OFFLINE

Fiatal divattervezők, szevasztok!

2007. január 11., csütörtök 14:59

Figyelem fiatal magyar kreatív tervezők: mostantól - a tervek szerint - kétévente visszatérő lehetőség kínálkozik betörni a zárt és féltékeny divatszakmába!
 
Fashion World Offline címmel világverseny indul, mely 18. életévüket már betöltött, de még fiatal tervezők jelentkezését várja.
 
A hazai koordinátor, Pálffy Szilvia divattervező a Tejbenvajban érdeklődésére elmondta, több mint egy évtizedes tanítási gyakorlatából tudja, hogy rengeteg tehetséges tervező van itthon, de esélyük sincs a kitörésre. Ezért a versennyel elsősorban nekik szeretnének lehetőséget biztosítani. A zsűri a szakma képviselőiből áll majd, egyelőre Körtvély Adrienne tervező neve biztos, de az Iparművészeti Egyetemről és magániskolákból is hívnak szakembereket. A döntő műsorvezetői a tervek szerint Kamarás Iván és Kapócs Zsóka lesz. 
 
Utóbbi a sajtótájékoztatón elmondta, neki Victoria Beckham stílusa jön be leginkább és „szereti a férfias női dolgokat” valamint Karl Lagerfeldet. Kamarás Iván bevallotta, ő, mint férfi „nagyon el van hanyagolva Magyarországon”, mert itthon főleg basic férfiruházathoz lehet hozzájutni. Ennek tudható be az is, hogy Iván a cipőboltokban inkább a női cipőket figyeli érdeklődve.  
 
Tornóczky Anita, az esemény egyik főszervezője a fenti közlésből kiindulva a következőket intézte a leendő versenyzőkhöz: „Szeretnénk arra ösztönözni a pályázókat, hogy minél viccesebb és kreatívabb ruhákat tervezzenek Ivánnak” Kiderült még, hogy Tornóczky és csapata tárgyalnak ugyan a divatvilág nagy neveivel, de a híresztelésekkel ellentétben „Claudia Schifferrel még nincs semmi ledealelve.”
 
A versenyre lelkes amatőrök éppúgy jelentkezhetnek, mint végzett iparművészek. A 16 döntőbe került tervező kollekciójának megvalósulásához a szervezők szakmai segítséget biztosítanak. A hazai döntő vélhetően a Budapest Sportarénában lesz, a világdöntő helyszíne 2008. tavaszán Tokió. Beadási határidő: március 31. éjfél. Infók itt.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta