OFFLINE

Az ideális próbafülke nyomában

2007. január 25., csütörtök 10:50

A Retail Week magazin felmérése szerint a londoni nők legrosszabbul a Marks & Spencer próbafülkéiben érzik magukat, főleg azért mert mindig hosszú a sor, a hangulat pedig főleg egy húspiacra hasonlít. Nálunk más a helyzet. Mi mindenhol rosszul érezzük magunkat, itthon ugyanis az a felfogás, hogy elég, ha az üzlet tipptop, a próbafülke meg nyugodtan lehet hátul a sötét raktárban, a dobozok közt. Budapesti üzletek tulajdonosai figyelem, összeírtuk, hogy mi mindennel van bajunk. Négy nő, tíz kifogás.


 

1. Legyen hely! Az nem állapot, hogy egy lehajolásnál, már a fenekünk kidudorítja a függönyt, némelyik próbafülkében még megfordulni sem tudunk.

2. Valamit kell csinálni a tükrökkel, mert hogy van az, hogy az összes üzlet öltözőjében, (kivéve talán az XX by Mexxet a Westendben) az ember kétszer akkorának látja magát mindenben? Ez véleményünk szerint nemcsak figyelmetlenség, de kifejezetten piacellenes. Nem egy felsőt vagy nadrágot hagytunk ott csak azért, mert az áruházi öltöző tükrében egy tehén nézett vissza. A Mango ebből a szempontból megagáz.

3. Még mindig tükör. Olyan kombináció kellene, amit eddig csak a H&M-ben találtunk,  kvázi amikor szemből látod, forgolódás nélkül, hogy hogy nézel ki oldalról. Itt viszont hiba, hogy nincs egy olyan külön előtér, ami például a Mangoban és a Zaraban megvan, ahol nézegetni tudod magad a sok szemközti tükörben.

4. Fényileg jó lenne az olyan megoldás, ahol az ember látja a ruha színét, de azért a súrolófények dominálnak, hogy ne virítson a pattanás a fejünkön. Alapvetően elég lehangoló, ha egy újabb testi hibánkra kell rádöbbeni a próbafülkében.

5. Nem előnyös a hőszigetelő bársonyfüggöny sem, belül pedig a 300 Celsiuson izzó szpotlámpák. Ez minden budapesti Women's Secretre igaz. Ha egy melltartónál többet próbálsz, tuti hogy úgy leizzadsz mintha aerobik órán lennél.

6. Apropó, függöny. Szinte soha nem tudnak olyat felrakni, amin nincs rés, ahol a szomszédban öltözködő nő pasija besasol. Egy próbafülkének legyen ajtaja, a férfiak pedig maradjanak kint. Aki csak a barátja segítségével tud várásolni, az ássa el magát!

7. Legyen kötelező a zene. Attól az embernek jó kedve lesz, mindjárt egy bulit képzel maga elé, ahol férfiakat akar lenyűgözni, tehát vásárol.

8. Fogas. Röhej, hogy ezt le kell írni, de az ember mégis hova tegye a télikabátját, amikor hat réteg pulcsiból egészen bugyiig kell vetkőznie? Sok-sok fogast akarunk. Még jobb lenne egy oldalt elhelyezett asztal vagy pad, hogy az ember nagyméretű táskáját például ne kelljen a koszos padlóra rakni.

9. Bár sokszor érezzük magunkat mellőzve az eladók által, a próbafülkében szeretünk egyedül maradni. A kisebb boltokban például, még mindig előfordul, hogy benéz az eladó miközben épp valami szexi fehérneműt próbálunk, hogy na milyen lett? Ez horror. Köszönjük a kedvességet, de tessék kint maradni.

10. Viszont nem árt, ha a próbafülkék előtt áll egy pár olyan eladó is, aki nem csak vadul hajtogatja az otthagyott ruhákat, de adott esetben segít is. Nincs rosszabb annál, mint cipőt kifűzni, talpig levetkőzni, rájönni, hogy a ruhadarab, túl kicsi/nagy, bő/szűk majd újra visszaöltözni és nekivágni a boltnak egy jobb méretért, csak mert nincs ott senki, aki ezt megtenné helyettünk.



 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.25 13:47:35ecneB

  mekkora problemak :D

 • 2007.01.25 17:35:19Birka

  Nem, ne legyen zene, mert az az esetek 90%-ban valami dübörgő, túl hangos zenét jelent, amit az eladók hallgatnak. Mindezek mellett a felvetett problémák nagy része a férfifülkékben is fennáll, nyilván az intimeket kivéve (bár én sem szeretem, ha megsasolnak alsónadrágban). A leggázabb az izzadás, gyakorlatilag két póló után csatakos a hátam.
  Ja, és azt sem értem, hogy miért kell, hogy mindenhol dögmeleg legyen - különösen ha nincs egy rakat ruhatár (pl Árkád)

 • 2007.01.25 18:14:37jaczkobela

  Sok helyen úgy bömböl a zene, hogy a vásárló megsüketül, de igaza van Birkának, a zene az eladóknak szól, nehogy halálra unják magukat. Nem értem, ezeknek az üzleteknek nincs üzletpolitikájuk? Vagy hol a főnök? Ki nem állhatom, ha az eladó azt kukkolja, rendesen bánok-e az áruval, a használatának megfelelően próbálom-e fel, és ha mégsem veszem meg, gondosan összehajtogattam-e. Annak Külön örülök, ha ezt megfelelő pofavágással még a tudtomra is adja.
  Ez persze vonatkozik a vendéglátó egységekre is, nem értem miért kell egy kedves nőismerősömmel ebédelve a Rádió Danubiust hallgatni. Hallottak már ezek diszkrét zenéről?

 • 2007.01.27 22:27:38Yoisten

  Eddig két helyen tudok jó próbafülkét. Az egyik a Marks and Spencer, a másik meg a Kristóf. Rendes kabin zárható zárható. Akasztók, szék, cipőkanál. Persze női cuccokat még nem próbáltam :D



  A függönyös helyeken én is szétizzadom magam, de azt hittem ez egyedi probléma. Ezen kívül gáz még, hogy az amúgy számomra használható ruhákat tartó CundA -ban legtöbbször annyi porcica van a fülkékben, mintha direkt odaraknák őket. Bár cipőkanál néha ott is akad, de van, hogy szék nincsen, így a szomszéd fülkéből kell csórni ;)



  Szerencsére a legtöbb helyen már leszoktak arról, hogy kutyabilétát adjanak, hány ruhát viszek be. Aztán mikor kimegyek egy másik méretért (vagy kettőért), akkor kapok adtak másikat. Nagyszerű.

 • 2007.01.29 11:43:31Veo

  Marks and Spencer tényleg jó, de a cuccaik nem jönnek be, nem tudnak egy olyan szoknyát vagy gatyát alkotni, aminek a szabása nekem is passzol... A C&A-ban is van egy-két jó darab, hát legalábbis méret szempontból.

  A zene nem zavar, ha nics, nem diszkózni járok oda, eladó: jó lenne, de sokszor még köszönni se tudnak, miért várom el, hogy a munkájuk többi részét elvégezzék?:)Mellesleg: köszönöm, nekem ne vegye le más a cipőm, az megy egyedül is:)

 • 2007.02.14 12:59:54Louuu

  Végigolvasva arra kellett rájönnöm, hogy egész jó helyre járok vásárolni: sok hely, jó világítás, szék, fogas, polc(!). A szétnyíló függöny és a hőség problémája azonban ott is fönnáll. Semmi sem tökéletes!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta