OFFLINE

Megnyomorítja a nőket a divat

2007. január 18., csütörtök 09:49

Az, hogy egy ideje már kizárólag a nagy táskák divatosak, egyre több nőnek keseríti meg az életét. Texasi orvosok arra figyelmeztették az oversize táskákat gyártó divatcégeket, és elsősorban a divat áldozatait, hogy az óriási, akár 3-4 kilónyi könyvvel, tornaruhával és egyéb kütyüvel megtölthető, divatos táskák károsak az egészségre. Egyrészt túlzottan egyoldalúan terhelik a gerincet, másrészt nem tesznek jót, sem a csigolyáknak, sem a karoknak. Az orvosok véleménye egyöntetűen az, hogy a nagyméretű, vállon hordott táskáknál még az is kímélőbb lenne, ha tíz kiló gyümölcsöt egyensúlyoznánk a fejünkön egy fonott kosárban. 

Az orvosok szerint a legjobb lenne, ha visszatérne a hátizsák, az ugyanis jól elosztja a terhet a viselő hátán. Mivel erre divatszakértők szerint semmi esély nincs, az orvosok legalább azt szeretnék elérni, hogy a gyártók egy külön bilétával jelezzék a vásárlóknak, hogy hosszútávú egészégi károsodásban szenvedhetnek, ha ezeket a táskákat megvásárolják.

Ha semmiképpen nem hagyjuk magunkat lebeszélni a nagyméretű táskákról, szakemberek a következőket ajánlják: Próbáljuk egyenes tartani a gerincünket úgy, hogy a fejünk és a vállunk egy irányba nézzen. Váltogassuk gyakran a táskáinkat, legalább néha induljunk el kisebb méretűvel otthonról. Ha pedig nem bírunk elszakadni kedvencünktől, álljuk meg, hogy nem pakoljuk teli, és nyugodt szívvel induljunk el otthonról azzal a tudattal, hogy a táskánkba még belefért volna ez-az.

Forrás: Reuters Live!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta