OFFLINE

Tudja meg az igazságot az afrodiziákumról

2007. január 10., szerda 12:50

Évezredek óta feltételezik, hogy vannak olyan ételek, amelyek íze és illata szexuális ajzószerként hatnak az emberi szervezetre. Az ilyen afrodiziákumok között szokták számon tartani a mézet, a fügét, az osztrigát, a banánt, fekete csokit, a mandulát, a csilit és még számtalan fűszert. Egy, a Guardianben írt könyvismertetőből most kiderül, hogy az afrodiziákumokhoz fűződő hagyományokhoz ugyan ragaszkodunk, de a feltételezés, hogy egyes ízek izgalmi állapotba képesek hozni a férfiakat és a nőket, inkább folklóri hagyomány, mint tudományosan bizonyított tény.

Az egyetlen olyan szer, amivel valóban bizonyítottan szexuális ingert okoz az a bremelanotid, amelyet erre a célra fejlesztettek ki amerikai kutatók, és ami nagyon hasonlít a Viagra hatóanyagához. A könyvből az kiderül, hogy az afrodiziákumokban való hit főleg az emberek asszociációs képessége miatt alakult ki: a legtöbbek szerint az osztriga például a női, a banán a férfi nemi szervre hasonlít, de itt meg is áll az összefüggés.

(Jill Fullerton-Smith: The Truth about food)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta