OFFLINE

Amikor többréteg hatóanyag megfordul az arcon

2007. január 31., szerda 10:20

Alávetettem magam egy arckezelésnek, amiről eleinte csak annyit tudtam, utána jobb lesz. Közben sem volt rossz, sőt, többréteg kellemes illatú krém fordult meg az arcomon, miközben nekem csak feküdnöm kellett lehunyt szemmel. Beauty tanácsadónk, Harangvölgyi Anna kozmetikus ezúttal nem csak elméletben okított minket.
 

 
A kezelésről eleinte csak a nevét tudtam: „Guinot Hydradermie plusz” és hogy valami tuti francia fejlesztés.
 
1. A procedúra az úgynevezett biológiai radírral kezdődött, melynek során egy krém leoldotta bőröm felszínén az elhalt hámréteget, így készítve fel arra, hogy befogadja a rákövetkező hatóanyagokat.  
 
2. Még mindig az előkészítés része volt a gyümölcssavas kezelés, erre az első mellett azért volt szükség, hogy minél jobban leoldódjon a felső hámréteg. 
 
3. Ezután jöttek a gélek, melyek minden területre - szemre, nyakra, arcra, dekoltázsra - eltérő hatóanyagot tartalmaztak.
 
4. Aztán következett a lényeg, a Guinot cég által kifejlesztett felpuhító és hatóanyag bevitelére alkalmas gép, amiből én sokat nem láttam, csak tudtam, hogy az arcomon szánkázik. A számban fémes ízt éreztem, ami állítólag normális. Megtudtam, hogy a szupergép a kettő az egyben elv alapján működik: felpuhítja a bőrt és ellúgosítja azt, ami azért jó, mert megnyitja a pórusokat, mélyebb rétegekig feloldja a bőrt és a mitesszereket is leoldja. Ezután már könnyebb kinyomni azt, ami megmarad.
 
A gépről még az is kiderült, hogy jobb mint a gőz, mert a gőz úgy puhít, hogy felmelegíti a bőrt, de csak a bőr felszínét. Ez ráadásul ki is hűl kb. 15 perc után és ekkor összehúzódnak a pórusok. A gép viszont mélyebben puhítja föl, és egészen addig hat, amíg ott dolgozik az arcon a krémmel együtt.
 
5. Ezt követte az oxigénkezelés, amikor a gép segítségével krémállagú anyagot visznek a bőrbe. Az arc oxigénnel töltődik fel, ami gyulladáscsökkentő, és megelőzi a bőrpírt is. Más szóval: ettől nem lesz kínosan piros az orcánk, miután kilépünk a kozmetikából.
 
6. Majd különféle pakolások jöttek. Ez nem mindig egyforma, a kezelt személy bőrtípusától eltérő, hogy milyen.
 
7. Végül egy igen kellemes és pihentető kollagénes krémmel végzett masszázs következett, amit egy koncentrátummal végzett kezelés zárt. Ez azokat a hatóanyagokat tartalmazta koncentrált formában, amit a kezelés során végig használt a kozmetikus.
 
„Az egész lényege, hogy minden területet másként kezelünk” – mondja Harangvölgyi Anna – „és azért tartós, mert mélyen, a bőr felső rétegének az alsó részéig ér. Régen az volt a gyakorlat a kozmetikákban, hogy mindenkinek volt egy kis ilyen, egy kis olyan krémje, most pontosan ki van találva, mi mihez passzol, kompatibilisek a krémek. A sok hatóanyagból álló krémeket nem szerencsés keverni.”
 
A kozmetikából távozva egy hétig figyeltem a bőrömet – melyről megtudtam, nem volt éppen kimagasló formában – a kezelés után viszont napokig simább és puhább volt. Minőségi változást csak a hétvégén tapasztaltam, amikor egyrészt sokat tartózkodtam jeges széllel kombinált hóesésben, valamint füstös-bulis szórakozóhelyen.
 
A kezelésről, árakról és tanácsadónkról több infó itt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta