Az ideális próbafülke nyomában

A Retail Week magazin felmérése szerint a londoni nők legrosszabbul a Marks & Spencer próbafülkéiben érzik magukat, főleg azért mert mindig hosszú a sor, a hangulat pedig főleg egy húspiacra hasonlít. Nálunk más a helyzet. Mi mindenhol rosszul érezzük magunkat, itthon ugyanis az a felfogás, hogy elég, ha az üzlet tipptop, a próbafülke meg nyugodtan lehet hátul a sötét raktárban, a dobozok közt. Budapesti üzletek tulajdonosai figyelem, összeírtuk, hogy mi mindennel van bajunk. Négy nő, tíz kifogás.


 

1. Legyen hely! Az nem állapot, hogy egy lehajolásnál, már a fenekünk kidudorítja a függönyt, némelyik próbafülkében még megfordulni sem tudunk.

2. Valamit kell csinálni a tükrökkel, mert hogy van az, hogy az összes üzlet öltözőjében, (kivéve talán az XX by Mexxet a Westendben) az ember kétszer akkorának látja magát mindenben? Ez véleményünk szerint nemcsak figyelmetlenség, de kifejezetten piacellenes. Nem egy felsőt vagy nadrágot hagytunk ott csak azért, mert az áruházi öltöző tükrében egy tehén nézett vissza. A Mango ebből a szempontból megagáz.

3. Még mindig tükör. Olyan kombináció kellene, amit eddig csak a H&M-ben találtunk,  kvázi amikor szemből látod, forgolódás nélkül, hogy hogy nézel ki oldalról. Itt viszont hiba, hogy nincs egy olyan külön előtér, ami például a Mangoban és a Zaraban megvan, ahol nézegetni tudod magad a sok szemközti tükörben.

4. Fényileg jó lenne az olyan megoldás, ahol az ember látja a ruha színét, de azért a súrolófények dominálnak, hogy ne virítson a pattanás a fejünkön. Alapvetően elég lehangoló, ha egy újabb testi hibánkra kell rádöbbeni a próbafülkében.

5. Nem előnyös a hőszigetelő bársonyfüggöny sem, belül pedig a 300 Celsiuson izzó szpotlámpák. Ez minden budapesti Women's Secretre igaz. Ha egy melltartónál többet próbálsz, tuti hogy úgy leizzadsz mintha aerobik órán lennél.

6. Apropó, függöny. Szinte soha nem tudnak olyat felrakni, amin nincs rés, ahol a szomszédban öltözködő nő pasija besasol. Egy próbafülkének legyen ajtaja, a férfiak pedig maradjanak kint. Aki csak a barátja segítségével tud várásolni, az ássa el magát!

7. Legyen kötelező a zene. Attól az embernek jó kedve lesz, mindjárt egy bulit képzel maga elé, ahol férfiakat akar lenyűgözni, tehát vásárol.

8. Fogas. Röhej, hogy ezt le kell írni, de az ember mégis hova tegye a télikabátját, amikor hat réteg pulcsiból egészen bugyiig kell vetkőznie? Sok-sok fogast akarunk. Még jobb lenne egy oldalt elhelyezett asztal vagy pad, hogy az ember nagyméretű táskáját például ne kelljen a koszos padlóra rakni.

9. Bár sokszor érezzük magunkat mellőzve az eladók által, a próbafülkében szeretünk egyedül maradni. A kisebb boltokban például, még mindig előfordul, hogy benéz az eladó miközben épp valami szexi fehérneműt próbálunk, hogy na milyen lett? Ez horror. Köszönjük a kedvességet, de tessék kint maradni.

10. Viszont nem árt, ha a próbafülkék előtt áll egy pár olyan eladó is, aki nem csak vadul hajtogatja az otthagyott ruhákat, de adott esetben segít is. Nincs rosszabb annál, mint cipőt kifűzni, talpig levetkőzni, rájönni, hogy a ruhadarab, túl kicsi/nagy, bő/szűk majd újra visszaöltözni és nekivágni a boltnak egy jobb méretért, csak mert nincs ott senki, aki ezt megtenné helyettünk.



 

Oszd meg másokkal is!
Mustra