OFFLINE

Sushi Sei

2006. november 15., szerda 10:42

 

Egy korábbi összeállításunkból tévedésből maradt ki a Kolosy téri Sushi Sei, ami szintén a jobb japán éttermek közé tartozik Budapesten. Azt semmiképp sem állítanánk, hogy olcsó, csak pár ezer forinttal fizetünk kevesebbet, mint az általunk legdrágábbnak tartott Fujiban. Viszont a Fujival ellentétben itt két ember degeszre eszi magát  makival, sashimivel, meg nagy udon-levesekkel uszkve húszezerért.

A többi városi felhozatalhoz képest a hal itt nem jeges, és a levesválaszték sem kizárólag a misóban merül ki. Bár van, aki szerint bizarr dolog zöld moszatokat szopogatni egy tál tésztás algalevesben, amiben ráadásul még főtt tojás is úszkál, a Sushi Seiben kapható wakame udon akkor is az egyik legjobb találmány. Olyan, mintha nagy adag meleg, fűszeres tengervizet kortyolgatnánk, csúszós, kövér, giliszta-alakú tésztával, de valahogy ennél azért egy kicsit bonyolultabb. A másik érdekesség, hogy a sashimi alatt nem csak a szokásos édeskés rizs, hanem tojás, és valami mazsola jellegű furcsaság is van.

A Sushi Seiben az ár érték viszony reális. Nagyon sok pénzért, nagyon jó minőségű, finom dolgokat ehetünk. Érdemes rá spórolni.

Sushi Sei
III. Szépvölgyi út 15.
Tel.: 240-4065

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.01.22 19:49:01egy ember

    Nyolc éve járok a Sushi Seibe, azóta más japán éttermet nem is látogatok, se itthon, se külföldön. Igaz, hogy drága, de jó beosztással viszonylag normális éttermi áron valóban nagyon finom és különleges ételt lehet kapni.

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Így nevelték a kis Habsburgokat

Már a kicsi születése előtt kiválasztották a nevelőnőt, aki aztán a királyi gyermek mindennapjait felügyelte, gyakorlatilag az anyukájává vált. A saját szülei naponta egyszer, a buzgóbb szülők akár kétszer is meglátogatták a porontyaikat.

STÍLER 6 zseniális koktél forró nyári napokra

A nyár a hűsítő és frissítő italok szezonja. Napközben szürcsölgetheted a kedvenc házi limonádédat, este pedig jöhet a koktél, amit pillanatok alatt elkészíthetsz.

EGY SZAKÁCS Azért mert az életed elb.sztad, a vacsorát nem kéne

Három hónap alatt 8 nap volt, mikor nem részegen aludtam el. Minden egyes nappal egyre mélyebbre kerültem. Megbánás, bűntudat, lelkiismeretfurdalás. Remek hármas, és csak még többet vonz, ha nem képes kezelni őket az ember.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta