OFFLINE

Madame de Pompadour a nyári divatdiktátor

2007. január 30., kedd 13:50

Hűvösebb nyári napokon öltözzünk Madame de Pompadournak, vagy nézzünk meg néhány epizódot a Csengetett Mylordból, hogy lemásolhassuk az ott látott fazonokat. Egy, a nyári divatot előrejelző Berlinben összeállított katalógust lapozgattunk.

Úgy tűnik, akkor leszünk igazán divatosak nyáron, ha hűvösebb napokon Madame de Pompadournak öltözünk. A rokokó viseletének meglepő újragondolását a berlini Fashion Week kiállításának egyik standjánál fedeztük fel, amikor minden feltűnést kerülve végiglapoztuk az előttünk álló trendeket részletező óriási katalógust.

A barokk viselet ugyan az előző években is jó néhány divattervezőt megihletett, ezúttal még giccsesebb elemekkel bővül majd a stílus, ugyanakkor az eddigiektől karakteresebb színeket és fazonokat nem fedeztünk fel a trendgalériában. A nyár színei közt megtaláltuk a klasszikus fehéret, ekrüt, és bézst, ezek mellett az arany és óarany jelenik meg.

Továbbra is divatosak maradnak a csipkés anyagok, különösen a madeira csipke, és az áttetsző blúzok. A rusztikus anyagok, illetve a selyemnél vastagabb crep de chine lesz kedvelt a nyári trendben. Szintén divatosak lesznek a nagyon színes, mintás anyagokból készült nyári ruhák. A különböző, egymástól elütő színű, és mintájú anyagokat egy ruhadarabon belül is kombinálják majd. A színek kombinációi közt a fekete-fehér variációk lesznek a legdivatosabbak, amelyek néhol ismét az Op-Arthoz nyúlnak vissza. A női ruhák fazonja a már tavaly is divatos A-vonalat, illetve, illetve a húszas évek stílusát idézik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta