OFFLINE

Fiatal divattervezők, szevasztok!

2007. január 11., csütörtök 14:59

Figyelem fiatal magyar kreatív tervezők: mostantól - a tervek szerint - kétévente visszatérő lehetőség kínálkozik betörni a zárt és féltékeny divatszakmába!
 
Fashion World Offline címmel világverseny indul, mely 18. életévüket már betöltött, de még fiatal tervezők jelentkezését várja.
 
A hazai koordinátor, Pálffy Szilvia divattervező a Tejbenvajban érdeklődésére elmondta, több mint egy évtizedes tanítási gyakorlatából tudja, hogy rengeteg tehetséges tervező van itthon, de esélyük sincs a kitörésre. Ezért a versennyel elsősorban nekik szeretnének lehetőséget biztosítani. A zsűri a szakma képviselőiből áll majd, egyelőre Körtvély Adrienne tervező neve biztos, de az Iparművészeti Egyetemről és magániskolákból is hívnak szakembereket. A döntő műsorvezetői a tervek szerint Kamarás Iván és Kapócs Zsóka lesz. 
 
Utóbbi a sajtótájékoztatón elmondta, neki Victoria Beckham stílusa jön be leginkább és „szereti a férfias női dolgokat” valamint Karl Lagerfeldet. Kamarás Iván bevallotta, ő, mint férfi „nagyon el van hanyagolva Magyarországon”, mert itthon főleg basic férfiruházathoz lehet hozzájutni. Ennek tudható be az is, hogy Iván a cipőboltokban inkább a női cipőket figyeli érdeklődve.  
 
Tornóczky Anita, az esemény egyik főszervezője a fenti közlésből kiindulva a következőket intézte a leendő versenyzőkhöz: „Szeretnénk arra ösztönözni a pályázókat, hogy minél viccesebb és kreatívabb ruhákat tervezzenek Ivánnak” Kiderült még, hogy Tornóczky és csapata tárgyalnak ugyan a divatvilág nagy neveivel, de a híresztelésekkel ellentétben „Claudia Schifferrel még nincs semmi ledealelve.”
 
A versenyre lelkes amatőrök éppúgy jelentkezhetnek, mint végzett iparművészek. A 16 döntőbe került tervező kollekciójának megvalósulásához a szervezők szakmai segítséget biztosítanak. A hazai döntő vélhetően a Budapest Sportarénában lesz, a világdöntő helyszíne 2008. tavaszán Tokió. Beadási határidő: március 31. éjfél. Infók itt.  

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta