Arcápolás konyhai maradékokból

Különbözőféleképpen használhatjuk fel a konyhai maradékokat. Odaadhatjuk például a resztlit a kutyának, de ha nem pörköltről vagy sütiről van szó, akár magunkra is kenhetjük. A következők váltak be nálunk:

Ketchupos pakolás szőkéknek

Ha a hajunk klóros víz hatására zöld árnyalatban ragyog nagy segítség lehet, ha van a hűtőben ketchup. Háromnaponta kenjük a hajunkra és hagyjuk fent öt percre, majd szokványos hajmosással távolítsuk el.

Eper és tejföl maszk

Eleve jól hangzik, de az arcunk is feléled tőle. Három kanál tejfölt keverjünk össze kétmaroknyi érett eperrel, és ha megbírjuk állni, hogy nem esszük meg egyből, kenjük fel az arcunkra. Masszírozzuk be a bőrbe, majd hagyjuk hatni 15 percig. Meleg vizes vattával távolítsuk el. Arcunk csillogni fog tőle.

Babahintőpor zsíros hajra

Bár a babahintőpor nem konyhai maradék, ez akkor is egy nagyon jó trükk. Ha történetesen szőkék vagyunk és előfordul, hogy a reggeli hajmosás helyett inkább még egy fél órát alszunk, tartsunk otthon babahintőport. Szórjuk rá finoman a zsíros részekre, majd keféljük át a hajunkat. Nem árt azért ügyelni a részletekre. A hajtöveknél megrekedt fehér por könnyen Marie-Antoinette-es hatást kelt, így arra külön figyeljünk. Ha vizes újjal átdörzsöljük a feltűnően fehéren világító részeket, akkor elkerülhetjük, hogy rajtunk röhögjenek a kollegák.

 

Erősítő banánmaszk télre 

 

Egy szétnyomott banánt keverjünk el egy evőkanál mézzel és tejszínnel. Kenjünk szét arcunkon és nyakunkon, tíz perc múlva vízzel öblítsük le. Jót fog tenni a hideg levegőben strapált arcbőrnek.

Olívaolajas balzsam

Ez a balzsam tényleg segít a töredezett, fakó hajon, de csak akkor próbáljuk ki, ha nem sietünk. Ezt a pakolást ugyanis tényleg jól ki kell mosni a hajból, különben zsíros marad. Egy evőkanál olívaolaját öntsünk egy tálba, és vízgőzön melegítsük meg. Masszírozzuk a száraz hajba, majd menjünk el zuhanyozni, az olívaolaj ugyanis a gőz és a meleg hatására kezd hatni. 15 perc után alaposan samponozzuk be a hajat, majd hagyományos hajmosással fejezzük be az eljárást.

Mentateás hajöblítő

Balzsamozás után öntsük le hajunkat mentateával, amitől a zsíros haj szépen csillog majd.

Bőrradír tengeri sóból 

Keverjünk össze egyenlő mennyiségű olívaolajat és tengeri sót, majd használjuk úgy, mint egy bőrradírt, azaz finoman dörzsöljük át vele az arcunkat, nyakunkat és mellkasunkat.  Vízzel mossuk le. Mint minden bőrradírnál, itt is alapszabály, hogy elég hetente egyszer használni, különben feleslegesen irritáljuk a bőr hámrétegeit.   

És még egy klasszikus:

Uborkapakolás püffedt szemekre

Két kávéskanálnyi finomra vágott uborkát keverjük össze egy kanál tejporral, hogy egy sűrű krémet kapjunk, és ezt tegyük fel a felpuffadt szemünkre. Langyos vizes vattával mossuk le.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek