OFFLINE

Bambi, csontváz és a nyolcvanas évek

2007. január 31., szerda 14:18

A hétvégi Berlin Fashion Week egyik legnagyobb kiállításán, a Premiumon jártunk, ahol már a 2007/2008-as ősz és tél divatját mutatták be. Alaposan megnéztük az árukészletet és szintetizáltunk.
 
Legfontosabb tapasztalat az volt, hogy Németország már a tavaszi szezonban zsíros eurókért reprodukálja a nyolcvanas éveket. Visszatért az eddig csak a grunge zenekarokra és a nyolcvanas évekre jellemző testhez tapadó, de a boka alatt már hullámosan tornyosodó csőnadrág, és vele együtt a boka fölött végződő csúcsos orrú csizma is. A trendi nő 2007-ben tehát a Samantha Fox-look modernizált változatát követi.  
 
Szórványosan már az utcaképben is feltűnik, és nyilván csak erősödni fog az új EU-tagországok befolyása: az új divatot a bolgáros és cigányos kendők határozzák meg. Kiegészítők terén még annyit állapítottunk meg, hogy a futártáskáknak és a retikülöknek befellegzett: most a nagy öblös, csónak alakú táskák mennek, melyek lehetnek bármilyen színben bármilyen anyagból.
 
Darkereknek remek hír, hogy a kivénhedt halálfej végre kiegészült maradék részeivel: a szakvásáron rengeteg teljesalakú csontváz motívumot láttunk, hiába szerettük volna, ha végre elhal ez a vonal.
 
Nyilván a sötét és komor téma ellensúlyozásaként jelent meg a sok vadászos, szarvasos, vadmadaras motívum is. Kitűnt közülük Bambi megaszelíd tekintete, akit láttunk pólón, harisnyán, de még cipőn is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.31 17:07:38meskovka

  hello kittyihez képest szerintem bambi még elmegy.
  nem értem amúgy miért olyan különös hogy mesefigurákat dobnak piacra ilyen olyan formában...nemrég valamelyik pletykamagazin címoldalán tündökölt pl galambos dorina mint magyarország legjobban öltözött nője.namármost ő nyilván azért az mert trendi,tehát követi a divatot...namármost olyanoknak mint ő nagyon is kell a babmbi hello kitty nyuszi mókus mickey egér és társaik.eléggé debilek ahhoz hogy ez nekik jól álljon..mondjuk nem tudom mit szólna pl egy kedves kollégám ha befeszítenék a kutatóintézetbe egy babmis szütyővel,vagy egy neccharisnya tornacsukába-pdig nem vagyunk kockafejek,nem követelmény a zsákruha átlag életkor 28 év-vagy mondjuk az uram ha venék egy olyan kis helyes hello kittys házipapucsot pink kiszerelésben,mellé cipzáros pizsit.persze oké a trend nem átlagembereknek szól,olyan szerencsétlen halandóknak akiknek normális munkájuk van netán 50 en fölüli szomszédjuk aki icanéni..hanem anyuciapuci által finanszírozott komszakos lányoknak,akik "a médiában akarok elhelyezkedni",meg egypár szerencsés celebnek.nekik akik meg megtehetik, jó samantha fox imitálást kívánok..a divat mint olyan szerintem halott.mindenki azt vesz fel ami tetszik neki-sajnos nem azt ami jól is áll rajta-a nagy márkák divatházak csak ebből a sok mindenből általában egyfajtát képviselnek és ennyi.
  egyébként meg ha igaz lenne hogy visszajön a 80 as évek akkor nekem muszáj lenne emigrálnom valahova,mert azt mégegyszer emberileg vállalhatatlannak gondolom.anyun citromsárga zakó volt meg ilyen barna ing apu meg papucscipő és mustárszín nadrág..ááá.rajtam kezdetleges tinin pedig bársonymasnis csat-ó nó-miniszoknya és valami hihetetlen undorító csíkos póló,amit betürve a szoknyába hordtam,és barmo vagánynak éreztem magam.ezt mégegyszer soha.de szerencsére nem ilyen komoly.manapság tényleg nincs megszabva mit vesz fel az ember.a színhatás szerintem fontosabb.erről majd egy későbbi opuszban:)

 • 2007.01.31 18:38:53Nargaroth

  hé, mi a baj a halálfejjel???:(

 • 2007.02.01 10:31:39Veo

  jaj nee! a 80-as évek divatját sose szerettem:( csak a répagatyó ne jöjjön vissza, könyörgöök!:)az emberiség ellenes bőntett volt, még a vékony lányokból is nagypopóst csinált, hát még belőlem:)
  csőnadrág? azt hiszem barkácsolhatok belőle trapézt, nekem sajna csak az áll jól...:(
  hello kitty v. bambi? nekem a kitty jobban bejön, dehát kinek a pap..:)

 • 2007.02.01 10:33:03Veo

  a zsákruháról meg ne is beszéljünk.... az, hogy valami egy 170 cm/40 kilós lányon jól néz ki, az egy 160cm alatti, átlagos lányon lehet, hogy nem. ennyit a divatról:)

 • 2007.03.22 18:49:31elue

  én a kőmosott répa farmerre nem vágyom soha többé a 80-as évekből

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta