LÁJFHEKK

A három naptej, amit inkább ne vegyen meg

.syl. 2014. május 21., szerda 11:20

Hétvégére harminc fokot ígérnek, úgyhogy épp ideje beszerezni a naptejet, annak pedig, aki hamar leég, különösen fontos, hogy magas faktorszámú termékkel próbálja megelőzni a bőrrák kialakulásának esélyét. A szezonra a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin is készül, gyorsan le is tesztelték 15 ismert márka 30-as faktorú védelmet ígérő termékét, hogy kiderüljön, azt nyújták-e, amit a csomagolásra írtak. A teszten három naptej megbukott, jól nézze meg őket, mert több közülük itthon is kapható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kecses porcelánbabák tengerésztetkókkal az új menőség

bb 2014. május 20., kedd 15:31

Párizsban a napokban nyílt meg a Galerie LJ-ben a skót származású művész, Jessica Harrison legelső egyéni kiállítása „Flash" címmel, melyen az 1982-ben született kézműves szobrait és kerámiákra készített variációit állítják ki június 24-ig – írja a nerdist.com, akik szerint ha a szezonban érdemben történik valami Párizsban, akkor ez a tárlat lesz az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megosztásért ingyen ebéd jöhetne?

Edicsek 2014. május 20., kedd 14:53

Aki Instragrammot használ pontosan tudja, hogy az emberek nagy része teljesen rá van kattanva arra, hogy kiposztolja ország-világ elé mit eszik ebédre, vacsorára vagy csak úgy. Ha ön is a tárta már valaha a világ elé azt, amit eszik, akkor örülni fog az új marketingfogásnak.

shutterstock 172218011
Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírtörlőtartó, ami az iPadet is elbírja: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. május 19., hétfő 22:14

Az életüket aktívan a közösségi oldalakon élők nagy örömére a videojátékokban és különböző innovatív termékekben utazó CTA Digital a napokban piacra dobta legújabb fejlesztését, egy minden bizonnyal hiánypótló terméket, az iPad tartóval ellátott papírtörlő állványt – írja nagy meglepetésünkre a gizmodiva.com.

digital-paper-towel-holder-1
Fotó: amazon.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
700 szavazat 708 szavazat

Diákigazolvánnyal nem csak utazáson lehet spórolni

Edicsek 2014. május 19., hétfő 20:15

Lassan itt a nyári szünet és ezzel együtt a hirtelen jött rengeteg szabadidő, amikor is jól be kell osztani a zsebpénzt. Pedig iskolába járni jó üzlet, és rengeteget lehet spórolni vele még a nyári szünet ideje alatt is. Nézzük, hol kaphat kedvezményeket az, akinek van diákigazolványa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel fognak a pasik élvezkedni a nyáron

etelka 2014. május 19., hétfő 15:14

A világ egyik legjobb játéka magasnyomású mosóval nekiesni a terasznak vagy a kerti lépcsőnek, de szinte bármire használható, tavasszal pedig mindenkire rájön a takaríthatnék. A németek évente 500 ezer mosót vásárolnak, a tipikus vásárló férfi, és nem kevesebbet vár el, mint a gyerekbicikli lecsutakolását, a kert bútor megszépítését, és az alga eltüntetését a télre leengedett kerti tóból. Na és mindez történjen vegyszerek nélkül.

A német Test magazin végignézte a kínálatot, hogy milyen magasnyomású mosók elérhetőek a piacon, és hosszú tesztelésnek vetették alá őket. Németországban a Kärcher cég szinonimája a mosóknak, ezért tőlük 3 készüléket is teszteltek, hogy kiderüljön, tényleg érdemes-e ezt venni, vagy felesleges a márkatermék, jó a sajátmárkás is.

A teszt helyszínéül kiválasztott út azóta ragyog, bár sikerült a lerakott kövek közül a homokot is eltávolítani a lelkes próbálkozóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ellepik a berlini repülőteret a dizájnercuccok

bb 2014. május 18., vasárnap 18:42

Alig dolgoztuk fel a Milánói Designhéten látottakat, máris nyakunkon a következő ígéretesen hangzó program dizájnmániásoknak. A nemzetközi design fesztivál résztvevőjeként a Berlin Tempelhof repülőtér, vagy ahogy a helyiek hívják „ City Airport” május 28. és június 1. között ad otthont a DMY Berlinnek, mely immár 12. alkalommal mutatja a legújabb kortárs építészeti, belsőépítészeti és formatervezői terveket.

DMY News 2014.png
Fotó: facebook.com/dmyberlin
Távolról sincs vége, olvasson még »

Talpalatnyi kelet az udvarban: készítsen japánkertet!

Toma 2014. május 17., szombat 15:45

Ahány ember, annyi kert, ám ha valaki kerttervezésre adja a fejét, érdemes figyelembe vennie, hogy vannak bizonyos stílusok, melyek meghatározzák az egész hangulatát. Akárcsak a lakberendezésnél vagy az öltözködésnél, itt sem feltétlen érdemes ezeket keverni, mivel akkor zűrzavarossá válik az egész és nem fog egységes, harmonikus képet mutatni. Sorozatunk első részében bemutatjuk, hogy mi jellemzi a japán stílusú kertet, illetve, hogy milyen növényekben, kiegészítőkben célszerű ilyenkor gondolkodni. Cikkünk megírásában segítségünkre volt Ónozó Krisztián kertészmérnök,és az Evergreengarden külső szakértője, Kaszab László.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meztelencsigás fejhallgató: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. május 17., szombat 09:13

Nem hittük volna, hogy egyhamar felül lehet múlni a japánok csótány formájú iPhone tokját, pedig a prágai székhelyű Klára Pernicovának sikerült még az óriáscsótánynál is visszataszítóbbat alkotnia. A művész ugyanis egy rendkívül zavarbaejtő és hátborzongató fülhallgatót tervezett, melynek egyik végére egy élethű csigát, a másik oldalára pedig annak meztelen mását applikálta. – írja a boingboing.net.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1116 szavazat 1004 szavazat

Csináljon edzőtermet a nappaliból!

Edicsek 2014. május 16., péntek 11:03

Ha nem sikerült megfelelő edzőtermet választani, hanem inkább otthon, a nappalijában szeretné erősíteni magát, ahhoz a legtöbb esetben kellenek eszközök. Mindegy, hogy okostelefonja segítségével edz, vagy valamilyen erősítő DVD-t próbál ki, vagy csak egyszerűen már annyira tudja az edzőtermi stepaerobic koreográfiákat, hogy ezért nem akar pénzt kiadni, megmutatjuk honnan és milyen áron tudja a legkelendőbb kiegészítőket beszerezni. A legtöbb helyen a házhoz szállítást is választhatja, így nem kell a boltban bemelegíteni, hogy sérülésmentesen tudja hazacipelni a súlyzószettet a metrón.

shutterstock 115587907
Távolról sincs vége, olvasson még »

A jövő asztala telefont tölt és WiFi jelet fog

bb 2014. május 16., péntek 09:31

Jó pár izgalmas dolgot bemutattunk már az idei Milánói Designhétről a cserélhető szemüvegszártól az újragondolt designer székekig, de nehéz volna szó nélkül elmenni a holland tervező csapat, a Studio Maks látványos, felhő-szerű hullámzó asztala mellett. A "Cloud Table" néven bemutatott bútor ugyanis több, mint egy szellemes és látványos megoldás arra, hogyan ültessünk le sok embert egyetlen asztalhoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarok menetelnek a világsiker felé

zezse 2014. május 15., csütörtök 16:22

Két magyar versenyző is bekerült az idei Electrolux Design Lab nemzetközi dizájnpályázat második fordulójába, és ha úgy haladnak, mint eddig, akkor jó eséllyel a harmadik fordulóban is ott lesz a helyük. Kovács Apor és Koczka Kristóf is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, összesen 43 ország 1700 pályázójából választották be őket a legjobb 100 közé, írja honlapján az Electrolux.

A versenyre bárki nevezhetett, több kategória van, légtisztítás, textilápolás, kulináris élvezetek közül lehetett idén választani.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyennek képzelik a nyarat a svédek

etelka 2014. május 15., csütörtök 14:50

Visszanyúlt a gyökerekhez az IKEA, legalábbis az új NORNÄS kollekciójában, melyek egytől-egyig fenyőből készültek, és nagyon letisztultak. Marianne és Knut Hagberg tervezők nem titkolt célja volt, hogy egyedivé alakításra ösztönözze az embereket, illetve, hogy olyan bútort tervezzenek, melyek szinte minden stílusba beilleszthetőek. A fa egyedi vonásait direkt nem takarták el, a göcsörtök és a fa egyedi vonásai minden bútoron megjelennek. A fa a svéd erdőkből származik, és a cég újratelepíti a kivágott növényeket. A kollekcióban számos praktikus tárgyat találni, mi arra biztatunk mindenkit, hogy mindenképp kezelje valamivel a fenyőt, mert egyrészt még akkor is képes szúrni, ha nagyon le van csiszolva, másrészt ezzel el lehet kerülni a sárgulást.

Utókezelni lakkal, páccal, olajjal vagy festékkel lehet, ha kültérre kerülne a bútor, akkor mindenképp két rétegben ajánlott lekenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez egy esernyő méretűre összecsukható bicikli. Tényleg.

Menő/Ciki

bb 2014. május 15., csütörtök 11:23

Mindenki látott már összecsukható kerékpárt, ez önmagában nem volna újdonság. De a ma ismert összecsukhatókkal meg tudja tenni, hogy becsúsztatja őket az átlagos méretű, most is viselt (oké, azért nem borítékretikül nagyságú) táskájába? Valószínűleg nem, mivel nem sokuk büszkélkedhet olyan kompakt mérettel, mint a valóban esernyő méretűre összehajtogatható, amit Gianluca Sada fejlesztett ki az elmúlt években. 

portable-compact-backpack-bicycloe-468x311
Fotó: sadabike.it
Távolról sincs vége, olvasson még »
1005 szavazat 1441 szavazat

H.R. Giger nemcsak Alienekben volt jó

bb 2014. május 14., szerda 20:39

A napokban hunyt el az egyik legismertebb szürrealista sci-fi illusztrátor, a belsőépítészből lett grafikus, Hans Ruedi Giger, azaz H.R. Giger. Az 1940-ben született svájci származású festőt elsősorban megdöbbentő alkotásairól ismerjük, melyeket ő szerényen csak biomechanikai csodáknak nevezett. Egyik legismertebb műve minden bizonnyal az Alien–sorozat címszereplője, amiért 1980-ban Giger hazavihette a Legjobb Vizuális Effektekért járó Oscar-díjat is. Az Alejandro Jodorowsky által elkezdett és soha be nem fejezett Dűnében már korszakalkotó bútoraival hívta fel magára a figyelmet. Neki köszönhetjük többek között az ikonikussá vált Harkonnen-székeket, de tervezett asztalokat, tükröket, lámpákat és egyéb berendezési tárgyakat is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lusta kertészek szíve csücske: a szalmakert

etelka 2014. május 13., kedd 16:30

Szalmába ültetni? Normálisak ezek? Minek ültetnék szalmába, ha ott a föld? A megoldás nagyon egyszerű.

Sok érv szól a szalma mellett, ebből egy, hogy sokkal könnyebb anyag, mint a föld. A talaj helyett alkalmazott szalma akkor is jól jön, ha kevés a helyünk, nincs kedvünk sokat foglalkozni vele, vagy csak rossz minőségű a talaj ott, ahol élünk. Hatalmas előnye még a bálának, hogy a gyomok elkerülik, ráadásul mivel a bomlás során hő szabadul fel, ezért tovább maradnak benne meg a növények.

Lusta kertészeknek csodás lehet, ráadásul alig van vele munka. A Modern Farmer összegyűjtötte azokat a tippeket, melyek segítségével megfelelő minőségű szalmabálát állíthatunk elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar dizájnereknek is jól megy az újrahasznosítás

bb 2014. május 13., kedd 13:16

Nemcsak a budai Bartók Béla utat lepték el a hétvégén a feltörekvő hazai dizájnerek, hanem a londoni Earls Court Exhibition Centre épületét is, ahol május 11. és 13. között a Pulse London kiállítás keretein belül öt magyar tervező mutathatta be ötletes kollekcióját.

A Hu+ névre keresztelt társaság mögött egy olyan Londonban befutni vágyó közösség dolgozik, akik célja, hogy ösztönözzék egymást és a Magyarországon élő kollégáikat az egyes munkafolyamatok során. A kapcsolatépítést fontosnak tartó csapat első hivatalos megjelenése volt a hétvégi program, melyhez a termékek a tervezők szerint a minimalizmus, letisztultság és modern megjelenés jegyében készültek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: itt a legolcsóbb a sajtkrém, a vajkrém és a mascarpone

Becca 2014. május 12., hétfő 12:39

Mostani körképünkön a sajtkrémek, vajkrémek és mascarponék árait szemrevételeztük, és feltűnt, hogy az olasz krémes sajtot, a mascarponét, már bármelyik hiperben vagy szuperben megveheti – ráadásul mindenhol létezik saját márkás termékként. Ez azért nagyon jó hír, mert árban szépen verik a már bevezetett Szarvasi vagy a Goldsteig mascarponét, a méregdrága Brazzale mascarponéról már nem is beszélve. Már csak azt kellene kideríteni, hogy ízben milyen különbség van közöttük, de ahogy ismerem magunkat, erre is sort fogunk keríteni. 

Ezúttal az Aldi–Auchan–Interspar–Lidl–Penny Market–Tesco-hatszöget jártuk be, hogy felderítsük, hol a legolcsóbb a sajtkrém, a vajkrém és a mascarpone*.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hétvégére design boulevard lett a Bartók Béla út

etelka 2014. május 11., vasárnap 14:46

Egy hétvége a design jegyében - így lehetne összegezni a kicsit túlzó megnevezéssel „Bartók Béla boulevardon"  megrendezett Eleven eseménysorozatot, melynek egyik célja a design közösségformálás és környezetépítés, na meg a Bartók Béla út státuszának újrapozicionálása. Szombat délelőtt ez viszonylag kevés embert mozgatott meg, a szélen kívül szinte csak mi cirkuláltunk a helyszínek közt.

A program ráadásul nem is volt túlhirdetve, így sportszerű nehezítést jelentett a látogatók becsalogatása a műtermekbe, vendéglátóhelyekre és designboltokba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plusz egy dimenzióval trükköző dizájnlámpák Tel Avivból

bb 2014. május 11., vasárnap 11:54

Kivételesen nem a Milánói Designhéten, hanem az innovatív és elborult ötletekre mindig vevő Kickstarteren tűnt fel a Tel Aviv-i Cheha Studio LED lámpa kollekciójával, mellyel egy 5 mm-es drótváz illetve egy speciális lézeres trükk segítségével 2D-s lámpáikból hoznak létre 3D-s formákat. – írja a mymodernmet.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hegyek közé ékelődő beton családi fészek Mexikóban

bb 2014. május 10., szombat 20:23

Nem először látunk szokatlan környezetbe helyezett épületet, azonban a mexikói építész, David Pedroza Castañeda hegyek közé ékelt, vörös betonból felhúzott, 7875 négyzetméretes idilli családi háza és birtoka mellett mégsem tudunk elmenni szó nélkül.

A három darab kétszintes blokkból álló, eldugott családi fészket ugyanis Mexikó észak-nyugati részére, az El Jonuco domboldalra tolták be a tervezők, aminek köszönhetően lakói valóban elmondhatják magukról, hogy a világtól elszigetelt helyen tengetik mindennapjaikat vagy pihenik ki a szürke hétköznapok fáradalmait.

Menő vagy ciki a kalapács, aminek nő a feje?

Menő/Ciki

bb 2014. május 10., szombat 18:25

A legtöbb amatőr, barkácsoló kedvű háziasszony számára a kalapács nem jelent többet egy szimpla szerszámnál. Pedig ami azt illeti, különböző munkafeladatok elvégzéséhez bizony különböző súlyú és méretű kalapács dukál. Jól ismeri a mesterek és a szakma igényeit az ipari dizájnban utazó tervező, Snežana Jeremić is, aki nemrég piacra dobta növelhető fejű kalapács kollekcióját.

Távolról sincs vége, olvasson még »
642 szavazat 749 szavazat

Vízesést tervezett konyhai csap helyett Philippe Starck

bb 2014. május 9., péntek 18:17

A nyolcvanas évek  óta ipari termékekkel és belsőépítészettel foglalkozó, széles körben ismert francia dizájner, Philippe Starck idén is folytatja a partnerséget a Hansgrohe Se egyik legmenőbb designer márkájával, az Axorral. A 65 éves Starck idén sem fogta vissza magát: elképesztően gyönyörű és különleges, átlátszó csaptelepet készített Starck V. néven a megrendelőjének – írja a design-milk.com

Távolról sincs vége, olvasson még »

Főzne teát madárból?

Menő/Ciki

bb 2014. május 9., péntek 16:14

Töretlen a népszerűsége az állatos holmiknak a piacon. Ezúttal a qdo.dk egyik madár formájú teatojásába és az ahhoz tartozó készletbe botlottunk bele, amit Pernille Vea tervezett a márkának. A „Birdie Swing” névre keresztelt terméket valószínűleg azoknak készítették, akik nem elégszenek meg egy találomra kiválasztott bögrébe dobott teafilterrel, mivel ennél sokkal jobban becsülik a gőzölgő tea látványát és az elkészítésével járó rituálét.

Pohárban hintázó madár formájú teatojás
Pohárban hintázó madár formájú teatojás
Fotó: firebox.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
776 szavazat 851 szavazat

Villamosról is intézheti a bevásárlást

Edicsek 2014. május 9., péntek 13:56

Manapság már mindenre van valamilyen applikáció, amivel az okostelefonja még több okosságot tud biztosítani, sőt egy ideje akár az internetről is rendelheti a kenyeret. Mióta már a Tescoban is ingyen wifi van, azóta tényleg nem kell elszakadnia az okostelefonjától még bevásárlás közben sem, de hogy a kedvenc boltjától se kelljen elszakadnia telefonypötyögés közben, megnéztük, hogy a nagyobb áruházak milyen alkalmazásokat fejlesztettek, hogy megkönnyítsék életét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés