremben tapasztalt kiszolgálásról és a felszolgált fogások minőségéről.
 
Ez a műfaj mára már elért egy olyan kritikus, véleményformáló tömeget, amelyet az éttermek píárosai kénytelenek figyelembe venni. A blogok olvasói szívesen hagyatkoznak az (egyébként gyakran komoly felkészültséggel rendelkező) „amatőrök” véleményére, hiszen tudják, hogy az éttermi kritikusokat gyakran extra elbánásban részesítik. A másik oldal ugyanakkor sokszor kifogásolja, hogy nem fair, ha pl. egy éttermet rögtön néhány héttel a nyitását követően véleményeznek, ráadásul esetleg olyanok, akik nem is rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel ahhoz, hogy ezt tegyék. Ettől persze a blogokon megjelenő kritikákat akár többtízezren is elolvassák, így az éttermeknek nincs más választása, mint hogy a média új szereplőit nagyon is komolyan vegyék. Felismerni persze nehéz őket, így a szemfüles étteremvezetők vagy kiszúrják őket (pl. fényképezőgép, vagy a sok kérdezősködés alapján), vagy igyekeznek minden egyes vendéget a legmagasabb színvonalon kezelni.

Sajnos nálunk itt még nem tartunk, hiszen a Wittmann fiúk óta igazán komoly véleményformáló étteremkritikusunk is szinte alig akad, de ki tudja, hátha egy előkapott digitális kamera, és jegyzetfüzet csodákat művel…

Forrás: The New York Times

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta