OFFLINE

Madame de Pompadour a nyári divatdiktátor

2007. január 30., kedd 13:50

Hűvösebb nyári napokon öltözzünk Madame de Pompadournak, vagy nézzünk meg néhány epizódot a Csengetett Mylordból, hogy lemásolhassuk az ott látott fazonokat. Egy, a nyári divatot előrejelző Berlinben összeállított katalógust lapozgattunk.

Úgy tűnik, akkor leszünk igazán divatosak nyáron, ha hűvösebb napokon Madame de Pompadournak öltözünk. A rokokó viseletének meglepő újragondolását a berlini Fashion Week kiállításának egyik standjánál fedeztük fel, amikor minden feltűnést kerülve végiglapoztuk az előttünk álló trendeket részletező óriási katalógust.

A barokk viselet ugyan az előző években is jó néhány divattervezőt megihletett, ezúttal még giccsesebb elemekkel bővül majd a stílus, ugyanakkor az eddigiektől karakteresebb színeket és fazonokat nem fedeztünk fel a trendgalériában. A nyár színei közt megtaláltuk a klasszikus fehéret, ekrüt, és bézst, ezek mellett az arany és óarany jelenik meg.

Továbbra is divatosak maradnak a csipkés anyagok, különösen a madeira csipke, és az áttetsző blúzok. A rusztikus anyagok, illetve a selyemnél vastagabb crep de chine lesz kedvelt a nyári trendben. Szintén divatosak lesznek a nagyon színes, mintás anyagokból készült nyári ruhák. A különböző, egymástól elütő színű, és mintájú anyagokat egy ruhadarabon belül is kombinálják majd. A színek kombinációi közt a fekete-fehér variációk lesznek a legdivatosabbak, amelyek néhol ismét az Op-Arthoz nyúlnak vissza. A női ruhák fazonja a már tavaly is divatos A-vonalat, illetve, illetve a húszas évek stílusát idézik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta