LÁJFHEKK

Mit gondol, kik laknak itt?

bb 2014. június 15., vasárnap 13:20

Nem mindennapi épülettel bővült Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek az állatkertje, ahova a Monk Mackenzie stúdió és Glamuzina Patterson építészcsapata karöltve tervezték meg az állatkertben élő zsiráfok új otthonát. – írja a dezeen.com a két egymást metsző tetővel készült zsiráflakról, mellyel a megrendelők célja az volt, hogy a ház hosszú nyakkal megáldott lakói és azok gondozói egyaránt kényelmesen elférjenek benne.

Giraffe-House-by-Monk-Mackenzie-with-Glamuzina-Patterson dezeen
Fotó: jonnydavis.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tutira ez az 5 leghülyébb kiegészítő a foci vb-re

Edicsek 2014. június 14., szombat 18:46

Itt a 2014-es foci világbajnokság, ami az egyik legnagyobb világesemény, akár érdekli az embert a foci, akár nem. Tudják ezt a kereskedők is, így ez az az időszak, amikor a legnyakatekertebb árukapcsolásokat tudják a fociláz és a múló kánikula miatt a reklámszakemberek összehozni. Szemezgettünk a legütősebb együttállásokból, mert higgyék el, vannak olyanok, amikhez képest a focis chips vagy sör már smafu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Facsipesszel nyomul Magyarország a Velencei Építészeti Biennálén

bb 2014. június 13., péntek 18:21

Még fel sem ocsúdtunk a Milánói Expóra tervezett, elfogadhatatlan és építészetileg vállalhatatlan, sámándobszerű „Alakor” pavilon okozta sokkból, már el is kezdődött a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále (Mostra Internazionale di Architettura) a velencei Giardini pavilonjaiban, az Arsenale kiállító termeiben illetve a város különböző pontjain. A rendezvényen 100 építész, 66 ország, 80 film és 22 kísérőrendezvény lesz látható június 7 és november 23 között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mire jó a konyhai maradék

bb 2014. június 12., csütörtök 12:36

A tervezők, mikor nekilátnak egy új project előkészítéséhez, általában felskiccelnek egy-két markánsabb vázlatot vagy 3D-s modellezéssel szemléltetik az elképzeléseiket. A graf-d3.com dizájnere, Yusuke Komatsu illetve kurasu-kurasu.com tervezője, Yukitoshi Toda azonban teljesen más irányba mentek el: a hűtőszekrényben kezdtek el kotorászni a rajzolás helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a rakétasilóból luxusnyaraló

bb 2014. június 11., szerda 20:33

Nemrég már mutattunk pár meglepő átalakítást, például hogy hogyan építettek át egy melbourne-i vajfeldolgozó üzemet trendi otthonná, vagylerohadt londoni nyilvános vécét luxuslakássá. Ezúttal is egy legalább ilyen meglepő átalakulást mutatunk be: egy New York állambeli rakétasilót, melyből luxusházat alakított ki Bruce Francisco és unokatestvére, Gregory Gibbons. Az álomsztori kisebb hátulütője, hogy röpke húsz év kellett hozzá nekik.

Az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején, a hidegháború fokozódásával a New York állam északi részén fekvő Adirondack State Park területén az amerikai állam több száz rakétasilót építtetett az Atlas-F típusú rakétái számára. Az egyenként 18 millió dollárba kerülő silók (és a rakéták) építési költségeit már 1961-ben is alig tudta finanszírozni az állam. Így nem meglepő, hogy napjainkra az egészet üzemen kívüli, elhagyatott területként tartják számon. 

432058 341580252543926 327864626 n (1)
Fotó: silohome.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fejlessze kreativitását szusikészítéssel

bb 2014. június 11., szerda 13:15

newsushi5-637x435
Fotó: plaplax.com

Nem lehet elég korán megtanulni a szusi elkészítésének alapjait! - ez, vagy legalábbis valami hasonló járhatott a fejében a kreatív termékek gyártásában utazó Plaplax tervezőinek, akik egy 45 darabból álló kirakós játékot dobtak piacra „Tsumiku-Sushi” néven – írja szettről a spoon-tamago.com. A fából készült hozzávalók mellé szójaszószt nem tartalmaz a készlet.

A látványos, csak limitált szériában kapható, fából készült szettet a tokiói tervezők az NHK csatornán Design Ah! néven futó televíziós sorozat felhívására létrejött művészeti kiállításra készítették. A kiírók célja az volt, hogy minél fiatalabb korban fogékonnyá tegyék a gyerekeket a dizájnra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a fesztiválokra akciós még a jegy!

Edicsek 2014. június 11., szerda 09:37

Lassan ideje lesz eldönteni, milyen nyári fesztiválra megy, főleg azért, mert kezd lejárni az idő, hogy kedvezményesen vehessen jegyet. Persze még így is jobban jár, mintha aznap találná ki, hogy mégis inkább bulizna egyet, és a helyszínen szembesül vele, hogy a jegyek már rég elfogytak - ahogy az az elmúlt években többször is előfordult a balatoni fesztiválokon. Szóval nézzük, hova lehet menni a nyáron bulizni, és mennyibe kerül mindez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Börtön helyett otthont is lehet adni a hajléktalanoknak, ráadásul milyet!

bb 2014. június 10., kedd 10:55

Hazánk a hajléktalan probléma kezelésében nem mondható humánusnak, pedig vannak olyan helyek a Földön, ahol emberi módon igyekeznek megoldani a hajléktalanok ügyét, és ez működik is. Meglepő módon ilyen például az Egyesült Államok Utah állama, ahol jó úton haladnak afelé, hogy 2015-re teljesen megszüntessék ezt a problémát. Ott ugyanis az elmúlt nyolc évben sikerült 74 százalékkal csökkentetteni a hajléktalanok számát az államban. Még inkább figyelemreméltó az, hogy Utah nyerő stratégiája lenyűgöző a maga egyszerűségében: bebörtönzés helyett otthont biztosítottak a hajléktalanoknak.

Bár Utah volt az első állam, ahol ezt a megoldást választották, a sikerek nyomán nem sokkal később máshol is elkezdték kezelni a helyzetet, és lakhatási támogatást illetve állandó otthont biztosítottak a környéken élő hontalanoknak. A humanitárius hozzáállás ráadásul gazdaságilag is kifizetődőbb,derült ki nemrég Észak-Karolinában. Várható volt, hogy mindebben komoly feladat jut az építész szakma számára is, melynek legpozitívabb példáit az architizer.com szerkesztői gyűjtötték össze. Íme 12 projekt, amik akár itthon is mintául szolgálhatnának majd a jövőben a hajléktalanság felszámolása ellen indított kormányzati projektekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan menő Wes Anderson világa

bb 2014. június 9., hétfő 11:42

Kevés olyan filmrajongó van, akit ne fogott volna meg napjaink egyik legmenőbb New Wave rendezőjének, Wes Andersonnak sajátos képi világa és mesterien kidolgozott illetve felépített díszletei. Nem véletlen, hogy magával ragadó elemeit gyakran egyfajta műalkotásnak tekintik, melyek a 44 éves rendező vizuális védjegyeié váltak az elmúlt években – írja a gyerektörténeteket is egyedi szemszögből néző rendezőről az egyik legmeghatározóbb lakberendezési szaklap, az Apartamento, mely legújabb, nyári kiadásában mutatja be Anderson egytől-egyig könnyen beazonosítható filmes kézjegyeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a legszomorúbb étkészlet, amit valaha láttunk

bb 2014. június 8., vasárnap 20:06

Nem gondoltuk volna, hogy valaha egy arannyal szegélyezett tányérkészleten látunk majd olyan megdöbbentően szomorú és beszédes rajzokat, mint amiket az 1982-ben született kijevi származású, de Ausztriában élő művész, Nikita Kadan készített.

Az építészekkel, emberjogi aktivistákkal és szociológusokkal mindig is szorosan együttműködő művész kollekcióját nem annyira az étkezés élményének kellemesebbé tétele, mint inkább az ukrán rendőrség kínzási módszerei ihlették,a témát pedig a szovjet orvosi tankönyvek rajzainak stílusában dolgozta fel – írja az ország jelenlegi válságával és filozófiai hátterével gyakran foglalkozó művész munkájáról a dazeddigital.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakna ön nyilvános vécében?

bb 2014. június 6., péntek 21:19

Bár egy városi minden bizonnyal nem lepődik meg, ha egy aluljáróban található nyilvános WC helyén egyik pillanatról a másikra kifőzde, talponálló vagy tetoválószalon lesz, de az azért még bennünket is meg tudott lepni, hogy egy brit építész egy lepukkant, használaton kívüli Dél-Londoni nyilvános illemhelyet alakított át luxusapartmanná. Bár az utóbbi jelzővel nem minden tekintetben értünk egyet, hiszen miért neveznénk egy ablak és terasz nélkül felújított pincehelyiséget luxus lakásnak, de el kellett ismernünk: azért közel jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz az unalmas lépcsőből vidám házicsúszda

bb 2014. június 5., csütörtök 19:51

„Csúszdát minden háztartásba!” – ezzel a felkiáltással jártak örömtáncot a buzzfeed.com szerkesztői, mikor meglátták a minnesotai Trisha Cleveland kék-piros színű infantilis találmányát a SlideRidert.

A lépcsőre könnyedén kihajtogatható - időnként azért össze is csukható - szerkezetben természetesen nem Cleveland látott legelőször fantáziát, hiszen számos hasonló ötlet terjed az interneten, az egyik legolcsóbban megvalósítható prototípus például mindössze pár nagyméretű kartondoboz újrahasznosításával készül, a lépcső aljára pedig a balesetek elkerülésének érdekében babzsákot, pokrócot, párnákat halmozhatnak az aggódóbb típusú szülők. Ha tehát nem adna pénzt egy amúgy is kézenfekvő ötletért, ide kattintva megnézheti, hogyan tudja nagyjából zéró költségvetésből lépésről lépésre elkészíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár kétszer is nyaralhat, ha okosan foglal!

Edicsek 2014. június 5., csütörtök 12:47

Itt a nyár, lassan el kell kezdeni a nyaralások szervezését, amiknél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol és mennyiért kap szállást. Az is szempont, hogy megtalálja a legszimpatikusabb szállodát, de hogy mindezt mennyiért tudja lefoglalni az sem egy utolsó szempont. Megnéztük ezért, hogy találomra kiválasztott, de közkedvelt belföldi nyaralóhelyek találomra kiválasztott szállodái mennyibe kerülnek a különböző oldalakon és a szálloda honlapján ugyanarra az időszakra, ugyanazokkal a feltételekkel. Majd megmutatjuk azt is mennyi az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább hely között, azaz mennyit tud spórolni az egyhetes nyaralásán, ha ügyesen foglal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

80 éve főzzük kotyogósban a kávét

bb 2014. június 4., szerda 21:24

Az olaszok őrült eszpresszó fogyasztók, de azért rajonganak a kotyogós kávéért is, mivel az mindig emlékezteti őket gyermekkorukra, otthonukra és a családi összejövetelekre. A kotyogós kávé a vendéglátás, a meleg fogadtatás szimbóluma, egy ilyen szerkezettel készített kávé határozottan szimbolizálja az olaszok gondolkodásának és kultúrájának lényegét.

Ennek tudatában valószínűleg mondanunk sem kell, hogya kotyogóst egy olasz találta fel: Luigi De Ponti ötletének köszönhetjük, hogy az emberek drága gépek beszerzése nélküli is kávézhatnak otthonukban. De Ponti ötletét azonban Alfonso Bialetti vette meg és járatta csúcsra 1933-ban, akinek sikerült elérnie, hogy a jellegzetes nyolcszögletű forma még nyolcvan évvel később is ugyanolyan keresett legyen világszerte, mint piacra dobásának pillanatában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új határidők és egyéb változások a csere- és garancia jogszabályokban

zezse 2014. június 4., szerda 10:13

Május 14-én lépett hatályba egy rendelet, mely többek közt a szavatossági és jótállási igények új szabályait írja részben újra. Ezt azt jelenti, hogy az ezután vásárolt termékekre már új csere- és garanciális szabályok vonatkoznak (de van a rendeletnek egy olyan része is, ami csak 2014. szeptember 15-ével lép majd életbe). Mivel fogyasztó legyen a talpán, aki egy jogi szakszöveget képes köznapi nyelvre fordítani, megpróbálkoztunk vele mi – természetesen szakértői segítséggel –, hogy önöknek ne ez legyen a legnagyobb baja, mikor épp reklamálniuk kell. 

A változások elég sok területet érintenek, nézzük sorban. 

 
 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Helytakarékos és adósságmentes élet miniatűr-házban

gr 2014. június 3., kedd 20:21

Életstílusunk és az életünkkel kapcsolatos elvárásaink évről évre változnak, ezzel párhuzamosan pedig az ideális otthonról kialakított képünk is folyamatosan formálódik. A miniatűr ház-mozgalom körülbelül öt éve kezdődött, egyelőre pedig csak az USA-ban nagyon népszerű, de a jövőben nagy valószínűséggel máshol is el fog terjedni. A mozgalom lényege a praktikus, helytakarékos, környezetbarát lakhatás, melyet a kilenc-harminchét négyzetméteres alapterület közt mozogó mini lakások tesznek lehetővé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amire nem is tudta, hogy szüksége van: a táskavilágítás

bb 2014. június 2., hétfő 18:15

A Studio Banana két nemzetközileg elismert tervezője, Portilla-Kawamura és Ali Ganjavian a legutóbbi sikeres projektjük, a strucc párna után egy újabb látványos és innovatív termékkel rukkolt elő. A Kangaroo lámpa néven futó, összehajtható, háromszögekből álló, LED-es megvilágítású világítótestre feltételezhetően gyorsan lecsapnak majd azok, akiket a félhomály gondolatától is kiver a víz. v

Az 1990-es évek óta együtt dolgozó, madridi székhelyű duó működtet irodát Lausanne-ban, Brüsszelben, Londonban és Párizsban is, új találmányuk finanszírozásához a manapság már megkerülhetetlennek tűnő Kickstarteren gyűjtenek pénzt – írja a fascodesign.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egérpiszok és meztelen csiga mellett gyártottak tofut

Edicsek 2014. június 2., hétfő 11:08

Nem a legújabb gourmet tofuról van most szó, hanem a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának legutóbbi fogásáról, ahol két budapesti tofu előállító üzemre csapak le az ellenőrök. Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – a közlemény szerint többek között ez fogadta az ellenőröket a két budapesti üzemben, amelyek működését azonnali hatállyal felfüggesztették, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglaltak le. Az árut távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan rendelhet a neten is zöldséget és gyümölcsöt!

Edicsek 2014. június 1., vasárnap 15:51

A Mohamed és a hegy kapcsolatát firtató mondást teszteltük zöldség-gyümölcsre vonatkozóan, azaz igaz-e, ha ön a nem megy piacra, akkor a piac megy önhöz. Sokan nem merik megkockáztatni, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget rendeljenek az internetről, de mi szívesen kísérleteztük ki magunkon, hogy honnan érdemes beszerezni a piaci árukat, ha végképp semmi kedve piacra menni. Aztán persze elmentünk a piacra is, még vidéken is, hogy megnézzük, mennyire ég és föld a különbség. Kapaszkodjon meg: semennyire.

A lehetőségekhez mérten próbáltuk mindenhonnan ugyanazt beszerezni és elfogulatlanul tesztelni, azaz otthon csak azt vették észre, hogy minden nap van friss gyümölcs és zöldség, de azt nem mondtuk meg, ezt most épp honnan szereztük. Azt persze tudjuk, hogy ez a műfaj kicsit olyan, mint a tőzsde- vagy a valutaárfolyam, vagyis folyamatosan változnak az árak, sőt még a színvonal is, de próbáltuk a lehető leggyorsabban végezni a tesztelést, hogy a lehető legegységesebb képet kapjuk. 

Budapest

A fővárosban a Fény utcai piacot próbáltuk ki, abból az egyszerű okból, hogy az esik útba. Paradicsomot, epret, paprikát, újhagymát és cseresznyét vettünk. Jó áron akartunk venni szépnek tűnő termékeket, de sajnos a legtöbb helyen nem lehetett válogatni, így - a paprika és paradicsom kivételével - hibásak is bekerültek a válogatásba. Ennek megfelelően a cseresznyéből majdnem a fele volt rohadt (na, ezért ajánljuk mindenkinek a szedd magad akciókat, ott aztán kiélheti a válogatási késztetését!), és a zamatát se mondanánk emlékezetesnek, az eperből viszont meglepő módon csak két szemet kellett kidobni, ráadásul az íze is nagyon édes és finom. A paradicsom itt lett kedvenc, régen kóstoltunk ennyire finom és édes paradicsomot.

Eper 990 ft / kg
Cseresznye 870 ft / kg
Paradicsom 700 ft / kg
Paprika 120 ft  / db
Újhagyma 250 ft / csomó

Vidéki piac

Gyöngyösön is voltunk piacon, ahol szintén ezt a kosarat vettük meg. Sajnos válogatni itt sem lehetett, de ennek ellenére az eperben nem találtunk rossz szemet, talán egy volt határeset. A cseresznye összességében szebb volt, mint a fővárosban, ízre viszont mindkettő elég gyenge eresztés, bár Gyöngyösön azért többségében volt legalább íze, míg ugyanezt a Budapesten vásároltnál nem tapasztaltuk. Az újhagyma viszont pontosan olyan, amit gyerekkorunk óta sírtunk vissza: egy darabot megeszik az ember, és mindegy, hányszor mos fogat, annyira erős, hogy még másnap is mindennek hagymaíze lesz.

Eper 800 ft / kg
Cseresznye 900 ft / kg
Paprika 790 ft / kg
Paradicsom 600 ft / kg
Újhagyma 180 ft / csomó

Tesco

A Tesco két szempontból is érdekesnek bizonyult: egyrészt, mert nem klasszikus piacról vagy zöldségtermelő vállalkozásról van szó, másrészt mert van kiszállítás, így önnek nem kell kimozdulnia akár a gép elől sem, a lakásig viszik a zöldséget-gyümölcsöt a többi megrendelt áruval együtt. Tavaly, a szolgáltatás megjelenése után nem sokkal már teszteltük, milyen a kiszállítás. Most örömmel tapasztaltuk, hogy a szállítási díj csökkent (vasárnap délután kevesebb mint 700 forintért hozták ki az árut), ráadásul elég sok olyan dolgot is találtunk a webáruházban, ami a boltban még sosem jött velünk szembe. Jó, mondjuk a saját márkás szemeteszsák, mint a galériában látható is, nem bizonyult épp főnyeremény választásnak (annak idején olyat teszteltünk, aminek volt alja!), de nézzük szigorúan a zöldségeket és gyümölcsöket. Az epernél minden szem szép volt, egyet sem dobtunk ki, ízre is finom volt, a tesztalanyok szerint a második legjobb a sorban. Cseresznyét sajnos nem találtunk, de a paprika kicsit fonnyadásnak indult, a paradicsomnak pedig annyira vízíze volt, hogy paradicsomlé helyett legfeljebb paradicsom ízesítésű vitamin watert tudtunk volna belőle facsarni.

Eper   349 ft / 250g
Paradicsom  499 ft / kg 
Paprika  799 ft / kg
Újhagyma   139 ft / csomó
Távolról sincs vége, olvasson még »

Írhat Rotringgal is a kijelzőre

bb 2014. június 1., vasárnap 14:31

Új családtaggal bővítette termékeit a német Rotring, melynek neve 1928 óta egyet jelent a tölthető ceruzákkal, és nagyjából egyeduralkodók is a téren. Legalábbis az építészek, ipari és grafikus tervezők, valamint olyan, pontosságot igénylő kreatív szakmák körében, ahol a fém borítású íróeszköz mind súlya, mind pontossága tekintetében a legideálisabb a munkavégzésre.

Íme a két funkciós Rotring
Íme a két funkciós Rotring
Fotó: rotring.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt a New York-i metrótérkép atyja

bb 2014. június 1., vasárnap 10:28

Május 27-én, 83 éves korában elhunyt Massimo Vignelli, a huszadik század egyik legmeghatározóbb grafikusa, aki munkássága alatt számos területen kipróbálta magát a háztartási eszköz-gyártástól a bútortervezésen át a logótervezésig. Széles körű munkásságát talán egyik aranyköpése ismerteti a legjobban, miszerint „Ha meg tudsz tervezni egy dolgot, akkor meg tudsz tervezni mindent”. Az alapvető geometriai formákkal dolgozó, modernista hagyományokat követő designer feleségével, Lellával együtt alapította meg a saját nevén futó Vignelli Associates céget 1971-ben.

Szárítsa ruháit sündisznóval!

Menő/Ciki

bb 2014. május 31., szombat 20:00

Már nem csak a tűzhely mellől menőzhetünk trendi állatos szerelésekkel, hanem az amerikai Kikkerlandnak köszönhetően a mosókonyhában is. A márka ugyanis, kihasználva a vásárlók különös fogékonyságát az állatos kütyükre, piacra dobta sündisznó formájú szárító labdáját, melyekre elég csak ránézni ahhoz, hogy jobb kedvvel folytassuk a házimunkát. Persze, ez nyilván nem így van, de azért jól hangzik.

hedgehog-dryer-balls-1
Fotó: allmodern.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
722 szavazat 843 szavazat

A Google elől a hálóban sem bújhat el

LS 2014. május 30., péntek 16:27

A Google keresőóriás a VIII. kerületben húzta fel Ground névre hallgató oktatóközpontját, ahol egy lakást is berendeztek, hogy megmutassák, hogyan lehet otthon használni a Google termékeit, a konyhától a hálószobáig. A cég nem sokat cicózik, úgy tűnik a teljes élettér meghódítása a cél. Többek közt a hálószobába is betette a lábát, a cég szerint itthon a hálókban már plazmatévén szörfözve néz filmet a magyar.

A nappali

A magyar internetezők 32 százaléka tévénézés közben is netezik, és baromira nem érdekli a tévé mint közösségi élmény. Ezért egy huszárvágással megoldották a problémát, és piacra dobták a Chromecast nevű 35-40 dolláért (10000 ft kb.)  beszerezhető kütyüt, ami gyakorlatilag bármilyen 40 évnél fiatalabb tévére rácsatlakoztatható a HDMI porton keresztül. A pendrive-nál nem sokkal nagyobb eszközt az otthoni wifi hálózatra csatlakoztatjuk egyszer, és onnantól kezdve nincs semmi dolgunk vele. A Chromecast segítségével a telefonunkon vagy más eszközön nézett Youtube videókat a tévén nézhetjük, ergo az élmény is megoszthatóvá válik.

Mit csinálunk a konyhában?

Nyilván főzünk, vagy legalábbis próbálkozunk vele, ezért a Google szerint a vásárlást is a Now nevű rendszerrel oldjuk meg, cetliírás helyett. Az intelligens assziszesként funkcionáló program automatikusan megjeleníti a programjainkat, szól, ha el kell indulnunk a reptérre, és kijelzi, hogy adott helytől hány percnyire vagyunk otthon. Azt is megmondja, hogy mennyi annak az országnak a valutaárfolyama, ahová éppen betettük a lábunkat, de arra is képes, hogy adott területhez adatokat rendeljünk, ami jó segítség lehet olyan geekeknek, akik képesek a vásárolnivalókat adott bolthoz kapcsolni. Ha a területen járunk - azaz betesszük a lábunkat a boltba - a Now szól nekünk, hogy "halló, vegyél tejet meg zsebkendőt, mert elfogyott!".  Persze emelett kereshetünk recepteket (a magyarok 26 százaléka műveli ezt), vagy megnézhetjük, hogy kell húst füstölni (32 százalék néz oktatóvideókat).

A hálószoba

Alváskutatású publikációk nem győzik hangsúlyozni, mennyire nem jó, ha a hálóban bármilyen elektronikai eszköz van, ennek ellenére a netezők 25 százalékának első dolga, hogy megnézze, mi történt, amíg ő aludt.

Ha olvasna, akkor a cég a Google Play Könyvek alkalmazását kaphatjuk elő, ahonnan 5 millió könyv közül számos magyart is találni, igaz ezek nem olcsóak. Kivételesen nem azért, mert a Google mocsok módon magasan tartja az árakat, hanem mert Magyarországon az ebookokra 27 százalék áfa van a normál könyvek 5 százalékos áfájával szemben. Androidos és ios-os rendszerű készülékeken elérhető, sőt egyes e-book readerekre is feltölthetőek a könyvek. A könyv mellett lehet zenét hallgatni, vagy megtervezni az utazásunkat, szállásfoglalással, útitervvel együtt.

Gyerekszoba/dolgozó

A gyerek tuti egész nap a neten lóg, ami bizonyos esetekben méltányolandó - mondjuk, ha dolgozathoz vagy beadandóhoz gyűjt anyagokat, vagy tanul. Mily meglepő, a Google ehhez is kínál több programot! Az egyik ilyen a Drive, amely felhő alapúan képes a dokumentumainkat kezelni - azaz, ha írunk benne valamit, nem kell szenvedni a pendrive-ra rátöltéssel, másik géppel való összekötéssel. Táblázatkezelőt, szövegszerkesztőt vagy fotókat, hangot lehet megosztani vele, ráadásul bárki szerkesztheti, akivel megosztunk egy elemet.

Ha pedig kulturálódna a büdös kölyke, akkor jöhet a Street Art és Art Projekts - ami számomra az egyik legkedvesebb és legszimpatikusabb ötlete a cégnek. Az egyikkel megnézhetünk olyan képeket, amellyekkel sosem találkoznánk - mondjuk mert a világ túlfelén vannak -, vagy három méternél nem nézhetőek közelebbről, mert két marcona őr elállja az utunkat. Itt viszont egészen közelről aprólékosan megfigyelhetjük őket, úgy, ahogy a múzeumban sem. A Street View segítségével pedig bóklászhatunk is a világ rengeteg híres múzeumában, melyek közt öt magyar is van. Ha ez sem lenne elég, akkor ott a World Wonders, amellyel a világörökség részeit nézhetjük meg.

Időutazó PEZ-cukorkát fogtunk el a COOP-ban

Divany.hu 2014. május 30., péntek 14:45

A PEZ cukorka örök életű – legalábbis így vélik a COOP-ban. Hétfőn reggel sikerült szert tennünk egy 5 vitaminnal dúsított Vita Pez típusú cukorkára (tutti-frutti ízben), melynek a lejárati ideje 2011 volt - legalábbis a fóliára ragasztott, láthatóan nem professzionális körülmények közt nyomtatott, erősen kopott cédula szerint. Már ettől is zavarba jöttünk kicsit, de a fóliát kibontva egy teljesen más határidővel szembesültünk, az pedig 2014 február 16. A mesterséges öregítésen átesett termék mindenesetre egyik dátum esetén sem szerepelhetett volna május 26-án a polcon, akkor sem, ha - lévén szinte csak szőlőcukrot tartalmaz - valószínűleg nincs semmi baja.

A cukorkát az Ed Haas Hungária kft. forgalmazza, a gyártója pedig a PEZ Production Europe Kft, akik Jánossomorján készítik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralna puccos buboréksátorban?

bb 2014. május 30., péntek 11:11

A sátorozást és a szabad ég alatt alvást eddig csuklóból elvetőknek kínál mégis megfontolandó újfajta alternatívát a Párizs közelében élő építész, Pierre-Stéphane Dumas, és a fél lábbal az Egyesült Államokban élő Frédéric Richard Casa Bubble névre keresztelt projektje. A két francia tervezőt ugyanis nagyon aggasztja bolygónk jövője, így feltétlenül olyan ötletben gondolkodtak, ami minimális anyag- és energiafelhasználást igényel, de mindemellett esztétikus és dizájnos is egyben – írja a dailymail.co.uk a látványos buboréksátorról, ami állítólag nagy sikernek örvend Amerikában és Ausztráliában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés