OFFLINE

Sushi Sei

2006. november 15., szerda 10:42

 

Egy korábbi összeállításunkból tévedésből maradt ki a Kolosy téri Sushi Sei, ami szintén a jobb japán éttermek közé tartozik Budapesten. Azt semmiképp sem állítanánk, hogy olcsó, csak pár ezer forinttal fizetünk kevesebbet, mint az általunk legdrágábbnak tartott Fujiban. Viszont a Fujival ellentétben itt két ember degeszre eszi magát  makival, sashimivel, meg nagy udon-levesekkel uszkve húszezerért.

A többi városi felhozatalhoz képest a hal itt nem jeges, és a levesválaszték sem kizárólag a misóban merül ki. Bár van, aki szerint bizarr dolog zöld moszatokat szopogatni egy tál tésztás algalevesben, amiben ráadásul még főtt tojás is úszkál, a Sushi Seiben kapható wakame udon akkor is az egyik legjobb találmány. Olyan, mintha nagy adag meleg, fűszeres tengervizet kortyolgatnánk, csúszós, kövér, giliszta-alakú tésztával, de valahogy ennél azért egy kicsit bonyolultabb. A másik érdekesség, hogy a sashimi alatt nem csak a szokásos édeskés rizs, hanem tojás, és valami mazsola jellegű furcsaság is van.

A Sushi Seiben az ár érték viszony reális. Nagyon sok pénzért, nagyon jó minőségű, finom dolgokat ehetünk. Érdemes rá spórolni.

Sushi Sei
III. Szépvölgyi út 15.
Tel.: 240-4065

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.01.22 19:49:01egy ember

    Nyolc éve járok a Sushi Seibe, azóta más japán éttermet nem is látogatok, se itthon, se külföldön. Igaz, hogy drága, de jó beosztással viszonylag normális éttermi áron valóban nagyon finom és különleges ételt lehet kapni.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta