LÁJFHEKK

Menő vagy ciki a Batmanfejű kápolna?

Menő/Ciki

bb 2014. április 9., szerda 17:02

Állítólag az autópályát és annak útjelző rendszerét kívánta szimbolizálni az a frankfurti építész stúdió, aki megtervezte az Észak-Rajna-Vesztfália tartományba tartozó wilnsdorfi autópálya útszéli kápolnáját, mely közvetlenül a forgalmas autópálya, egy szálloda, egy benzinkút és egy gyorsétterem tőszomszédságában foglal helyet.

Távolról sincs vége, olvasson még »
681 szavazat 757 szavazat

Így képes manipulálni egy doboz müzli

Edicsek 2014. április 9., szerda 16:54

Elgondolkozott már azon, hogy miért terveznek minden, gyerekeknek szánt müzlisdobozt ugyanúgy, azaz valami nagyméretű vicces rajzfilmfigurával, aki épp a terméket fogyasztja lelkesen? Persze, vághatná rá, hiszen a vicces rajzfilmfigurákra a gyerekek buknak, nyilván ettől működik a dolog annyira! Persze, ez a része logikus, de nem csak azért, illetve nem ennyire egyszerűen működik a dolog, mint gondolná. Mert azt észrevette már, hová néznek ezek a figurák? Merthogy ha jól megfigyeli, nem önre: jóval lejjebb, úgy derékmagasságban keresik a szemkontaktust.

Igen, egy friss tanulmány szépen bizonyította, hogy a figurák tekintete, még inkább a tekintetük iránya egy nagyon is gondosan megtervezett marketingstratégia része, melynek a célja természetesen a reménybeli vásárló beszippantása. De mi a helyzet itthon?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Helyreigazítás

Tuna Judit 2014. április 9., szerda 15:45

Lapunk 2014. március 8. napján megjelent „Szemeteszsák-körkép tavaszi nagytakarításhoz” címmel közölt írásunkban, annak eredeti verziójában tévesen állítottuk, hogy az összehasonlításunkban szereplő egyes, a Rossmann által forgalmazott termékek összesített fajlagos ára négyszerese az első helyezett Aldi áraihoz viszonyítva, továbbá azt is, hogy ezeket a termékeket a Rossmann az összehasonlításban szereplő másik drogéria, a drogerie markt áraihoz képest is majdnem háromszoros áron kínálja. A valóság ezzel szemben az, hogy a fajlagos ár szerinti összehasonlításban a Rossmann a második helyet éri el. Az általunk tévesen közölt adatokat tartalmazó táblázatok valós adatai a következők:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb 6 filléres és pofonegyszerű DIY tipp

Steiner Kristóf 2014. április 9., szerda 15:34

"Itt a tavasz lehellette, bruhahahaha hehehehehe" - ahogy édesanyám mondotta egykoron. És bár ilyen zseniális és mélyenszántó verset biztos nem mindenki képes költeni, azért nem hagyhatjuk, hogy ne használjuk ki a tavasz kreatív energiáit. Korábbi három írásom után - amelyekben lustáknak és csóróknak szóló DIY tippeket adtam itt, itt, és itt - most már a kertbe is kimerészkedünk. Mert itt a tavasz lehellette. De ezt már mondtam. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

44 négyzetméter, de elfér benne egy fél világ

etelka 2014. április 8., kedd 21:06

44 négyzetméter. Mindössze ekkora az a valaha lepukkant belvárosi lakás, melyet Nikoletti Petra tervei alapján újítatott fel a tulajdonosa, azért, hogy kiadja.

A külföldi férfi, aki már végigcsinált egyedül egy felújítást, rájött, jobban jár, ha szakember fogad a tervezéshez. A névtelenséget kérő tulajt egyébként nagyon érdekli a dizájn, így részt vett a koncepció kialakításában is. Nikoletti Petrát kérdeztük arról, hogy alakult át a lakás. 

 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne cserélje le a tavalyi bicajos szettjét

Becca 2014. április 8., kedd 13:33

Azt már megírtuk, hogy egy nőnek sportolás közben is számít, hogyan van felöltözve, most meg körbejártunk, hogy feltérképezzük, ezt mennyire lehetséges vállalhatóan megoldani , ha idén tavasszal úgy döntünk, bicajra pattannánk. Nem voltunk elájulva egyik üzlet választékán sem; valahogy nem annyira megnyerő az idei tavaszi felhozatal, mint ahogy azt előző körképeink során megszokhattuk. De ne keseredjen el, hiszen ahogy Sinya is megmondta: nem feltétlen kötelező biciklis szettben végignyomni egy kisebb bringás kiruccanást, bár, ha túrázni indul, azért jobban jár, ha párnás, bélelt nadrágot vesz fel. 

DecathlonHervisIntersport-háromszöget térképeztük fel (a Columbia és a Northface se maradt ki, csak épp biciklis cuccaik nem voltak). A jó hír, hogy a többi háromban viszont mindenhol találtunk számunkra elfogadhatót - hol olcsóbban, hol nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Túlárazott és letisztult: itt tart ma a hazai dizájnbútor

etelka 2014. április 6., vasárnap 10:30

Még vasárnap estig látogatható Budapesten, a Hungexpón a Construma és Otthon Design kiállítás, amin jutott egy stand a magyar dizájnnak is. A kiállítókat meghívásos alapon cserkészték be, nagy részük fiatal, frissen végzett. A standon nem feltétlenül az eladás az elsődleges cél, inkább az új technológiákat szeretnék megmutatni, illetve a szemléletet formálni. A tervezők, ha tudnak vagy meghívják őket, külföldi kiállításokon mutatkoznak be, nagy lehetőség számukra London, Barcelona és Frankfurt is. A Hungexpón igyekeztek progresszív dizájntárgyakat bemutatni, amik nem kerülnek annyiba, mint a nagy, olasz bútorházak darabjai, de azért még így is mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha ilyesmire fáj a fogunk. Gyakran van kettős árképzés, egy magyar olcsóbban veheti meg a bútort, mintha külföldi lenne az érdeklődő. Galériában mutatjuk meg, hol tart most a hazai bútordizájn.

Így kell ipari romból trendi otthont teremteni

bb 2014. április 6., vasárnap 09:42

Az eklektikus canberrai szálloda után egy újabb rendhagyó, ausztráliai élettérre bukkantak a freshome.com szerkesztői. Ezúttal egy West Melbourne-i vajfeldolgozó üzemet alakítottak át az Adrian Amore Architects kreatív munkatársai, akik szoborszerű, modern apartmant varázsoltak a város ipari negyedében található épületből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovagi páncélból tojást kanalazni: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. április 5., szombat 15:14

A termékeiket kizárólag online értékesítő Animi Cause tervezői, Sarit és Amit Axelrod minden bizonnyal értenek hozzá, hogy hogyan kell feldobni a legszürkébb hétköznapokat. Legalábbis erre utal a korszerű dizájnban, egyedülálló és innovatív termékekben utazó márka legújabb dobása, az „Arthur” névre keresztelt lovagias tojástartó, amit a Designtaxi.com-on szúrtunk ki, és amibe (akibe?) első látásra belezúgtunk.

1
Fotó: animicausa.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
680 szavazat 773 szavazat

8 dolog, amit máris érdemes kidobnia

Becca 2014. április 5., szombat 10:14

Végre itt a tavasz, kezdődnek a lomtalanítások, ön pedig nekieshet a tavaszi nagytakarításnak; de mielőtt nekivágna, nézze meg, hogy hogyan növelheti a teret lakásában, megszabadulva sok haszontalan limlomtól. Alapul a  HuffPost  cikkét vettük, de mi is kiegészítettük sok hasznos infóval. Ha ezzel megvan, már kezdhet is rendezkedni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legjobb piac, ha a Balkánra vágyna

etelka 2014. április 4., péntek 18:47

Kétnapos túra keretében néztük meg, hol lehet izgalmas bútorokra és egyben programra is bukkani, mindössze néhány száz kilométerre Budapesttől. Kétegyháza után Nagyvárad (Oradea) felé vettük az irányt, mert ott tartják az egyik legjobb hangulatú piacot, amit még a románok is ócskának hívnak. Az igazi zsibvásár hangulat a régi lengyelpiacos időket idézi, a balkán bája keveredik a kemény üzlettel. Itt szembejönnek az aranyfogú Gábor cigányok, a németbe' üzletelni járó kereskedők, sőt még Magyarországról hetente átjáró árusokat is találtunk. És fotóztunk is, sokat, íme:

Ezekkel a hajfestékekkel legyen óvatos mostanában

zezse 2014. április 4., péntek 17:05

Még a kizárólagos hazai forgalmazó, a Presto-Pilot kft. sem tudott arról, hogy növényi hajfestékük veszélyesnek minősített mikroorganizmussal lehet szennyezett, holott a HVG cikke szerint egy általuk itthon forgalmazott hajfesték márka (Khadi) két árnyalata is felkerült az EU-s riasztási listára. Az ún. RAPEX lista a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszere az EU tagállamai között, erre az említett Khadi termékek mellett további három, itthon egyáltalán nem forgalmazott növényi hajfesték (Henna márkanévvel) került fel a szlovák közegészségügyi hivatal jelzése alapján.

Azt, hogy a kérdéses termék eljutott-e Magyarországra, senki nem tudja megmondani, ugyanis a megadott adatok alapján beazonosíthatatlan a gyártási széria, az mindenesetre biztos, hogy a Khadi márka a megadott színekben (Light brown és Black árnyalat) jelen van a hazai piacon. A német gyártócég állítja, hogy termékeik nem veszélyesek az egészégre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 gyakorlati tipp a közös kasszán éléshez

Gyulai Bence 2014. április 4., péntek 11:07

Nagyon sok kapcsolatot nehezítenek meg a pénzügyek, hiszen roppant nehéz átmenet tud lenni az, hogy az ember egy ideig maga dönti el, hogy mire mennyit költ, aztán belép egy kapcsolatba, családja lesz, és hirtelen sokkal több lesz a szempont, amit figyelembe kell venni a pénz beosztásakor. Rengeteg kapcsolat tönkre is megy a pénz miatt, de hogy az ön kapcsolatával ne ez legyen, olvassa el az alábbi tippeket! Egy amerikai személyes pénzügyi tanácsadó blogjából származnak, Amanda Grossman tippjeit és tanácsait 6 pontban foglaltuk össze alább.

shutterstock 103950185
Távolról sincs vége, olvasson még »

Azt hittük, a Starbucks a legdrágább kávézó

Edicsek 2014. április 3., csütörtök 17:27

Most, hogy végre jó az idő, nyílnak a kiülős helyek, és nahát, rögtön tele is vannak. De minek is szervezné ismerőseivel a kávézgatásait egy zsúfolt teraszra, ha kérheti az italát  elvitelre is, hogy kiüljenek vele egy parkba (vagy akárhová a szabadba) és élvezzék egy kicsit a napsütést? Amíg elég jó idő lesz a szabadban sörözéshez vagy fröccsözéshez, egy jó kávé vagy forró csoki éppen ideális választás egy napozgatós traccspartihoz. Olyan kávézókat kerestünk tehát, ahol adnak elvitelre kávét, olyat, ami tényleg kávéból készült, és ezek legnépszerűbb termékeit hasonlítottuk össze. Fontos tudni, hogy ezek a kiinduló árak, érdemes óvatosan bánni az olyan kérdésekkel, hogy kér-e rá tejszínhabot vagy valamilyen ízesítést, mert ezek már jelentősen megdobhatják a végösszeget (a kalóriatartalomról nem is beszélve). Jó hír viszont, hogy mindezeket kérheti koffeinmentes változatban, szójatejjel vagy zsírszegény tejjel is, és elvitelre kérve is ugyanannyiba kerülnek. 

Mi mit jelent?

Espresso: Eredetileg a készítés módját jelenti. Magas hőmérsékletű vizet nagy nyomáson engednek át a kávén, hogy minden íz és illatanyag átkerüljön az italba.

Cafe Latte: 1/3 rész eszpresszó, 2/3 rész gőzölt tej, a tetején tejhabbal. Ismertebb nevén tejeskávé.

Cappucino: 1/3 eszpresszó, 1/3 forró tej és 1/3 tejhab, esetleg egy kis kakópor kerül az ital tetejére

Forró csoki: Egyesek szerint ugyanaz, mint a kakó, mások szerint az a különbség, hogy a kakaó az kakaóból készül, a forró csoki pedig csokiból. Nemrég teszteltük is őket.

Forrás: Kávéházak Lexikon, Kávékorzó

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírházzal is lehet építészeti Nobelt nyerni

bb 2014. április 3., csütörtök 16:31

Idén is kiosztották az „építészeti Nobel-díjként” is emlegetett Pritzker-díjat, melyet 1979 óta ítél oda a Hyatt Alapítvány. Az alapító, Jay A. Pritzker nevét viselő díj nyerteseinek 100.000 ezer dollár (30,7 millió forint) üti a markát, de a szakmai elismerés, amit jelent, természetesen ennél sokkal nagyobb értékű. Az építészekből álló zsűri a tavalyi nyerteshez hasonlóan idén is egy japán építésznek, a humanitárius munkáiról és ötletes újrahasznosított anyaghasználatairól ismert Ban Shigerunak ítélte oda a rangos díjat. Az 56 éves építészt napjaink egyik leginnovatívabb formatervezőjeként és a papírépítészet feltalálójaként tartják számon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szociopaták a neten árulnak... nem is tudjuk, miket

Edicsek 2014. április 2., szerda 20:46

Az Etsy az az oldal, ahova bárki felrakhatja saját maga által gyártott portékáit, vagy egyéb régiségeket. Nem azon az elven működik, mint mondjuk az Ebay, hiszen nem kimondottan arra találták ki, hogy megunt dolgait árulja és licitálni sem kell, itt tényleg mindenki a saját kézügyességét és kreativitását mutathatja meg a világnak. A rengeteg otthon készített ékszer és művészi munka között a nagy számok törvénye alapján felbukkan néhány olyan művész is, akikkel nem biztos, hogy szívesen találkoznánk egy elhagyatott sikátorban. A valószínűsíthető sorozatgyilkosok mellett pedig ott vannak azok, akiket szimplán csak nem értünk. Kattintson, és megnyílik a rémségek kicsiny galériája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét DIY növénytároló, amivel feldobhatja a lakást

gr 2014. április 2., szerda 19:27

Az IKEA-ban kapható, javarészt olcsó és mutatós növénytárolók mellett is érdemes kreatívkodni, hisz nagyon egyszerűen és olcsón összehozhatóak olyan virágtartók, melyek nem csak hasznosak és dekorálnak, de közben még egyediek is. Ha kis lakása van, és eddig nem tudott kertészkedni, akkor is akadnak olyan alternatívák, melyek helyhiány ellenére is megvalósíthatóak, mint például a függő vagy a vízálló kiskert, de próbálkozhat toronyépítéssel is, és visszatérőben a nyolcvanas évek makramé virágtartói is, csak korszerűsített színekkel, formákkal. Hogy meghozzuk a kedvét, összeválogattuk a legötletesebb oktatóvideókat a Youtube-ról, így még egyszerűbben ellesheti kedvenc trükkjeit.

Fotó: Threadbanger - Youtube /www.youtube.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Londonban is vevők a színes magyar dizájnbetonra

bb 2014. április 1., kedd 12:02

Mozgalmas hónapot tudhat maga mögött a hazai IVANKA csapata, akik nemrég Milánóban, majd Közel-Kelet és Dél Ázsia legfontosabb dizájnkiállításán és -vásárán, a Design Days Dubai-on vették részt, ahol a világ legmenőbb tervezői és galériái mellett mutathatták be látványos és szerethető termékeiket a közönségnek.

A múlt hét végén pedig az IVANKA egyik legnépszerűbb terméke, a Flaster burkolat elnyerte a Dulux Let's Colour Awards díját a színinnovációs design kategóriában. A színeket ünneplő rendezvényt idén tartották meg másodszorra Londonban, ahol a zsűri kifejezetten olyan tervezőket kívánt jutalmazni, akik innovatív és inspiráló módon használják fel a színeket az élet bármely területén, legyen az lakberendezés, technológiai fejlesztés vagy ruhatervezés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olcsó wc-tisztítók pont ugyanazt tudják, mint a drágák

etelka 2014. április 1., kedd 10:41

Folyadék, zselé, hab - csak néhány a WC-tisztítók típusai közül. Árban is hatalmas az eltérés az egyes fajták közt, a választék pedig hatalmas. Mit kell tudnia egy jó WC-tisztítónak? Erre kerestük a választ a német Test magazin segítségével.

A teszt a következőképp zajlott: 15x7,5x0,8 cm-es carrarai márványt használtak a vizsgálathoz. 100 grammnyi tisztítószert hordtak fel meghatározott módon az anyagra, majd 10 percen keresztül hagyták állni. Leöblítették és szárították, majd a száradás után újra ellenőrizték a súlyt. A súlykülönbség adta ki, hogy mennyi vízkövet tudott leszedni a megadott szer.

shutterstock 103865948
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol a legolcsóbbak a tejtermékek?

Becca 2014. március 31., hétfő 15:11

A legtöbben abban az áruházban veszik meg a tejtermékeket, amelyikben a nagy bevásárlást is szokták végezni. Így vagyok ezzel én is, mivel meg voltam győződve arról, hogy a Tescóban a legolcsóbbak a tejtermékek, aztán kiderült, hogy nem, sőt, a szemlézett boltok közül ez a legdrágább, ha az összesített fajlagos árat vesszük alapul. Ezen felbuzdulva most minden üzletben a legolcsóbb tejtermékeket kerestük*. Nem különösebben lepett meg bennünket, hogy ezek leginkább saját márkások voltak – az Interspar és a Tesco egy-egy terméke kivételével.

DSC00663
Fotó: Dívány

Az üzletek között ábécésorrendben haladunk, a poszt alján az összesítő táblázatban megnézheti, melyik bolt kínálja legjobb áron a termékeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a 40 ezer forintos nagyító?

Menő/Ciki

moana 2014. március 31., hétfő 10:14

Egy nagyító minden családban jól jöhet, de kevesen gondolnak arra, hogy ez a használati tárgy a lakás dísze is lehet. Pedig így van, csak egy kicsit mélyebben bele kell nyúlni a pénztárcába ahelyett, hogy a pár száz forintosat venné meg a sarki kínai üzletben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
566 szavazat 567 szavazat

Gáz, villany, faszén - miket tudjon egy kerti grill?

etelka 2014. március 30., vasárnap 13:57

Végre itt a valódi jó idő, kezdődik a kerti grillezés időszaka. A nagy kérdés csak az, mit érdemes venni, tényleg szükség van-e a több százezer forintba kerülő grillcsodákra, vagy bőven elég, ha megvesszük valamelyik barkácsáruházban a kicsi, könnyű grillezőt tízezerért?

Először is nem mindegy, mikor, mennyit és hány főre szeretnénk sütni. Ezt nem is kell magyarázni: aki évente kétszer rendez kerti partit, az teljesen mást vár el, mind aki tavasztól-őszig szívesen pepecsel a pácolt húsokkal.

Az is kérdés, hogy csak grillezni akarunk-e, vagy esetleg egy kemence a jobb választás, mert ha már van, akkor szívesen sütünk pizzát vagy kenyeret, esetleg egy fél disznót.

Ha ez nem lenne elég, arról is döntenünk kell, hogy a samottéglás, a klinkeres, a kerámia, vagy a fém variációt részesítjük-e előnyben. Esetleg szeretnénk-e, ha kerekeken gurulna, vagy elég, ha csak áll mozdíthatatlanul?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ruha helyett vegyen tányért Oscar de la Rentától!

Becca 2014. március 30., vasárnap 13:41

Bár a legtöbben az általa tervezett ruhákról ismerik a dominikai származású dizájner, Oscar de la Renta nevét, a 81 éves divattervező megvillantotta már kreativitását a konyhai kiegészítők terén is. A vállalkozás jól sikerült, a neves Bloomingdale's is értékesítette a termékeket, úgyhogy nem meglepő, hogy de la Renta ismét kipróbálta magát ezen a területen, kollekciójában pedig ezúttal is fontos szerep jutott a dáliának, írja a House Beautiful.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most akciós a kólaillatú muskátli és a margarétafa!

Edicsek 2014. március 29., szombat 16:14

A meteorológusok szerint visszatért a tavasz, így ha a múlt héten ránk hallgatott, és megvette hozzá a felszereléseket, most akár neki is eshet a palántázásnak, magvetésnek és virágültetésnek. Az Obiban a legnagyobb a választék, ott olyan dolgokat is kap akciósan, amiről eddig nem is sejtette, hogy létezik. Körülnéztünk, hol mit tud megvenni akciósan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Űrhajóra hasonlít az új szöuli dizájnpláza

bb 2014. március 28., péntek 20:28

Március végén nyitott meg az iraki származású, Angliában élő építész, Zaha Hadid legújabb épülete Szöul történelmi városrészének egyik legforgalmasabb bevásárló- és szórakozónegyedében. Az alumínium homlokzatot kapott Dongdaemun Design Plaza és Park nem afféle közönséges bevásárlóközpont, ahol egymást érik az olcsó butikok és hamburgerezők, hanem egy 38 ezer négyzetméteren elterülő, éjjel-nappal nyitvatartó kulturális, oktatási és dizájnkomplexum. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés