Divat lett Magyarország külföldön

A hétvégi Berlin Fashion Week egyik rendezvényén, a Premiumon annyi rejtett magyar utalásba botlottuk, hogy már-már úgy éreztük, kezdünk divatba jönni külföldön.
 
 
Elsőként is ott volt a dán Noa Noa, amit nálunk nem, legközelebb Bécsben lehet kapni. Barátságos kollekciót felvonultató márka, kockázatmentes szabásokkal, amiket bátran meg lehet venni annak tudatában, hogy nem lesz divatjamúlt másfél év múlva sem (igaz, most sem az). Nos, itt egy Ferihegyen útlevélbe pecsételt vízum mását észleltük egy kabát ujján (lásd fotó). Ebből azt az üzenetet olvastuk ki, hogy jó nálunk a turistáknak. (Megkérdeztük a jelenlévő német cégképviselőt, miért épp ezt a motívumot választották dán kollegái, de sajnos nem tudott érdemi választ adni.)
 
Egy másik standnál egy divatfotó-könyvet lapozgatva akadt meg a szemünk egy szép fotósorozaton, mely egy várandós szőke lányt ábrázolt többek között egy nagyfeszültségű elektromos vezeték alatt. A könyv és egy galéria képviseletében jelenlévő fiatalember csak úgy mellékesen jegyezte meg, hogy a felvételeket egy magyar fotográfnő csinálta, bizonyos Alexandra Kinga Fekete.  Megkérdezte, jelent-e valamit az hogy fekete illetve hogy a Kinga vezeték vagy keresztnév. Elárultuk neki.
 
Aztán egy alapvetően street wearben utazó Sven Schäffler standjába botlottunk, akiről az derült ki, hogy valahol a ferihegyi reptér közelében varrják a kollekció egy részét (a kedves designer srác néhány ruhát épp Budapesten tervezett) és hogy van itt nálunk egy szerveződés, ami éppen a fiatal magyar és nemzetközi designereket akarja összefogni (nem a Wamp). De aztán hiába faggatóztunk trükkösen, ennél többet nem tudtunk kihúzni belőle, úgyhogy ha valaki beposztolná, ki a titkos ernyőszervezet, igazán hálásak lennénk.   
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek