LÁJFHEKK

Nyitottabbak leszünk a dizájnra, ha mások lakásaiban nyaralunk

bb 2014. május 26., hétfő 10:58

A napokban tartották az idei, szeptember 13-21 között megrendezendő London Design Festival sajtótájékoztatóját a V&A múzeumban, ami az egyik központi helye lesz az egész városban zajló kiállítás- és rendezvénysorozatnak.A tájékoztatón ott volt London egyik legmenőbb belsőépítésze, Ilse Crawford is, aki más belsőépítészekkel – mint például Jasper Morrison, a Patternity és a Raw Edges –együtt a 2008 óta működő lakás- és szobaközvetítő oldallal, az Airbnb-vel kollaborál majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a lámpa mindig olyan formájú, amilyennek ön szeretné

bb 2014. május 25., vasárnap 19:49

Első ránézésre semmi különöset nem fedeztünk fel az olasz dizájner, Laura Modoni Filó névre keresztelt lámpa kollekciójában, mellyel több díjat is bezsebelt az elmúlt időszakban. 2013-ban például az FSC-n, azaz Italy Design Awardson ítélték oda munkájáért az első díjat, de különdíjban is részesítették az Atelier dell'Innovazione-n, röviden az ADI-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örülne, ha a nescafés üvege ébresztené?

bb 2014. május 24., szombat 13:45

A kérdés csak elsőre értelmetlen: bár a Nescafé instant termékeitől nekünk még sosem sikerült felébrednünk, ez a legújabb, ébresztőórával ellátott kiszerelésüknek köszönhetően akár még változhat is a jövőben. Feltéve ha hajlandóak vagyunk lecserélni kotyogós kávéfőzőnket és a friss kávé illatát a márka pár másodperc alatt összedobható kávéporaira.

0c470571-d76e-4177-86b4-2a9f6dd75b2b
Fotó: psfk.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A piaci ár töredékéért is kaphat gyümölcsöt

Edicsek 2014. május 24., szombat 09:35

Nincs gyümölcsöskertje, de kimenne, hogy barnuljon egy kicsit, és otthonra is vigyen valamit? Ön is leginkább a fáról frissen szedett cseresznyét szereti, de a harmadik emeleti lakásban ezt nem lehet megtapasztalni? Akkor irány valamelyik közeli szedd magad akció, ahol a piaci ár töredékéért juthat gyümölcshöz (kolleganőnk például 395 forintos kilónkénti áron jutott így eperhez Pomázon), ráadásul friss levegőn is van, barnulhat is közben, és ami a legjobb: addig válogathat, amíg össze nem gyűjti a legtökéletesebb szemeket. Nézze meg hol teheti meg mindezt!

shutterstock 105039689
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar bronzérem a Velux nemzetközi dizájnversenyén

zezse 2014. május 23., péntek 18:38

Két fiatal magyar végzett a harmadik helyen a Velux nemzetközi pályázatán, melyet csütörtökön adtak át a hollandiai Einhovenben. Kárpáti Eszter és Esteban De La Torre mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, közös munkájuk a Cromorph, mely mind hőre, mind napfényre reagáló mintával operál. A különleges festék segítségével, mely mind a hő, mind a fény hatására megváltoztatja a színét,  A  döntőbe hét csapat jutott be, közülük végzett a Jekka a harmadik helyen.

 
   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk legolcsóbb saját márkás naptejet és a napozás utáni krémet

Becca 2014. május 23., péntek 18:07

A hirtelen jött kánikulában nekivetkőzve remélhetőleg senki nem felejti el elővigyázatosan bekenni a szabadjára került bőrfelületeket. Pár napja már megírtuk, mit ne kenjen magára, most azt kerestük, melyek azok a naptejek és napozás után bőrnyugtató szerek, melyekkel olcsón megúszható az egészségvédelem. A felmérés máris kellemes meglepetéssel indult: mikor elindultunk feltérképezni a boltokat a naptejek után, nem gondoltuk volna, hogy ilyen óriási a harc saját márkások terén. A Spar nagyon bekeményített, a dm felhozatala meg egyszerűen zseniális! 

Összesen hat bolt termékeit szemléztük ár szerint*, de hamarosan ki is fogjuk próbálni a termékeket – szóval, ha nem tud dönteni, melyiket vegye meg a nyárra, ebben is segítünk hamarosan!

Az üzletek között ábécésorrendben haladunk; az pedig a poszt végén, az összesítő táblázatból derül ki, melyik bolt kínálja legjobb áron a naptejeket és napozás utáni krémeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6+1 kertészkedős tipp kezdő Bree Van De Kampeknek

Steiner Kristóf 2014. május 23., péntek 15:48

Amikor még futott a Született feleségek, minden alkalommal megfogadtam magamban ha Bree Van De Kamp kertészkedett: egy napon én is ilyen üdvözült mosollyal fogok kurkászni a veteményesben, mint ő. Erre baromi kevés esélyem volt, amíg egy lestrapált belvárosi lakásban éldegélve még a szobanövényeim életbentartása is extrém kihívást jelentett, ám most, hogy lett egy mintegy két négyzetméternyi szabad földterületem, belevetettem magam a breevandekampség örömeibe.

Bree
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a leggyönyörűbb Weöres Sándor kötet, amit valaha láttunk

bb 2014. május 22., csütörtök 12:53

Somogyi Éva papírművész még 2011-ben hívta fel a figyelmet tehetségérea Radnóti Naptár pop-up feldolgozásával, mellyel több hazai és nemzetközi szakmai elismerést is bezsebelhetett. A Pécsi Művészeti Szakközépiskolában alkalmazott grafika szakon, majd a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetében formatervezőként végzett Somogyi ezúttal Weöres Sándor ABC-s könyvéből készítette el második pop-up könyvét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, milyen a szomszéd lakása?

etelka 2014. május 21., szerda 14:22

Egyszerű, kicsit giccses, láthatóan unalmas - valami ilyesmi kép élhet sok ember fejében, amikor az osztrák belsőépítészet vagy design szóba kerül. Ennél azért jóval megnyugtatóbb a helyzet, bár az tény, hogy szomszédaink hihetetlenül kötődnek a hagyományos értékekhez, és azt szeretik újragondolva viszontlátni.

A szomszéd lakása című rendezvény apropóján beszélgettünk Manuela Freigang designerrel, arról, hogy hogyan látja ő az osztrákokat, és tényleg kakukkos óra meg dirndlis láda van-e mindegyik lakásban.

"Érdekes, hogy Ausztria egyes régiónak nem csak a gasztronómiája, hanem a bútorai, építeszete is jelentősen el tud térni egymástól. Alsó-Ausztia, mely a borairól ismert, sok mindent vett át a szomszédos országoktól, ugyanakkor erősen érezni rajta, hogy a bor áll a középpontban" -magyarázta Freigang.

A vidék egyik ismert épületét, mégsem egy osztrák, hanem az amerikai Steven Holl tervezte. A Langenloisban található Loisium bormúzeumként funkcionál, a tömör épületet lágyítják az ablakok

Loisium bormúzeum
Loisium bormúzeum
Fotó: Robert Herbst/Loisium

Az osztrák lakásokban hagyományosan sok a fa, a bükköt és a furnért majdnem minden lakásban megtaláljuk, mégis arra a kérdésre, hogy mi az a bútor, amely szinte minden háztartásban fellelhető, az Ikea Billy polcára tippelt volna. 

Amit nagyon kedvelnek a szomszédok, az a thonet szék, a tervezők gyakran modernizálják, játszanak el a formájával, és adnak új értelmezést neki. Michael Thonet ugyan német volt, de mivel cégét a Gebrüder Thonet-et Bécsben alapította, és itt kezdődött a híres szék sorozatgyártása, ezért a mai napig is osztrákként tartják számon.Többek közt Hermann Czech vagy Robert Stadler gondolta tovább a formavilágot, hogy valami teljesen újat hozzon létre belőle.

Manuela Freigang szerint ami mindenképp fontos, hogy a fenntartható fejlődésre milyen nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek egyik oka, hogy Ausztriának nincs atomerőműve, a megújuló energia száma véges, ezért igyekeznek a napot és a szelet is maguk mellé állítani, amit a most megépítésre kerülő házakban, középületekben egyaránt megtaláljuk.

A kiállításon a Hussl cég a tiroli hegyek által inspirált székeit lehet megnézni, a Stuben21 letisztult parasztbútorait, Jahn Kaht textilművész szőnyegeit, aki a Rahimi&Rahimi cég számára tervezett kopott hatású perzsaszőnyegeket, a Bene irodabútorait és a fiatalokat tömörítő Das Möbelt

Távolról sincs vége, olvasson még »

A három naptej, amit inkább ne vegyen meg

.syl. 2014. május 21., szerda 11:20

Hétvégére harminc fokot ígérnek, úgyhogy épp ideje beszerezni a naptejet, annak pedig, aki hamar leég, különösen fontos, hogy magas faktorszámú termékkel próbálja megelőzni a bőrrák kialakulásának esélyét. A szezonra a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin is készül, gyorsan le is tesztelték 15 ismert márka 30-as faktorú védelmet ígérő termékét, hogy kiderüljön, azt nyújták-e, amit a csomagolásra írtak. A teszten három naptej megbukott, jól nézze meg őket, mert több közülük itthon is kapható.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kecses porcelánbabák tengerésztetkókkal az új menőség

bb 2014. május 20., kedd 15:31

Párizsban a napokban nyílt meg a Galerie LJ-ben a skót származású művész, Jessica Harrison legelső egyéni kiállítása „Flash" címmel, melyen az 1982-ben született kézműves szobrait és kerámiákra készített variációit állítják ki június 24-ig – írja a nerdist.com, akik szerint ha a szezonban érdemben történik valami Párizsban, akkor ez a tárlat lesz az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megosztásért ingyen ebéd jöhetne?

Edicsek 2014. május 20., kedd 14:53

Aki Instragrammot használ pontosan tudja, hogy az emberek nagy része teljesen rá van kattanva arra, hogy kiposztolja ország-világ elé mit eszik ebédre, vacsorára vagy csak úgy. Ha ön is a tárta már valaha a világ elé azt, amit eszik, akkor örülni fog az új marketingfogásnak.

shutterstock 172218011
Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírtörlőtartó, ami az iPadet is elbírja: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. május 19., hétfő 22:14

Az életüket aktívan a közösségi oldalakon élők nagy örömére a videojátékokban és különböző innovatív termékekben utazó CTA Digital a napokban piacra dobta legújabb fejlesztését, egy minden bizonnyal hiánypótló terméket, az iPad tartóval ellátott papírtörlő állványt – írja nagy meglepetésünkre a gizmodiva.com.

digital-paper-towel-holder-1
Fotó: amazon.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
697 szavazat 705 szavazat

Diákigazolvánnyal nem csak utazáson lehet spórolni

Edicsek 2014. május 19., hétfő 20:15

Lassan itt a nyári szünet és ezzel együtt a hirtelen jött rengeteg szabadidő, amikor is jól be kell osztani a zsebpénzt. Pedig iskolába járni jó üzlet, és rengeteget lehet spórolni vele még a nyári szünet ideje alatt is. Nézzük, hol kaphat kedvezményeket az, akinek van diákigazolványa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel fognak a pasik élvezkedni a nyáron

etelka 2014. május 19., hétfő 15:14

A világ egyik legjobb játéka magasnyomású mosóval nekiesni a terasznak vagy a kerti lépcsőnek, de szinte bármire használható, tavasszal pedig mindenkire rájön a takaríthatnék. A németek évente 500 ezer mosót vásárolnak, a tipikus vásárló férfi, és nem kevesebbet vár el, mint a gyerekbicikli lecsutakolását, a kert bútor megszépítését, és az alga eltüntetését a télre leengedett kerti tóból. Na és mindez történjen vegyszerek nélkül.

A német Test magazin végignézte a kínálatot, hogy milyen magasnyomású mosók elérhetőek a piacon, és hosszú tesztelésnek vetették alá őket. Németországban a Kärcher cég szinonimája a mosóknak, ezért tőlük 3 készüléket is teszteltek, hogy kiderüljön, tényleg érdemes-e ezt venni, vagy felesleges a márkatermék, jó a sajátmárkás is.

A teszt helyszínéül kiválasztott út azóta ragyog, bár sikerült a lerakott kövek közül a homokot is eltávolítani a lelkes próbálkozóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ellepik a berlini repülőteret a dizájnercuccok

bb 2014. május 18., vasárnap 18:42

Alig dolgoztuk fel a Milánói Designhéten látottakat, máris nyakunkon a következő ígéretesen hangzó program dizájnmániásoknak. A nemzetközi design fesztivál résztvevőjeként a Berlin Tempelhof repülőtér, vagy ahogy a helyiek hívják „ City Airport” május 28. és június 1. között ad otthont a DMY Berlinnek, mely immár 12. alkalommal mutatja a legújabb kortárs építészeti, belsőépítészeti és formatervezői terveket.

DMY News 2014.png
Fotó: facebook.com/dmyberlin
Távolról sincs vége, olvasson még »

Talpalatnyi kelet az udvarban: készítsen japánkertet!

Toma 2014. május 17., szombat 15:45

Ahány ember, annyi kert, ám ha valaki kerttervezésre adja a fejét, érdemes figyelembe vennie, hogy vannak bizonyos stílusok, melyek meghatározzák az egész hangulatát. Akárcsak a lakberendezésnél vagy az öltözködésnél, itt sem feltétlen érdemes ezeket keverni, mivel akkor zűrzavarossá válik az egész és nem fog egységes, harmonikus képet mutatni. Sorozatunk első részében bemutatjuk, hogy mi jellemzi a japán stílusú kertet, illetve, hogy milyen növényekben, kiegészítőkben célszerű ilyenkor gondolkodni. Cikkünk megírásában segítségünkre volt Ónozó Krisztián kertészmérnök,és az Evergreengarden külső szakértője, Kaszab László.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meztelencsigás fejhallgató: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. május 17., szombat 09:13

Nem hittük volna, hogy egyhamar felül lehet múlni a japánok csótány formájú iPhone tokját, pedig a prágai székhelyű Klára Pernicovának sikerült még az óriáscsótánynál is visszataszítóbbat alkotnia. A művész ugyanis egy rendkívül zavarbaejtő és hátborzongató fülhallgatót tervezett, melynek egyik végére egy élethű csigát, a másik oldalára pedig annak meztelen mását applikálta. – írja a boingboing.net.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1112 szavazat 1002 szavazat

Csináljon edzőtermet a nappaliból!

Edicsek 2014. május 16., péntek 11:03

Ha nem sikerült megfelelő edzőtermet választani, hanem inkább otthon, a nappalijában szeretné erősíteni magát, ahhoz a legtöbb esetben kellenek eszközök. Mindegy, hogy okostelefonja segítségével edz, vagy valamilyen erősítő DVD-t próbál ki, vagy csak egyszerűen már annyira tudja az edzőtermi stepaerobic koreográfiákat, hogy ezért nem akar pénzt kiadni, megmutatjuk honnan és milyen áron tudja a legkelendőbb kiegészítőket beszerezni. A legtöbb helyen a házhoz szállítást is választhatja, így nem kell a boltban bemelegíteni, hogy sérülésmentesen tudja hazacipelni a súlyzószettet a metrón.

shutterstock 115587907
Távolról sincs vége, olvasson még »

A jövő asztala telefont tölt és WiFi jelet fog

bb 2014. május 16., péntek 09:31

Jó pár izgalmas dolgot bemutattunk már az idei Milánói Designhétről a cserélhető szemüvegszártól az újragondolt designer székekig, de nehéz volna szó nélkül elmenni a holland tervező csapat, a Studio Maks látványos, felhő-szerű hullámzó asztala mellett. A "Cloud Table" néven bemutatott bútor ugyanis több, mint egy szellemes és látványos megoldás arra, hogyan ültessünk le sok embert egyetlen asztalhoz. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarok menetelnek a világsiker felé

zezse 2014. május 15., csütörtök 16:22

Két magyar versenyző is bekerült az idei Electrolux Design Lab nemzetközi dizájnpályázat második fordulójába, és ha úgy haladnak, mint eddig, akkor jó eséllyel a harmadik fordulóban is ott lesz a helyük. Kovács Apor és Koczka Kristóf is a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatója, összesen 43 ország 1700 pályázójából választották be őket a legjobb 100 közé, írja honlapján az Electrolux.

A versenyre bárki nevezhetett, több kategória van, légtisztítás, textilápolás, kulináris élvezetek közül lehetett idén választani.

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyennek képzelik a nyarat a svédek

etelka 2014. május 15., csütörtök 14:50

Visszanyúlt a gyökerekhez az IKEA, legalábbis az új NORNÄS kollekciójában, melyek egytől-egyig fenyőből készültek, és nagyon letisztultak. Marianne és Knut Hagberg tervezők nem titkolt célja volt, hogy egyedivé alakításra ösztönözze az embereket, illetve, hogy olyan bútort tervezzenek, melyek szinte minden stílusba beilleszthetőek. A fa egyedi vonásait direkt nem takarták el, a göcsörtök és a fa egyedi vonásai minden bútoron megjelennek. A fa a svéd erdőkből származik, és a cég újratelepíti a kivágott növényeket. A kollekcióban számos praktikus tárgyat találni, mi arra biztatunk mindenkit, hogy mindenképp kezelje valamivel a fenyőt, mert egyrészt még akkor is képes szúrni, ha nagyon le van csiszolva, másrészt ezzel el lehet kerülni a sárgulást.

Utókezelni lakkal, páccal, olajjal vagy festékkel lehet, ha kültérre kerülne a bútor, akkor mindenképp két rétegben ajánlott lekenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez egy esernyő méretűre összecsukható bicikli. Tényleg.

Menő/Ciki

bb 2014. május 15., csütörtök 11:23

Mindenki látott már összecsukható kerékpárt, ez önmagában nem volna újdonság. De a ma ismert összecsukhatókkal meg tudja tenni, hogy becsúsztatja őket az átlagos méretű, most is viselt (oké, azért nem borítékretikül nagyságú) táskájába? Valószínűleg nem, mivel nem sokuk büszkélkedhet olyan kompakt mérettel, mint a valóban esernyő méretűre összehajtogatható, amit Gianluca Sada fejlesztett ki az elmúlt években. 

portable-compact-backpack-bicycloe-468x311
Fotó: sadabike.it
Távolról sincs vége, olvasson még »
1000 szavazat 1434 szavazat

H.R. Giger nemcsak Alienekben volt jó

bb 2014. május 14., szerda 20:39

A napokban hunyt el az egyik legismertebb szürrealista sci-fi illusztrátor, a belsőépítészből lett grafikus, Hans Ruedi Giger, azaz H.R. Giger. Az 1940-ben született svájci származású festőt elsősorban megdöbbentő alkotásairól ismerjük, melyeket ő szerényen csak biomechanikai csodáknak nevezett. Egyik legismertebb műve minden bizonnyal az Alien–sorozat címszereplője, amiért 1980-ban Giger hazavihette a Legjobb Vizuális Effektekért járó Oscar-díjat is. Az Alejandro Jodorowsky által elkezdett és soha be nem fejezett Dűnében már korszakalkotó bútoraival hívta fel magára a figyelmet. Neki köszönhetjük többek között az ikonikussá vált Harkonnen-székeket, de tervezett asztalokat, tükröket, lámpákat és egyéb berendezési tárgyakat is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lusta kertészek szíve csücske: a szalmakert

etelka 2014. május 13., kedd 16:30

Szalmába ültetni? Normálisak ezek? Minek ültetnék szalmába, ha ott a föld? A megoldás nagyon egyszerű.

Sok érv szól a szalma mellett, ebből egy, hogy sokkal könnyebb anyag, mint a föld. A talaj helyett alkalmazott szalma akkor is jól jön, ha kevés a helyünk, nincs kedvünk sokat foglalkozni vele, vagy csak rossz minőségű a talaj ott, ahol élünk. Hatalmas előnye még a bálának, hogy a gyomok elkerülik, ráadásul mivel a bomlás során hő szabadul fel, ezért tovább maradnak benne meg a növények.

Lusta kertészeknek csodás lehet, ráadásul alig van vele munka. A Modern Farmer összegyűjtötte azokat a tippeket, melyek segítségével megfelelő minőségű szalmabálát állíthatunk elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés