OFFLINE

Elhunyt a harisnya

2007. január 2., kedd 11:55

Az elmúlt évtizedben olyan kevés nő vásárolt harisnyát, hogy több alsóneműre és harisnyára szakosodott cég ment emiatt tönkre. A Toronto Star információi szerint a 25 és 54 közötti nők átlagban 1,8-szor viselnek harisnyát hetente, ami drasztikus visszaesés az  tíz évvel ezelőtti adathoz képest, amikor a hét egyik felében, hetente 3,5-ször mindig harisnyában voltak.

Divatszakértők szerint esély sincs arra, hogy ez a trend változzon, mert a hatvanas, hetvenes évekhez képest hatalmas változás történt a divat terén. "Míg korábban elképzelhetetlen volt, hogy a nők nadrágban menjenek dolgozni, hiszen az irodai etikett megkövetelte a harisnya és a szoknya viseletét, addigra mára a legtöbben nadrágkosztümben, capri-nadrágban vagy egyenesen farmerban járnak dolgozni. Annak ellenére, hogy a leggings és a térdzokni nagyon kedvelt manapság, ez nem pótolja azt a hatalmas vásárlótömeget, akik korábban nejlonharsinyába kényszerültek” - nyilatkozta a New Yorki Divatintézet kurátora az újságnak.

A divatban történt változásnak köszönhetően 1995-höz képest a tavalyi évben 68 százalékot esett a harisnyagyárak és boltok bevétele. "A legtöbb fiatal nő kényelmetlennek tartja a harisnyát. Utálják, hogy tapad és hogy állandóan figyelni kell, hogy nehogy felszaladjon. A nejlonharisnya manapság kizárólag a negyvenen felüliek körében népszerű."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.02 14:05:22janesz0510

  Szomorú de sajnos ezt látjuk kint az utcán is!egyre kevesebb csaj hordja ezt az általunk imádott ruhadarabot.Pedig nagyon szexi 3egy haris csaj!

 • 2007.01.02 20:12:11balazs79

  Főleg ha combfix verzió...

 • 2007.01.02 21:12:18ribizli

  Mekkora hülyeség ez már??!
  Naná hogy hordanak a nők harisnyát, különben nem lenne annyi szaküzlet Budapesten pl. több ezer forintos cuccokkal teli.
  Amerikában rendes cipőt se hordanak, csak sportcipőt a nadrágkosztümhöz a nők, tehát a női cipő is halott?
  ehhh...

 • 2007.01.02 22:36:16jaczkobela

  jézusmária! a harisnyatartók is meghaltak? phhh!!! pedig az volt a legizgibb!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta