OFFLINE

Idén elmarad a tavaszi fáradtság

2007. január 16., kedd 11:48

Ezúttal osztrák kutatók mondták meg a tutit: a különösen enyhe tél kedvez a depresszióra hajlamosoknak. Cornel Binder-Krieglstein nevű pszichológus szerint ugyanis minden napsütés nélkül töltött nappal egyre rosszabbul érzi magát az ember, írja a dpa hírügynökség.

A pszichológus szerint bioritmusunkat nem befolyásolják az átlagosnál jóval melegebb téli napok, már csak azért sem, mert kemény, hideg teleken a fűtéssel igyekszünk kiegyenlíteni a mínuszokat. Sokkal rosszabbat tesz például testnek és pszichének az időjárás gyors megváltozása vagy az extrém hőség.

A globális felmelegedés további kellemes hozománya, hogy ha ilyen enyhe marad az idő, idén elmarad a tavaszi fáradtság. Minél gyorsabban és váratlanabbul kezdődik a kemény télből az átmenet a meleg tavaszba, annál erősebben jelentkezik kimerültség és fáradtság. Amennyiben viszont az évszakok közti átmenet harmonikus, gyorsabban és könnyebben hozzászokik a test a váltáshoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta