OFFLINE

Ahol minden nő szíve ellágyul

2007. január 27., szombat 11:00

Mindig csodálkoztunk azon, hogy vannak nők, akiket egyáltalán nem érdekel a szépségápolás, és nem jönnek lázba színes tubusok és tégelyek láttán. A L'Occitane en Provence boltjában, amit nem olyan nagyon régen fedeztünk fel a Mamut II. földszintjén, viszont biztos, hogy még a feministák is ellágyulnak  majd, és azon kapják magukat, hogy nem tesznek mást, mint amire a természet valójában teremtette őket: illatos krémeket szagolgatnak és színes dobozkákat vizsgálnak meg alaposan. Mi utoljára egy mézes, csillogó ajakbalzsammal távoztunk (2590 Ft), ami egyrészt egy nap alatt rendbe rakta a téltől cserepesre száradt szánkat, másrészt pedig olyan szép és illatos, hogy akár vele is aludtunk volna, ha nem nőttünk volna rég ki ebből a korból.

 
A L'Occitane láttán elsőre az itthon továbbra sem forgalmazott The Body Shop jutott eszünkbe, de ez nagyjából minden olyan márka tekintetében igaz, amelyik már a bolt berendezésével is azt sugallja, hogy minden termék aromterápiás, és kizárólag a legtermészetesebb dolgok kerülnek felhasználásra: vanília, levendula, méz és mandula.

Bár sohasem jártunk Provence-ban, valahogy úgy képzeljük el, mint ezt a boltot: visszafogott virágszínek, sok kék és már messziről érezhető illatok. Azoknak, akik azért nem szeretnek illatszerboltba járni, mert megszédülnek a sok kifújt pacsuli illatától, itt nem kell aggódniuk. Az illatok a L'Occitane-ban ugyan pontosan kivehetőek, de egyáltalán nem bántóak, az idegeinket pedig kifejezetten nyugtatják.   

A termékek alapanyagai kizárólag a mediterrán vidékről származnak, nincs bennük semmi állati eredetű, az egyetlen egzotikus összetevőt, a shea vajat pedig egy Burkina Faso-i női munkás csoporttól vásárolják. Ezt csak azoknak mondjuk, akik hajlamosak olyanokkal foglalkozni, mint az állatvédelem és a harmadik világ kizsákmányolása. Ezért a környezetvédőknek is van egy jó hírünk: a boltban kapható krémek papírjai és még a információs füzet is újrahasznosítható papírra vannak nyomva, a cég pedig annyira hangsúlyozottan etikus, hogy meghonosította a „tiszta üzemben” történő gyártási eljárást. Akiket pedig elsősorban az érdekel, hogy a magára kent dolgoktól szép legyen, annak csak ajánlani tudjuk a boltot. A L'Occitane termékei nagyon jó kiegészítői, esetleg alternatívái lehetnek a szintetikus luxuskencéknek.   

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.28 09:17:08CSR bloggerina

  ez meg micsoda gáz duma...

  nyilvánvaló, hogy a fél életemet hiábavalóságokkal töltöttem, hiszen a természet engem valójában arra teremtett, hogy egy illatszerboltban matassak... remélem, az ott dolgozó lányok is olvassák, legalább _valakinek_ emelje az önbecsülését a cikk...

  nem tudom, ti hol éltek, én egy milliós európai nagyvárosban, ahol már nem szokás a nőket azonosítani a házicicussal. igen, budapesten.

 • 2007.01.28 09:43:41múvemáccsó

  2590 1 ajakbalzsamért..???????????

  ELMENT AZ ESZETEK???????????????????????

 • 2007.01.28 12:02:25schneider

  Kedves _malena_!
  Elnézést kérünk ha megbántottuk érzéseit. Kérjük a jövőben se matasson illatszerboltokban, hiszen ön nem házicicus.

 • 2007.01.28 13:36:30CSR bloggerina

  humorizálhatsz, drága, de ez akkor is gáz.

  tudod, már rég lejárt annak az ideje, hogy a feministák azok szőrös lábú férfigyűlölő leszbik.

  tudod, én szeretek emancipunci létemre nő lenni, de a természet nem erre vagy arra teremtett, mert ezek nem ellentétes fogalmak.

 • 2007.01.28 22:27:47helviti

  A "szőrös lábú férfigyűlölő leszbik" régen is csak a feministák egyik csoportját alkották a 4ből. Egy másik csoportjuk például a munka és a család közötti egyensúly megeteremtését tartották fő céljuknak. Szóval azelőtt is gáz volt, hogy az előbbiekkel azonosították magát a feminizmust, nem csak most.
  Másrészt ez tényleg drága. Ha már annyira vágyom mindenféle természetes kenceficére, akkor kikeverem otthon, magamnak, olcsóbban. Sőt, késztermékből is van ennél lényegesen gazdaságosabb verzió.
  Azért nem lehet olyan rossz az a bolt.

 • 2007.01.29 08:10:26jaczkobela

  Érdekes! Ha a tv-ben megnézek egy filmet pl. Baliról vagy a Maldív-szigetekről, nem gurulok be attól, hogy soha nem fogok oda eljutni.

 • 2007.01.29 13:46:11helviti

  Érdekes! Ha látok valamit ami tetszik, nem rohanok el megvenni, csak azért, mert van rá pénzem... Mivel azt más, esetleg fontosabb dologra is költhetem. Az ajakbalzsam árából már egy tankönyvet tudok venni és 400 Ft-om még marad szájápolóra. Akinek más a fontossági sorrend, vagy nagyonsok pénze van az ott költi el, ahol akarja, de nem hiszem, hogy ez itt bármikor kérdéses lett volna.

 • 2007.01.29 15:52:01vasszűz

  Ja,hogy ezt a blogot házicicusok írják házicicusoknak?

 • 2007.01.30 15:10:09trilla

  Nekem is felszaladt a szemöldököm ennek az ostoba feministázós szövegnek láttán. Egyébként nyitása óta látom naponta azt a boltot, s inkább taszít, mint vonz.

 • 2008.06.11 19:21:20Zsofika1228

  Szerintem tök jó a L'Occitane bolt, az Arénáben vagyis tök jó. Én vettem egy cseresznyevirágos tusit, tök klafa illata van. Ya és majd októberben egy ugyanilyen illatú parfümöt szeretnék venni. Nem értem miért szidjátok! Fogadjunk, hogy még egy páram nem is voltatok ebben a boltban. Mért ott vannak olcsóbb dolgok is!

 • 2008.06.11 19:21:49Zsofika1228

  Bocska a helyesírási hibákért!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta