OFFLINE

Elhunyt a harisnya

2007. január 2., kedd 11:55

Az elmúlt évtizedben olyan kevés nő vásárolt harisnyát, hogy több alsóneműre és harisnyára szakosodott cég ment emiatt tönkre. A Toronto Star információi szerint a 25 és 54 közötti nők átlagban 1,8-szor viselnek harisnyát hetente, ami drasztikus visszaesés az  tíz évvel ezelőtti adathoz képest, amikor a hét egyik felében, hetente 3,5-ször mindig harisnyában voltak.

Divatszakértők szerint esély sincs arra, hogy ez a trend változzon, mert a hatvanas, hetvenes évekhez képest hatalmas változás történt a divat terén. "Míg korábban elképzelhetetlen volt, hogy a nők nadrágban menjenek dolgozni, hiszen az irodai etikett megkövetelte a harisnya és a szoknya viseletét, addigra mára a legtöbben nadrágkosztümben, capri-nadrágban vagy egyenesen farmerban járnak dolgozni. Annak ellenére, hogy a leggings és a térdzokni nagyon kedvelt manapság, ez nem pótolja azt a hatalmas vásárlótömeget, akik korábban nejlonharsinyába kényszerültek” - nyilatkozta a New Yorki Divatintézet kurátora az újságnak.

A divatban történt változásnak köszönhetően 1995-höz képest a tavalyi évben 68 százalékot esett a harisnyagyárak és boltok bevétele. "A legtöbb fiatal nő kényelmetlennek tartja a harisnyát. Utálják, hogy tapad és hogy állandóan figyelni kell, hogy nehogy felszaladjon. A nejlonharisnya manapság kizárólag a negyvenen felüliek körében népszerű."

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.02 14:05:22janesz0510

  Szomorú de sajnos ezt látjuk kint az utcán is!egyre kevesebb csaj hordja ezt az általunk imádott ruhadarabot.Pedig nagyon szexi 3egy haris csaj!

 • 2007.01.02 20:12:11balazs79

  Főleg ha combfix verzió...

 • 2007.01.02 21:12:18ribizli

  Mekkora hülyeség ez már??!
  Naná hogy hordanak a nők harisnyát, különben nem lenne annyi szaküzlet Budapesten pl. több ezer forintos cuccokkal teli.
  Amerikában rendes cipőt se hordanak, csak sportcipőt a nadrágkosztümhöz a nők, tehát a női cipő is halott?
  ehhh...

 • 2007.01.02 22:36:16jaczkobela

  jézusmária! a harisnyatartók is meghaltak? phhh!!! pedig az volt a legizgibb!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta