LÁJFHEKK

Világosbarna, rossz minőségű a hamis kakaópor

Becca 2014. február 20., csütörtök 10:57

Két hónap alatt körülbelül 1000 zacskó hamisított Tutti Holland kakaóport foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága, a csapat a gyártó bejelentésére kezdte vizsgálni a kakaóport, írja közelményében a NÉBIH. A 20-22%-os, 125 g-os Tutti Holland kakaópor hamisítványaival elsősorban piacokon és kisebb boltokban találkozhatnak a vásárlók. Akadt olyan jóhiszeműen eljáró forgalmazó, akinél 800 darab hamis terméket találtak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a kukáját öntapadós matricákkal!

Menő/Ciki

Toma 2014. február 20., csütörtök 10:04

Lelombozóak, büdösek, gusztustalanok és rondák – legtöbbször ilyen jelzőkkel illetik a kertekben, tárolókban álló sötét kukákat. Erre a kényszerhelyzetre nyújtanak megoldást a kukamatricák, amikkel pillanatok alatt dekorálhatja a szemetesét, és a száműzött-megtűrt tárgy kertje vidám és egyedi színfoltjává válhat. És még csak nem is kell vagyonokat kiadnia érte.

Távolról sincs vége, olvasson még »
968 szavazat 1193 szavazat

Az emberi agyból olvassák ki a tökéletes dizájnt

bb 2014. február 19., szerda 17:13

Szokatlan módszerrel próbálja meghatározni a tökéletes dizájn egyenletét Merel Bekking holland tervező. Az 1987-es születésű, magát kutatás-alapú dizájnernek valló Bekking egy olyan metódus fejlesztésén dolgozott egy kutatócsoporttal, aminek célja, hogy az agy szkennelésével, a reakciók olvasásával megtalálják a tökéletes dizájnt, írja a dezeen.com. És ha minden igaz, ez sikerült is neki. Az eredmények azt mutatták, hogy az agyunk leginkább a piros színű, műanyag tárgyakra és zárt organikus formákra reagál pozitívan.

A marketingesek legújabb nagyágyúja az MRI szkenner
A marketingesek legújabb nagyágyúja az MRI szkenner
Fotó: Merel Bekking/Facebook
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertészkedni februárban is lehet

etelka 2014. február 19., szerda 15:33

Mint a földhöz csak hobbiszinten kapcsolódó "majdnem pesti", azt gondoltam, hogy mivel úgyis állandósulni látszik ez a kora tavaszi időjárás, itt az idő kitocsogni a kertbe és nekilátni a kerti munkáknak. Szerencsére Bogos Jenő, a Hermes szakértője felvilágosított, hogy hiába van viszonylag meleg, a kertművelés nem ezt veszi figyelembe.

Tehát, hiába van meleg, a kertben maximum a zöldséges ágyásnak valót lehet felásni, abban az esetben, ha laza, homokos talajunk van. A gyümölcsfák metszésének is itt az ideje, de ha fogalmunk sincs hogyan kell, vagy egyáltalán kell-e, akkor azért inkább keressünk egy kertészt, vagy legalább egy hozzáértő szomszédot.

Aki mégis nagyon kertészkedne már, az kezdhet barátkozni a káposztafélékkel, ugyanis ezeknek a kiültetési időszaka április eleje, és mivel öt hét a palántázási idő, így ennek február végén neki is lehet kezdeni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Berlinben menő, ha benéz egy óriásfej az ablakon

bh 2014. február 18., kedd 21:37

Hervé-Lóránth Ervint nehéz egyszerűen bemutatni, mert annyi művészeti ágban próbálta ki már magát, hogy azt valóban csak az általa kitalált polihisztérikus önmeghatározás írja le kellően. Most épp képzőművész, aki hatalmas szoborprojektjével a Pannónia utca helyett a német fővárosban teremtett látványosságot és talán hagyományt.

Tudja, hol vegye a tampont és betétet?

Becca 2014. február 18., kedd 19:47

Ha előző útmutatóink alapján már sikerült legolcsóbban megvásárolnia a konyhai tisztítószereket és a fürdőszobai tisztálkodószereket, ezúttal annak jártunk utána, hogy az egészségügyi betétet, a tampont és a tisztasági betétet melyik hiperben/szuperben/drogériában szerezheti be a legjobb áron. Ahogyan előző két cikkünkben, most is csak az ár alapján vizsgáltuk* a kínálatot, ha az is érdekli, hogy ezek a termékek milyen eredményeket értek el a tesztünkön, ezt is elolvashatja.

Próbáltuk mindenhol megkeresni az egyes termékek normál, szuper és éjszakai változatait – szerencsére ezúttal nem kellett csalódnunk: minden üzletben megtaláltuk valamennyit. A legolcsóbb termékeket kutattuk, ezért sokszor a kiszerelés is szempont volt, mert ugye, a kereskedelem egyik alapkoncepciója az lenne, hogy minél nagyobb a kiszerelés, annál olcsóbb a termék. Nos, ez majdnem minden esetben így is volt, csak a Rossmannál találtunk turpisságot ez ügyben. A fotókat mindenképpen nézze meg a képgalériában, és ha vásárolni szeretne, előtte ne felejtse el megnézni a termékek fajlagos árát sem!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Másodkézből érdemes jelmezt venni

Edicsek 2014. február 17., hétfő 12:49

Ahogy egyre közeleg az ovikban és iskolákban a farsang, úgy lesznek egyre kétségbeesettebbek a szülők is, hogy minek öltözzön a gyerek. Azt már elmondtuk, hogy a boltokban elég drágán talál, ráadásul nem is annyira menő jelmezeket. De mi a helyzet ha másodkézből szerzi? Nos, ha csak most jutott eszébe felkeresni a turkálókat, elmondhatjuk, hogy a Hádákban már nincs jelmez a februári árucserék után. A kisebbekben még akadhat, viszont ott meg az a baj, hogy a legtöbb angol turkálóban már leginkább csak Halloween jelmezek maradtak, azt viszont legalább a bolti ár töredékéért megkaphatja. Aki jól akar járni, az még keresgélhet aukciós oldalakon is, ahol akár tényleg egyedi jelmezeket is vehet potom összegekért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme a toll, amit soha nem kell újratöltenie

bb 2014. február 17., hétfő 09:42

A többek között a Ferrari, az Alfa Romeo, a Peugeot a Fiat, a Maserati vagy a Lancia lenyűgöző designjáért felelős olasz formatervező, Pininfarina a világ vezető papíráru és írószer vásárán, a frankfurti Paperworldön debültált forradalminak számító 4.EVER Pininfarina Cambiano névre keresztelt ceruza-tollával, melyet a szintén olasz Napkinnel együttműködve készített el.

Menő vagy ciki a kétszázezres világító fotel?

Menő/Ciki

gr 2014. február 16., vasárnap 15:38

Belép a nappalijába és anélkül, hogy lámpát gyújtania, már világos van. Sőt, a fény forrása egyenesen egy bútordarab. Jól hangzik, nem? A dolog létezik és LED lámpás fotelnak hívják: bár elsősorban bárokba, pubokba és éjszakai szórakozóhelyekre ajánlják, az igazán elvetemültek simán beszerezhetik akár otthonra is. Elegánsnak nem mondható, feltűnőnek viszont annál inkább.

697 szavazat 643 szavazat

Ne utálja a panelt, sokkal olcsóbb tud lenni a rezsije, mint hiszi!

bh 2014. február 15., szombat 14:50

Az ingatlanpiac egyik legkevésbé népszerű tételei a panellakások, pedig egy korszerűsített panelban a fűtésdíj akár 40%-kal is lehet kevesebb, mint a téglaépítésű lakásoké, és az ingatlan árában ez alig látszik. Ráadásul a szakértő szerint a lakótelepi lakások mindig keresettek lesznek, így aki befektetésként akar ilyet venni, nem kell félnie, hogy bennragad a rendszerben, és az albérlőkkel is jót tesz. De mennyit lehet a fűtésen spórolni egy korszerűsített panelben, és mennyiért lehet ilyen lakást venni? Utánajártunk.

20394111 948309c9a75e28eaed039efa19ae6e70 xl
Fotó: Z. Sándor / Indafotó

Villantottunk és tükröt fejeltünk a próbafülkékben

.syl. 2014. február 15., szombat 09:08

Sokak számára kész kínszenvedés a vásárlás, órák mennek el vele teljesen fölöslegesen, ráadásul legalább egy tucatszor át kell öltözni, mire megtaláljuk a megfelelő darabot. Ha megtaláljuk. A helyzeten valamelyest javíthatna a környezet, de a boltok csak ritkán figyelnek kiemelten a próbafülkékre. Ezért aztán azok javarészt sötétek, mértékkel tiszták és kicsik is, sok helyen pedig be lehet látni a függöny mellett. Ezúttal a WestEndben néztünk próbafülkéket, akadt néhány pozitív élményünk is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felújítana, de nincs hova pakolnia?

mark_twain 2014. február 14., péntek 15:33

Van egy csomó lomja, de nem nincs szíve kidobni őket? A pince, a tároló tele, de egy-egy doboznyi kacatot felhalmozott az utóbbi években? Lakásfelújítás előtt áll, és nem tudja, hova dughatná néhány hétre a könyveket, egy-két féltettebb holmit? Erre nyújtanak segítséget a miniraktárak, más néven önkiszolgáló raktárak, ahova viszonylag olcsón eláshatja a dolgait.

A múlt fogságában

Magyarország Románia mellett a régió egyik utolsó országa volt, ahol megjelentek az önkiszolgáló miniraktárak. Amikor 2010-ben megnyitott az Euro Mini Storage, akkor Lengyelországban 3, Csehországban már 5 miniraktár működött, de  Szlovákiában és Horvátországban is lehetett hasonló szolgáltatásokat találni.

ems1
Fotó: euroministorage.hu

Hogy miben jelent újdonságot a Euro Mini Storage? Abban, hogy itt akár 1 négyzetméteres miniraktárat is lehet bérelni, és a legnagyobb raktárhely se nagyobb 27 négyzetméternél, így nem kell egy lakásnyi méretű területért fizetni, ha az ember csak néhány kacatot szeretne eldugni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik a legcikibb ajándék Valentin-napra?

Edicsek 2014. február 14., péntek 09:24

Ön eléggé gyűlöli már a Valentin-napot? Ha még nem, mutatunk egy adag olyan holmit, ami után jó eséllyel fogja.

Ugyanolyan, mégis más - A38 újratöltve

bh 2014. február 13., csütörtök 14:26

Az 1500 tonnás, 1968-ban épült hajó 2003 óta áll a Petőfi híd budai oldalán, és nem csak kulturális központtá, de a városkép részévé is vált. Január elején azonban látványos módon távozott Révkomáromba, és hűlt helyére február 2-án tért csak vissza. A héten újra megnyitott, mi pedig megnéztük, mi változott a nagy út során.

Tényleg spórolhat a MOL Fiskars-akciójával

.syl. 2014. február 12., szerda 17:12

Nemcsak a kisebb-nagyobb áruházláncok próbálják megfogni a vásárlóikat a pontgyűjtő füzetekkel, hanem a benzinkutak is. A MOL a téli kampányában például Fiskars- és Gerber-termékeket kínál matricáért (és persze némi pénzért/hűségpontért) cserébe, és azt írják, ezzel a módszerrel akár ötven százalékkal olcsóbban megkaphatjuk ezeket a termékeket, sőt, még multipontokat is adnak érte. A cég azért óvatos: az ötven százalékot megcsillagozták, és megjegyzésben elárulták: ez a MOL által alkalmazott kiskereskedelmi árhoz viszonyítva igaz. 

A játékszabályzat értelmében tavaly október végétől idén március elejéig minden (tetszőleges termékre vagy szolgáltatásra) elköltött kétezer forint után (ez kb. öt liter benzin ára) egy matricát adnak a pénztárnál (egy vásárlás alkalmával legfeljebb harminc darab matrica kapható). A pontokat 2013 novemberétől 2014 márciusáig lehet beváltani, termékenként változó mennyiségű (5, 10 vagy 15) matricára van szükség a kedvezmény igénybevételéhez. Na de megéri vagy sem? A Fiskarsnak biztosan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol veheti meg legolcsóbban a konyhai tisztítószereket?

Becca 2014. február 11., kedd 19:08

Mostani körképünk alkalmával a konyhai tisztítószereket vettük célba: arra voltunk kíváncsiak, hol lehet legolcsóbban beszerezni őket, ezért végigjártuk az Auchan, Aldi, dm, Interspar, Lidl, Penny, Rossmann, Tesco nyolcszöget és kigyűjtöttük a termékek adatait, árait*. A tisztálkodószerekkel ellentétben most nem a Tesco nyert, a Lidl viszont tudta tartani a második helyet. Ebben az összehasonlításban kizárólag az árakat szemléztük, a termékek minősége nem volt szempont.

 

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Antik megfizethető áron? Létezik!

etelka 2014. február 11., kedd 16:34

Menjen itt tovább, és forduljon be a varroda felé – szólt a válasz, amikor arról a váci bútorraktárról érdeklődtem, ahol állítólag potom pénzért lehet csodákhoz jutni. Az interneten csak két olyan céget találni a Dunakanyarban, ahol antik bútorokat és kiegészítőket kínálnak. Még el sem indultam, de már láttam magam előtt a közhelyesen apró, lepusztult teret, ahol aztán majd csodákat kaparok ki a kosz alól, kissé megviselten.

A valóság majdnem ilyen volt, az apró teret, a koszt és a megviseltséget leszámítva. A VF Kft raktára egy gyárudvar hátuljában fekszik, korábban vasöntöde volt. Bár a világítóablakokat monstara sajnos lefedték, a hatalmas üzem megőrizte a régmúlt hangulatát a daruknak, a lámpáknak, na meg a hidegnek köszönhetően. A tulajdonos kávéval invitált be a hatalmas területre, ahol csak később szembesültem azal, hogy a főhajó két oldalán több kisebb helyiség akad még, szintén bútorokkal tele.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jelmez a boltból = anyagi csőd

Edicsek 2014. február 11., kedd 10:24

Elkezdődött a farsangi szezon, amikor az aktívabb, illetve kreatívabb szülők és gyermekeik együtt készítenek jelmezt, hogy azt a bálban bemutassák. A többiek viszont pénzt nem sajnálva kutatnak megfelelő, már előre elkészített jelmez után, hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni vele. Ha a lehető legkevesebb utánajárást szeretné, akkor rendeljen az internetről, ha szeretné nyakába venni a várost, akkor a játékboltokban vagy a Müllerben nézzen szét. Alternatív megoldásként jöhetnek a turkálók, amikkel hamarosan külön cikkben foglalkozunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön lakna egy csillaghajó fedélzetén?

moana 2014. február 10., hétfő 17:48

A kanadai Line Rainville minden bizonnyal a Star Trek sorozat egyik legnagyobb rajongója, hiszen képes volt több ezer dollárt költeni arra, hogy pincéje úgy nézzen ki, vagy legalábbis nagyon hasonlítson a U.S.S. Enterprise-ra. A szociális munkásként dolgozó asszony az eredeti, hatvanas években futó részek nagy rajongója, és a news.cnet.com szerint 30 ezer dollárt (több mint 6 és fél millió forintot) költött arra, hogy megteremtse otthonában a megfelelő környezetet. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen patkós idomszert és halott madarakat akciósan!

bh 2014. február 10., hétfő 14:39

Bár a virtuális bolhapiacokon pörög a retró és az antikvitás, két Zsolnay között a kitömött állatok vagy akár a láncfűrészek fetisisztái is páratlan darabokra bukkanhatnak. Sőt, a Jófogás.hu kínálatát böngészve akár arra is rájöhet, hogy eddig nem a megfelelő tárgyakat gyűjtögette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért kénytelen Csontváry-notesz helyett Klimt-szatyrot venni a magyar?

etelka 2014. február 9., vasárnap 10:03

A külföldi múzeum shopok már ezer éve felismerték, hogy  a hülye turista szeret valamilyen emléket hazavinni külföldről. Ezért piacra dobták a Van Gogh, Monet, Klimt, Picasso (és még hosszasan lehetne sorolni) festményeivel díszített tárgyaikat. Az ember szinte mindenhez hozzájuthat, az ízléses és menő dizájntárgyaktól a hűtőmágnesig, legfeljebb az árak szabhatnak határt a hedonizmusnak.

Itthon sajnos a helyzet teljesen más. Mintha nem léteznének világhírű festőink, vagy kreatívjaink (bár talán még az sem nélkülözhetetlen hozzá igazán), akik mindenféle izgalmas tárgyra álmodják a mindenféle izgalmas festői életműveket. Szívesen hordanék Csontváry cédrusával díszített sálat, netalántán táskát, de még egy szoknyára is el tudom képzelni. De persze fel lehetne sorolni Amerigo Totot, Szabó Vladimirt, Mattis Teutsch-t, Nádlert, Bakot, és a sort a végtelenségig lehetne folytatni.

Kevesen mertek belevágni a kulcstartó-könyvjelző-hűtőmágnes sablonokat meghaladó dizájntárgyak piacra dobásába. Aki mégis, az jellemző módon nem egy nagy állami múzeum, hanem egy magángaléria tulajdonosa, Virág Judit, aki két éve dobta piacra a kollekcióját, melyben csészéktől a gyönyörű bőrtáskákig a legkülönfélébb dizájntárgyak és ékszerek kaphatóak a galéria repertoárjának legjelentősebb művészeitől válogatott festményeivel díszítve. A galéria munkatársa, Nemes Zsófia megkeresésünkre elmondta, hogy leginkább a karkötők, design csészék, műbőr laptop táskák és neszesszerek, valamint a selyemkendők fogytak. A Korniss Dezső, Scheiber Hugó, Vaszary János, Gyarmathy Tihamér és egyéb alkotók műveinek felhasználásával készült tárgyak ráadásul megfizethetőek is, bár érezhetően a külföldiek pénztárcájára vannak szabva. A galéria megegyezett a jogörökösökkel, azokban az esetekben, ahol ez szükséges volt.

Honnan jobb sífelszerelést kölcsönözni?

Edicsek 2014. február 9., vasárnap 09:06

Míg a síelők egy része ragaszkodik ahhoz, hogy saját felszerelése legyen, mások inkább a kölcsönzésre esküsznek, mert úgyis költenek pont eleget a szállásra, kajára, egyebekre. Oké, akkor bérlés, de honnan, milyet, mennyiért? A többség szerint jobban járunk anyagilag, ha nem a sípályánál bérlünk, viszont mennyire éri meg úgy, hogy azt a felszerelést még el is kell juttatni valahogy a síterepig? Tényleg annyival olcsóbb így ez a már egyébként is drága sport

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csövet vagy agyagot a növények alá!

gr 2014. február 8., szombat 11:59

A növénygondozási praktikák száma a kertészeti szaklapoknak és az online tanácsadásnak hála végtelen: keverhet hamut vagy kávézaccot a földbe, vagy próbálkozhat tojáshéjjal és banánhéjjal az erősebb gyökérzetért. A macerás házi babonákkal ellentétben mi mégis inkább két olyan alternatívát mutatunk, melyet mi is használunk, és amik bizonyítottan segítik a növényt a természetes fejlődésben. Ismerje meg a gyökéritatót és az agyaggolyót!

Lapozzon egyet a lámpáján!

Edicsek 2014. február 7., péntek 19:06

Nemcsak otthonra, de akár a munkába íróasztalára is remek választás lehet az USB-re kapcsolható LED lámpa. Ebben eddig semmi újdonság nincs, viszont ennek a lámpának a készítői az eddig megszokott sima fényforrások helyett egy asztali lámpára hajazó lámpával rukkoltak elő, ami naptárszerűen lapozható. Nem igazán tudja, hogyan képzelje el? Így:

lamp640
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyon fehér és nagyon színes konyhabútorcsaládra cseréli a Faktumot az IKEA

Becca 2014. február 7., péntek 14:47

Ahhoz képest, hogy a malmői Ikea legalább kétszer akkora, mint a magyarországi áruházak, a kínálata nagyjából megegyezik az itthonival. Igaz, sokkal nagyobbak a terek, de ez csak abból a szempontból kedvező, hogy jobban le tudja fárasztani a gyereket, ha magával viszi levezetni fölösleges energiáit. Ja, meg ugye, a tágas térből adódóan van hely óriási konyhákat összerakni, miközben az ember azon morfondírozik, hogy jó, jó, tényleg nagyon klasszak ezek a hatalmas konyhák, csak vajon a nappalit, vagy a gyerekszobát szüntessem-e meg, hogy nálam is elférjen? Mi azonban azért voltunk itt, mert az IKEA bejelentette: a Faktum konyhabútorcsaládjuk március 31-től meg fog szűnni, és helyette egy új jön, a Metod. Sajna egyáltalán nem lesz kompatibilis a kettő, tehát nem variálhatja kedvére az ajtókat, fiókokat, polcokat: így ha önnek Faktumja van és esetleg bővíteni szeretné, a vásárlás napjától számított két évig még megteheti, utána viszont leállnak a forgalmazásával. Persze, azért aggódnia nem kell, ha garanciális problémája van vele, azonnal kicserélik, de legjobb, ha a pontos részletekről elolvassa az IKEA tájékoztatóját

Az új konyhabútor alapszíne a fehér, amihez rengeteg variációban lehet színes előlapokat vagy akár polcbelsőket is válogatni, és április 1-től már kapható lesz itthon is. Megnéztük, lefotóztuk, úgyhogy nézegesse meg a galériában, ha pedig továbbkattint, nagy leleplezésünket olvashatja a valódi, svédországi svéd húsgolyókról! 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés