Egy hivatásos groupie Budapesten

A Nagy Britmánia 2! Supernow estjén Nicola de Main-nel találkoztunk. A 29 éves angol tervező körül jelenleg elég nagy a felhajtás, ami egyrészt annak köszönhető, hogy viszonylagos ismeretlenségéhez képest nagyon jó kritikákat kap és hogy ruháinak állítólag nagy rajongója Madonna és Kylie Minogue.

A londoni Fashion Week előtt egy héttel a Millenárison megtartott bemutató de Main szerint igazán jól sikerült, bemelegítésnek pedig kifejezetten ideális volt. „Nagyon jó hely ez a Budapest, bár sokat még nem láttam belőle. Az azért érződött, hogy nagyon nagy a mozgás, itt tényleg történik valami. A péntek estét Lakatos Márkkal a Kuplungban és a Chachachában töltöttük, ami elképesztő élmény volt, mert Londonban elképzelhetetlen lenne, hogy egy metróállomáson egy üvegkalitkában táncoljunk hajnalig”. Végül hozzátette, hogy Lakatos Márk iszonyú tehetséges, ritkán találkozik hozzá foghatóval.


(Jobbra: Nicola de Main, Fotó: Katona Bogi)

De Main, aki saját ruháját viselte az estén, High Street ruhákat tervez és ez meg is látszik a kollekcióin. Viselhető, saját tervezésű anyagokból készített ruhák, garbók szoknyák és leggingsek, amik még akkor is megtették a hatásukat, ha néhol nem éreztük feltétlenül jó párosításnak az aerobik óráról ismert lábszárvédőt és a fekete lakkcipőt, de ez valószínűleg inkább a mi konzervativizmusunknak, mint de Main hibájának tudható be. Amikor arról faggattuk, hogy hova tűntek a honlapján feltűntetett elképesztően jó nadrágok és táskák azt mondta, ez végeredményben ugyanaz az ötlet, mint korábban, de most egy babásabb, virágos elképzelést vitt végig. Ezzel eltalálta mind a minimális számban jelenlevő britbuzi szcéna ízlését és talán még a tömegekben hömpölygő marketing és PR-asszisztensekét is, bár kicsi a valószínűsége, hogy a jól bevált fekete nejlonnadrág helyett ez lenne 2007 iroda-lookja Budapesten.

A nyilvánvalóan baromi tehetséges Nicola de Maint csak szimpatikusabbá tette, hogy nem volt hajlandó sem Madonnáról, sem Kylie Minogue-ról beszélni, mert hogy az úgyis fent van a honlapján. Viszont büszkén ecsetelte, hogy ő egy hivatásos groupie, a pasija ugyanis a Dogs nevű rockzenekarban játszik. Róluk még sosem hallottunk, de Paul Weller is fícsöről a lemezükön, úgyhogy nagyon rossz nem lehet. Ami pedig az idolokat illeti, sehol egy Sienna Miller vagy Kate Moss, Nicola de Main múzsája Juliette Lewis.

A bemutató képeit a baloldali galériában láthatják, a Britmánia 2 zenei felhozataláról pedig itt olvashatnak!

Oszd meg másokkal is!
Mustra