OFFLINE

Teázzon, mint egy brit!

2007. január 18., csütörtök 15:32

Január 17-én Budapesten teaszemináriumot tartott Stephen Twining, a Twinings képviselője a cég fennállásának háromszázadik évfordulójának alkalmából. A sajtóeseményen egyebek mellett az is kiderült, hogyan kell teázni. Íme a knowhow lépésről-lépésre.

1. Csak friss, jó minőségű teát használjon. A teát tárolja légmentesen záródó edényben, erős szagú anyagoktól távol.

2. Használat előtt öblítse ki a vízforralót friss, hideg vízzel. A langyos vagy forró víz kevesebb oxigént tartalmaz, így a tea aromája nem lesz megfelelő.

3. Ügyeljen arra, hogy a teáskanna tiszta legyen! A teáskanna belsejében lerakódó csersav ugyanis keserűvé teszi a teát. (Tisztítási tipp: keverjen el két-három teáskanálnyi nátrium-bikarbonátot forró vízben, majd az oldatot öntse a teáskannába. Az oldat hatására a csersavlerakódás néhány óra múlva eltűnik.)

4. Melegítse elő a teáskannát. Öblítse ki a teáskannát meleg vízzel, így a teavíz tovább forró marad.

5. Ügyeljen a tea mennyiségére. Az alapszabály szerint személyenként egy teáskanál teát használjon. Amennyiben a teát teáskannában készíti el, a fenti mennyiségen kívül adjon hozzá még egy teáskanálnyi teát

6. Megfelelő ideig hagyja ázni a teát. Öntse a forró vizet a kannába, és hagyja ázni a teát a levelek nagyságától illetve a tea típusától (fekete/zöld/gyógytea/roiboos) függően 3-5 percig. A tea erősségét több vagy kevesebb tea használatával szabályozza, ne az ázás idejének módosításával!

7. Tálalás előtt keverje meg a teát. A hagyomány szerint háromszor jobbra, majd háromszor balra.

8. Frissen tálalja a teát. Ha a tea több mint tíz percig a kannában marad, veszít aromájából

9. Végül öblítse ki a teáskannát. A kannát hideg vízzel öblítse ki. Ne használjon intenzív illatú mosogatószert, és soha ne tegye mosogatógépbe a kannát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta