OFFLINE

Teázzon, mint egy brit!

2007. január 18., csütörtök 15:32

Január 17-én Budapesten teaszemináriumot tartott Stephen Twining, a Twinings képviselője a cég fennállásának háromszázadik évfordulójának alkalmából. A sajtóeseményen egyebek mellett az is kiderült, hogyan kell teázni. Íme a knowhow lépésről-lépésre.

1. Csak friss, jó minőségű teát használjon. A teát tárolja légmentesen záródó edényben, erős szagú anyagoktól távol.

2. Használat előtt öblítse ki a vízforralót friss, hideg vízzel. A langyos vagy forró víz kevesebb oxigént tartalmaz, így a tea aromája nem lesz megfelelő.

3. Ügyeljen arra, hogy a teáskanna tiszta legyen! A teáskanna belsejében lerakódó csersav ugyanis keserűvé teszi a teát. (Tisztítási tipp: keverjen el két-három teáskanálnyi nátrium-bikarbonátot forró vízben, majd az oldatot öntse a teáskannába. Az oldat hatására a csersavlerakódás néhány óra múlva eltűnik.)

4. Melegítse elő a teáskannát. Öblítse ki a teáskannát meleg vízzel, így a teavíz tovább forró marad.

5. Ügyeljen a tea mennyiségére. Az alapszabály szerint személyenként egy teáskanál teát használjon. Amennyiben a teát teáskannában készíti el, a fenti mennyiségen kívül adjon hozzá még egy teáskanálnyi teát

6. Megfelelő ideig hagyja ázni a teát. Öntse a forró vizet a kannába, és hagyja ázni a teát a levelek nagyságától illetve a tea típusától (fekete/zöld/gyógytea/roiboos) függően 3-5 percig. A tea erősségét több vagy kevesebb tea használatával szabályozza, ne az ázás idejének módosításával!

7. Tálalás előtt keverje meg a teát. A hagyomány szerint háromszor jobbra, majd háromszor balra.

8. Frissen tálalja a teát. Ha a tea több mint tíz percig a kannában marad, veszít aromájából

9. Végül öblítse ki a teáskannát. A kannát hideg vízzel öblítse ki. Ne használjon intenzív illatú mosogatószert, és soha ne tegye mosogatógépbe a kannát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta