LÁJFHEKK

Vintage bútorvásár a város közepén

ermiz 2014. március 13., csütörtök 17:41

Második alkalommal alakít ág a Projekt Showroom pop-up bútorbolttá egy helyet Budapesten, ez pedig jelen esetben a Blitz Galéria. A többszintes képződmény a Jászaitól egy köpésre található, közben meg lehet nézni, hogy haladnak a munkálatok a Kossuth téren. Itt nyílt meg ugyanis a Projekt #8 Antik&Vintage Bútorraktár.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek a törzsvásárlói kártyák érik meg a legjobban

Edicsek 2014. március 13., csütörtök 15:14

Bár jól jöhet, ha vannak bejáratott boltjai, manapság már nem kell mindig ugyanazon a helyen vásárolni, hogy törzsvásárlói kártyát kapjon az ember: elég csak igényelni, és máris törzsvásárló lesz. Általában ez kedvezményt jelent a legtöbb helyen, de van ahol egyéb extra ajánlatokat is. Néhány kártyát szerkesztőségünkön belül többen is utálnak, megint mások szinte mindenki tárcájában ott lapulnak. Az tény, hogy rengeteg megoldás közül lehet választani, így jól fontolja meg melyek azok, amiket minden nap magával hord.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp, amivel spórolhat a repülőjegyen

Toma 2014. március 12., szerda 18:52

Bár akad, aki már egy évvel a tervezett indulás előtt tudja, hová megy majd nyaralni, a többség az utolsó pillanatra hagyja a döntést, pedig érdemes előre gondolkodni. Ha másért nem, hát azért, mert a korai foglalással rengeteget spórolhat a repülőjegyen. A chatelaine.com összegyűjtötte, mit kell tennünk ahhoz, hogy a legkedvezőbb áron szerezzük be a jegyeket.

shutterstock 88755781

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így terveztek volna a világ leghíresebb festői

bb 2014. március 12., szerda 18:06

Olyan jól bejáratott és jól csengő nevekkel, mint például Picasso, Andy Warhol, Mark Rotho, Damien Hirst vagy Roy Lichtenstein szinte nincs olyan, amit ne lehetne eladni. Jól tudta ezt a Barcelonában élő és dolgozó tervező, Federico Babina is, aki legújabb, „Archist City” névre keresztelt illusztráció-sorozatában bemutatja, hogy milyen lett volna, ha a huszadik század 27 leghíresebb festőművésze házakat tervezett volna festés helyett.

Ne nézze, inkább használja a műalkotásokat

bh 2014. március 11., kedd 18:59

Miközben Magyarországon még igencsak hézagos a múzeumboltok kínálata, Hollandiában már bőven túlléptek a hagyományos ajándéktárgyak nyújtotta lehetőségeken, és a DIY (csináld magad) jegyében inspirálják a kreatív elméket a klasszikus műtárgyak hétköznapi újrahasznosítására.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alig van jó sminklemosó vatta a saját márkások közt

Becca 2014. március 11., kedd 11:27

A sminkeltávolítás egyik legbiztosabb módja, hogy vattával visszük fel a megfelelő tisztító termékeket az arcbőrre, majd ezzel is töröljük le. Azt azonban senkinek nem ajánljuk, hogy a sima háztartási vattával essen neki a sminklemosásnnak, hacsak nem akar még fél nap múlva is hosszú vattaszálakat találni a szempillájába akadva, esetleg a kontaktlencséje alatt. Erre a célra fejlesztették ki a gyártók a sminklemosó vattapamacsokat és -korongokat.

Mivel szerintünk ez utóbbi a jobb találmány a célra, most a különféle drogériák saját márkás sminklemosó vattakorongjai közül próbáltuk megtalálni a tökéleteset, ár és minőség alapján is szemlézve őket. Különböző gyártmányú vattakorongokat vizsgáltunk, aszerint, hogyan viselkednek smink eltávolítása, illetve körömlakk lemosása során, hogyan foszlanak (vagy nem), és természetesen, hogy mennyibe kerülnek. A tökéletes az lett volna, amelyik nem bolyhozódik, a rétegei nem válnak szét (de azért ha kell, szétszedhető), klórmentesen fehérített, kellemes a tapintása, formatartó és természetesen olcsó is. Első nekifutásra ez úgy tűnik, olyan, mint a herceg a fehér lovon: nem létezik.

De miből is van a vatta tulajdonképpen?

A vatta vékony szálak összefüggő tömegéből álló, egészségügyi, háztartási vagy ipari célokra használt puha, általában fehér anyag. Anyagánál és szerkezeti felépítésénél fogva rendkívül nedvszívó. A vatta tisztított, fehérített pamut- vagy viszkózszálakból készül, amelyekből – a fonalgyártásnál is használt kártológépen – fátyolréteget készítenek. Újabban megjelent a biovatta is, amit biopamutból készítenek. Több ilyen egymásra fektetett fátyolréteg alkotja a vattát, amelyet csak a szálak közötti súrlódás tart össze. 

A háztartási vagy az ipari célra használt vatta nem igényel olyan fokú tisztítást, mint az egészségügyi vatta. A papírvatta papíripari termék. Nem szálak, hanem egymásra rétegezett, finoman fodrozott cellulózlapok alkotják. Leggyakrabban higiéniás és kozmetikai célokra, de emellett orvosi célokra akár sterilizálva is, korlátozott mennyiségű folyadék és nedvesség felszívására használják. Kisebb-nagyobb ívekben vagy tekercsekben hozzák forgalomba. 

A sterilizált vattát az egészségügy sebkezelésre használja. A sterilizálást 130 °C hőmérsékleten nagy nyomású gőzben, vagy etilénoxid gázzal végzik. Fehérítését kémiai fehérítőszerekkel (nátrium-hidroxid vagy hidrogén-peroxid) kell végezni, az ún. optikai fehérítés (tulajdonképpen fehérre színezés) itt nem megfelelő.

Forrás: wikipédia.org

Mindig is érdekelt, hogy mi a különbség a hiperekben szuperekben kapható saját márkás vatták között, ahogyan az is, miért van szükség ennyi fajtára, és van-e egyáltalán eltérés az üzleten belül (márkán belül) kínált kozmetikai vatták között. A választék óriási, és árban is elég nagy eltérések vannak. Nyolc üzletben jártunk, ebből csak hat boltban találtunk saját márkás sminklemosó vattákat: Aldi, dm, Interspar, Lidl, Tesco és Rossmann. Nem tudtuk viszont megállni, hogy az Auchanban kapható, Andi márkanevű korongokat ne próbáljuk ki, mert a hiper rendszerint ezzel a termékcsaládjával kerül be a körképeinkbe, lévén hihetetlenül olcsók az árai. Szóval ez lett a „plusz egy” termék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pelenkakörkép: hol a legolcsóbb a pelenka?

Becca 2014. március 11., kedd 11:24

Sokszor hallottam már kisgyerekes ismerőseimtől, hogy többnyire szívesebben veszik a saját márkás pelenkákat, mert jóval olcsóbbak a többinél. Van olyan ismerősöm, aki a rossmannosra esküszik, sokan a drogerie marktost veszik, de pár barátnőm a pennys pelenkáért van oda. A felhozatal tehát vegyes, most pedig meg is nézheti, hogy melyiket éri meg a legjobban megvenni. Önnek van már tapasztalata saját márkás pelenkákkal?

Ön milyen pelenkát szokott venni?

 • 222
  Aldisat
 • 126
  lidl-öst
 • 169
  Rossmannt, mi mást?
 • 593
  Inkább a dm!
 • 110
  Nekem a Tesco is bejött
 • 20
  Nem kérdés, a sparos a legjobb!
 • 61
  Az auchanos olcsó és jó is
 • 67
  A pennyben nem csalódtam
 • 193
  Nem is tudtam, hogy létezik saját márkás pelenka
 
Az üzletek között ábécésorrendben haladunk, a poszt alján az összesítő táblázatokban megnézheti, melyik bolt kínálja legjobb áron* a termékeit.

Mivel elég kicsi annak az esélye, hogy egyszerre vesz minden pelenkaméretből, a lista végén méret szerint gyűjtöttük ki, melyik pelenka hol a legolcsóbb. A törlőkendőknek is készítettünk egy külön táblázatot, a popsivédőkrém csak bónusz. Azt is megmutatjuk, mivel tudja kiváltani a mindenki által kedvelt és használt sudocremet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kertészkedjen tudatosan!

Toma 2014. március 10., hétfő 16:35

Sokak örömére lassan itt a tél vége, így a családi házban élőknek ideje elkezdeniük a kötelező kerti munkálatokat. Azonban a nagy szervezkedés előtt érdemes átgondolnia, hogy tehetné rendezettebbé, esetleg környezetbarátabbá az udvarát. A craftfoxes.com összeszedett hozzá pár ötletet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiváló hazai sonka külföldi és lejárt alapanyagokból

Edicsek 2014. március 10., hétfő 12:47

Kiváló, hazai termékként árulta, valójában viszont szlovák, belga húsokból és lejárt  kínai pirospaprikából gyártotta termékeit egy kistermelő Komárom - Esztergom megyében. A vállalkozót a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (KÜI) szakemberei leplezték le. A február végi ellenőrzés során több tonna jogellenesen készült húskészítményt foglaltak le az ellenőrök az esztergomi Szabó Ferenctől, aki saját boltjaiban és piacokon árulta húskészítményeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az illatokkal lehet a legdurvábban manipulálni

etelka 2014. március 9., vasárnap 15:23

Zólyomi Zsolt parfümőr Magyarország orraként van számon tartva. Az Ezüst Rózsa bálon beszélgettünk vele, ahol ő illatosította az Operaház bejáratánál lévő fogadóteret - mert igen, ilyen is létezik már. Ráadásul nem is akkora újdonság, Zólyominak nem ez az első ilyen jellegű munkája, képzőművészeti kiállítás megnyitón többször is dolgozott már, a  Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti Múzeum, Kogart ház, a Magna galéria, és utoljára a Várfok Galériában kértek tőle illatot a megrendelők. Az események másik nagy típusa az esküvő, ezek iránt is egyre nagyobb a kereslet.

Zólyomi Zsolt
Zólyomi Zsolt
Fotó: Kováts Dániel


Hogy ennek mi értelme van? Zólyomi szerint „bármilyen event illatosítása első látásra (vagyis szaglásra) azt a nem is észrevehető értelmet hordozza magában, hogy az illatok nagyon erős azonosítók. Ha akár egy brandet, szolgáltatást illetve történetet egy illattal összekapcsolunk és felépítjük, akkor az sokáig megmarad. Ugyanis az embei agyban a szaglóérzékelés ugyanott van, mint az érzelmek (gyűlölet, szeretet, szerelem), illetve a hosszútávú memória. Ezért ha az erős érzelmeket illatokkal kapcsoljuk össze, az nagy eséllyel életünk végéig, akár egy évszázadra berögződik."

Távolról sincs vége, olvasson még »

A matricás album mindenképp tuti túlköltekezés?

Edicsek 2014. március 9., vasárnap 12:59

Újabb matricás akció indult, ezúttal a CBA-ban, ahol a kések beszerzése után március 3-tól kártyákat lehet gyűjteni. A Vuk figurákat tartalmazó narancssárga csomagot 2500 forintonként adják a vásárlások után. Összesen 20 különböző kártyát lehet begyűjteni, ami elsőre nem tűnik soknak, nézzük a buktatókat.

1798851 705582656153870 1690254199 n
Távolról sincs vége, olvasson még »

Instant mosoly fillérekből

zezse 2014. március 9., vasárnap 11:02

Tavasszal mindenkiből kitör a lakberendező, még az is képes elcsábulni valami apróságnak, aki életében nem rakott ki helyes, színes kaspókat, pasztell dekorációt, vagy nem kezdi el tavasz elején lelkesen átalakítani a teraszt. Ráadásul ezek az apróságok nem is túl drágák, viszont gyorsan fel lehet velük dobni a teret, és egy kis napsütést varázsolnak a szobába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fantasztikus formákat és merész újításokat díjaztak idén a németek

etelka 2014. március 8., szombat 14:19

Az IF Design Award az egyik legnagyobb díj, amit termék kaphat, 1953-óta évről évre keresik a legjobb tervezői ötleteket, 17 különböző kategóriában. Egy ilyen díj sokat hozhat a konyhára. Összegyűjtöttünk pár aranyérmest: egy részük a még megfizethető kategóriába tartozik, vannak melyek még nem kaphatóak, és vannak melyek itthon viszonylag ritkán fognak felbukkanni a háztartásokban.

Brad Pitt tábornok a falra: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. március 8., szombat 12:15

Egy festmény a lakásban az esetek többségében jól mutat. Persze meg kell válogatni, hogy milyen festményt vásárol, hiszen a rózsaszínben domináló vízesés tündérekkel nem biztos, hogy nagy művészeti értékkel bír. De tudunk más alternatívát is mutatni! 

Ráadásul azt is ki kell választani, hogy hova teszi, mert a fénysugárban úszó női akt sem mutat jól mindig az előszobában a cipős szekrény mellett. Ha portrét szeretne, akkor pedig felmerül a legfontosabb kérdés, kit ábrázoljon a kép: nem biztos, hogy gyermekeit, feleségét, vagy az egész családot megfestetné a TV feletti falrészre. Ha régi portrékért rajong, akkor pedig kicsit furcsa, ha nem valamelyik felmenőjének arcmása lóg a falon, hanem egy vadidegené, akiről gyakorlatilag semmit nem tud.

A rengeteg művészt tömörítő Society6 előrukkolt erre a problémára egy áthidaló megoldással: a ReplaceFace festménysorozattal. George Dawe festőművész leginkább azokról a portréiről ismert, amiket Napóleon híres oroszországi hadjárata alatt festett a tábornokokról, egészen pontosan 329 darabot. Ezen inspirálódva rendelhet ön is festményeket, amelyek katonai szereplők helyett ismert színészek, zenészek és hírességek arcképeit ábrázolják, kicsit máshogyan, mint ahogy azt tőlük egyébként megszokhatta eddig. Mindegy, hogy Brad Pitt, Samuel L. Jackson vagy éppen Iggy Pop a kedvence, bőven tud válogatni az oldalról. Mindegyik festmény különböző méretekben rendelhető, akár kerettel együtt is kiszállítják (Magyarországra is!), ha pedig ez a típus nem is fogta meg, másfajta alkotásokat is kereshet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
700 szavazat 734 szavazat

Szemeteszsák-körkép tavaszi nagytakarításhoz

Becca 2014. március 8., szombat 00:00

Már régóta foglalkoztat, hogy hol lehetne a legjobb áron szemeteszsákot beszerezni, ezért kézenfekvő volt, hogy itt az ideje egy újabb körképnek. Kizárólag az átlagos konyhai kukába illő, 30-35 literes szemeteszsákokat kerestük, ahol ilyet nem találtunk, ott kénytelenek voltunk kisebbekkel számolni, de erre külön felhívjuk a figyelmet majd az üzletek bekezdéseinél is. Az is fontos szempont volt, hogy legyen valamiféle zárómegoldása, szalagja vagy füle, amivel azt próbáltuk kizárni, hogy a teljesen használhatatlan, azonnal szakadó, ám épp ezért tényleg a legolcsóbb zacskókat ki tudjuk hagyni a mezőnyből. Persze, ezzel nem azt mondjuk, hogy a zárószalagos/füles megoldásúak nem szakadnak, de az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy amelyeknél ilyenféle apró extra szolgáltatásokba fektettek a gyártók, azoknál valamivel az anyag is jobb minőségű szokott lenni. 

Nem tudni, emiatt-e, de az eheti körképünk érdekesen alakult: a megszokás alapján arra számítottunk, hogy a Lidl megint szép helyen végez, ehhez képest a hatodikra csúszott le a nyolc között, ami az eddigi teljesítményéhez képest azért meglepő. Viszont, ha már úgyis körbejártunk mindent, a gumikesztyűk, szivacskendők és az általános törlőkendők árait* is kigyűjtöttük.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerámia giccsek a lakásba: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. március 7., péntek 19:37

Már nemcsak dinoszauruszos gyerekfogkefékkel dobhatjuk fel a szürke hétköznapokat, hanem a tematikusan hozzájuk illő, dinoszaurusz formájú kerámia fogkefetartóval is. Az erősen giccses darabot a dél-afrikai Fokvárosban található Ceramic Factorynak köszönhetjük, akik a Facebook-oldalukra kitett képek alapján jelentős mennyiségű kelléket képesek legyártani a növénytartó rinocérosztól a vanília színű, fetrengő nyulas só- és borsszóróig.

1525666 435393679920526 640412657 n.png
Fotó: Facebook / CeramicFactory
Távolról sincs vége, olvasson még »
943 szavazat 745 szavazat

Saját termésű biozöldség egész évben? Építsen walipinit!

bh 2014. március 7., péntek 13:28

Bár a globális klímaváltozás hatásait egyre jobban érezzük, azért egyelőre még nem terem télen a szabadban paradicsom. Mondjuk, erre nincs is semmi szükség, az indiánok már jó ideje kitalálták, hogyan lehet a hidegben is kertészkedni – ráadásul olcsón. A Treehugger cikkéből kiderül, hogyan készíthetünk földalatti melegházat – ha úgy tetszik, akár a hátsó kertben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Virág helyett küldjön Bibliát, plüssbilincset vagy hologramot nőnapra!

Edicsek 2014. március 7., péntek 11:31

Virágcsokorral köszönteni valakit teljesen megszokott dolog, virágot küldetni szintén, de ha valami egyedibb ötlettel szeretne villantani nőnapra, és inkább ajándékot küldene, már erre is van lehetőség. Körülnéztünk az ajándékküldő oldalakon, és mi is meglepődtünk, mennyi mindent rendelhet náluk a csokiba mártott epertől egészen az aranyozott Bibliáig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Okos konyhagépekkel egészségesen főzhet - csak tudja megfizetni őket

bh 2014. március 6., csütörtök 18:59

A 2014-es Konyhakiállítás természetesen legalább annyira szólt a konyhai berendezésekről és háztartási gépekről, mint a bútorokról. Bár az utóbbihoz hasonlóan a gépeknél elmaradt a forradalmian új technikák özöne, de azért találtunk intelligens vízszűrőt, víztakarékos mosogatógépet és otthoni gabonatejgyártó gépet is. A dolog szépséghibája, hogy az igazán értelmes (és talán takarékos) kütyük több százezres áron kezdődnek: nézze meg galériánkban, mit nem vesz az idén!

Tudja, hol a legolcsóbb az alufólia, a folpack és a sütőpapír?

Becca 2014. március 6., csütörtök 13:09

Egy háztartásból sem hiányozhat az  alufólia, afrissentartó fólia, az uzsonnás tasak és a sütőpapír. És hát ugye, ezek pont azok a termékek, amelyek egyik napról a másikra észrevétlenül fogynak ki a háztartásból, és amikor szükség volna rájuk, jön a kérdés: „Hol is vettem és mennyiért?” Ezen próbálunk most segíteni, hogy legközelebb, ha  valamelyiknek csak a hűlt helyét találja, a legjobb áron tudja újra beszerezni. Ahogyan előző posztjainkban, most is az Auchan, Aldi, dm, Interspar, Lidl, Penny, Rossmann, Tesco nyolcszöget jártuk be, és kigyűjtöttük a termékek adatait, árait*.

Távolról sincs vége, olvasson még »

9+1 ikonikus bútor, amit már sokat láthatott filmekben

bb 2014. március 5., szerda 16:37

A forradalmi külsejű (vagy idővel híressé vált) bútordarabokat időtálló vagy éppen futurisztikus külsejük miatt előszeretettel használja az erősen látványközpontú művészet, a mozi is. Ezúttal az inspirationfeed.com egyik anyagán felbuzdulva olyan közönségfilmekből gyűjtöttünk ikonikussá vált bútordarabokat, mint az Austin Powers, a Men in Black vagy a Mátrix, de mutatunk székeket a Dr. House-ból is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsó játék kacatokból, kétségbeesett apáknak

bh 2014. március 5., szerda 14:32

Ha egy designer épp gyesen van, akkor egy csomó okos ötlete támadhat. Például hasonló helyzetben lévő társainak tervez otthon is összerakható játékokat arra az esetre, ha apa fejében pang a kreativitás, unatkoznak a kicsik, viszont tele van a ház mindenféle kacatokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi már tudjuk, hol főz jövő nyáron

bh 2014. március 4., kedd 21:15

A Papp László Budapest Sportarénában hétvégén megrendezett Konyhakiállítás ugyan nem vett le senkit a lábáról design-cunamival, de a kávékóstolók és alkalmi konyhák között felbukkant néhány valóban érdekes és látványos konyhabelső. Az biztos, hogy ha főzésről van szó, a mediterrán életérzés örök, de letisztult egyszerűségű munkalapon vagy talpig márványon is egyaránt készülhet a rántotta. Nézze meg galériánkat!

Gyűjtsd a pontot, ne siránkozz!

Edicsek 2014. március 4., kedd 16:02

A törzsvásárlói kártyák lényege, hogy pontokat kap a vásárlások után, amiket aztán - ha pénzre nem is válthatja őket, de - jobb esetben levásárolhat. Tehát minél több pénzt költ el minél több partnernél, annál többet kaphat vissza. Persze, mivel egyre több ilyen program van, érdemes azt választani, amelyik partnerlistáján a legtöbb olyan eladó vagy szolgáltató található, akiket ön is rendszeresen igénybevesz. Összegyűjtöttük, melyik törzsvásárlói program mit tud, hol tudja levásárolni is a pontokat, és melyek azok, ahol szimplán némi kedvezmény kap a pontokért cserébe. Személy szerint azokat preferáljuk, amikhez nem kell bankot és számlacsomagot is váltani, ezért velük kezdünk. Ha viszont ön eszerint választana bankot, nem biztos, hogy jól jár, úgyhogy mindig nagyon alaposan olvassa el az apróbetűs részt és próbálja értelmezni. Előre szólunk: nem lesz egyszerű feladat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: ezek a legtutibb macskaalmok

LS 2014. március 3., hétfő 16:48

Nincs szörnyűbb, mint a macskahúgy szaga. Mondom ezt 4 állatorvosi rendelőben töltött év után, ahol minden reggel a macskaketrecek takarításával kezdődött. Azóta ölni tudok egy jó alomért, ami megfelel azoknak a kívánalmaknak, amit felállítottam magamnak: legyen könnyen takarítható, álljon össze, nyelje el a szagokat, és megfizethető legyen az ára.

Az osztrák fogyasztóvédelmi egyesület nem kevesebb mint 30 almot vizsgált meg, melynek eredményeit a német Test magazin is átvette. A szilikonos almok kedvelői most csalódni fognak, az osztrákok csak a csomósódó almokat nézték meg. Tudjuk, hogy léteznek más almok is, de azokat az osztrákok nem vizsgálták, és az eredménytáblázatból kihagytuk az itthon nem elérhető termékeket is. 

Az egyesület vegyileg előállított vizeletet használt, melynek ph-ja 6,6 volt, a hőmérséklete 38,8 Celsius (nem, a macskáknál ez még nem lázas állapot). Minden mérést 5 alkalommal végeztek el, és egy alkalommal 50 ml folyadékot juttattak az alomra. Az almokat nem csak laborban tesztelték, egy macskahotelt is bevetettek a cél érdekében. A következő fajtákkal keresték az igazit: brit rövidszőrű, perzsa és maine coon.

A győztesek

Két termék szerepelt nagyon jó eredménnyel a teszten: az egyik a Cats's Best ÖkoPlus volt, a másik a nálunk nem kapható Sivocat Super Soft. Mindkettő 81 pontot kapott a maximális 100-ból. Az első termék ráadásul nem is bentonitból készült, hanem fenyőrostokból.

A jó hír

Az almok közül egy sem volt, amelyet a macskák visszautasítottak volna, és csak egy termék engedte ki a szagokat.

Por

Érdekes módon, míg a szagokat mindegyik elnyelte, nem mindegy, hogy melyik mennyire porzik. A Cats Plus, a dm Dein Bestes saját márkása, valamint Ricki és a Molly márkák ebből a szempontból leszerepeltek.

Reméljük azt sem kell senkinek sem mondani, hogy a bentonit nem a wc-be való. Ennek oka az, hogy a legtöbb alom anyaga a bentonit, mely igen jól megköti a vizet, nehéz és tömör lesz tőle, és elég drága lesz kihívni a csőgörényes embert. A tesztgyőztes almot a gyártó tájékoztatása szerint akár komposztálni is lehet, de higiéniai okokból senkinek nem javasoljuk ezt.

Alom neve ár méret ár/liter  vásárolható  eredmény  szemcse méret
Cat's best ökoplus 2990,- 10 l   299.-    bárhol   nagyon jó  nem bentonit alapú
Catsan ultra plus 2900,- 10 l   290.-    bárhol   jó finom
Multifit ultra komfort 3290,- 15 l   219.-    Fressnapf   jó durva
Belamy ultra 970.-  5 l   194.-    bárhol   jó finom
Coshida alom 750.-  10l   75.-    Lidl   jó durva
Shah macskaalom 750.-  10l   75.-    Aldi   jó finom
Biokat's classic 2085.-  10 kg  208.-    bárhol   átlagos durva
Multifit bio fresh 3490.-  20 l  174.-    Fressnapf   átlagos durva
Dein bestes 1099.-  6 l  183.-    Drogerie Markt   átlagos durva
Biokat's fresh 2490.- 10l 249.-    bárhol átlagos durva
Fit+fun Bioclean 2199.- 20kg 110.-    Fressnapf átlagos durva
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés