OFFLINE

Megnyomorítja a nőket a divat

2007. január 18., csütörtök 09:49

Az, hogy egy ideje már kizárólag a nagy táskák divatosak, egyre több nőnek keseríti meg az életét. Texasi orvosok arra figyelmeztették az oversize táskákat gyártó divatcégeket, és elsősorban a divat áldozatait, hogy az óriási, akár 3-4 kilónyi könyvvel, tornaruhával és egyéb kütyüvel megtölthető, divatos táskák károsak az egészségre. Egyrészt túlzottan egyoldalúan terhelik a gerincet, másrészt nem tesznek jót, sem a csigolyáknak, sem a karoknak. Az orvosok véleménye egyöntetűen az, hogy a nagyméretű, vállon hordott táskáknál még az is kímélőbb lenne, ha tíz kiló gyümölcsöt egyensúlyoznánk a fejünkön egy fonott kosárban. 

Az orvosok szerint a legjobb lenne, ha visszatérne a hátizsák, az ugyanis jól elosztja a terhet a viselő hátán. Mivel erre divatszakértők szerint semmi esély nincs, az orvosok legalább azt szeretnék elérni, hogy a gyártók egy külön bilétával jelezzék a vásárlóknak, hogy hosszútávú egészégi károsodásban szenvedhetnek, ha ezeket a táskákat megvásárolják.

Ha semmiképpen nem hagyjuk magunkat lebeszélni a nagyméretű táskákról, szakemberek a következőket ajánlják: Próbáljuk egyenes tartani a gerincünket úgy, hogy a fejünk és a vállunk egy irányba nézzen. Váltogassuk gyakran a táskáinkat, legalább néha induljunk el kisebb méretűvel otthonról. Ha pedig nem bírunk elszakadni kedvencünktől, álljuk meg, hogy nem pakoljuk teli, és nyugodt szívvel induljunk el otthonról azzal a tudattal, hogy a táskánkba még belefért volna ez-az.

Forrás: Reuters Live!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta