Hogyan fogyjunk le szilveszterig? - Banándiéta

Három nap zabálás után az ember óhatatlanul is elgondolkodik azon, hogy hogyan préseli bele majd magát húsz töltött káposzta, egy fél kacsa, három libacomb, egy adag birkapörkölt, 20 hókifli, 4 házi csokiscsipsz és 8 szelet bejgli után a szilveszteri ruhájába. Na, nem mintha olyan nagy jelentősége volna az általában is inkább közepesnél rosszabbra sikerülő szilveszteri bulinak, de legalább van egy nyomós okunk arra, hogy a nagy tespedés és szabadság közben ne hagyjuk el magunkat, és kezdjük az új évet három-négy kiló felesleggel.


A bizarr névre hallgató banándiéta már azért is jó választás, mert az első két nap viszonylag kíméletesen szoktatja át a szervezetet a koplalásra, és nem kell attól tartanunk, hogy mindjárt az első nap összeesünk az éhségtől. Hátránya, hogy a monotóniájának köszönhetően hamar meg lehet unni, három tesztszemélyünk közül az egyik azóta is nehezen néz banánra. Igaz, a diétát napokon keresztül az első nap szegte meg, lelkiismeretesen mindig újrakezdte, és így egy hét alatt legalább négy kiló banánt fogyasztott el. 

Dns kolleganő, a tesztalany Nr. 2, a maga precizitásával pontosan feljegyezte élményeit:  "A második nap már makogni fogsz- jósolta nem túl eredeti módon egy barátom, amikor egy szerdai napon (rossz beidegződés, hogy diétát és új életet hét elején kell kezdeni) elkezdtem a banándiétát. Nem szoktam diétázni, fogyókúrázni, fájdalmas időtöltésnek tartom, ezért is terveztem kipróbálni ezt az életérzést a megszokott helyett, hogy egy fehércápa adagját fogyasztom naponta. Az étrendet az első nap már megszegtem, mert hiába próbáltam, a tejet nem tudtam meginni. A reggeli kávé hiánya lelkileg is nyomasztott, az előírt két banánnal próbáltam ellensúlyozni. Napközben szédültem az éhségtől a monitor előtt, és banán helyett csülök péknét ettem volna szívesen, de anélkül is eltelt a nap.

Másnap ismét egy szép szál banánnal indíthattam, de nem csillapította az éhségemet. Három kemény tojást fogyasztottam utána só nélkül hírszerkesztés közben, de még mindig feszült voltam az ízek hiánya miatt is, és ez a nap folyamán mit sem változott. Este egy gálán kóvályogtam a folyosón várakozva, és reméltem, senki nem szól hozzám, kellemetlen társasági embernek éreztem magam. Nem ittam pezsgőt, nem ettem rákkoktélt. A kolléganőm ezt követően, késő este jelezte, még egy kemény tojást ehetek, mert elszámolta az étrendet.

A harmadik nap az elsavasítás napjának ígérkezett, a menü alma naranccsal, és sajttal. Délben már mindenkivel türelmetlen voltam, a köldök tájon jelentkező maró érzést, illetve a fejfájást egyre kínosabbnak találtam. Végül feladtam diétát kettőkor, és lementem egy gyros-ért. Este buliztam megadva a módját."

Harmadik tesztalanyunk viszont egy hét alatt mindjárt hat kilót is ledobott a diéta segítségével, igaz ő éppen szabadságon volt, és nem voltak halasztatlan feladatai. Nem éhezetett, sőt, volt, hogy a banánból többet is elhagyott, annyira nem volt éhes. "Egyáltalán nem voltam éhes, de a negyedik napon kifejezetten gyengének éreztem magam, és akkor egész nap fel sem keltem a fotelből." 

Pont ezért tökéletes a diétához az elkövetkező pár nap: nem kell gondolkodnunk, nyugodtan fekhetünk egész nap, ha pedig egy kicsit elgyengülünk, minden további nélkül aludjuk át a fél napot. Egy évig úgysem lesz rá megint lehetőségünk.

Íme a diéta:

1. nap:
3 pohár tej és 6 banán (a legjobb, ha turmixként fogyasztjuk) 

2. nap
6 banán és 4 keménytojás

3. nap:
reggeli: 1 alma, kávé vagy tea
ebéd: 3 alma, 2 narancs
vacsora: 3 alma, 2 narancs, 2 és fél deka sovány sajt

4. nap:
reggeli. 1 alma, kávé vagy tea
ebéd: 12 dkg sovány hús (szép szelet) 25 dkg zöld saláta dresszing nélkül
vacsora: 12 dkg sovány hús (szép szelet) 25 dkg zöld saláta dresszing nélkül

5. nap:
3 pohár tej és 6 banán (a legjobb, ha turmixként fogyasztjuk) 

6. nap:
6 banán és 4 keménytojás

7. nap:
reggeli. 1 alma, kávé vagy tea
ebéd: 12 dkg sovány hús (szép szelet) 25 dkg zöld saláta dresszing nélkül
vacsora: 12 dkg sovány hús (szép szelet) 25 dkg zöld saláta drsszing nélkül  

A diéta alatt bármennyi vizet és üres teát fogyaszthatunk, de ez az éhezésen nem sokat fog segíteni...

Oszd meg másokkal is!
Mustra