LÁJFHEKK

Kazánházban, koszban készítette elő a húsokat

Edicsek 2014. április 16., szerda 17:42

Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk (egyebek mellett sonkák, kolbászok) eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak –közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élünk majd a közelijövőben

bb 2014. április 16., szerda 08:36

Míg Milánóban javában zajlik a legújabb dizájner cuccokat felvonultató kiállítás, addig a német és svájci határ mentén található Weil am Rhein városában a Vitra Design Museum egy különálló kiállítást szervezett az egyik legismertebb kortárs ipari formatervezőnek, Konstantin Grcicnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajon milyen a lakása madártávlatból?

Edicsek 2014. április 14., hétfő 19:57

Leskelődni és mások lakásában szétnézni mindenki szeret. A legtöbb esetben ezt ingatlanos hirdetések képein tehetik meg (amik vagy nagyon amatőrök, vagy éppen hogy túleffektezettek), esetleg lakberendezési újságokat lapozgathat (ahol minden lakás személytelen, és úgy néznek ki, mintha senki sem élne bennük). Ráadásul mikor lakásokat, vagy publikus tereket néz, általában mindig ugyanabból a szögből, vagyis szemmagasságból nézheti, hisz a fotós is innen fotózza. Kivéve Menno Adent, aki gondolt egyet és váltott, madártávlatból mutatja be képein a lakásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen szállással is mehet nyaralni

Edicsek 2014. április 14., hétfő 11:13

Nyaralástervezéskor két sarkalatos pont van a legtöbb embernél, melyből az egyik az utazási költségek, a másik a szállás. Az utazásra szerencsére itt vannak már a különböző fapados légitársaságok és a legolcsóbb repülőjegy keresők. A szállásra pedig megoldásként az egyre népszerűbb otthoncserélős vagy éppen ingyen szállást biztosító oldalakat tudjuk ajánlani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, milyen hangja van a chilinek?

bb 2014. április 13., vasárnap 20:03

Jó ideje fantáziálunk a szagos tévé feltalálásáról, amire - a Grey London valamint a gyógynövényekben és fűszerekben utazó Schwartz közös innovációját elnézve - talán már nem is kell olyan sokat várni, mint ahogy gondoltuk.

A Sound of Taste néven futó kampány keretében ugyanis a kreatív elmék hangokat párosítottak bizonyos fűszerekhez, így a Bluetooth-kompatibilis „Sonic” plakát lehetővé teszi tesztelői számára, hogy egyszerre lássák és hallják is az aromákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Termesszen otthon teát!

Becca 2014. április 13., vasárnap 17:42

A teaivásnak nem kell véget vetni, csak mert már nincs tél és hideg, hisz nyáron meg hűsítő hatása miatt tud jólesni. A hangulatra is rendkívül jól hat: este megnyugtatja, reggel pedig  ébresztőként is jó – akár kávé helyett is. Persze, az nem mindegy, hogy  milyen teát iszik, ahogyan az sem, hogy milyen összetevőkből készül, és az sem, milyen filterben van (ha egyáltalán iszik filteres teát). Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy imád kertészkedni, és nem pusztulnak el otthonában a növények, maga is megtermesztheti otthon a teába valót. Nyilván nem a klasszikus teacserjére gondolunk, de Cassie Liversidge kertész az Apartment Therapynek javasolt öt olyan, házilag is termeszthető növényt, amikből finom tea készülhet.

shutterstock 92961100
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lófejek nőnek ki a földből Skóciában

bb 2014. április 12., szombat 20:37

Újabb látványos alkotással lepte meg Skócia lakosait a leginkább helyspecifikus műveiről ismert skót figuratív szobrász, Andy Scott, aki ezúttal két lenyűgöző látványt nyújtó, 300 tonnás és 30 méter magas acél lófejet készített Falkirk városának. Az 1964-ben született művész megvilágítható, The Kelpies névre keresztelt műve a Forth és a Clyde csatorna, valamint az Északi-tenger találkozásánál található.

10 dolog, amire a milánói designhéten jöttem rá

Gyulai Bence 2014. április 12., szombat 15:55

Az évi rendes milánói designhét fő attrakciója a Salone del Mobile, azaz a Nagy Nemzetközi Bútorkiállítás. Aki a designban utazik, de a szalonban nem vesz részt, mert túl kicsi, túl menő, vagy túl sok minden egyébbel foglalkozik a bútorokon kívül, az kiállíthat a Fuorisalone név alatt futó helyszínek egyikén, amikből most már három nagy van és nagyon sok kicsi. Mi a három nagy közül a legnagyobbat néztük végig, a via Tortona nevű utcát és környékét. Öt évvel ezelőtt voltam itt utoljára, akkor magyarokkal is találkoztunk. Ilyen találkozásra idén nem került sor, de néhány –remélhetőleg fontos és/vagy érdekes – megállapítást azért így is sikerült tennem a korábbi tapasztalatokhoz képest. Pontokba szedtem őket, véletlenül kereken tíz lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van élet a kuponos hétvégén túl is

Edicsek 2014. április 11., péntek 12:45

Sokan epekedve várják az úgynevezett kuponos hétvégéket, amikor is valamilyen újság mellékleteként kezükbe kerül egy csomó különböző kedvezményre jogosító bón. Ekkor van az, hogy a plázákban annyira sem lehet mozdulni mint karácsonykor, mindenki egymást lökdösi az akciós termék beszerzésének reményében, a vásárlók idegesek és türelmetlenek, az eladók pedig sírógörcs közeli hangulatban gyűrögetik a papírkuponokat. Mindenki nyugodjon meg, van élet a kuponos hétvégén túl is.

shutterstock 25777810
Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: Ezekkel a bútorokkal rendezheti be a teraszát

etelka 2014. április 11., péntek 09:53

Amikor a hőmérséklet végre 20 fok közelében jár és süt a nap, gyakorlatilag szinte mindenkiből kitör a lakberendező, és boldogan veti rá magát a takarításra, na meg a terasz megújítására. Ezt felismerve a legtöbb bútor- és kertészeti szakáruhát meg hipermarket igyekszik piacra dobni valamilyen kertibútort, a raktárakból újra előkerülnek a tavaly nyár óta ott tárolt műanyag szettek, Kínában pedig extra sebességre kapcsolnak a fröccsöntő üzemek.

Kíváncsiak voltunk, hogy a tipikus egy asztalka-két szék variáció mennyibe kerül az egyes üzletekben, illetve arra is, mekkora a kínálat. A válasz egyszerű. Szűk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire jó az Ikea kék szatyra?

Becca 2014. április 11., péntek 08:35

Ha más nem is, egy nagy kék szatyra már biztosan mindenkinek van az Ikeából, aki már egyszer elment oda nézelődni, vásárolni – különösen azóta, hogy a pénztárak mellől eltűnt az olcsó, kipakolás után azonnal eldobható papírszatyor. Az  Apartment Therapy  cikke alapján, mi is összegyűjtöttük, mire is jó a  FRAKTA, avagy a kék ikeás szatyor. Igaz is, ön tudta, hogy FRAKTA (fuvarozni, szállítani) a neve? Mi sem!

ikea-frakta-brattby-fixa-blue-bags
Fotó: ikeafans.com
 • Szennyestartó – A FRAKTA hatalmas szatyor, és semmi súlya nincsen, emiatt tökéletesen megfelel a szennyes ruha, ágynemű tárolására; ráadásul, ha tisztítóba hordja ruháit, azokat is szépen bele tudja tenni a szatyorba, mivel lapos az alja. Nem gyűrődnek benne a frissen vasalt cuccok, a vastag pántja miatt meg egyszerűen vállra akasztható.
 • Téli és nyári holmikat is lehet benne tárolni – Évszaktól függően telepakolható ruhákkal; nagykabátok ugyanúgy elférnek benne, mint sortok és cipők. A tetejét össze lehet kötni a szalaggal, esetleg az oldalára alkoholos filccel fel lehet vésni, hogy mi van benne. Mivel alakváltoztató, könnyűszerrel lehet bármilyen résbe bepasszírozni. Emiatt is kiváló. (Érdemes évente egyszer ellenőrizni – esetleg lomtalanításkor –, hogy tároljuk-e még a szatyor tartalmát.)
 • Adományozni is jó választás – mivel csak 125 forint, nagyon meggyőző, ha inkább ebben gyűjti össze a már nem hordott ruhákat, illetve könyveket, játékokat, mintsem több szemeteszsákot felhasználna ugyanerre a célra. 
 • Garázsvásárokon is hasznos lehet – csak tartson belőle egyet mindig az autóban, biciklitáskában. Nem tudhatja, mikor lehet rá szüksége. Ami még emellett szól: a szatyor rendkívül kis helyigénye.
 • Tűzifát is lehet benne tárolni – mivel a zacskó anyaga 100 százalék polipropilén, nagyon erős, tartós, és még ki is lehet mosni, ha már nagyon elszennyeződött; és persze, gyorsan is szárad. 
 • Költözködni is egyszerű vele – mert nagyon sok minden belefér; egészen a tetejéig lehet tömni ruhával, cipővel, ágyneművel, törülközővel, és tuti, hogy nem fog leszakadni. A kocsiban könnyen felveszi a hely alakját, ezért sokkal jobb megoldás ebben költözködni, mint a kartondobozban. Jó, utóbbiban a törékenyek azért nagyobb biztonságban vannak!
 • Gyors rendrakáshoz is elengedhetetlen – Ismerős a helyzet, amikor megcsörren a telefonja, és bejelentkezik egy kisebb társaság borozni – pont akkor, amikor úszik a lakás? Ilyenkor csak fogja meg a szatyrot, és söpörjön bele mindent az asztalról, székről és a kanapéról. Majd, ha elmennek a vendégek, gondolkodhat azon, miképpen tegyen rendet – ha egyáltalán valaha is előkerülnek azok a cuccok, amiket a zacskóba tett…
 • Ideális strandszatyor – mivel totál műanyag az egész, nem okoz gondot a vizes fürdőruha, vagy éppen a nedves törülköző tárolása. Ja, és persze attól sem lesz baja, ha éppen kiborul benne a cukros üdítő, vagy szétnyomódik benne az érett paradicsom. Az ételnyomok gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók.
 • Kerti szerszámok – Hibátlanul lehet benne tárolni a kisebb kerti szerszámokat, permetezőszereket, virágföldet és a zacskós magokat is, amiket egyszer majd ugye, el is vet. 
 • Plüssök temetője – Amelyik játék oda egyszer bekerül, sűrűn már nem lesz elővéve. Rendszerint a szoba egyik sarkában árválkodik, és csak akkor kerülnek elő belőle játékok, ha a gyerek valamelyik barátja átmegy játszani…
 • Állatcuccokat csakis FRAKTÁba – mert tök jó, hogy ha viszi a kutya/macska plédjét, besározott cuccait tisztítani, ebben  jól elférnek. Azért kutyáját, macskáját ne tegye bele; nem valószínű, hogy élvezné.

Papírszatyor vs FRAKTA

A papírszatyor – az alapanyag-szükséglete miatt hozzájárul a világ erdőségeinek veszélyeztetéséhez, a műanyag szatyor pedig nem épülhet be a bioszféra körforgásába, szennyezi a környezetet. A szakemberek arra juthattak, hogy míg a papírszatyor forgalmazása folyamatos utánpótlást kíván, kevesebb kár keletkezik, ha a környezettudatosan gondolkodók nem dobják ki a műanyag szatyrot, hanem újra és újra felhasználják. Tegyen így ön is.

 • Bevásárláskor sem hiányozhat – Sokkal olcsóbb mint akármelyik bevásárlótáska, tartósabb, és rengeteg minden belefér. Ja, és próbálja meg bevinni magával a boltba, és ne a pénztárnál jusson eszébe, hogy kint maradt a kocsiban! Ha viszont már az utóbbi eset áll fenn, ne vegyen szatyrot; pakolja vissza a megvásárolt dolgokat a bevásárlókocsiba és úgy tolja ki az autóhoz a termékeket.
 • Jelmezek, maszkok mind elférnek benne – Színész ismerősöm, egy nagy darab, saját készítésű farkasmaszkot szállít benne. Meg is mutatjuk milyen:
 • Balatonra, kirándulásra is csak a kékkel – A ruhák és az ételek is jól szállíthatók a szatyorban, ideális ebbe pakolni egy balatoni hétvégéhez vagy egy egész napos kiránduláshoz.
 • „Szakadj meg szatyor” vagy „mindenes” – Van olyan is, aki nem ikeás szatyorként emlegeti! „A férjem a horgászcuccait tartja benne; nagy bevásárlásnál használjuk és Balatonra ebben szállítjuk az ágyneműt! Lakásfelújításnál meg szemetesnek szuper.”
 • Szelektív hulladékgyűjtőhöz menet is pakoljon ebbe – csak szórja bele az összes üveget, papírt, műanyagot és már indulhat is megszabadulni az összegyűlt háztartási szeméttől. Hasonlóképen járhat el, ha a használt ruhákat szeretné elvinni nagyobb bevásárlóközpontok mellé elhelyezett ruhagyűjtő konténerbe.

Nyilván nem sikerült összegyűjtenünk a műanyag szatyor összes használhatóságát. Írja meg nekünk, hogy az ön Fraktájában mi van!

__________________________
Távolról sincs vége, olvasson még »

3D-s nyomtatással egy nap alatt építkeznek Kínában

bb 2014. április 10., csütörtök 18:25

Egyre menőbb betonnal kísérletezni. Amszterdamban ebben a hónapban kezdtek el dolgozni az építészek a világ első 3D-nyomtatott házán, aminek a befejezésére az előjelzések szerint legalább három évet kell majd várni. Mindeközben Shanghaiban egy építőipari cég azt állítja, hogy olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készített házat is össze tud dobni. Bár valószínűleg a kettő között azért van minőségbeli különbség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a mártogatós bögre?

Menő/Ciki

gr 2014. április 10., csütörtök 16:56

A Little Dipper Mug, azaz a mártogatós bögre ötlete Craig Kaplan egyetemi tanár fejéből pattant ki, akit az őrületbe kergetett, hogy gyerekei képtelenek rendesen beáztatni a sütijüket a bögre tejbe anélkül, hogy ne lenne a jóisten is tejes vagy sütis tőle. A gyakorló apa azt a hiányosságot fedezte fel, hogy a legtöbb hagyományos bögre nem alkalmas a rendes mártogatásra, mivel túl keskeny a szájuk (vagy túl széles a McVitie's csokis keksz hozzájuk). Ő ezért ezt a kerámiából, három dimenziós nyomtatással készített céleszközt direkt hosszúkásra és szélesre tervezte: körülbelül nyolc és fél centiméter magas, 1 deci folyadék fér bele, formájának köszönhetően pedig kényelmesen áztathat süteményt anélkül, hogy közben maszatos lenne az ujja vagy kibuggyanna a tej. Az ujjaknak kialakított kis öblöcskék egyúttal arra is jók, hogy a keksz elfogyásával kényelmesen ki lehessen inni az edényből a maradék tejet. 

Az ötlet eredete Amerikából származik, ott van nagy tradíciója lefekvés előtti rituáléként cookie-t vagy kekszet mártogatni forró tejbe. Az ötletet valószínűleg a teaimádó angolok is szeretni fogják, már várjuk, mikor dobják piacra itthon és mennyit kérnek érte. Most viszont ítélkezzen: jópofának tartja a sütimártogató bögrét, vagy felesleges hülyeségnek, ami úgyis egy vagyonba fog kerülni?

733 szavazat 900 szavazat

Menő vagy ciki a Batmanfejű kápolna?

Menő/Ciki

bb 2014. április 9., szerda 17:02

Állítólag az autópályát és annak útjelző rendszerét kívánta szimbolizálni az a frankfurti építész stúdió, aki megtervezte az Észak-Rajna-Vesztfália tartományba tartozó wilnsdorfi autópálya útszéli kápolnáját, mely közvetlenül a forgalmas autópálya, egy szálloda, egy benzinkút és egy gyorsétterem tőszomszédságában foglal helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
696 szavazat 772 szavazat

Így képes manipulálni egy doboz müzli

Edicsek 2014. április 9., szerda 16:54

Elgondolkozott már azon, hogy miért terveznek minden, gyerekeknek szánt müzlisdobozt ugyanúgy, azaz valami nagyméretű vicces rajzfilmfigurával, aki épp a terméket fogyasztja lelkesen? Persze, vághatná rá, hiszen a vicces rajzfilmfigurákra a gyerekek buknak, nyilván ettől működik a dolog annyira! Persze, ez a része logikus, de nem csak azért, illetve nem ennyire egyszerűen működik a dolog, mint gondolná. Mert azt észrevette már, hová néznek ezek a figurák? Merthogy ha jól megfigyeli, nem önre: jóval lejjebb, úgy derékmagasságban keresik a szemkontaktust.

Igen, egy friss tanulmány szépen bizonyította, hogy a figurák tekintete, még inkább a tekintetük iránya egy nagyon is gondosan megtervezett marketingstratégia része, melynek a célja természetesen a reménybeli vásárló beszippantása. De mi a helyzet itthon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Helyreigazítás

Tuna Judit 2014. április 9., szerda 15:45

Lapunk 2014. március 8. napján megjelent „Szemeteszsák-körkép tavaszi nagytakarításhoz” címmel közölt írásunkban, annak eredeti verziójában tévesen állítottuk, hogy az összehasonlításunkban szereplő egyes, a Rossmann által forgalmazott termékek összesített fajlagos ára négyszerese az első helyezett Aldi áraihoz viszonyítva, továbbá azt is, hogy ezeket a termékeket a Rossmann az összehasonlításban szereplő másik drogéria, a drogerie markt áraihoz képest is majdnem háromszoros áron kínálja. A valóság ezzel szemben az, hogy a fajlagos ár szerinti összehasonlításban a Rossmann a második helyet éri el. Az általunk tévesen közölt adatokat tartalmazó táblázatok valós adatai a következők:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb 6 filléres és pofonegyszerű DIY tipp

Steiner Kristóf 2014. április 9., szerda 15:34

"Itt a tavasz lehellette, bruhahahaha hehehehehe" - ahogy édesanyám mondotta egykoron. És bár ilyen zseniális és mélyenszántó verset biztos nem mindenki képes költeni, azért nem hagyhatjuk, hogy ne használjuk ki a tavasz kreatív energiáit. Korábbi három írásom után - amelyekben lustáknak és csóróknak szóló DIY tippeket adtam itt, itt, és itt - most már a kertbe is kimerészkedünk. Mert itt a tavasz lehellette. De ezt már mondtam. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

44 négyzetméter, de elfér benne egy fél világ

etelka 2014. április 8., kedd 21:06

44 négyzetméter. Mindössze ekkora az a valaha lepukkant belvárosi lakás, melyet Nikoletti Petra tervei alapján újítatott fel a tulajdonosa, azért, hogy kiadja.

A külföldi férfi, aki már végigcsinált egyedül egy felújítást, rájött, jobban jár, ha szakember fogad a tervezéshez. A névtelenséget kérő tulajt egyébként nagyon érdekli a dizájn, így részt vett a koncepció kialakításában is. Nikoletti Petrát kérdeztük arról, hogy alakult át a lakás. 

 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne cserélje le a tavalyi bicajos szettjét

Becca 2014. április 8., kedd 13:33

Azt már megírtuk, hogy egy nőnek sportolás közben is számít, hogyan van felöltözve, most meg körbejártunk, hogy feltérképezzük, ezt mennyire lehetséges vállalhatóan megoldani , ha idén tavasszal úgy döntünk, bicajra pattannánk. Nem voltunk elájulva egyik üzlet választékán sem; valahogy nem annyira megnyerő az idei tavaszi felhozatal, mint ahogy azt előző körképeink során megszokhattuk. De ne keseredjen el, hiszen ahogy Sinya is megmondta: nem feltétlen kötelező biciklis szettben végignyomni egy kisebb bringás kiruccanást, bár, ha túrázni indul, azért jobban jár, ha párnás, bélelt nadrágot vesz fel. 

DecathlonHervisIntersport-háromszöget térképeztük fel (a Columbia és a Northface se maradt ki, csak épp biciklis cuccaik nem voltak). A jó hír, hogy a többi háromban viszont mindenhol találtunk számunkra elfogadhatót - hol olcsóbban, hol nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlárazott és letisztult: itt tart ma a hazai dizájnbútor

etelka 2014. április 6., vasárnap 10:30

Még vasárnap estig látogatható Budapesten, a Hungexpón a Construma és Otthon Design kiállítás, amin jutott egy stand a magyar dizájnnak is. A kiállítókat meghívásos alapon cserkészték be, nagy részük fiatal, frissen végzett. A standon nem feltétlenül az eladás az elsődleges cél, inkább az új technológiákat szeretnék megmutatni, illetve a szemléletet formálni. A tervezők, ha tudnak vagy meghívják őket, külföldi kiállításokon mutatkoznak be, nagy lehetőség számukra London, Barcelona és Frankfurt is. A Hungexpón igyekeztek progresszív dizájntárgyakat bemutatni, amik nem kerülnek annyiba, mint a nagy, olasz bútorházak darabjai, de azért még így is mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha ilyesmire fáj a fogunk. Gyakran van kettős árképzés, egy magyar olcsóbban veheti meg a bútort, mintha külföldi lenne az érdeklődő. Galériában mutatjuk meg, hol tart most a hazai bútordizájn.

Így kell ipari romból trendi otthont teremteni

bb 2014. április 6., vasárnap 09:42

Az eklektikus canberrai szálloda után egy újabb rendhagyó, ausztráliai élettérre bukkantak a freshome.com szerkesztői. Ezúttal egy West Melbourne-i vajfeldolgozó üzemet alakítottak át az Adrian Amore Architects kreatív munkatársai, akik szoborszerű, modern apartmant varázsoltak a város ipari negyedében található épületből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovagi páncélból tojást kanalazni: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. április 5., szombat 15:14

A termékeiket kizárólag online értékesítő Animi Cause tervezői, Sarit és Amit Axelrod minden bizonnyal értenek hozzá, hogy hogyan kell feldobni a legszürkébb hétköznapokat. Legalábbis erre utal a korszerű dizájnban, egyedülálló és innovatív termékekben utazó márka legújabb dobása, az „Arthur” névre keresztelt lovagias tojástartó, amit a Designtaxi.com-on szúrtunk ki, és amibe (akibe?) első látásra belezúgtunk.

1
Fotó: animicausa.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
693 szavazat 786 szavazat

8 dolog, amit máris érdemes kidobnia

Becca 2014. április 5., szombat 10:14

Végre itt a tavasz, kezdődnek a lomtalanítások, ön pedig nekieshet a tavaszi nagytakarításnak; de mielőtt nekivágna, nézze meg, hogy hogyan növelheti a teret lakásában, megszabadulva sok haszontalan limlomtól. Alapul a  HuffPost  cikkét vettük, de mi is kiegészítettük sok hasznos infóval. Ha ezzel megvan, már kezdhet is rendezkedni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb piac, ha a Balkánra vágyna

etelka 2014. április 4., péntek 18:47

Kétnapos túra keretében néztük meg, hol lehet izgalmas bútorokra és egyben programra is bukkani, mindössze néhány száz kilométerre Budapesttől. Kétegyháza után Nagyvárad (Oradea) felé vettük az irányt, mert ott tartják az egyik legjobb hangulatú piacot, amit még a románok is ócskának hívnak. Az igazi zsibvásár hangulat a régi lengyelpiacos időket idézi, a balkán bája keveredik a kemény üzlettel. Itt szembejönnek az aranyfogú Gábor cigányok, a németbe' üzletelni járó kereskedők, sőt még Magyarországról hetente átjáró árusokat is találtunk. És fotóztunk is, sokat, íme:

Ezekkel a hajfestékekkel legyen óvatos mostanában

zezse 2014. április 4., péntek 17:05

Még a kizárólagos hazai forgalmazó, a Presto-Pilot kft. sem tudott arról, hogy növényi hajfestékük veszélyesnek minősített mikroorganizmussal lehet szennyezett, holott a HVG cikke szerint egy általuk itthon forgalmazott hajfesték márka (Khadi) két árnyalata is felkerült az EU-s riasztási listára. Az ún. RAPEX lista a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszere az EU tagállamai között, erre az említett Khadi termékek mellett további három, itthon egyáltalán nem forgalmazott növényi hajfesték (Henna márkanévvel) került fel a szlovák közegészségügyi hivatal jelzése alapján.

Azt, hogy a kérdéses termék eljutott-e Magyarországra, senki nem tudja megmondani, ugyanis a megadott adatok alapján beazonosíthatatlan a gyártási széria, az mindenesetre biztos, hogy a Khadi márka a megadott színekben (Light brown és Black árnyalat) jelen van a hazai piacon. A német gyártócég állítja, hogy termékeik nem veszélyesek az egészégre.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés