LÁJFHEKK

Olcsóbbak lettek a laktózmentes termékek

Becca 2014. július 23., szerda 09:26

Egyre több hiper- és szupermarketben bővül a választék a laktózmentes termékek terén (és már nem annyira drágák, mint amit  tavaly ősszel tapasztaltunk), úgyhogy elmentünk megnézni, hol a legnagyobb a felhozatal, és milyen produktumokat lehet megvásárolni. A  laktózmentes tejekről nemrég adtunk átfogó képet , és hamarosan megkóstoljuk a többi laktózmentes terméket is, de addig is nézze meg, hogy hol mit kaphat meg. 

Laktózmentesnek minősül 

 • az a késztermék, amely tejcukrot (laktózt) és/vagy az alábbi összetevőket nem tartalmazza:
  • tej és tejpor,
  • tejszín,
  • tejföl,
  • joghurt,
  • kefir,
  • bizonyos sajtok,
  • túró,
  • vajíró, savó, savópor,
  • citopánpor,
  • margarin (amennyiben tejjel, tejporral vagy savóval készül),
  • tejsavó alapú édesítőszer,
  • kazein, kazeinátok
 • amelybe a gyártás, a tárolás, illetve a csomagolás során laktóztartalmú élelmi anyag nem került bele
 • amelynél mérési adatokkal alátámasztható, hogy a termék tejcukor (laktóz) tartalma a 0,1 g / 100 g vagy a 0,1 g / 100 cm3 értéket nem haladja meg.
Forrás: Tesco

 Az Aldi-Auchan-Interspar-Lidl-Penny Market-Tesco hatszöget jártuk be. Az Aldiban minden alapterméket megtalálni, az Auchan is jó, ahogyan az Intersparban is szintén egészen klassz a felhozatal, a Lidlnek és a Penny Marketnek pedig van még hova fejlődnie (utóbbiban semmilyen laktózmentes cikket nem találtunk). A Tesco viszont jó magasan veri az összeset.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Designer házak macskáknak, amikkel jótékonykodhat is

Edicsek 2014. július 22., kedd 11:03

Akinek van macskája, pontosan tudja, hogy beszerezni a megfelelő játékot, vagy éppen lefoglalni a kedvencét nem egyszerű dolog. Az pedig, hogy annyira kifárassza szimpla játékkal kedvencét, hogy egész éjszaka aludjon és ne randalírozzon a lakás különböző pontjain, szinte lehetetlen küldetés. De mutatunk néhány házat, amit talán a kedvence is szeretni fog, de legalábbis jótékony célokat támogat a megvásárlásukkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaraljon ötezer forint alatt

Edicsek 2014. július 21., hétfő 21:00

Akinek nincs elég szabadsága, elég ideje, vagy az anyagiak tartják vissza attól, hogy hosszabb időre nyaralni menjen, azoknak javaslunk most néhány belföldi, egynapos nyaralási, vagy kirándulási lehetőséget, ami garantáltan kijön 5000 forintból. A legtöbb még akkor is belefér a keretbe, ha beleszámolja az otthon készített útravaló szendvicsek árát is, ráadásul egy nap alatt megjárható az összes utazás. Ha pedig szeretne ott tölteni egy estét, azt is megmondjuk, nagyjából mennyiért talál szállást az igényeitől függően.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Étkezőbútorrá alakítható pad kiskertbe, zseniális!

Becca 2014. július 21., hétfő 15:09

Nem vitte túlzásba a gondolkodást a gyártó, amikor nevet keresett ennek a kerti bútornak, ugyanis valami frappáns elnevezés helyett ezt adta neki: kétféleképpen használható pad. Persze, ettől még ez egy tényleg nagyon jó találmány, és az ára is több mint jó: 19 800 forintért már magáénak is tudhatja ezt a nagyon klassz „kettő az egyben”-kerti bútort, ami amellett, hogy többfunkciós, kevés helyet is foglal. Összecsukható sörpadot láttunk már, ezt a darabot viszont egy egyszerű mozdulattal lehet átalakítani étkezőasztalból és padokból sima paddá. Asztallá szétnyitva négy ember fér el körülötte, és még csak attól sem kell tartania, hogy napszúrást kap ebéd közben, mert az asztal közepébe napernyőt lehet állítani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

9 szék hátfájósaknak

bb 2014. július 20., vasárnap 19:20

Az egészséges életmódot aktívan promotáló szervezetek szerint az ülés az új dohányzás. Legalábbis abban az értelemben véve egészen biztos, hogy többet ülünk, mint kellene. Ennek leginkább az irodai dolgozók isszák meg a levét, akik a szó szoros értelemben véve leülik a maguk nyolc-kilenc óráját, majd hazamennek és rosszabb esetben lehuppannak a televízió elé.

Szerencsére már vannak olyan munkahelyek, ahol igyekeznek tenni az egész napos ülés ellen és a hagyományos asztalok és székek helyett más, aktívabb alternatívákat keresnek a problémára, melyek lehetővé teszik, hogy ülés közben némi ringással vagy ugrálással megmozgassák dolgozóik az izmaikat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk a rendmániások álmát

LS 2014. július 20., vasárnap 10:57

Kéne vagy sem néhány totemoszlop?

 • 47
  Naná, ez marha jó!
 • 151
  Sznobság, minek?
 • 100
  Ha hozzámvágják, jöhet

A Kingston egyetemen végzett Oliver Richardson rájött, mire van szüksége az emberiségnek. Rendszerre! Jó, lehet, hogy neki pont nem ez járt az eszében, mindenesetre totemoszlopokat talált ki, méghozzá a konyhába.

Ötlete, mely szerint a konyhában tevékenykedőknek a különböző napszakoktól függően különböző konyhai eszközökre van szükségük, sokak tetszését elnyerte. Részben azért, mert jól néznek ki. .„Az indiánoktól ismert tradicionális oszlopokkal ellentétben, ahol minden figura egy családtagot, vagy egy fontos történelmi pillanatot idéz meg, az én oszlopaim funkcionális tárgyak."

Első oszlopa a reggeli, pontosabban a tojásfőzés témáját járja körül. Eszerint négy, különböző anyagból készült tojástartóval, és a hozzájuk illő homokórával indul a reggel – legalábbis, ha az ember brit, és képes évekig ugyanazt enni.

eggs-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Következő oszlopa az estéről szól: ezt a totemet egy dugóhúzó, egy gyertyatartó és egy palacklezáró dugó alkotja, hogy az ember pillanatok romantikus hangulatba kerülhessen.

wine-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Ha már lelazult kicsit egy pohár borral, indulhat a sütés, ennek során Richardson szerint nem mást illik összedobni, mint egy jó steaket. Következő totemoszlopában ennek megfelelően van egy márvány húsklopfoló, egy sótartó és egy borsörlő is, biztos ami biztos.

steak-1-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

„Fontos volt, hogy a különféle anyagokat a funkcióiknak megfelelően válasszam ki. Azt, hogy a felhasználok meg tudják különböztetni a funkciókat és az anyagokat" -részletezte a Dezeennek Richardson.„ A tervező kiindulási pontnak használta az olasz dizájner, Ettore Sottsass' munkáját használta fel, aki gyakran használt bútorainál egymásba helyezett formákat.

Art deco dizájntárgyak hajból: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. július 19., szombat 11:38

Számunkra már a házikedvencünk szőréből köttetett pulóver is hátborzongató ötletnek tűnt, de a Studio Swine két tervezőjének, Azusa Murkakmi és Alexander Groves emberi hajból készített dísztárgyai még ennél is morbidabbak. A számos nemzetközi elismeréssel és díjjal kitüntetett páros nem először hívja fel magára a figyelmet szokatlan ötletével, az ő nevükhöz köthető ugyanis az a Sao Paulóban kiállított bútorkollekció is, melyet szemétből és tengeri törmelékből készítettek a tervezők.- írja a Veuve Clicquottal, a Heinekennel és az Unileverrel is együtt dolgozó dizájnerekről a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
710 szavazat 696 szavazat

Lakjon Chanelben!

aa 2014. július 18., péntek 21:42

Szeretjük a látványos szálloda projecteket, így semmi meglepő nincs abban, hogy megakadt a szemünk a Szingapúr belvárosában található Naumi Hotel külső és belső dizájnján, melyet több millió dolláros költségvetésből újított fel a White Jacket Studio – írja a blouinartinfo.com az ötmilliós város központi üzleti negyede mögött található épületről.

A kissé közhelyes, de mindig működő „Otthon, távol az otthontól” koncepcióra hagyatkozó tervezők olyan népszerű bútorgyártó cégektől rendeltek bútorokat a szállodába, mint a családi vállalkozásként működő olasz B&B, a torinói székhelyű Poltrona Frau, valamint a szőnyegekben utazó Moroso. A designerek saját bevallásuk szerint tervezés során arra törekedtek, hogy ízlésesen keverjék a mai luxus elemeket a művészettel és a modernizmussal is, így nem csoda, hogy szobákat Andy Warhol vagy Coco Chanel munkássága ihletette.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bármit elsuvaszthatunk a bővíthető tárolókban

bb 2014. július 18., péntek 19:02

Nemcsak a konyhai termékek körében népszerű a bővíthetőség, legalábbis ez derül a Kickstarteren pénzt gyűjtő Herbst Produkt legújabb kollekciójából. A tervezés és termékfejlesztés területén ötven éves tapasztalattal rendelkező márkának ugyanis legújabb projectjével sikerült megugrania a kitűzött 18.000 ezer dollárt (4.1 millió forint), sőt jelenleg már túl vannak a 27.000 dolláros (6.1 millió forint) álomhatáron is – írja a svéd egyszerűségben és német kifinomultságban hívő márkáról a designmilk.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyönyörű tárgyak üvegből és óceánból

aa 2014. július 17., csütörtök 14:43

Rendkívüli variációkban tért vissza a bútorpiacra az üveg, amit egy ideig valamiért mellőztek a dizájnerek a kollekcióikból. Pedig a törékeny, de látványos anyag számtalan módon és formában feldolgozható. Így látta ezt a washingtoni székhelyű művész és bútor-készítő, Greg Klassen is, akinek folyókra és tavakra emlékeztető kreatív munkái egyszerre funkcionálnak dekoratív bútorként és gyönyörű művészeti tárgyként.

A teológusból lett asztalos bonyolultnak tűnő termékeit a Csendes-óceán északnyugati partvonalának vidéke és az ott növő fák ihlették, melynek hatására azonnal felvette a kapcsolatot egy helyi fűrészteleppel és nekikezdett a természeti formákra épülő asztalok elkészítésének - írja természetes szépséget kutató művészről a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Plazagyűlölőknek házhoz jönnek a ruhák

Sáfár Zsófia 2014. július 17., csütörtök 10:59

Előre rosszul van, ha plázát lát, de most már tényleg nagyon kéne egy új cipő? Nem tudja, hogyan öltözzön a jövő heti céges partira? Esetleg a plázáktól sincs rosszul, tudja is, mit mihez vegyen fel, de legközelebb csak egy hónap múlva lesz egy szabad félórája vásárolni? Önnek egy personal shopperre, magyarul személyi vásárlóra van szüksége!

Egy ideje már hazánkban is létezik olyan ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás, ahol personal shoppernek nevezett divattanácsadók segítenek vásárolni azoknak, akik bizonytalanok, mi állna jól nekik. A MOM Park például saját szakembereket biztosít vásárlóiknak, és nem is csinálják rosszul. A stylist szakmán belül azonban létezik olyan szolgáltatás is, ahol a szakember házhoz megy, egész napos bevásárlókörutat szervez, vagy akár fotózással egybekötött teljes átalakítást is összehoz a klienseknek. Ez - az itthon még alig ismert szakma - a personal shopper.

shutterstock 137255969

De mitől más ez, mint egy stylist?

A hagyományos értelemben vett stylist divatanyagokat állít össze magazinoknak, címlapok készítésében működik közre, vagy tévés műsorok és videoklipek szereplőit öltözteti. Általában modellekkel és hírességekkel dolgozik, főként az aktuális trendekre fókuszál és a megrendelő médium igényeihez alkalmazkodik. Ezzel szemben a personal shopping nem a trendi rucikról szól. A lényeg az, hogy az ügyfél alakjához, szem-, bőr- és hajszínéhez a személyi vásárló megtalálja a legmegfelelőbb összeállításokat, amik természetesen stílusosak is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lámpa, ami törve jó

ZZs 2014. július 16., szerda 20:43

A mostanában a belsőépitészetben és design-ban is egyre többet használt betonhoz nyúlt Dragos Motica román dizájner, aki egy otthon befejezhető lámpát álmodott meg. 

A lámpa, az Ubikubi román bútormárka megrendelésére készült, és már a csomagolása is gyönyörű: egy henger alakú csőben érkezik, melyet parafadugóval zártak le. Ha kinyitja a dobozt, először egy kő esik ki belőle, melynek funkciója van. A vásárló ugyanis dönthet úgy, hogy a nyír rétegelt lemezből és vasbetonból készült lámpatestet úgy szereli fel, ahogy megkapta, de úgy is, hogy a csomagoláshoz mellékelt kővel megtöri a szerkezetet, akárcsak a diót. Így láthatóvá válik a hengeres vasbeton szerkezet, neki pedig egy teljesen utánozhatatlan és egyéni lámpaburája lesz.

1-1080x720
Fotó: ubikobi.ro
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fele költségvetésből épít stadiont Zaha Hadid Tokióban

aa 2014. július 16., szerda 09:19

Újabb balhéba keveredett az év tervezőjének járó díjjal kitüntetett Pritzker-díjas építész, Zaha Hadid, akinek múltkori kitüntetésétől sem mindenki volt elragadtatva a szakmában. Ezúttal Japánban találkozott akkora ellenkezéssel egy stadionterve, hogy utcai tüntetéseken tiltakoztak ellene.

Így fog kinézni a stadion 2020-ban
Így fog kinézni a stadion 2020-ban
Fotó: Zaha Hadid Architects
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen sziklakertet

Dívány 2014. július 15., kedd 16:41

Egy kert szépségét nem csak az határozza meg, hogy tulajdonosa mennyit foglalkozik vele, hanem az is, és milyen megoldásokat alkalmaz benne. Egy sziklakert például remek megoldás lehet, amit akár ön is elkészíthet a saját kezével. Azonban, hogy valóban mutatós legyen, és ne egy kőbányára hasonlítson, hallgasson szakértőnkre, és tervezze meg előre a folyamatot!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegyen balatoni nyaralót egy budapesti garázs áráért!

etelka 2014. július 14., hétfő 20:59

Tudja, hogy kis túlzással egy budapesti garázs áráért már vehet nyaralót a Balatonon? Nyilván nem luxuskecót, a legtöbb felújításra vár, de simán van olyan, ahol azt az évi pár hetet érdemes eltölteni, a fennmaradó hetekben pedig ki lehet adni a haveroknak, és mindenki jól jár. Mutatunk néhány hirdetést, a képekre kattintva nézheti meg a lakások és házak adatlapjait, és további fotókat is talál róluk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csaknem 90 év alatt épült meg Frank Lloyd Wright benzinkútja

bb 2014. július 14., hétfő 14:31

Csaknem kilencven évvel azután, hogy a 20.század egyik legmeghatározóbb építésze,Frank Lloyd Wright megtervezte New York állam második legnépesebb városában, Buffaloban található benzinkútját, végre át is adták azt végleges formájában – írja a gizmodo.com a nyüzsgő ipari városban található töltőállomásról, melyet a Pierce-Arrow Museum már 2002 óta szeretne a közlekedési múzeum gyűjteményében tudni.

Csaknem 90 évet kellett várni, hogy megépülhessen
Csaknem 90 évet kellett várni, hogy megépülhessen
Fotó: www.pierce-arrow.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit akarunk? Akciókat! Milyeneket? Mint az angoloknál!

Edicsek 2014. július 14., hétfő 11:44

Ha Angliában élő ismerősét kérdezi, a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy a kinti boltok kínálata sokkal jobb, a legtöbb esetben olcsóbb is. Mi viszont annak jártunk utána, hogy a kint a legkisebb közértben is elérhető "többet vesz, kevesebbet fizet" akciók nálunk miért nem honosodtak meg annyira, mint a szigetországban, ahol még a reptéren is akciós a csoki, ha három darabot vesz. De annyira, hogy még akkor is az, ha három különbözőt vesz, különböző gyártóktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bonnban nem félnek kortárs dizájnt csempészni régi házak közé

bb 2014. július 13., vasárnap 11:31

Vidám, mediterrán hangulatú gyorsétterem nyílt a történelmi jelentőségű német városban, Bonnban a napokban. Beethoven szülővárosában egyébként is felkapott a kortárs dizájn támogatása, amit ezúttal mi sem bizonyít jobban, mint az a fiatalos, élénk színeket kapott mediterrán étkezde, melyet a spanyol kreatív stúdió, a Masquespacio alakított ki aKessalao néven futó helynek – írja a The Cool Hunter a szemet gyönyörködtető színeket és szerethető szimbólumokat felvonultató, mindössze 40 négyzetméteres helyről.

Kessalao-Mediterranean-food-take-away-by-Masquespacio
Fotó: David Rodrguez Pastor / David Rodrguez Pastor
Távolról sincs vége, olvasson még »

Méhek nélkül üresek lesznek a boltok

Edicsek 2014. július 13., vasárnap 11:16

Már évek óta figyelmeztetnek a tudósok arra, hogy a rovarölő szerek járulékos hatásaként aggasztó iramban fogynak a méhek is, de egy friss amerikai tanulmány most közérthető módon illusztrálva mutatta be, hogy néhány év múlva így alig lesz valami a boltok polcán. A kutatók állításukat hangsúlyozandó fotóval és videóval illusztrálták, mit jelent ez hamarosan a Föld minden lakója számára: hogyan fognak kinézni a boltok polcai vagy éppen egy egyszerű piknik, esetleg hogyan tűnik el a kedvenc étterme, ha nem lesznek méhek. A méhek ugyanis nemcsak mézet készítenek, hanem a növények beporzásának jelentős részét végzik, csakhogy annyira megfogyatkoztak már (legalábbis az Egyesült Államokban), hogy konkrét mentőakciót kell indítani értük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A német sörgyárakat a berliniek mosdóhasználati szokásai érdeklik

Edicsek 2014. július 12., szombat 16:44

A világtörténelmet író német-brazil meccs után mindenki kiadott ilyen-olyan elemzéseket, összefoglalókat és véleményeket, de az egyik legkülönlegesebb aspektus, elég meglepő megközelítésből a német vízműveké. Vajon megmenekül-e a német söripar és mi minden derül még ki abból ha tudják mikor mennek a berliniek WC-re? Most kiderül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön várná a buszt Legó-buszmegállóban?

bb 2014. július 12., szombat 15:14

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne fussunk bele valamilyen Legóval vagy legósítással kapcsolatos hírbe. Az évtizedek óta megunhatatlan játék ezúttal a brit főváros egyik buszmegállójában tűnt fel, amit Duncan Titmarsh dizájner legósított a városnak. Az akció a „Year of the Bus” program keretében történt, melyet a Londoni Közlekedési Vállalat indított a város szimbólumaként is gyakran emlegetett emeletes, piros jármű munkába állásának századik évfordulója alkalmából.

Buszmegálló a Regent Streeten
Buszmegálló a Regent Streeten
Fotó: Transport for London
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezek jelenleg a legmenőbb dizájncuccok!

LS 2014. július 12., szombat 12:19

A napokban adták át Németországban a Red Dot-díjakat, mely cím elnyerését a gyártók előszeretettel tüntetik fel termékeiken, a szakértők azonban nem ilyen lelkesek.

Számos kategória létezik, ezeken belül is sokan kapnak díjat, mi most mutatunk néhányat a design kategória díjazottai közül. Nem meglepő módon évről évre sok német cég van a listán, köztük igazi nagyágyúkkal. Nézegessen szép tárgyakat, és ha nem elég, amit összeszedtünk a galériában, folytassa itt!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Egy egyetemista feltalálta a legmenőbb borítékot

etelka 2014. július 11., péntek 21:26

Dobozok, borítékok, papírok -csak néhány azon lehetőségek közül, amelyeket a postai csomagolásoknál használnak milliószámla. Ezek sajna baromi sok szemetet termelnek, még akkor is, ha újrahasznosítják a papírt, vagy újratelepítik az erdőket, melyek a papír alapanyagát adják.

repack
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ír kocsmahangulatban dolgoznak a Airbnb-sek

bb 2014. július 11., péntek 16:46

Míg a SoundCloud dolgozói egy nemrég felújított régi sörgyár épületében kaptak helyet, addig a kaliforniai lakásközvetítő oldal, az Airbnb hagyományos ír kocsmahangulattal és egyéb látnivalókkal várja naponta dolgozóit, melytől - a babonához híven - szerencsét remél a vállalat vezetősége – számolt be a 2008-ban alapított közösségi szálláskereső oldal új dublini irodaházáról a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A héten még spórolhat a foci világbajnokságon

Edicsek 2014. július 11., péntek 12:33

Hamarosan itt a 2014-es foci VB vége és  hamarosan talán már egyre kevesebb focis hülyeséget próbálnak meg az emberekre sózni csak azért, mert a fél világ épp arra kíváncsi, hogy ki tudja jobban védeni a kapuját. Egy haszna viszont még mindig van ennek az egésznek, és ezek pedig az akciók. Megmutatjuk, miket érdemes még most vásárolni, mielőtt kiderül, ki is nyeri az egészet és ezzel végetérnek a vébés kiárusítások!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés