OFFLINE

Hogy fest a kiöltözött magyar celeb?

2007. január 22., hétfő 14:49

A Tejben-vajban Fashion Police alakulata a legváratlanabb pillanatban bukkan föl és csap le. Ezúttal a hétvégi celebtalálkozón, a Story díjátadóján jártunk. Egyelőre nem elemeztünk, csak érdeklődtünk, ki miben és miért.

Annyi sajátvéleményünk azért van, hogy szégyelljék magukat, akik nem vették komolyan a black tie* előírást (a díjazottak közül pl. Stohl András, aki úgy nézett ki, mintha egy üzleti vacsorára érkezett volna, vagy Rúzsa Magdi, aki szép volt ugyan, de nem az alkalomhoz illő). Nonkonformista létünkre még mi is igyekeztünk megfelelni a black tie követelményeinek, úgyhogy kedves celebritásainktól - akik a villantásból élnek - pláne elvártuk volna. Lássuk a legextrábbakat.

Az egész Gáspár família talpig zöldben, Héjja János kollekcióban jelent meg. „Azért választottam a zöld színt, mert lakóparkban utazom” – kezdte sejtelmesen Győzike, de mivel megkértük, hogy beszéljen komolyan, azonnal előállt egy másik magyarázattal: „Úgy gondolom, hogy ez a zöld szín visszaadja a szépségemet: a felsőtestemet, a fenekemet. Ebben nem gyönyörű vagyok, hanem egyéniség.”

Gáspárné Bea asszony, Győzike hitvese már komolyabban vette kérdésünket és átgondoltan indokolt: „Azért vagyok zöldben, mert a szőkéknek jól áll a zöld. Ezen kívül nyugtat is: ha Győzi rámnéz, nyugodt, és ha én ránézek, én is nyugodt vagyok” – mondta Bea asszony az ugyancsak Héjja János öltözékről.

Puskás Péter önmagát sztájlolta: citromsárga-fehér kombinációba öltözött, amit rózsaszín szemhéjsminkkel bolondított meg. „Szeretem a színes tévét” – magyarázta választását, amit a „Győzikének is tetszik” – kijelentéssel húzott alá. Hááát.

Nichs Andrea újságírót látva a zebracsíkos miatt először megint csak Győzike került szóba. Andrea azonban elmondta, ő egy régi – kb. 6-7 évvel ezelőtt - díjnyertes Vass Éva ruhában feszít, amit a tervezőnő nemrég átalakított, így született meg a szombati outfit. „Vass Éva barátnőm ruhájában vagyok. Úgy lett a barátnőm, hogy szerettem a ruháit” – magyarázta.
 
Kiszel Tünde nővére társaságában jelent meg az eseményen, noha az egész szoszájöti arra készült, hogy végre bemutatja új fiúját. „A Bál szalonból kaptam a ruhát, a naptáromhoz is ők öltöztettek” – mondta. Úgy érezte, jól eltalált ez a vörös és fekete keleties vonal. Hááát.


„A Jóban-rosszban sztárjai mind Tóth Bori kollekcióban vannak” – mondta Nagyváradi Erzsébet (Jóban-rosszban). Kisprumik Ádám stylist bement és kiválasztotta a ruhákat. Miután én a sorozatban is franciás karakter vagyok, olyat választott, ami a sorozatbeli jellememre emlékeztet” – indokolta talpig paradicsomszínét a művésznő.

„Szeretem a kék színt, de nem akartam sötétet, mert az szomorú szín, így lett világoskék. Ez nagyon vidám, a babákra lehet asszociálni. Varrattam” – mondta Tar Veronika (Győzike zenésztársa), de azt nem tudtuk meg, kinél, azt viszont igen, hogy mindenkinek tetszett. 


„Úgy volt, hogy nem lesz estélyi ruhám, mert Tóth Boritól már mindet elvitték előlem” – mondta Szorcsik H. Viktória (Jóban-rosszban), és elmesélte, hogy a ruhákat végül ő vásárolta. Ezután feltűnő afrohajáról faggattuk: „A fodrász lányok leültettek és megcsinálták” - mondta.

A barátok köztös Szabó Erikával (jobbra) már messziről kiszúrtuk egymást, mert mindnyájan Makány Márta ruhát viseltünk. „Nagyon szeretem Márta ruháit és nagyon tetszik az ízlése: nem kell aggódnom, mindig eltalálja, milyen eseményre mi illik. Teljes bizalmam az övé, szerintem ez is jól sikerült” – mondta a kockásban feszítő színésznő.

Szandit pomázi tervezőnője, Ila öltöztette. Mint ahogy az összes fellépő ruháját, az óarany darabot is ő varrta rá. „Csak annyit mondtam neki, hogy szeretném megmutatni a lábamat és a felkaromat is. A mellemet nem akartam” – magyarázta választását Szandi.


A Schobert-család talpig fehér outfitjét Benes Anita szállítgotta, de ezt nem nekünk mondták személyesen, csak kiszaglásztuk a helyszínen. Még annyit tudtunk meg, hogy Norbi föl sem próbálta a Swarovskival kirakott öltönyt, csak felvette délután. Látszik, a tervezőnőben legalább megbízik.

Bíró Ica elmondta, szereti a Story partit, mert sok barátjával találkozik egyszerre. Mivel sokat dolgozott az esemény napján (és egyébként is), „épp csak előhúzott a gardróbból egy göncöt, elég improvizatív volt”. A ruhát egyébként félig ő tervezte. „Sanyi azt mondta, tök jó, jól is érzem magam benne, de nem ez számít, hanem a szeretet, úgyhogy ezt is üzenem mindenkinek.”

Itt pedig két újságíró látható munka közben, Makány Márta ruháiban. Őket jól ismerjük, ezért azt is tudjuk, nagyon elégedettek voltak munkaruhájukkal.
(Fotók: Barakonyi Szabolcs)

*Black tie = esti események öltözéke, erősen formális. A férfiak általában a pingvin gazdag színvilágát varriálhatják, a nőknél mind színben, mind ruhahosszban gazdagabb a választási lehetőség.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.22 21:11:20RAptor

  háát

 • 2007.01.22 21:48:40egri Fehér

  nem kötözködni akarok, de a black tie szerintem = szmoking. tehát a variációk száma erősen korlátozott (1, mivel a csokornyakkendő ebben az esetben fekete - akinek fehér van, az a pincér...:)))

  egyébként vicces, hogy egyesek a black tie-t úgy értelmezték, hogy fekete nyakkendőt kötöttek... :DDD

 • 2007.01.22 21:49:02egri Fehér

  mármint persze ez mind a ffiakra vonatkozik.. :)

 • 2007.01.22 22:36:14Balázs

  Nekem ez a mondat nem stimmel: "A férfiak általában a pingvin gazdag színvilágát varriálhatják..." . Vagy csak én nem fogom fel költőinek ezt a mondatot?  (egri Fehér véleményén vagyok egyébként, bár a Wikipedia nem teljesen ezt mondja: http://en.wikipedia.org/wiki/Black_tie ) .  Az biztos, hogy jó néhány sztárunknak kéne új "sztájliszt" után néznie. Vagy pusztán csak tükörbe...  Néhány ruhaköltemény az egyetemi "giccspartykat" juttatja eszembe... Az ízlés karó és az önkritika szintén. Mintha a krónikus ízlésficammal küszködő pécsi Frank Adél tervezte volna ezeket a ruhákat. Tisztelet a kivételnek!

 • 2007.01.22 22:45:09Balázs

  Hadd gratuláljak egyébként Makány Mártának. Hogy a ruhái minden esetben ehhez az estéhez voltak-e valók v. sem, azon vitatkoznék, de azt meg kell jegyeznem, hogy az általa tervezet ruhák az estétől függetlenül nagyon ízlésesek és kifejezetten szépek. Nem lehet velük betelni! És a ruhákat viselő hölgyekkel sem! BRAVÓ!

 • 2007.01.23 08:53:22BOB

  A hagyomanyos protokoll szerint egri Fehernek van igaza. A black tie az a szmoking, fekete csokornyakkendovel. Annyit lehet benne varialni, hogy a szmokinghoz tartozo selyemovet es a diszzsebkendot mas szinbol (de ugyanabbol a selyemanyagbol) hozzak ki. Szoval a ferfiak kozul szinte senki nem vette tudomasul a black tie-t, vagy eppen fingjuk nincs rola hogy mi az, ami honi celebkulturankat nezve egyaltalan nem elkepzelhetetlen.

 • 2007.01.23 08:55:23BOB

  Ja, a nok eseteben pedig a black tie a kisestelyit jelenti, ami szinben ugyan lehet valtozatosabb, de semmikepp sem blezer vagy hasonlo.

 • 2007.01.23 09:56:55feng zsuzsi

  kedves balázs, jó volt a megérzésed, ez valóban csak viccelődés volt a pingvinnel

 • 2007.01.23 12:16:03múvemáccsó

  ha az utolsó újságírók ti vagytok akkor most ne nézzetek ide:  ez a farmer-selyem favágóing-ujjatlna borzalmas, és nem illik ide, a zöld csíkos farmer -vagy mi- szoknyához meg pláne nem.és előnytelen is, jobban kihangsúlyozza a hölgy túlzott vékonyságát(laposságát), az arany cipőt meg nem értem.max kisöcsi ovifellépésére.mivelhogy gügye.  a lila ruha, olyan kiszel-pittikatalin stílus: öregít, és semmit sem emel ki- ha van dekoltázsa is a ruhának, attól még nem hangsúlyoz.ezt a sötét lilát ezzel a mintával én nagyanyám kisszobájában tudnám elképzelni, nem a ruhámon.a táska meg úgy ahogy van nem illik a szetthez.

  és olyan kínai mintás -eze'öszáé, sok darab háro'szá!- és nem is illik a györgykorabeli förmedvényruhához.

  nem megbántani akartam a hölygeket, de.. ez ...kicsapta a biztit-makánymárta ide-vagy oda.máskor kérdezzék meg a lap stílusriporterét, aki írta a cikket:ő biztos okosabb, ha ilyenekről ír.

 • 2007.01.23 12:55:33Korte

  Szerintem mérhetetlen arroganciára vall a "celebek" részéről, hogy az etikett egy igen elvárását figyelmen kívül hagyják. Szerintem ez azt jelzi, hogy mélységes szereptévesztésben vannak, hiányzik belőlük az alázat és a tisztelet minden formája a "szakmájuk" és a közönség iránt.
  A black tie megjegyzés a meghívón egészen pontosan szmoking viselését követeli meg, amelynek összetevői is szigorúan kötöttek, a nők pedig estélyit (evening gown) öltenek, amelynek szintén megvannak a formális kötöttségei. Alkalomtól függően a koktélruha is elfogadható a szmokingos eseményeken.
  A white tie már a frakkot jelenti, ahhoz pedig fehér nyakkendő tartozik.
  Egyébknét a pingvines szóvicc meg abból ered, hogy a szmokingot viccesen "penguin suit" néven, vagyis pingvinöltönyként emlegetik, a fekete-fehér színkombináció miatt. Illemtanárt minden celebnek! Ízlésekről meg nem vitatkozunk.

  Körte

 • 2007.01.23 13:46:20Malbex

  Az sem ártana, ha olyan alapvető dolgokat megtanulnának, hogy pl. a talpas kelyhet nem marokra kell fogni, mert nem pénisz az.

 • 2007.01.23 16:16:06meskovka

  már reggel szerettem volna hozzászólni a makány márta őrülethez.de megelőztek.de attól még csatlakozom.súlyos ízlésficama,vagy megállapodási szerződése van annak aki azt látja gondolja mondja hogy a makány márta ruhái szépek.van bennük valami bizarr igen,de széptől elegánstól messze messze áll.nem értem hogy mer elmenni egy újságíró egy nevetséges farmerszoknyában és egy olcsó bp tévés lila selyem izében és kritizálni bárkit is.a lila selyem odavaló volt de előnytelenül adta az amúgy helyes lány nem épp tökéletes alakját.amolyan delnőt csinált belőle.az meg gáz.a farmerszoknya na ne.arról szólni sem szerettem volna de ezt a cikket nem lehet kihagyni.arról írnak hogy mennyire nem odavalóan öltöztek a többiek..na elárulok valamit azoknak akik ég mindig ezt a középkerelteurópai szart képzelik:a cimke még nem minden.nagyon elkeseredtem hogy az indexen egy ilyen középszerű,magyarkodó stílusban írtak semmi újat a már eddig is ismert ízlésficamos celebvilágról.de hogy ők is olyanná váljanak..hát bíró ica százszorinkább-persze szeretet nélkül-mint a c&a-s esernyőre hajazó barátok közt tilda,vagy a firhangruhás szellemi anyj.vagy megbolonította az indexet a celebvilág és sznob lett,vagy a ruhák ára az ingyenreklám volt,nem tudni,mindenestre nevetséges a két újságírónő a marokrafogott pohárral,meg a lottigöndör malackafrizurával együtt.lehet hogy munkatárs csere volt,mert már a goldenglobe os kritika mr herzcegtől is kriminálisra siekredett,és azt gondoltam mikor megnéztem a honlapját ami színes és nagyjából ennyi,hogy ez nem szint.a velvetnek eddig jó ízlése volt.kérem vissza.na ennyi.

 • 2007.01.23 16:57:29akárki

  A szőke újságíróhölgy babát vár, vagy ennyire előnytelen a míder?

 • 2007.01.24 09:04:18egri Fehér

  hm, ha most trendi lenne betartani a protokoll szabályait (könyörgöm, miért nem az??? ha már az a hülye újság ráírta a meghívóra, hogy back tie, akkor tartsuk már annyira tiszteletben - ha már annyi szépet és jót írnak rólunk, meg folyamatosan címlapon tartanak - hogy engedelmeskedünk finom kérésüknek), Görög Ibolya halálrakereshetné magát egy celebeknek szólóprotokoll tanfolyammal...

 • 2007.01.24 21:05:16Lilienfeld

  Szóval ez a black tie Magyarországon, az ún. jobb társaságban...? Szép. Mi egyszerű népek vagyunk, nem fenyeget a veszély, hogy ilyen meghívót kapjunk. De elképzeltem, mi lenne, ha mégis: szmokingot kölcsönöznünk kellene. A párom extra mérete miatt tolnát-baranyát bejárni. Ordítanom kéne a csokornyakkendő miatt (nem veszem fel, tök idétlen!) aztán még többet ordítani a selyemöv miatt (ezt a buziságot???!!!) Ezek után a "nívós rendezvényen" két szürke meg egy barna öltönnyel ülni egy asztalnál, és egész este feszengeni, mert kirívóak vagyunk... Férfiember dühödt szemrehányásait (bohócot csináltál belőlem!) napokig hallgatni. Tehát valszeg beraktároznék egy hosszúnyakkendőt, hogy tudjon gyorsan akklimatizálódni, ha nagyon muszáj. Ehhh...

 • 2007.01.25 14:00:32feng zsuzsi

  kedves meskova, a kepen lathato koktelospoharnak nincs olyan resze, amit kecsesen meg lehetne fogni (olyan kb mint a viszkispohar ugye. de ha eljuttatsz szerkesztosegunkbe egy fotot, ahol meg tudsz fogni egy ilyen böszme poharat ugy mint egy pezsgös poharat, vilagszenzaciokent közöljuk.) javaslat: nezz ra egy nagyitoval arra a kepre.

 • 2007.01.26 13:44:29PartizánOrsi

  Lilienfeld: azért én ezt a hosszúnyakkendö-szmokinging párosítást még egyszer átgondolnám... nem biztos, hogy nyerö.

 • 2007.01.29 11:35:51Veo

  Jéézusom, ezek tényleg elhiszik, hogy jól néznek ki? Amerikában ezeékrt a ruhákért az "Év legrosszabbul öltözött celebje" címért versengeniük kellene. Nem tudom miért, de nekem ezek a rucik (mint pl. Szandi inkább műanyagra, mint ruhára hasonlító költeménye)inkább a kínai piacos cuccokra, mint valami menő ruhára hasonlít... Schóbert Nobbi kövekkel kirakott öltönye meg maga a kétlábon járó ízlésficam:)Kiszel Tüdni baba sose nézett jól ki, most se... Egyedül Szabó Erika és Bíró Ica okés (szerintem:))

 • 2007.01.29 11:36:36Veo

  ja és elfelejtettem a lényeget, ami legelőször az eszembe jutott:

  MEGAGIGAGÁZ!:)

 • 2007.02.14 13:17:46Louuu

  Veo! Egyetértek, szerintem is Szabó Erika és Bíró Ica találta el leginkább. Azért ebbe gondoljunk bele egy pillanatra! Bíró Ica mint azt est legjobbja öltözködés szempontjából!?!
  Talán még Puskás Péter kísérője(?) nézne ki valahogy, ha kevésbé lenne gyűrött a szoknyája, ill. a teljesen ismeretlen, de megnevezett Tar Veronika világoskék ruhája, ami ugyan nyári viselet, de ebben a felhozatalban üdítő.

 • 2007.02.20 13:50:08potyeszka

  Nekem a fotókkal van gondom,kicsit olyan mint a Vidock cimű filmben.Szabó Erika mint mindig,nagyon mutatós.

 • 2007.04.16 18:28:21izlésrendőrség

  kedves szerkesztők..honnan ez a police fashion névválasztás?..ami meglepően hasonlít az én levédetlen jópáréves nickemmre

 • 2007.04.16 20:49:20schneider

  Gondolom onnan, ahonnan Önnek. Ez úgy tíz éve volt egy rovat a yahoon. Egyébként fashion police és nem police fashion. Erről akkor ennyit.

 • 2007.06.06 09:09:38szaffie

  velvet.hu/celeb/top1222/  Szandi ruhája szinte ugyanolyan, mint a Topmodell döntős hostesseké. Nincs jelentősége, és nem is aktuális, csak szemet szúrt.

 • 2007.06.06 18:48:45boszor

  Mikor térünk már vissza a gyökerekhez: a Coco Chanel-féle valódi eleganciához? Szvsz a black tie és az estélyi nem fér össze a formabontással. A farmer nem való estélyre, ebben a formában a kockás sem, a műanyag aranyruha sem, és így tovább. Mintha az ilyen Makány-féle bevadult szabálydöntögetők kifogytak volna a fantáziából, és az egyetlen újdonság, amit fel tudnak mutatni, az össze nem illő színek, anyagok, formák kombinációja, nyakon csapva azzal a minden szart eladó szöveggel, hogy ez most a trendi.

  Hát nem, az elegancia nem trendi, nem jön be a divatba és nem is megy ki. Merthogy az örök. És nem a dizájner neve teszi, hanem a ruha viselőjének érzéke(nysége).

 • 2007.10.24 18:01:25futuredoll

  Szerintem szimplán annyira bunkók a magyar "celebek" (nem vagyok benne biztos hogy nevezhetjük őket így), hogy fogalmuk sincsen mi az a 'black tie'.

 • 2007.10.24 22:21:55fashion victim

  Sztem Makány gigagáz. A lila ruhánál egy falusi lagziban jobbat látok, a farmerszoknya meg nem elegáns. Ja a lila szoknyához a táska...Csoda, hogy nem jött ki az ízlésrendőrség.

 • 2008.08.11 18:37:23lilla84

  Na ez az amiről írtam egy másik topicban: a tehetségtelen Makány Mártika pont ezeknek a giccs celebeknek való, nem pedig az sportolóink ruháinak a megtervezésére!!! (olimpia)

  velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2008/08/11/beegtunk_az_olimpiai_megnyiton_a_viragos_kosztummel/  Ezeknek a magyar celebeknek SEMMI ízlésük vagy fogalmuk a black tie-ról: szmoking és kisestélyi! TEHÁT KIS ESTÉLYI ÉS NEM NAGY!!!!

  Győzike és Bejjjja asszony: említésre sem méltók, annyira ízléstelen. Puskás Peti-ultra gáz, mellete a csaj: lapos szandál harisnyával????? Hova tetted a jó ízlésed kislány? Nichs Andrea: hiába díjnyertes a ruha, ha gáz! Egyébként meg kik is szavazhattak erre a ruhára, hogy díjnyertes? Ugyancsak giccs celebek! Tüncikében sem kell csalódnunk: hozta a formáját! A Jóban-roszbanos csaj (abban a piros borzalomban): BORIKA! KISESTÉLYI!!!!! KISESTÉLYI!!! A következő világos kék: no comment! Ez már sok! Szorcsik H. Viktória: Úr Isten! Tildus és a mellete lévő csaj: borzalmas Makány Mártában! Ez a szürke cucc, de az a kockás: ultra gáz! Szandi és a mellete lévő csaj: Ezt egyszerűen már fokozni nem lehet! Itt akkora, de akkora ÍZLÉSFICAM VAN!!! Rubint Rékában és a Norbiban nem csalódtam: szokásos, ízléstelen öltözék! Van itt MINDEN: fodor, csillámló izék... Norbika black tie nem egyenlő "fekete nyakkendő". Mekkora egy BAROM! Bíró Icuka: hát azt kell, hogy mondjam, hogy talán még ő a legvisszafogottabb. Most erre nem azt értem, hogy hú, de csini meg jó a cucc rajta, de nincs túl nagy kivágás (mint rékánál), feketében van (tehát nem rikít ami beleillik a black tie-ba)Talán azok a flitterek a ruhán! Na az túlzás! Következő kép (a Makány Márta borzalmak): az a lila estélyi sok! és a táska hozzá gáz, a másik csaj meg alul van öltözve! Farmer? Mit képzelt ez a Márta amikor ráadta??????

  És még hagytuk, hogy ez a tehetségtelenség tervezze meg olimpikonjaink ruháit???? • 2008.08.11 22:46:36Senta

  Gondolom, Makány Márta és a hívei megmagyaráznák, hogy maradiak vagyunk (mi akik vacaknak tartjuk a cuccait) és hogy itt az ideje, hogy "felszabadítsák" a divatot, merész anyaghasználattal, vonalvezetéssel. Még igazuk is lehetne, de igazi tehetség híján csak ilyen szutykok születnek: olyanok ezek a ruhák, mintha a rongyoszsák maradékaiból gányolták volna össze ôket. Nem érdekes, vagy különleges, vagy formabontó, vagy elôremutató, hanem a sor végén kullogó szánalmas, erôltetett, fantáziátlan vackok ezek, amikkel megetetik a jónépet. Váljék egészségére annak aki bekajálja, ahogy a képek mutatják, ostoba celebjeink zabálják. Annyira csököttek, hogy nem merik nem zabálni. Kedves csavar lenne, ha még maga Makány Márta is kiröhögné ôket... "nesztek birkák, ha ennyire nem látjátok az átbaszást, hát vigyétek - nekem jól jön" De ezt nem hinném... Fel nem foghatom, hogy lehet valami ennyire pocsék...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta