OFFLINE

Tudja meg az igazságot az afrodiziákumról

2007. január 10., szerda 12:50

Évezredek óta feltételezik, hogy vannak olyan ételek, amelyek íze és illata szexuális ajzószerként hatnak az emberi szervezetre. Az ilyen afrodiziákumok között szokták számon tartani a mézet, a fügét, az osztrigát, a banánt, fekete csokit, a mandulát, a csilit és még számtalan fűszert. Egy, a Guardianben írt könyvismertetőből most kiderül, hogy az afrodiziákumokhoz fűződő hagyományokhoz ugyan ragaszkodunk, de a feltételezés, hogy egyes ízek izgalmi állapotba képesek hozni a férfiakat és a nőket, inkább folklóri hagyomány, mint tudományosan bizonyított tény.

Az egyetlen olyan szer, amivel valóban bizonyítottan szexuális ingert okoz az a bremelanotid, amelyet erre a célra fejlesztettek ki amerikai kutatók, és ami nagyon hasonlít a Viagra hatóanyagához. A könyvből az kiderül, hogy az afrodiziákumokban való hit főleg az emberek asszociációs képessége miatt alakult ki: a legtöbbek szerint az osztriga például a női, a banán a férfi nemi szervre hasonlít, de itt meg is áll az összefüggés.

(Jill Fullerton-Smith: The Truth about food)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta