LÁJFHEKK

Gördeszkás gésákkal újít a kétszáz éves japán porcelánmanufaktúra

bb 2014. augusztus 12., kedd 10:43

Vagány és újszerű megoldásokkal próbálja feldobni kínálatát a történelmi múltú japán Kutani Choemon néven futó manufaktúra. A Zsolnayhoz és a Herendihez hasonlóan porcelán étkészletekben nyomuló márka vezetősége szeretné a fiatalabb generációt is a célközönségében között tudni, ezért ügyesen bolondította meg a hagyománkövető mintáit pár modern és fiatalos elemmel. Így kerültek a klasszikus formájú edényeikre a szintén klasszikus, kék-fehér színösszeállításban gördeszkások, szörfösök, zenészek és ghettoblastert hallgató szerzetesek.

tea-3
Fotó: choemon.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Legyen a terasz kerti nappali!

Dívány 2014. augusztus 11., hétfő 20:45

Ha Ön is rajong a kertért, de szeretné élvezni a nappali nyújtotta kényelmet, akkor most itt a lehetőség, hogy a teraszát egy második, kültéri szobává alakítsa. Ehhez természetesen nem jók a klasszikusnak mondott kinti bútorok, sőt, az sem árt, ha a kiegészítőkkel, és néhány ügyes trükkel is azt hangsúlyozza, hogy a terasz a lakás folytatása, és nem attól különálló terület.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íróasztalkörkép: az olcsó, a dönthető és a romantikus

Dívány 2014. augusztus 11., hétfő 20:42

Közeledik az iskolakezdés, és ez sok családban azt is jelenti, hogy a hátizsák és a tankönyvek mellett egy íróasztalra is be kell ruházni. Hogy kicsit megkönnyítsük a dolgát, összeszedtünk pár ígéretes darabot a kínálatból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyi minden lehet elhagyatott templomokból

aa 2014. augusztus 10., vasárnap 20:36

Míg van, aki modern, Batman forma útszéli kápolnában lát fantáziát, addig egyre többen gondolkodnak abban, hogy hogyan lehetne megmenteni vagy újragondolni a funkciójukat vesztett, több száz éves templomokat. Az inhabitat.com szerkesztői összegyűjtötték azt a hat ötletes megoldást, melyeknél a tervezők figyelembe vették ezeknek az alkotásoknak a kulturális örökségben betöltött elengedhetetlen szerepét is. Íme néhány példa, hogyan használhatjuk ki praktikusan az elfeledett templomok adottságait!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy erkély is elég a profi konyhakerthez

Dívány 2014. augusztus 9., szombat 16:34

A saját zöldség és fűszernövény bizony olyan kiváltságok, amiről sokan úgy gondolják, csak a kertes házban élőknek adatik meg. Pedig ez nem igaz: már egy erkély is alkalmas arra, hogy hasznos és szép konyhakertet tartson fenn, csupán be kell tartania néhány alapszabályt.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lenne szíve kidurrantani egy aranyhalat?

Menő/Ciki

Edicsek 2014. augusztus 8., péntek 19:40

A legtöbben, ha buborékos csomagolóanyaggal találkoznak, ellenállhatatlan késztetést éreznek, hogy nekiessenek kipukkasztgatni a kis buborékokat. Sokan már-már kényszeredetten nyomogatják végig a kis levegővel telt buborékokat, mintha az lenne a küldetésük, hogy egy se maradjon épségben. Ha ön is ilyen késztetéseket érez, nézze meg Daisuke Akiyama aranyhalas újragondolását, lehet, hogy változni fog a véleménye.

228408 141867502550988 7279247 n
Távolról sincs vége, olvasson még »
1078 szavazat 1057 szavazat

Nem tetszett a szállodánk? Bukja a kauciót!

Edicsek 2014. augusztus 8., péntek 15:42

Mikor hotelt keres, főleg esküvői helyszínt, ma már nem csak az ár és a kínált szolgáltatások alapján dönthet, és nem kell hinnie a negédes bemutatkozószövegnek vagy éppen beállított, boldog családi idillt mutató képeknek sem. Az internet terjedésével már jópár különböző oldalon utánanézhet, milyen értékeléseket adnak egy-egy étteremről vagy éppen szállodáról az igazság tudói: azok, akik már megfordultak ott. Na, ebből lett elege az amerikai Union Street Guest House hotelnek, így a vezetőség diktatórikus módszereket vezetett be a jó értékelések kiharcolására: ha rosszat ír valaki, 500 dollárt fizethet - számol be a nem mindennapi marketingfogásról (?) a New York Post  cikke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tessék, a lakás, ami gombnyomásra átalakul

bb 2014. augusztus 7., csütörtök 18:57

A jövőben akár egy egyszerű gombnyomással is változtathatunk lakásunk felosztásán, ha akarunk. Legalábbis a teheráni építésziroda, a nextoffice tervezői szerint, akik félig mobil szobákban gondolkodtak a tervezés során, hogy ezzel extra helyet és optimális mennyiségű napfényt biztosítsanak legújabb házuk lakóinak – írja az inhabitat.com a látványos projektről.

Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a tereken
Időjárástól és hangulattól függően változtathatunk a tereken
Fotó: nextoffice.ir
Távolról sincs vége, olvasson még »

Világítson mini üvegházzal!

aa 2014. augusztus 7., csütörtök 14:45

„Emberek, akik szeretik a fényt” olvasható a több évtizede sikeresen működő lengyel világítástechnikai stúdió, a Lightovo frappánsan hangzó mottója, melyhez tökéletesen illeszkedik a márka legújabb, Milo néven futó terméke is.Az újonnan piacra dobott lámpa érdekessége mégis az, hogy közepes méretű, két oldalt kivágott vázának köszönhetően kisebb méretű cserepes növények tárolására is alkalmas, tehát egyfajta mini üvegházként is funkcionál.

A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búrához
A Kis herceg rózsája adta az ihletet a búrához
Fotó: lightovo.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így alakítsa ki a kertje világítását

Dívány 2014. augusztus 6., szerda 19:37

A kert kialakításának vannak olyan sarkalatos pontjai, melyek később nagyon meghatározó elemeivé válhatnak a pihenése színhelyének. Ilyen a világítás is, hiszen a segítségével olyan nyugodt, kellemes környezetet teremthet, ahol nem csak kikapcsolódni tud, de látványnak sem éppen utolsó

Távolról sincs vége, olvasson még »

Drága az élet, ha gluténmentesen kell étkeznie

Tuna Judit 2014. augusztus 6., szerda 10:59

Miután körbejártuk a boltokat laktózmentes termékeket kutatva, eszünkbe jutott, hogy a gluténmenteseket is fel kellene térképezni. Részletek a hajtás után, előtte viszont jöjjön néhány alapfogalom, amit érdemes tisztázni.

glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.  

Glutént tartalmaznak a búza, a rozs, az árpa és a tönköly, a kamut, valamint az ezek keresztezésével előállított magokból készült, a búzaeredetű termékekkel analóg termékek, valamint a maláta és a malátakivonat is. A búza és búzaeredetű termékek a következők: búzaliszt, búzakorpa, búzatöret, búzadara, búzacsíra, búzacsíraolaj, búzakeményítő, módosított búzakeményítőfélék, hidrolizált búzafehérje és búzafehérje alapú sütőipari térfogatnövelő szer.

 

gluténmentes kifejezés azt jelenti, hogy a termék gyártása során a felsorolt anyagok egyike sem került a termékbe, továbbá a gyártás és a csomagolás során a terméknek a fenti anyagokkal való szennyeződése is kizárható. A termékek olyan szójaszószt sem tartalmazhatnak, amelynek készítése során búzát vagy tönkölyt használtak. Ha a termékhez állományjavító adalékként módosított keményítőt adtak, és a keményítő eredete nem tisztázott, a termék nem tekinthető biztonsággal gluténmentesnek. Gluténmentesnek minősülnek továbbá mindazok az élelmiszerek, amelyeket a KÉKI Biológiai Osztály (Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet) laboratóriumában végzett vizsgálat szakértői véleménye annak nyilvánít.

Forrás: Wikipédia és Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tervrajz egy filmből? Lehetséges.

bb 2014. augusztus 5., kedd 09:21

Ilyennek látják a Mechanikus narancs belső tervrajzát a készítők
Ilyennek látják a Mechanikus narancs belső tervrajzát a készítők
Fotó: archdaily.com

Pár hónappal ezelőtt az egyik legmeghatározóbb lakberendezési szaklap, az Apartamento nyári kiadása készített egy átfogó anyagot Wes Anderson sajátos képi világáról. Az olasz lap mellett egy másik nívós online magazin, az elsősorban építészetre fókuszáló archdaily.com is elindított egy sorozatot, melyet az Interiors Journal két szerkesztője, Mehruss Jon Ahi és Armen Karaoghlanian ír.

A rovat készítői leginkább a kultikussá vált filmekre koncentrálnak, és azoknak készítik el a tervrajzát. Ilyen exkluzív anyag készült a közelmúltban többek között Stanley Kubrick klasszikusaiból, a Ragyogásból, az 1968-ban forgatott 2001: Űrodüsszeiából vagy a Mechanikus narancsból is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne várja a postást, itt vannak az átvevőpontok

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 4., hétfő 15:43

Csomagküldő szolgáltatásokból már Dunát lehetne rekeszteni, de mi történik akkor, ha az online rendeléskor az átvétel módját szeretnénk leegyszerűsíteni, mert nincs időnk a futárra vagy a postásra várni, nem akarjuk a magánküldeményt munkahelyünkön átvenni, vagy épp mert nem bízunk a kézbesítő tempójában? Ilyen helyzetekre találták ki az átvételi pontokat, amik itthon is egyre népszerűbbek, hiszen nemcsak kényelmesebb, de a kisebb kiszállítási költség miatt olcsóbb is a csomag átvétele, mint a házhozszállítás. Az online vásárlás során néhány kattintással kiválaszthatja, hogy milyen módon és hol szeretné átvenni a megrendelt terméket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen egy cserép füvet az íróasztalra!

bb 2014. augusztus 4., hétfő 09:21

Pooleaf-pens-1
Fotó: zeup.co.kr

Bár egyre kevesebben írnak tollal, azért néha előfordul, hogy hasznát vennénk egy íróeszköznek a napi munka során. A régi tollakkal, reklámceruzákkal, kiszáradt filctollakkal és egyéb megmagyarázhatatlan kacattal telezsúfolt írószertartó azonban már a múlté. A vékony piaci rést kívánta megcélozni a koreai székhelyű Zeup Design Studio, akik fűszálaknak álcázták az íróeszközöket a tervezés során és stílusosan egy elegáns cserépbe helyezték el őket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tegyen űrvadászgépet a konyhapultra!

Becca 2014. augusztus 3., vasárnap 18:40

Jövőre megérkezik a Star Wars legújabb epizódja, de addig is – hogy ne hiányozzon a Csillagok Háborúja-feeling – szerezzen be a többi konyhai kütyü mellé egy X-wing űrvadászgép-kinézetű késtartót is. Természetesen a tartóhoz kiválóan passzoló rozsdamentes acélkések is tartoznak, összesen öt darab: kenyérvágó-, filéző-, hámozó-, szeletelő- és séfkés. A szett ára mindössze 70 angol font, azaz 27.500 forint, amit a thefowndry.com internetes oldalról szerezhet be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fúj a szél, esik az eső? Grillezni attól még lehet!

Edicsek 2014. augusztus 3., vasárnap 14:55

Az idei nyár eddig nem szólt a fergeteges kerti bulikról és a hatalmas sütögetésekről, hiszen alig volt olyan hétvége amikor ne lett volna meg az esély egy jó kis felhőszakadásra. De van megoldás arra, hogy semmilyen szupercella, zivatarlánc ne vegye el a lehetőséget egy jó kis grillezéstől, arról nem is beszélve, hogy olyan grilleket mutatunk, amiket akkor is használhat, ha nincsen kertje vagy terasza, vagy amikor beköszönt az ősz és a tél. Ezeket az elektromos grilleket otthon a konyhában is tudja használni, persze ha szeretné egy hosszabbítóval a szabadba is kiviheti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 furcsa szabály a közösségi oldalak felhasználási feltételeiből

Edicsek 2014. augusztus 2., szombat 19:27

Tegye a szívére a kezét, mikor regisztrál valahova vagy éppen telefonja szoftverét frissíti és feljön egy ablak, hogy olvassa el a felhasználási feltételeket, ön minden esetben elolvassa az elejétől a végééig? Talán ha nem annyira ismert oldalakról van szó igen, de mi a helyzet az ismertekkel? A Mashable összegyűjtötte hogy mik azok a pontok amik felett a többség valószínűleg elsiklik mikor valamelyik közösségi oldalra regisztrál, holott fontos dolgokról van szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szociális lakásokat brazil stadionokból?

aa 2014. augusztus 2., szombat 16:09

Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Fotó: 1week1project.org

Pár héttel ezelőtt ért véget minden idők egyik legdrágább labdarúgó-világbajnoksága Brazíliában, aminek apropóján 12 stadiont húztak fel vagy alakítottak át a játékok miatt a 198 millió főt számláló országban. Két francia származású építész, Axel de Stampa és Sylvain Macaux pedig már a sportesemény alatt azon törte a fejét, hogy mi az, amire a számtalan szegénynegyeddel megáldott braziloknak feltétlenül szükségük lehet – és arra jutottak nem stadionokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágykörkép az olcsótól az exkluzívig

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 1., péntek 12:20

Nincs is annál hangulatosabb és békésebb kikapcsolódás, mint a kertben vagy a tóparton egy tábortűz mellett függőágyban ejtőzni. Kalandoroknak jó hír, hogy itthon egyre több túrabolt (vagy inkább webszaküzlet) nyílik tele megfizethető és praktikus túrafüggőágyakkal. Ha ön a kertjét szeretné otthonosabbá varázsolni és keretes függőágyra vadászik, akkor ne csak a lakberendezési áruházakban nézzen szét, mert ott nem nagy a választék. Állványt egyébként külön is be lehet szerezni a szaküzletekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ettől lesz szép az erkély

etelka 2014. augusztus 1., péntek 09:56

Nyáron mindenki a szabadba vágyik, még az is elkezd azon töprengeni, hogyan lehetne feldobni a teraszt, akinek csak néhány négyzetméteres erkély jutott, mint szabadságfaktor. Ha az embernek sok pénze van, számos lehetőség kínálkozik, de úgy könnyű – mondhatnánk. Ha kisebb a büdzsé, akkor azt ajánlott végiggondolni, mi az, ami látványos javulást hoz, növeli a térérzetet, vagy épp megváltoztatja a hangulatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális lett a Móricz Zsigmond körtéri Gomba

aa 2014. július 31., csütörtök 18:38

Május közepén hivatalosan is átadták Móricz Zsigmond körtéri Gombát, melyre 2009 nyarán írt ki ötletpályázatot Újbuda Önkormányzata. A Móricz Zsigmond körtéri műemléki védettségű Gomba tervpályázatát a Hetedik Műterem nyerte el, akiknek munkáját részletesen bemutatta a napokban az archdaily.com szerkesztősége is.

A 430 millió forintból felújított, 450 négyzetméteres alapterületű épületnél az építészcsapat a műemlékvédelmi szempontokat figyelembe véve értelmezte újra a Gombát, melynél az egyik legalapvetőbb tervezési szempont az volt, hogy megtartsák annak tökéletes körkörös szimmetriáját. Miután az eredeti épület kontúrjait, a pilléreket, gerendákat, valamint a konzolos födémet rekonstruálták, azután keret nélküli, hajlított termoüveggel és finom betonpanelekkel adtak kortárs jelleget az épületnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymásra talált a Sziget és az Auchan

Edicsek 2014. július 31., csütörtök 11:56

Az Auchan és a Sziget végre hivatalosan is egymásra talált. Persze eddig is az óbudai áruházba jártak a fesztiválozók bevásárolni és a légkondicionált vásárlótérben hűsölni, most viszont együttműködés is született. Részletfizetés, áruhitel és speciális készlet várja a fesztiválozókat, valamint lakossági tájékoztatás a helyieket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Twin Peaks múzeum lehet a Palmer-házból

Edicsek 2014. július 30., szerda 15:35

A Twin Peaks az egyik legkultikusabb sorozat, ami az elmúlt 25 évben adásba került. Sokan rajonganak David Lynch (aki mostanában virágmintás ruhákat is tervez) könnyen emészthetőnek egyáltalán nem mondható szériájáért és a kemény mag mindent meg is tenne azért, hogy megőrizze azt az utókornak. Most épp egy Twin Peaks-központot és múzeumot szeretnének létrehozni Laura Palmer házában, ehhez pedig a Kickstarteren gyűjtenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírt egy jót mostanában? Nézzen reklámokat!

Edicsek 2014. július 30., szerda 13:21

Ön mennyire érzi azt mostanság, hogy legszívesebben sírna a reklámokon? Természetesen a meghatódottságtól és nem a szörnyülködéstől. Ha egyre többször tapasztalja azt, hogy nem is termékeket szeretnének eladni önnek, hanem az érzelmeire akarnak hatni, akkor jól érzi. Készüljön fel, sírni fog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Receptkönyv, amit meg kell sütnie, hogy elolvashassa

aa 2014. július 29., kedd 18:49

Néhány hónappal ezelőtt a gyógynövényekben és fűszerekben utazó Schwartz látott fantáziát abban, hogy hangokat adó fűszerekkel reklámozza termékeit. A hagyományostól eltérő promócióban gondolkodott ezúttal egy másik fűszeres nagyvállalat, a horvát Podravka is. A cég Well done címmel adta ki éves receptgyűjteményét, ám a könyv tartalmához melózni kell: ahhoz ugyanis, hogy a recepteket el tudjuk olvasni, be kell tenni a sütőbe, hogy hő hatására láthatóvá váljon a szöveg – olvasható a külföldi grafikus, Karen Hurley oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés