OFFLINE

Idén elmarad a tavaszi fáradtság

2007. január 16., kedd 11:48

Ezúttal osztrák kutatók mondták meg a tutit: a különösen enyhe tél kedvez a depresszióra hajlamosoknak. Cornel Binder-Krieglstein nevű pszichológus szerint ugyanis minden napsütés nélkül töltött nappal egyre rosszabbul érzi magát az ember, írja a dpa hírügynökség.

A pszichológus szerint bioritmusunkat nem befolyásolják az átlagosnál jóval melegebb téli napok, már csak azért sem, mert kemény, hideg teleken a fűtéssel igyekszünk kiegyenlíteni a mínuszokat. Sokkal rosszabbat tesz például testnek és pszichének az időjárás gyors megváltozása vagy az extrém hőség.

A globális felmelegedés további kellemes hozománya, hogy ha ilyen enyhe marad az idő, idén elmarad a tavaszi fáradtság. Minél gyorsabban és váratlanabbul kezdődik a kemény télből az átmenet a meleg tavaszba, annál erősebben jelentkezik kimerültség és fáradtság. Amennyiben viszont az évszakok közti átmenet harmonikus, gyorsabban és könnyebben hozzászokik a test a váltáshoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta