LÁJFHEKK

Majd most kiderül, hogy nem drága a gyerek tábora

Edicsek 2014. június 28., szombat 18:56

Ismerős az érzés, amikor gyereke hazaállít azzal, hogy vásároljon meg neki valami elképesztően haszontalan dolgot méregdrágán, mert a szomszéd gyereknek is olyan van? És az megesett már, hogy a gyerek olyan tábort nézett ki magának, aminek ön szerint egyáltalán nincs haszna, viszont legalább irreálisan drága is? Mutattunk már hasznos alternatívákat, most pedig olyan gyerektáborokat gyűjtöttünk a világból, amiket látva hamar ráébred majd, nem is olyan drága az a budapesti lovastábor, amit a gyerek kinézett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sörfőzdéből lett menő irodaház Berlinben

bb 2014. június 28., szombat 09:25

Elkészült a nemzetközileg is ismert és elismert online platform, a SoundCloud új berlini központja a város egyik központi kerületében, a Mitte negyedben, amely a város történelmi negyedének egy részét is magába foglalja. A SoundCloud csapata az egykori berlini fal közelébe, egy régi sörgyár átalakított épületébe költözött, írja a háromszintes, 4000 négyzetméteres területen elterülő épületről a dezeen.com. A 200 főt foglalkoztató cég az egyik legfelkapottabb német stúdiót, a Kinzót bízta meg a felújítással, akik egy luxus irodaházzá változtatták át az ipari komplexumot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biciklire csatolható utánfutóval erősít az IKEA

zezse 2014. június 27., péntek 18:19

Először nyitott sétálóutcában üzletet az IKEA, írja a Kurier, meg aztán azt is, hogy ez Hamburgban történt meg. A dolog azért érdekes, mert a cég leginkább a külvárosba, autópályák vagy forgalmas utak mellé telepíti üzleteit, ahová a vevők kocsival érkeznek. Itt viszont már a belvárosban érők is könnyen elérhetik a boltot, még autóba sem kell ülniük hozzá, és ez is volt a cég célja: közelebb kerülni az emberekhez – mondta a lapnak Johannes Ferber fejlesztési igazgató.

A hamburgi bolthoz több újítás is kapcsolódik: van például kirakata, a kiegészítőket pedig anélkül is meg lehet vásárolni, hogy végigmennénk az egész üzleten. A hétemeletes hodály ugyan 20 százalékkal kisebb, mint a többi, de így is 18 000 négyzetméteren nézelődhetnek a vásárlók. „Úgy gondoljuk, hogy minden második vásárlónk tömegközlekedéssel érkezik majd" – nyilatkozta a lapnak Christian Mollerus, az áruház vezetője. És mivel így gondolják, készülnek is az eddigiektől eltérő igényekre, mégpedig úgy, hogy biciklire csatolható utánfutót vagy kiskocsit biztosítanak a vevőknek, hogy hazavihessék az árut. 

Johannes Ferber fejlesztési igazgató szerdán azt mondta, azért döntöttek úgy, hogy a belvárosban nyitnak üzletet, mert szeretnének közelebb kerülni az emberekhez.

Kattintson a képekért!
Kattintson a képekért!
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Baromi sokat kell dolgozni itthon egy iPhone-ért

Edicsek 2014. június 27., péntek 16:55

Érdekes számítást végzett a Business Insider nemrég: megnézték, melyik országban mennyit kell dolgoznia egy átlag gyári munkásnak ahhoz, hogy egész keresetét beforgatva meg tudjon venni egy független, hűségidőtől, szerződésektől mentes 16 GB-os iPhone 5s készüléket. A helyzet nem túl szívderítő: még a környező országokban is kevesebbet kell melózni a telefonért, mint Magyarországon, ahol 198 munkaórát kalkulált a lap az Apple boltokban 220 990 forintért kapható készülékre. Persze, lehetne rosszabb is: Kínában két és félszer ennyi munkával (499 óra) jutnak csak hozzá a telefonhoz, míg Ausztráliában elég három napot dolgozni, és már a miénk az iPhone 5s.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello, tourist, gagyi szuvenírekkel vár Budapest

Edicsek 2014. június 26., csütörtök 09:51

Tegye a szívére a kezét: ha nyaralni megy, akkor ön is felkeresi a szuvenírboltokat egy-egy hűtőmágnesért, képeslapért, ugye? Ha igen, akkor biztosan megesett már, hogy elborzadt azon, milyen nevetségesen ócska és gagyi dolgokat próbálnak rátukmálni önre az eladók. Hát mi most megnéztük, mit kapnak Magyarországon az idelátogató külföldi turisták. Voltak pozitív élményeink is, de azért az is kiderült, hogy a gagyi még mindig fut, bizonyára van rá kereslet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsón trendit, hogy a külföldieknek is bejöjjön

zezse 2014. június 25., szerda 20:58

Fekete-fehér padló, falak, olcsó megoldások, hangulatos összkép jellemzi azt a kiadásra felújított, Budapest VI. kerületében található lakást, amit a tulajdonosok direkt úgy pofoztak ki, hogy lecsapjanak rá az Airbnb-nél szállást keresők. A felújítás olyan jól sikerült, hogy bekerült egy külföldi válogatásba is, amiben a legszebb budapesti kiadó lakásokat gyűjötték össze.

A tulajdonosok elmondták, nem költöttek sokat a felújtásra, mert nem volt miből – nézzék meg, mit hoztak ki a minimálösszegből! Kapcsolódó cikkünkben pedig elolvashatja, hogyan kereshet ezzel a műfajjal.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Tíz kérdés, amit tegyen fel magának vásárlás előtt

Becca 2014. június 25., szerda 17:30

Önnel is előfordult már, hogy csak állt a szoba közepén összetörten, és nézegette azt a hatszáznyolcvankettedik pólót/szoknyát/akármit, amit nemrég vásárolt, és azon morfondírozott, mégis mi a francnak vette meg? Mert hát valójában nem is volt rá szüksége, hiszen van egy már ebben a színben, ráadásul nem is tudja mihez felvenni. Hogy elkerülje a fölösleges vásárlást, összegyűjtöttünk pár szempontot, érdemes fontolóra vennie ezeket, mielőtt első lendületből tízezreket dobna ki az ablakon, főleg ruhaneműre.

shutterstock 162908114
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar tervező acélasztalaira buknak külföldön

bb 2014. június 24., kedd 11:27

A színes dizájnbeton után újabb jól sikerült magyar tervezői munkára figyeltek fel külföldön. A 2011-ben alapított budapesti Studio Nomad tervezője, Tarcali Dávid 3LEGS Table néven futó, acélból készült asztalain több, tehetséges műveszekre specializálódott oldal szerzőjének is megakadt a szeme – meg is értjük, a három darabból álló gyűjteményt mi is szívesen látnánk otthonunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan keressen sokat egy üres lakással?

etelka 2014. június 23., hétfő 20:17

Ha az embernek nincs lakása, az elég nagy baj, de az is okozhat gondot, ha több van, mint kéne. Ha eladni nem akarja, még mindig kereshet bele albérlőt (ami legalább annyi gonddal tud járni, mint előnnyel), a harmadik lehetőség pedig mindezeken kívül a lakás rövid távú kiadása turistáknak.

Réges-rég az IBUSZ-ban lehetett szobát vagy lakást foglalni, becsattogva a Felszabadulás térre, de azóta eltelt jó pár év, ma már az interneten érdemes kutakodni. Az egyik leggyorsabban növő hálózat az Airbnb, ahol kiadó lakás, ház, vagy akár hajó után is lehet kutakodni, és persze a sajátunkat is hirdethetjük. A rendszer kezelése viszonylag egyszerű, használata ingyenes, csak a megvalósult foglalások után kell fizetni a bérbeadóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Skandinávia lángokban: kié a sajtszeletelő?

bb 2014. június 23., hétfő 12:41

Nem mindennapi cicaharc alakult ki a napokban a Twitteren a svédek és a norvégok között, akik jól láthatóan képtelenek megegyezni abban, hogy kinek a találmánya a konyhai kiegészítők egyik alapvető terméke, a sajtszeletelő, azaz ostehøvel vagy osthyvel – számolt be a diplomáciai bonyodalmakról a TheLocal.no. A feszkózás tárgya Norvégia szerint vitathatatlanul az egyik legjelentősebb innováció a nemzetközi konyhakultúra terén, hát nem véletlen, hogy mindenki magának akarja.

Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Fotó: wikipedia.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tükrökkel rejtették el a kilátót a skót nemzeti parkban

bb 2014. június 22., vasárnap 17:04

Ha ön is trükköknek olvasta a cím első szavát, nincs egyedül, és még igaza is van: két skót diák ugyanis vizuális csellel élve szinte láthatatlanná tett egy kisebb épületet. A glasgow-i Strathclyde Egyetem két hallgatója, Angus Ritchie és Daniel Tyler nemrég egy ötvenes években épült francia sípályát újítottak fel egy tükrös tető hozzáadásával, most pedig a festői Loch Lomondban (azaz a Lomond-tónál) található Trossach Nemzeti Parkba terveztek egy tükörkabint. A munkát a kormány által finanszírozott Scottish Scenic Routes Initiative projekt finanszírozza, de szponzori segítséget kaptak a MAKlabtól, a Russwoodtól és a Gillrick Metalworktől is – írja a dezeen.com.

Lookout-for-the-Loch-Lomond-and-Trossachs-National-Park-by-Angus
Fotó: Ross Campbell
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egri kistermelő pestója okozhatott botulizmust

.syl. 2014. június 21., szombat 13:23

Vizsgálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy egri kistermelő termékeit, erős ugyanis a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban (azaz ún. kolbászmérgezésben, mely halálos is lehet) négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, írja honlapján a Nébih. A vizsgálat idejére a NÉBIH azt kéri a lakosságtól, hogy ne vásároljanak a gourmand company márkajelzésű termékekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tollak Transformers-rajongóknak: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. június 21., szombat 09:30

Míg Japánban sushi kinézetű fakirakós játékokat dobnak piacra a gyerekeknek, addig Kínában 21.századibb, különleges technikával készült fejlesztésekkel kívánják felrázni a konzervatívnak mondott játékipart. Legalábbis a progresszív vállalati kultúrát valló hongkongi székhelyű Sentinel játékgyár egészen biztosan, akiket ezúttal a Transformers, azaz alakváltó ihletett meg.

transformers-pen-1
Fotó: sentinel-toys.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
844 szavazat 902 szavazat

Kóborolja be a pokol melletti művészmennyországot!

Qrator , bznyufy 2014. június 20., péntek 16:45

Petárdák durrogtak, üvöltözés zaja hallatszott be, a távolban villamosok és teherautók dübörögtek. Nagy volt a zaj, de valahogy az egész tompán szűrődött le ebben az elrejtett zugban, egyedül a petárdák robbanása talált utat a lombok között. Nem csoda, a Ferencváros megverte a Paksot, így a focicsapat biztosította az indulási jogát az Európa Ligában. Nagy nap volt ez a drukkereknek, de más szempontból is nagy nap volt. Ugyanis megtörtént az a kuriózum, hogy beengedték az egyszerű embereket is a közeli Százados úti művésztelepre, így a Nyitott műtermek rendezvénysorozat keretében mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész családot lekötheti nyáron ingyenes fesztiválokkal

Edicsek 2014. június 20., péntek 15:49

Azt már tudjuk, milyen zenei fesztiválokra mennyiért mehetünk el itthon a nyáron, de hát ezeken kisebb gyerekkel nem feltétlenül ajánlott részt venni. Szerencsére azonban akadnak olyan több napos rendezvények is, ahová akár az egész család ellátogathat, és miközben zenét hallgat, számos egyéb programmal lekötheti magát, meg a gyereket. Ráadásul a legtöbb esetben ezért még fizetni sem kell. Most olyan helyeket mutatunk, ahol a gyerekek mellett a szülők is tudnak lazulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz ház, ami fittyet hány a gravitációra

bb 2014. június 19., csütörtök 15:31

Nagyon szeretjük a talajjal csak minimálisan érintkező, ún konzolos épületeket, melyekből az elmúlt években nem egy igencsak látványos példát is láthattunk családi házak, szállodák, nyaralók, kulturális központok vagy múzeumok formájában. Ezúttal az archdaily.com szerkesztőinek gyűjtésén felbuzdulva szedtük össze mi is a tíz kedvencünket. Nézze meg a galériában a leghatásvadászabb, töretlen népszerűségnek örvendő lebegő házakat!

Tudja már, hol, milyen sátrat mennyiért kap?

Becca 2014. június 19., csütörtök 11:12

Arról már volt szó, hogy mik azok a dolgok, amik feltétlenül kellenek egy kempingezéshez, most meg annak jártunk utána, hogy sima, kempingezéshez ideális, kétszemélyes alapsátrat hol, mennyiért lehet beszerezni. Jó hír: már hétezer forinttól lehet kapni olyat, ami jó minőségű, abszolút vízálló, könnyű cipelni, és jó kicsire összepréselhető (pár évvel ezelőtt egyébként egy hasonló sátorral trollkodtak az indexesek a Szigeten). 

A Decathlon, Hervis, Intersport, Tesco, a The North Face és a Mountex kínálatából szemléztünk. Ha több évre tervez, ajánljuk, hogy a pénzt se sajnálja a sátorra; ha csak szezonális túrázó, nyugodtan megveheti a legolcsóbbat is.

Íme a választék kétszemélyes sátrakból:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bármilyen színt reprodukál a jövő tolla

bb 2014. június 18., szerda 15:22

Alig telt egy hónap azóta, hogy hasra estünk a Rotring legújabb vívmányától, az érintőtollként is funkcionáló ceruzától, már itt is van egy újabb agyszülemény, melyet a scribble.com munkatársai fejlesztettek ki. A Kickstarteren házaló márka egy RGB-érzékelővel ellátott tollal rukkolt elő, mely öt színes, újratölthető tintapatronnal van ellátva, és lehetővé teszi, hogy szinte mindent színt képes legyen feldolgozni.

Így kell elképzelni a jövő tollait
Így kell elképzelni a jövő tollait
Fotó: scribble.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szedje meg magát nyáron!

Edicsek 2014. június 17., kedd 16:05

Hivatalosan is itt a nyári szünet, és azok a gyerekek, akik elmúltak 15 évesek, most megalapozhatják az egész évi költőpénzüket, vagy kiegészíthetik a zsebpénzt egy kis saját keresettel. A nyári munka és a különböző iskolaszövetkezetek egyre elterjedtebbek, sokan mégsincsenek tisztában, mire figyeljenek, mikor a gyerek munkába áll. Ezért most a Szociális és Munkaügyi Minisztérium  és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat segítségével összegyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Könyvekből faragta ki az ábécét a japán művészpáros

bb 2014. június 17., kedd 10:32

Nemrég mutattuk be Somogyi Éva papírművész szuperlátványos Weöres Sándor kötetét, mellyel hasonló vonalon mozog az ambíciózus japán művész páros, Yoshihisa Tanaka és Ryuta Iida, azaz a Nerhol legújabb munkája is. A dizájnerek ugyanis ravasz módon japán regényekből faragták ki az ABC betűit A-Z-ig, ami közelről talán fel sem tűnik, de egy lépés távolságból már valóban sokkal jobban láthatóak az absztrakt, oratórikus betűtípusok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhánkkal fogunk zenélni a jövőben

zezse 2014. június 16., hétfő 15:11

Eindhovenben adták át a Velux nemzetközi díját, ahol két magyart is díjaztak. A téma az árnyékolás volt, a tetőablakairól ismert cég azt szerette volna, ha innovatív megoldásokat találnak ki a versenyzők a sötétítésre. Számos remek ötlet született, a mágneses verziótól a grafén bevetéséig. Esteban de la Torréval és Kárpáti Eszterrel beszélgettem a harmadik helyezést érő munkájukról, a hőre színváltoztató anyagok használatáról.

Mivel indultatok a versenyen ?

Internetem találtunk a Velux pályázatára, és azt gondoltuk, hogy jó lehetőség lenne, hogy az amivel egyébként is foglalkozunk, azaz smart textilekkel, e-textilekkel és különlegesebb festékekkel, azt egy ilyen platformon használjuk fel. Egy jó alkalmazási felületnek gondoltuk, és megcsináltuk a bekért feladatokat, első fordulóban egy látványtervet kellett készíteni, amibe azt írtuk le, hogy hogyan tudunk természetes energiaforrásokat felhasználni, melyek fenntarthatóak és ezeknek az előnyeit kihasználni.

Négy szempont volt, melynek meg kellett felelni, ebből egy volt a fenntarthatóság, a piaci lehetőség. Olyan energiaforrást akartunk felhasználni, mely fenntartható, ezért választottuk a napsugárzást, a hőmérséklet változást .Termokromatikus festékekkel dolgozunk, ami változtatja a mintáját és színét. Megjelenik benne a játékosság, a vidámság, valamint innovatív is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit gondol, kik laknak itt?

bb 2014. június 15., vasárnap 13:20

Nem mindennapi épülettel bővült Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek az állatkertje, ahova a Monk Mackenzie stúdió és Glamuzina Patterson építészcsapata karöltve tervezték meg az állatkertben élő zsiráfok új otthonát. – írja a dezeen.com a két egymást metsző tetővel készült zsiráflakról, mellyel a megrendelők célja az volt, hogy a ház hosszú nyakkal megáldott lakói és azok gondozói egyaránt kényelmesen elférjenek benne.

Giraffe-House-by-Monk-Mackenzie-with-Glamuzina-Patterson dezeen
Fotó: jonnydavis.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tutira ez az 5 leghülyébb kiegészítő a foci vb-re

Edicsek 2014. június 14., szombat 18:46

Itt a 2014-es foci világbajnokság, ami az egyik legnagyobb világesemény, akár érdekli az embert a foci, akár nem. Tudják ezt a kereskedők is, így ez az az időszak, amikor a legnyakatekertebb árukapcsolásokat tudják a fociláz és a múló kánikula miatt a reklámszakemberek összehozni. Szemezgettünk a legütősebb együttállásokból, mert higgyék el, vannak olyanok, amikhez képest a focis chips vagy sör már smafu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Facsipesszel nyomul Magyarország a Velencei Építészeti Biennálén

bb 2014. június 13., péntek 18:21

Még fel sem ocsúdtunk a Milánói Expóra tervezett, elfogadhatatlan és építészetileg vállalhatatlan, sámándobszerű „Alakor” pavilon okozta sokkból, már el is kezdődött a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále (Mostra Internazionale di Architettura) a velencei Giardini pavilonjaiban, az Arsenale kiállító termeiben illetve a város különböző pontjain. A rendezvényen 100 építész, 66 ország, 80 film és 22 kísérőrendezvény lesz látható június 7 és november 23 között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mire jó a konyhai maradék

bb 2014. június 12., csütörtök 12:36

A tervezők, mikor nekilátnak egy új project előkészítéséhez, általában felskiccelnek egy-két markánsabb vázlatot vagy 3D-s modellezéssel szemléltetik az elképzeléseiket. A graf-d3.com dizájnere, Yusuke Komatsu illetve kurasu-kurasu.com tervezője, Yukitoshi Toda azonban teljesen más irányba mentek el: a hűtőszekrényben kezdtek el kotorászni a rajzolás helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés