LÁJFHEKK

Málnás termékeket hívott vissza a Tesco

Edicsek 2014. március 28., péntek 15:34

A Tesco nemzetközi hálózatának egyik beszállítója figyelmeztetést kapott a holland szakhatóságtól, miszerint az egyik, holland kereskedelmi forgalomba került, málnát tartalmazó termékükben norovírus mutatható ki. A holland szakhatóság a beszállítóval történt egyeztetések után úgy döntött, hogy nem szükséges a termék visszahívása, ennek ellenére a Tesco polcairól lekerül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fa nő ki a hamvaiból, ha biournában temetkezik!

Menő/Ciki

Edicsek 2014. március 28., péntek 09:19

Mennyire tartja magát környezetbarátnak? Mutatunk ugyanis egy olyan találmányt, amivel halála után is szó szerint eggyé válhat a természettel. Urnák és időszakonként újraváltott sírhelyek helyett vajon jövő az erdőké lesz?

principal.png
Fotó: urnabios.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
806 szavazat 1027 szavazat

Személyi kölcsön kellene? Mutatjuk, honnan ne

Edicsek 2014. március 27., csütörtök 19:48

Közeleg a nyár, el kellene utazni külföldre, egy új ruhatárra is szükség lenne, csakhogy festeni sem ártana már, és pont pár napja romlott el a hűtő? A vége mindegyiknek ugyanaz: több pénz kellene, mint ami van, és persze lehetőleg hamar. Ismerős persze nincs, akitől kölcsön lehetne kérni – ugye önnek is a személyi kölcsön ugrott be legelőször? Megnéztük, hogy melyik banknál mennyit kell visszafizetnünk azonos összeg és futamidő esetén. Csodát azért ne várjon: az egyik legfőbb szabály, hogy nyaralni, ruhatárat frissíteni, karácsonyi ajándékokat vásárolni semmiképp se hitelből próbáljon, de még a lakásfelújítást vagy drágább tartós fogyasztási cikkek vásárlását is lehetőleg enélkül érdemes megoldani. Ha mindezek ellenére mégis szüksége van rá, akkor itt vannak a főbb tudnivalók.

shutterstock 121757047
Távolról sincs vége, olvasson még »

„Egy dinnyét cseréltem órára"

LS 2014. március 27., csütörtök 18:18

235 km-re Budapesttől, egy kistelepülés végén – "a vasút felé menjenek, aztán forduljanak el jobbra, végig a földúton, és ott a telep" –,  a régi TSZ területén bútorok állnak halomban. Elkésve érünk a megbeszélt találkozóra, így a tulajdonos helyett csak a kulcsokat kapjuk meg. Nyikorogva nyílik a hatalmas kapu, a délutáni napfényben szürke macska szalad elénk.

A kapun túl egy kannákból rakott hegy, kicsit arrébb akkurátusan elrendezett öntöttvas kádak, hokedlik, arrébb pehelypaplanok, köztük pedig minden apró helyre besuvasztva valami. A sötét raktárakban lévő bútorokat ellepi a por, a pókok is szorgalmasan szövik a hálójukat, az ember kerülgeti a bútorokat, régi paraszti használati tárgyakat, és hol itt, hol ott bukkan kincsekre. Csak bámultam és időnként felsikoltva hívtam a fotósunkat, hogy ezt azonnal örökítse meg, mert ilyet ezer éve nem láttam. Kereszttől a kukorica darálóig, ipari lámpáktól a kihajtható zsalugáterekig mindenre rá lehet itt bukkanni, csak keresni kell.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így módosulnak a jótállás szabályai

Edicsek 2014. március 26., szerda 17:29

Módosulnak a kötelező jótállás szabályai. Ezentúl nem lehet elhalványuló szöveggel átadni a vásárlónak a jótállási jegyet, és az építkezőknek, épületfelújítóknak is differenciáltabbá válik az eddig egységes 3 éves jótállás - adta hírül az MTI.

shutterstock 143836480
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az 56 ezer forintos 3D takaró?

Menő/Ciki

bb 2014. március 26., szerda 16:15

A merész kísérletezést zárójelben tartó tervezőkkel szállt szembe egy Barcelonában élő dizájner, Bianca Cheng Costanzo, aki a megszokott formákkal ellentétben háromdimenziós alakzatokban gondolkodott takarója elkészítésénél. A tervezőnő a legjobb minőségű puha gyapjú és kasmír anyagokból rakta össze Bloom nevű, origami formák ihlette takaróját, amivel az online projektfinanszírozásban utazó Kickstarteren házalt, és már össze is szedte, sőt meg is haladta a gyártáshoz belőtt 14 050 dolláros (3,2 millió forintos) összeget.

A tetraérderekből álló takarót fehérben és szürkében kapni, de a gizmodiva.com cikke szerint a dizájner tetszőleges színkombinációban és méretben is vállal egyéni megrendeléseket. Az eredeti, 110 cm x 160 cm-s takaróért egyébként 249 dollárt (56 600 forintot) kér Costanzo, aki várhatóan 2015 januárjától nagyobb tételben is piacra dobja majd figyelemfelkeltő találmányát.

Távolról sincs vége, olvasson még »
981 szavazat 1004 szavazat

Szemétből is lehet várat építeni

Edicsek 2014. március 25., kedd 15:13

Tíz tippet mutatunk, hogy kidobásra szánt dolgaival hogyan tudja feldobni a lakását. Vagy eladni az interneten baromi drágán.

Ezek a legújabb fürdőszobai trendek

bb 2014. március 24., hétfő 20:36

Manapság már nem csak az öltözködésben beszélhetünk trendekről, hanem a lakáskultúrában is: évről-évre dobnak piacra puccosabbnál puccosabb komplett konyhai, kerti vagy fürdőszobai kollekciókat, melyekből mindenki személyre szabottan kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbat. Ezúttal a fürdőszobai trendeket vettük szemügyre és abból válogattunk párat. Nézze meg a legújabb kínálatot a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: tudja, mit ad a macskájának?

etelka 2014. március 24., hétfő 11:43

Nem tudom, mindenkinek olyan-e a macskája, mint az enyém: veszek neki tesztjelleggel egy újfajta konzervet, boldogan befalja - majd amikor felbátorodva veszek neki ugyanebből egy kartonnal, naná, hogy másnaptól rá se néz.

Valószínűleg a német macskák rendesebbek, ezért is volt olyan bátor a Test magazin, hogy megmondja, melyik termékeket ajánlott vásárolni nekik. Nem voltak restek, és 32 konzerv- illetve zacskós eledelt teszteltek le, plusz egyet, ami vegetáriánus.

shutterstock 157112807

A németet fontosnak tartották, hogy a csomagoláson szerepeljen az összetétel, a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok. 15 terméken ezek eleve nem voltak megtalálhatóak, így csak elegendő és hiányos címkét kaphattak.

Nem meglepő, hogy az állateledelekre is vonatkoznak bizonyos szabályok, akárcsak az emberi felhasználásra készített termékek esetében. A pontos szabályozást itt találja meg.

A túl sok foszfor tönkreteszi a vesét

Az erős csontokhoz a macskáknak foszforra és kalciumra van szüksége. Csakhogy nem mindegy, mennyire: mindkét ásványi anyagnak a megfelelő mennyiségben kell jelen lennie az ételben ahhoz, hogy felszívódjon, az viszont nem jó, ha túl sok kerül a szervezetbe belőlük - főleg hosszú távon. A túl sok kálcium csökkenti más fontos anyagok felszívódását (mint a cink vagy a réz), a túl sok foszfor pedig a veséket teszi tönkre. A rossz eredményt elért termékek esetében pont kalciumból és cinkből találtak túl sokat. A Félix pl. kalciumból a napi bevitel nyolcszorosát, foszforból pedig a hétszeresét tartalmazza a megadott napi beviteli értékből.

Ez csak azért probléma, mert a macskáknál az egyik vezető halálok a vesebetegség.

Hús az egészségért

Az állateledelekben lévő húsnak tökéletesen egészséges állatokból kell származniuk, és általában belekerülnek a belsőségek, a máj, a tüdő és a szív is. A legtöbb termék csirkét és marhát tartalmaz, de van sertés és pulyka is, de a gyártók általában egy húsféle nevét írják rá nagybetűkkel a csomagolásra, még akkor is, ha csak 4% húst tartalmaz. Vagy ennyit se: a Fressnapf által forgalmazott Multifit Ragout nevű termékre például a nyúl szó került, a labor viszont nem találta nyomát sem az említett húsfélének.

Összeesküvés elmélet

Néhány macskabarát szerint a gyártók simán belekevernek valamilyen titkos összetevőt a termékekbe, hogy a macskákat rászoktassák az adott ételre. Prof.dr. Ellen Kienzle, a Ludwig-Maximilian Egyetem szakállatorvosa szerint azonban nincs semmilyen titkos összetevő. Egyes gyártók a cukortartalommal próbálnak meg "trükközni", de "a macskák nem érzik a cukrot" - nyugtat meg minket az állatorvos.

Hogy készült a teszt?

33 tasakos és konzerv macskaeledelt teszteltek, ebből kettő minősített biotermék, egy pedig vegetáriánus volt.

Táplálkozás-fiziológiai minőség (mennyire minőségi az összetétel): 60%

A tápanyagokat egy 4 kilogrammos, enyhén elhízott macskára számolták ki, akinek a napi kcal felvétele 210.

Etetési útmutató: 20%

Az etetési útmutatónál azt vizsgálták, hogy a megadott mennyiség megfelelő-e az állat számára, illetve, hogy van-e ajánlás az egyéni eltérések számára, mint a fajta, a kor vagy épp az aktivitás nagysága.

Káros anyagok 10%

A termékeket vizsgálták ólomra, higanyra, arzénra kadmiumra. Higanyt egy termékben sem mutattak ki.

Megfeleltetés 10%

Megfelel-e a szabályozásnak az adott termék, mennyire olvasható a rajta látható szöveg, illetve, mennyire felel meg az élelmiszerhatósági előírásoknak.

A nyertesek

Hét terméket minősítettek nagyon jónak vagy jónak a tesztelők. A minőség és az ár nem mutatott egyenes arányú arányosságot, ugyanúgy kapott jó eredményt diszkonttermék, mint drága. A táblázatba csak azok a termékek kerültek be, melyek elérhetőek a magyar piacon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: melyik a legjobb természetes hajfesték?

etelka 2014. március 23., vasárnap 10:55

Vannak emberek, akik szeretnének más színű hajat, viszont nem szeretnének kemikáliákat használni, ezért növényi hajfestéket keresnek. A henna ezek közül a legismertebb,de számos cég kísérletezik már növényi festékekkel. Ezekben nincs hidrogén-peroxid, mely képes az eredeti hajszínt eltüntetni, és a helyére a festékpigmenteket tenni. Sokan viszont roncsoló hatása miatt ódzkodnak ettől az anyagtól, és szeretnék elkerülni a használatát. Azt fontos tudni, hogy a növényi festékek esetében is érvényes a valamit valamiért elv: bár hidrogén-peroxid hiányában nem roncsolják a hajat, nem is képesek igazán világosítani, bármennyire is szeretnénk. A német test magazin 4 növényi festéket vizsgált meg 20 tesztalany részvételével, akik kipróbálták a festéket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, mikor 50 dizájner esik neki egy tervnek

bb 2014. március 23., vasárnap 09:28

Feltételezhetően az ausztrál kunyhókat kívánta újraértelmezni az az ötven kortárs művész, akik az ausztrál Fender Katsalidis építészirodával illetve a japán Suppose Design Office stúdió közreműködésével és felügyeletével rázták gatyába egy canberrai szálloda belsejét.

Ahogy általában lenni szokott, amikor több tucatnyi - vélhetően egocentrikus - művész nekiesik valaminek, a 68 szobás szálloda is megsínylette a befektetők igényeit. Az újrahasznosított fából és betonból készült hotel lecsupaszított terei ellenére is kissé eklektikusra sikeredett, ami ebben az esetben nem egyenlő a lakhatatlannal vagy az elbénázottal. Egyszerűen csak eklektikus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kertbarátok mind rongyrázó sznobok

Divany.hu 2014. március 22., szombat 17:39

Ragyogó napsütésben igyekeztem a fitt nyugdíjasokkal a Papp László Sportarénába, hogy megnézzem, immár nyolcadszorra mit lehet megmutatni a kertek és a kertészet iránt érdeklődőknek. A rendezvény a Garden Expo névre hallgat, és életmód kiállításként definiálják a rendezők.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezektől a pinterestezőktől merítsen ötletet lakberendezéshez!

bb 2014. március 22., szombat 11:46

Első ránézésre a csajos képekben és témákban erős közösségi képmegosztó oldal, a Pinterest az otthon unatkozó háziasszonyok passziójának tűnhet. Ám ha jobban körülnézünk rajta, találunk néhány meglepően hasznos tanácsot és inspirációt a lakberendezés, a gasztronómia, a kertészkedés terén, amiket ráadásul könnyűszerrel be tudunk illeszteni a saját háztartási szokásainkba. Ezen felbuzdulva összegyűjtöttünk tíz olyan felkapott Pinterest-oldalt, amik napi rendszerességgel számolnak be a legtrendibb vagy legpraktikusabb dizájntermékekről. Nézze meg, kiket és miért érdemes követni az oldalon! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menőzzön a balkonjával!

LS 2014. március 22., szombat 07:48

Tudta, hogy a teraszok, gangok egyik legelterjedtebb növénye a Balkon aranya (Bidens ferulifolia) nevű, apró sárga virág? A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium (RBTSZK) ezzel az elnevezéssel hirdetett meg egy versenyt, melynek keretében mindenki bemutathatja, mennyire sikerült felvirágoztatnia, élővé tennie a balkonját, teraszát, vagy akár csak a gangos folyosórészt az ajtaja előtt.

tumblr mbdxl7rvHS1qzl1ivo1 r2 1280
Fotó: Hernádi Levente Haralamposz / Index
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az 5 legfontosabb tavaszi munkálat a kertben

Toma 2014. március 21., péntek 11:33

Ahogy beköszönt a tavasz, a családi házban élők szép lassan kivonulnak a kertbe, hogy elvégezzék az ilyenkor kötelező tavaszi munkálatokat. Ehhez nem kevés erőfeszítés szükséges, Ónozó Krisztián kertészmérnök, illetve az Evergreen Garden külső szakértője, Tóth Attila szerencsére szépen végigvezet bennünket a legfontosabbakon.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a hétvége, irány a kert!

Edicsek 2014. március 21., péntek 10:26

Most hogy egyre melegebbek a hétvégék és a nap is egyre többet süt, már semmi kifogása nem lehet, hogy miért nem rakja rendbe a kertet vagy díszíti virágokkal a virágládáit. Illetve egy mégis, ha nincsenek hozzá megfelelő szerszámai vagy eszközei, esetleg nem tudja hogy ősszel hova pakolta el őket. De ennek ezennel vége, ugyanis most megmondjuk mit hol kap meg akciósan.

stockfresh 213992 garden-pot-with-grass-daisies-and-watering-can
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vágyna 15 ezer forintos mágneses vállfára?

.syl. 2014. március 20., csütörtök 12:12

Ha eddig nem tudta, mi hiányzik a szekrényéből, nem kell tovább őrlődnie ezen a kérdésen, hiszen egészen nyilvánvaló, hogy kevesen tudnák nyugalomban élni tovább az életüket a mágneses vállfa nélkül. Az akasztómentes vállfát egy német-lett kreatív ügynökség, a Flow Design dobta piacra Cliq néven, miután ilyen hangot hallunk, amikor a vállfa érintkezik a fém rúddal, írja cikkében a Dezeen. A Cliq méretében és kialakításában is épp úgy néz ki, mint egy hagyományos vállfa, a különbség mindössze annyi, hogy nincs akasztója, helyette mágnessel rögzíthetjük a szekrényrúdhoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tanulhat nyelvet ingyen, otthonról

Edicsek 2014. március 20., csütörtök 09:19

Ma már elengedhetetlen, hogy idegen nyelveket tudjon beszélni, de legalább néhány alapvető társalgási formával legyen tisztában. Az a jó hírünk, hogy ma már nem kell drága tanfolyamra vagy nyelviskolába járni ahhoz, hogy legalább társalgási szinten tudjon egy idegen nyelvet, csak internetre, önszorgalomra és kitartásra van szüksége. 

Sok tanfolyam alapja az angol, a jó hír viszont az, hogy lehet találni olyan magyar oldalakat is, ahol kezdheti az angol nyelvvel, majd ha abból már jó, akkor folytathatja egy másodikkal is akár, ezért különválasztottuk a magyar nyelven alapuló tanfolyamokat és az angol nyelven oktató oldalakat. Készüljön fel rá, ha az angol megy, akkor kinyílik maga előtt a világ - de ne szaladjunk ennyire előre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az IKEA-baldachinok fulladásveszélyt jelenthetnek!

Becca 2014. március 20., csütörtök 08:14

Ha önnél is megtalálható valamelyik, sürgősen szerelje le!
Ha önnél is megtalálható valamelyik, sürgősen szerelje le!

Az IKEA arra kér mindenkit, aki rácsos ágyak, illetve gyerekágyak fölé szerelhető baldachint vásárolt, semmiképpen ne használja a terméket, mert fulladásveszélyt okozhat. A baldachint bármelyik IKEA áruházba visszaviheti, ahol természetesen visszakapja a termék teljes vételárát. A következő baldachinokról van szó: LEGENDARISK, MINNEN ágybaldachin készlet, BARNSLIG BOLL, MINNEN BRODYR, HIMMEL, FABLER és TISSLA.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagyüzemben címkézték át a lejárt húsokat

Edicsek 2014. március 18., kedd 17:56

Több száz tonna lejárt szavatosságú élelmiszer átcímkézésével, illetve eladásával foglalkozó szervezetet buktatott le a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és a Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal, adta hírül az MTI. Az időközben előzetes letartóztatásba helyezett négy férfi egyike egy rendőr. A NÉBIH kedden meg is mutatta a sajtónak azt a törökbálinti raktárat, ahol nagyüzemben folyt az illegális átcsomagolás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütőforma fogyókúrázóknak: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. március 18., kedd 15:33

Az édes és sós változatban is könnyen elkészíthető muffinokat szinte mindenki kivétel nélkül szereti. Nem véletlenül épült a sütést könnyítő szilikonformákra egy külön iparág, ami ontja magából a szellemesebbnél-szellemesebb vagy éppen visszataszítóbb konyhai kiegészítőket. Nem is volt nehéz rábukkanni a kihízott csípőfarmerre emlékeztető szettre sem, ami ha a sütés alatt nem is, elfogyasztása közben mindenképpen figyelmeztet minket a népszerű édesség kalóriatartalmára. Meg arra, miért hívja a nadrág derekára rábuggyanó hájat az angol muffin-topnak.

forma
777 szavazat 930 szavazat

Ilyen egy IKEA-bútor, ha nagymenő tervezi

LS 2014. március 17., hétfő 20:14

Az IKEA a megszokottól eltérő módon, Párizsban mutatta be új bútorcsaládját, a PS kollekciót, és fél Európa összegyűlt, hogy kiszemezgesse a legizgalmasabb dolgokat belőle. Ahogy azt már megírtuk, a cég alapvető célja az volt, hogy kis bútorokat tervezzen kis lakásokba, olyan fiataloknak, akik sokat költöznek, nem szeretnek fúrni-faragni, de értékelik, ha egy bútor többfunkciós.

A bemutató igazán lényegretörően és a végletekig profin megszervezve zajlott: Párizs X. kerületében egy bemutatóterembe bepakoltak egy csomó bútort, elválasztották az enteriőröket szürke falakkal (került azért az összképbe egy kis narancssárga is), aztán az izgatott turistacsoportként nyüzsgő újságírókat turnusokban vezették végig a termen, minden bútort bemutatva. A pontosan kidolgozott mondatok mellett arra is figyeltek, hogy a narrátor cipője és órája ugyanolyan narancssárga legyen, mint a bútorok egy része.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van, hogy mégis lehet játszani az étellel

Edicsek 2014. március 16., vasárnap 12:01

Vége a tét nélküli sakkozásnak vagy torpedózásnak! Ha már mindenki a telefonján játszik, végre itt a motiváció, hogy visszatérjenek a virtuális csatákból az életbe. Bemutatunk néhány új felfogású játékot, amiben az ellenfél futóját nem csak leütni lehet, hanem meg is eheti. Tudjuk, rövidezős változatban ütősebbek az ilyen játékok, de például sakkozni mi józanul se tudunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Matrica a vécéfedélen: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. március 16., vasárnap 09:38

Emlékszik még a minden színben és mintában kapható vécéfedél-huzatra? Mielőtt még velünk együtt örülne, hogy egyre kevesebbet kapni az ilyen típusú huzatokból, felhívnánk a figyelmét az ezeket felváltó vécédeszka-matricákra, amit valaki humorosnak, más meg közönségesnek tart. Egyik nagy hátrányuk, hogy túl olcsóak, szinte ingyen vannak, ezért sokan döntenek mellette.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1009 szavazat 977 szavazat

5 tányér, amivel feldobhatja a vasárnapi ebédet

Edicsek 2014. március 15., szombat 09:02

Lejárt az unalmas, virágmintás tányérok ideje. Mutatunk vidámabbakat, robotos, koponyás darabokat!

1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés