OFFLINE

Tudja meg az igazságot az afrodiziákumról

2007. január 10., szerda 12:50

Évezredek óta feltételezik, hogy vannak olyan ételek, amelyek íze és illata szexuális ajzószerként hatnak az emberi szervezetre. Az ilyen afrodiziákumok között szokták számon tartani a mézet, a fügét, az osztrigát, a banánt, fekete csokit, a mandulát, a csilit és még számtalan fűszert. Egy, a Guardianben írt könyvismertetőből most kiderül, hogy az afrodiziákumokhoz fűződő hagyományokhoz ugyan ragaszkodunk, de a feltételezés, hogy egyes ízek izgalmi állapotba képesek hozni a férfiakat és a nőket, inkább folklóri hagyomány, mint tudományosan bizonyított tény.

Az egyetlen olyan szer, amivel valóban bizonyítottan szexuális ingert okoz az a bremelanotid, amelyet erre a célra fejlesztettek ki amerikai kutatók, és ami nagyon hasonlít a Viagra hatóanyagához. A könyvből az kiderül, hogy az afrodiziákumokban való hit főleg az emberek asszociációs képessége miatt alakult ki: a legtöbbek szerint az osztriga például a női, a banán a férfi nemi szervre hasonlít, de itt meg is áll az összefüggés.

(Jill Fullerton-Smith: The Truth about food)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta