OFFLINE

Elhunyt a harisnya

2007. január 2., kedd 11:55

Az elmúlt évtizedben olyan kevés nő vásárolt harisnyát, hogy több alsóneműre és harisnyára szakosodott cég ment emiatt tönkre. A Toronto Star információi szerint a 25 és 54 közötti nők átlagban 1,8-szor viselnek harisnyát hetente, ami drasztikus visszaesés az  tíz évvel ezelőtti adathoz képest, amikor a hét egyik felében, hetente 3,5-ször mindig harisnyában voltak.

Divatszakértők szerint esély sincs arra, hogy ez a trend változzon, mert a hatvanas, hetvenes évekhez képest hatalmas változás történt a divat terén. "Míg korábban elképzelhetetlen volt, hogy a nők nadrágban menjenek dolgozni, hiszen az irodai etikett megkövetelte a harisnya és a szoknya viseletét, addigra mára a legtöbben nadrágkosztümben, capri-nadrágban vagy egyenesen farmerban járnak dolgozni. Annak ellenére, hogy a leggings és a térdzokni nagyon kedvelt manapság, ez nem pótolja azt a hatalmas vásárlótömeget, akik korábban nejlonharsinyába kényszerültek” - nyilatkozta a New Yorki Divatintézet kurátora az újságnak.

A divatban történt változásnak köszönhetően 1995-höz képest a tavalyi évben 68 százalékot esett a harisnyagyárak és boltok bevétele. "A legtöbb fiatal nő kényelmetlennek tartja a harisnyát. Utálják, hogy tapad és hogy állandóan figyelni kell, hogy nehogy felszaladjon. A nejlonharisnya manapság kizárólag a negyvenen felüliek körében népszerű."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.02 14:05:22janesz0510

  Szomorú de sajnos ezt látjuk kint az utcán is!egyre kevesebb csaj hordja ezt az általunk imádott ruhadarabot.Pedig nagyon szexi 3egy haris csaj!

 • 2007.01.02 20:12:11balazs79

  Főleg ha combfix verzió...

 • 2007.01.02 21:12:18ribizli

  Mekkora hülyeség ez már??!
  Naná hogy hordanak a nők harisnyát, különben nem lenne annyi szaküzlet Budapesten pl. több ezer forintos cuccokkal teli.
  Amerikában rendes cipőt se hordanak, csak sportcipőt a nadrágkosztümhöz a nők, tehát a női cipő is halott?
  ehhh...

 • 2007.01.02 22:36:16jaczkobela

  jézusmária! a harisnyatartók is meghaltak? phhh!!! pedig az volt a legizgibb!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta