LÁJFHEKK

Húsvéti maradékhasznosítás: készítsen valódi tojásgyertyát!

Toma 2014. április 22., kedd 16:49

A húsvéti előkészületek során sokan a kézzel készített díszektől sem riadnak vissza, melyeket akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek. Ugyanígy folytathatják a kézműveskedést húsvét után is, hisz van egy rakás gyönyörű hímes tojásuk, amelyeket van, ahol megesznek, van, ahol egy ideig tárolják a polcon, majd kidobják. Ha sajnálná a gyerek kidugott nyelvvel festegetett tojásait az enyészetnek átadni, megmutatjuk, hogyan lényegítheti át őket tojásgyertyává. A legjobb az egészben, hogy nulla kézügyességgel elkészíthető, semmi buktatója nincs a dolognak, mégis egyedi, és kellemes hangulatot kölcsönöz!

Amire szüksége lesz:

 • tojás (akár húsvétról megmaradt hímes, akár sima, ez utóbbiakat a tojásfestékkel fesse meg, mielőtt dolgozni kezd velük)
 • színes gyertyaviasz vagy viaszpor, esetleg paraffin (akár maradék gyertyák formájában)
 • talpas kanóc
 • festék
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jövőre jönnek az új IKEA húsgolyók!

Edicsek 2014. április 22., kedd 13:35

Nemcsak új konyha és új polcrendszer, vagy új PS modellek kerültek az IKEA kínálatába, az éttermekbe is érkeznek az újítások. A Daily Telegraph értesülései szerint 2015-től vegetáriánus és csirke húsgombócokat is kérhetünk majd az áruházláncban. A vállalat a döntését azzal is indokolja, hogy a népszerű, sertés- és marhahúsból készült gombócok tömegtermelése magas széndioxid-kibocsátással jár együtt, írja a hvg.hu. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az eredetei Kötbullar húsgolyó eltűnik, közölte a Dívány megkeresésére az IKEA hazai képviselete.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti DIY: Húsvéti zsákbamacska... izé, nyuszi!

gr 2014. április 21., hétfő 18:49

Alap varrótudást és némi előkészületet igényel az általunk próbált eddigi legcukibb, húsvéti DIY praktika. Akár egész zsáknyuszi famíliát is varrhat, ha több anyagot vásárol, ráadásul nem csak dekornak jó, hanem tökéletes ajándék a gyerekeknek is.

Íme a mi flegma, dagi nyuszink.
Íme a mi flegma, dagi nyuszink.
Fotó: Dívány.hu

Amire szükség lesz:

 • zsákanyag
 • zsineg
 • vattapamacs, zsebkendő vagy újságpapír
 • textilfilc vagy rózsaszín textilanyag
 • olló
 • 2 db egyforma gomb, plusz egy másmilyen
 • tű, cérna
 • alkoholos filc
 • karton
 • szalag
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: mit érnek a nappali arckrémek?

etelka 2014. április 20., vasárnap 16:19

Mit tudnak az átlagos arckrémek? Tényleg védenek a nap káros sugarai ellen? Ez már csak azért is kérdés, mert egyre magasabb a napsütéses órák száma, melyek kinél a szeplőket, kinél a leégést és a bőr gyors öregedését okozzák. A Test magazin arra volt kiváncsi, vajon megfelelő védelmet nyújtanak-e az arckrémek, illetve, hogy eközben megfelelően táplálják és hidratálják-e a bőrt.

Mi ellen védenek?

A krérmek mind az UVA, mind az UVB sugarak ellen védenek, utóbbi a rákot és a leégést okozza, előbbi pedig a korai bőröregedésért és a ráncokért felel. Érdekes, hogy míg a 2008-as tesztelés során még nem találkoztak olyan krémmel, mely az UVA sugarak ellen is védett volna, később viszont már szinte minden krémben megtalálható ilyen hatóanyag, és a vizsgálatok alapján tényleg bele is került a termékekbe.

Ulriche Heinrich professzor, a witteni egyetem tanára felhívja a figyelmet arra, hogy már a fiatalokat is óvni kell a káros sugárzástól. "Az intenzin napsütés minden korosztály számára okozhat visszafordíthatatlan károsodásokat. Mivel a bőr nem felejt, ezért azok akár több év elteltével okozhatnak gondokat." Heinrich mindenképpen azt tartaná célravezetőnek, ha tavasszal és nyáron UV-szűrős krémet használna mindenki. Ha a hegyekbe vagy a tengerpartra megy, évszaktól függetlenül védekezzen a káros sugárzás ellen. Ezeken a helyeken az UV-sugárzás rendkívül erőteljes, arra érzékenyek minimum 30-50-es krémekben gondolkozzanak.

És akkor jöjjenek a sokkoló számok: a Robert Koch egyetem felmérése szerint Németországban évente 220000 új bőrrákos esetet regisztrálnak, és ezek legfőbb okozója az UV-sugárzás. Heinrich keményen fogalmaz: véleménye szerint a túl sok napsütés, a mindig barna bőr vágya 30-40 évvel később a bőrrák okozója lesz.

A reklámokkal csak óvatosan

A Test magazin szerzői szerint a La-Roche Posay, az Yves Rocher és a Vichy parabénmentesnek hirdetik a krémeiket. Ez azt sugallja, hogy ezek a krémek jobbak, mint a többi krém. A Stiftung Warentest megállapítása szerint ugyanakkor ez nem igazolható. A parabéneket évtizedek óta használják a kozmetikai iparágban konzerválószerként, és bebizonyosodott, hogy nem okoznak gondokat. A kritikusok ugyanakkor azt hozzák fel, hogy ezek a szerek beavatkoznak a hormonrendszerbe. Az Európai Bizottság álláspontja szerint azonban ezek az anyagok (a metil- és etilparabének, valamint a butil- és propilbarabének) biztonságosak. A kérdés, hogy akkor mit használnak a parabének helyett, és a helyettesítő termékek megfelelően biztonságosak-e.Ugyanakkor egy vizsgált krémben sem találtak csírákat, ami mindenképp jó jel.

shutterstock 107220491
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lámpabúra lett Marilyn Monroe szoknyájából

bb 2014. április 20., vasárnap 08:44

Ahogy 2008 óta minden évben, idén is képviseltette magát a dán dizájnerek krémjére fókuszáló Mindcraft a Milánói Designhéten. A nemzetközileg elismert kiállítási koncepcióval bíró csapat egyik legfigyelemfelkeltőbb darabja kétség kívül a Boris Berlin és Aleksej Iskos által 2010-ben alapított Iskos Berlin márka egyik lámpaburája volt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állatfigurás kamera a kukkolók álma

bb 2014. április 19., szombat 12:59

Újragondolta az unalmas és általában hasonló tervezési fantáziáról árulkodó alumínium térfigyelő kamerákat Eleanor Trevisanutto, aki valószínűleg több fantáziát látott a hétköznapi életünkben egyre szokványosabbá váló tárgyban, mint annak a célszerűségre fókuszáló alkotói.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra piacra dobják az egyik legmenőbb Jacobsen széket

bb 2014. április 18., péntek 21:39

A napokban újra Milánón volt a világ szeme, ahol a múlt héten kezdődött tervezők és a designer piac egyik legmeghatározóbb és legfontosabb eseménye, a Milánói Design Hét. A lombardiai fővárosban mutat be többek között az ismert dán bútorgyártó cég, a Republic of Fritz Hansen is, aki leginkább arról ismert a szakmában, hogy az egyik legnépszerűbb skandináv építész és tervező, Arne Jacobsen székeinek jó minőségű replikáit árulja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 éve romlott terméket is találtak egy győri boltban

Edicsek 2014. április 18., péntek 15:20

Az elmúlt napokban a sonkával, tojással és fűszerekkel is gond volt, most szimplán lejárt szavatosságú élelmiszereket találtak egy győri vegyeskereskedésben, írja az MTI. A boltban először nem adtak nyugtát a NAV ellenőrének, majd az árukészlet átvizsgálásakor kiderült: akad ott 1700 kiló romlott élelmiszer, amit az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai találtak meg. A Dívány értesülései szerint a vegyeskereskedés nem tartozik egyetlen üzletlánchoz sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsón is lehet jó és menő fülhallgatót venni!

Edicsek 2014. április 18., péntek 15:13

A fülhallgató az, ami az utcán, a munkahelyén, edzés közben és akár otthon is hű társa a szórakoztatásban, kikapcsolódásban de akár pihenésben vagy csak abban ha egy kis magányra vágyik. Nem mindegy tehát, hogy hogy szól, de az sem, hogy hogyan néz ki, ráadásul a legtöbb áruházban ki sem nagyon lehet próbálni őket. Éppen ezért mi most annyit próbáltunk ki, amennyit csak tudtunk, és elmondjuk, melyik milyen. A végkonklúzió az, hogy nekünk is nehéz lenne választani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívtak egy fűszerkeveréket a Pennyből

.syl. 2014. április 18., péntek 10:35

Visszavonja a TeutoMarkenvertrieb GmbH gyártó vállalat a „Timbu Színesborsfűszerkeverék, pikáns Egészbors, 35 g" terméket, mivel elképzelhető, hogy termelés közben üvegdarabkák hullottak a keverékbe egy hibás darálófejből, írja az MTI.

shutterstock 77566798

A cég tájékoztatása szerint a visszavonás azt a 2017 decemberéig használható terméket érinti, amely az L4069AA sorozatból származik és a Pennyben árusították. A visszavonás nem érinti a Penny által forgalmazott egyéb Timbu elnevezésű terméket, írja a gyártó a közleményében. A Penny a gyártó felhívására kivonta a terméket a forgalmazásból, a megvásárolt terméket bármelyik üzletben vissza lehet váltani, az árat visszafizetik vásárlási bizonylat, a kasszaszalag nélkül is.

Tojásokat hívtak vissza a Lidlből

.syl. 2014. április 17., csütörtök 16:36

„Magyar friss tojás" – állt annak a Lidlben forgalmazott terméknek a dobozán, amit a napokban ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai, és amiről kiderült, valójában pont semennyire sem magyar. Inkább lengyel, írja honlapján a Nébih.

1dhe3379
Fotó: NeBIh

A hivatal április 17-én azonnali hatállyal megtiltotta a tételek forgalomba hozatalát és elrendelte a kereskedelmi forgalomból való kivonásukat. Az ellenőrzésre a húsvéti kiemelt akció során került sor, melyben a sonkák, édesipari termékek mellett a tojás is fokozott figyelmet kap. Az akció keretében nemrég egy olyan kistermelőként regisztrált vállalkozónál is jártak, aki egy kazánházban, koszban készítette elő a húsokat az ünnepekre. Akkor több mint 2 tonna terméket foglaltak le.

Ha van pénze, megéri a hitelkártya

.syl. 2014. április 16., szerda 21:33

A hitelkártyáról a többségnek azonnal a harmincas, vásárolgató szinglik ugranak be, holott egyrészt már egy amerikai felmérés is alátámasztotta, hogy az egyedülálló nők nem vásárlással kompenzálnak, másrészt pedig a hitelkártyát családok is tudják okosan használni. Feltéve, hogy egyébként is rendelkezésükre áll az az összeg, amit elköltenének a hitelkártyával – árnyalta a témát a Díványnak Homa Péter, a Bankkártya.hu szakértője.

shutterstock 183558113
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kazánházban, koszban készítette elő a húsokat

Edicsek 2014. április 16., szerda 17:42

Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk (egyebek mellett sonkák, kolbászok) eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak –közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élünk majd a közelijövőben

bb 2014. április 16., szerda 08:36

Míg Milánóban javában zajlik a legújabb dizájner cuccokat felvonultató kiállítás, addig a német és svájci határ mentén található Weil am Rhein városában a Vitra Design Museum egy különálló kiállítást szervezett az egyik legismertebb kortárs ipari formatervezőnek, Konstantin Grcicnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vajon milyen a lakása madártávlatból?

Edicsek 2014. április 14., hétfő 19:57

Leskelődni és mások lakásában szétnézni mindenki szeret. A legtöbb esetben ezt ingatlanos hirdetések képein tehetik meg (amik vagy nagyon amatőrök, vagy éppen hogy túleffektezettek), esetleg lakberendezési újságokat lapozgathat (ahol minden lakás személytelen, és úgy néznek ki, mintha senki sem élne bennük). Ráadásul mikor lakásokat, vagy publikus tereket néz, általában mindig ugyanabból a szögből, vagyis szemmagasságból nézheti, hisz a fotós is innen fotózza. Kivéve Menno Adent, aki gondolt egyet és váltott, madártávlatból mutatja be képein a lakásokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen szállással is mehet nyaralni

Edicsek 2014. április 14., hétfő 11:13

Nyaralástervezéskor két sarkalatos pont van a legtöbb embernél, melyből az egyik az utazási költségek, a másik a szállás. Az utazásra szerencsére itt vannak már a különböző fapados légitársaságok és a legolcsóbb repülőjegy keresők. A szállásra pedig megoldásként az egyre népszerűbb otthoncserélős vagy éppen ingyen szállást biztosító oldalakat tudjuk ajánlani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, milyen hangja van a chilinek?

bb 2014. április 13., vasárnap 20:03

Jó ideje fantáziálunk a szagos tévé feltalálásáról, amire - a Grey London valamint a gyógynövényekben és fűszerekben utazó Schwartz közös innovációját elnézve - talán már nem is kell olyan sokat várni, mint ahogy gondoltuk.

A Sound of Taste néven futó kampány keretében ugyanis a kreatív elmék hangokat párosítottak bizonyos fűszerekhez, így a Bluetooth-kompatibilis „Sonic” plakát lehetővé teszi tesztelői számára, hogy egyszerre lássák és hallják is az aromákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Termesszen otthon teát!

Becca 2014. április 13., vasárnap 17:42

A teaivásnak nem kell véget vetni, csak mert már nincs tél és hideg, hisz nyáron meg hűsítő hatása miatt tud jólesni. A hangulatra is rendkívül jól hat: este megnyugtatja, reggel pedig  ébresztőként is jó – akár kávé helyett is. Persze, az nem mindegy, hogy  milyen teát iszik, ahogyan az sem, hogy milyen összetevőkből készül, és az sem, milyen filterben van (ha egyáltalán iszik filteres teát). Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy imád kertészkedni, és nem pusztulnak el otthonában a növények, maga is megtermesztheti otthon a teába valót. Nyilván nem a klasszikus teacserjére gondolunk, de Cassie Liversidge kertész az Apartment Therapynek javasolt öt olyan, házilag is termeszthető növényt, amikből finom tea készülhet.

shutterstock 92961100
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lófejek nőnek ki a földből Skóciában

bb 2014. április 12., szombat 20:37

Újabb látványos alkotással lepte meg Skócia lakosait a leginkább helyspecifikus műveiről ismert skót figuratív szobrász, Andy Scott, aki ezúttal két lenyűgöző látványt nyújtó, 300 tonnás és 30 méter magas acél lófejet készített Falkirk városának. Az 1964-ben született művész megvilágítható, The Kelpies névre keresztelt műve a Forth és a Clyde csatorna, valamint az Északi-tenger találkozásánál található.

10 dolog, amire a milánói designhéten jöttem rá

Gyulai Bence 2014. április 12., szombat 15:55

Az évi rendes milánói designhét fő attrakciója a Salone del Mobile, azaz a Nagy Nemzetközi Bútorkiállítás. Aki a designban utazik, de a szalonban nem vesz részt, mert túl kicsi, túl menő, vagy túl sok minden egyébbel foglalkozik a bútorokon kívül, az kiállíthat a Fuorisalone név alatt futó helyszínek egyikén, amikből most már három nagy van és nagyon sok kicsi. Mi a három nagy közül a legnagyobbat néztük végig, a via Tortona nevű utcát és környékét. Öt évvel ezelőtt voltam itt utoljára, akkor magyarokkal is találkoztunk. Ilyen találkozásra idén nem került sor, de néhány –remélhetőleg fontos és/vagy érdekes – megállapítást azért így is sikerült tennem a korábbi tapasztalatokhoz képest. Pontokba szedtem őket, véletlenül kereken tíz lett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van élet a kuponos hétvégén túl is

Edicsek 2014. április 11., péntek 12:45

Sokan epekedve várják az úgynevezett kuponos hétvégéket, amikor is valamilyen újság mellékleteként kezükbe kerül egy csomó különböző kedvezményre jogosító bón. Ekkor van az, hogy a plázákban annyira sem lehet mozdulni mint karácsonykor, mindenki egymást lökdösi az akciós termék beszerzésének reményében, a vásárlók idegesek és türelmetlenek, az eladók pedig sírógörcs közeli hangulatban gyűrögetik a papírkuponokat. Mindenki nyugodjon meg, van élet a kuponos hétvégén túl is.

shutterstock 25777810
Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: Ezekkel a bútorokkal rendezheti be a teraszát

etelka 2014. április 11., péntek 09:53

Amikor a hőmérséklet végre 20 fok közelében jár és süt a nap, gyakorlatilag szinte mindenkiből kitör a lakberendező, és boldogan veti rá magát a takarításra, na meg a terasz megújítására. Ezt felismerve a legtöbb bútor- és kertészeti szakáruhát meg hipermarket igyekszik piacra dobni valamilyen kertibútort, a raktárakból újra előkerülnek a tavaly nyár óta ott tárolt műanyag szettek, Kínában pedig extra sebességre kapcsolnak a fröccsöntő üzemek.

Kíváncsiak voltunk, hogy a tipikus egy asztalka-két szék variáció mennyibe kerül az egyes üzletekben, illetve arra is, mekkora a kínálat. A válasz egyszerű. Szűk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire jó az Ikea kék szatyra?

Becca 2014. április 11., péntek 08:35

Ha más nem is, egy nagy kék szatyra már biztosan mindenkinek van az Ikeából, aki már egyszer elment oda nézelődni, vásárolni – különösen azóta, hogy a pénztárak mellől eltűnt az olcsó, kipakolás után azonnal eldobható papírszatyor. Az  Apartment Therapy  cikke alapján, mi is összegyűjtöttük, mire is jó a  FRAKTA, avagy a kék ikeás szatyor. Igaz is, ön tudta, hogy FRAKTA (fuvarozni, szállítani) a neve? Mi sem!

ikea-frakta-brattby-fixa-blue-bags
Fotó: ikeafans.com
 • Szennyestartó – A FRAKTA hatalmas szatyor, és semmi súlya nincsen, emiatt tökéletesen megfelel a szennyes ruha, ágynemű tárolására; ráadásul, ha tisztítóba hordja ruháit, azokat is szépen bele tudja tenni a szatyorba, mivel lapos az alja. Nem gyűrődnek benne a frissen vasalt cuccok, a vastag pántja miatt meg egyszerűen vállra akasztható.
 • Téli és nyári holmikat is lehet benne tárolni – Évszaktól függően telepakolható ruhákkal; nagykabátok ugyanúgy elférnek benne, mint sortok és cipők. A tetejét össze lehet kötni a szalaggal, esetleg az oldalára alkoholos filccel fel lehet vésni, hogy mi van benne. Mivel alakváltoztató, könnyűszerrel lehet bármilyen résbe bepasszírozni. Emiatt is kiváló. (Érdemes évente egyszer ellenőrizni – esetleg lomtalanításkor –, hogy tároljuk-e még a szatyor tartalmát.)
 • Adományozni is jó választás – mivel csak 125 forint, nagyon meggyőző, ha inkább ebben gyűjti össze a már nem hordott ruhákat, illetve könyveket, játékokat, mintsem több szemeteszsákot felhasználna ugyanerre a célra. 
 • Garázsvásárokon is hasznos lehet – csak tartson belőle egyet mindig az autóban, biciklitáskában. Nem tudhatja, mikor lehet rá szüksége. Ami még emellett szól: a szatyor rendkívül kis helyigénye.
 • Tűzifát is lehet benne tárolni – mivel a zacskó anyaga 100 százalék polipropilén, nagyon erős, tartós, és még ki is lehet mosni, ha már nagyon elszennyeződött; és persze, gyorsan is szárad. 
 • Költözködni is egyszerű vele – mert nagyon sok minden belefér; egészen a tetejéig lehet tömni ruhával, cipővel, ágyneművel, törülközővel, és tuti, hogy nem fog leszakadni. A kocsiban könnyen felveszi a hely alakját, ezért sokkal jobb megoldás ebben költözködni, mint a kartondobozban. Jó, utóbbiban a törékenyek azért nagyobb biztonságban vannak!
 • Gyors rendrakáshoz is elengedhetetlen – Ismerős a helyzet, amikor megcsörren a telefonja, és bejelentkezik egy kisebb társaság borozni – pont akkor, amikor úszik a lakás? Ilyenkor csak fogja meg a szatyrot, és söpörjön bele mindent az asztalról, székről és a kanapéról. Majd, ha elmennek a vendégek, gondolkodhat azon, miképpen tegyen rendet – ha egyáltalán valaha is előkerülnek azok a cuccok, amiket a zacskóba tett…
 • Ideális strandszatyor – mivel totál műanyag az egész, nem okoz gondot a vizes fürdőruha, vagy éppen a nedves törülköző tárolása. Ja, és persze attól sem lesz baja, ha éppen kiborul benne a cukros üdítő, vagy szétnyomódik benne az érett paradicsom. Az ételnyomok gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók.
 • Kerti szerszámok – Hibátlanul lehet benne tárolni a kisebb kerti szerszámokat, permetezőszereket, virágföldet és a zacskós magokat is, amiket egyszer majd ugye, el is vet. 
 • Plüssök temetője – Amelyik játék oda egyszer bekerül, sűrűn már nem lesz elővéve. Rendszerint a szoba egyik sarkában árválkodik, és csak akkor kerülnek elő belőle játékok, ha a gyerek valamelyik barátja átmegy játszani…
 • Állatcuccokat csakis FRAKTÁba – mert tök jó, hogy ha viszi a kutya/macska plédjét, besározott cuccait tisztítani, ebben  jól elférnek. Azért kutyáját, macskáját ne tegye bele; nem valószínű, hogy élvezné.

Papírszatyor vs FRAKTA

A papírszatyor – az alapanyag-szükséglete miatt hozzájárul a világ erdőségeinek veszélyeztetéséhez, a műanyag szatyor pedig nem épülhet be a bioszféra körforgásába, szennyezi a környezetet. A szakemberek arra juthattak, hogy míg a papírszatyor forgalmazása folyamatos utánpótlást kíván, kevesebb kár keletkezik, ha a környezettudatosan gondolkodók nem dobják ki a műanyag szatyrot, hanem újra és újra felhasználják. Tegyen így ön is.

 • Bevásárláskor sem hiányozhat – Sokkal olcsóbb mint akármelyik bevásárlótáska, tartósabb, és rengeteg minden belefér. Ja, és próbálja meg bevinni magával a boltba, és ne a pénztárnál jusson eszébe, hogy kint maradt a kocsiban! Ha viszont már az utóbbi eset áll fenn, ne vegyen szatyrot; pakolja vissza a megvásárolt dolgokat a bevásárlókocsiba és úgy tolja ki az autóhoz a termékeket.
 • Jelmezek, maszkok mind elférnek benne – Színész ismerősöm, egy nagy darab, saját készítésű farkasmaszkot szállít benne. Meg is mutatjuk milyen:
 • Balatonra, kirándulásra is csak a kékkel – A ruhák és az ételek is jól szállíthatók a szatyorban, ideális ebbe pakolni egy balatoni hétvégéhez vagy egy egész napos kiránduláshoz.
 • „Szakadj meg szatyor” vagy „mindenes” – Van olyan is, aki nem ikeás szatyorként emlegeti! „A férjem a horgászcuccait tartja benne; nagy bevásárlásnál használjuk és Balatonra ebben szállítjuk az ágyneműt! Lakásfelújításnál meg szemetesnek szuper.”
 • Szelektív hulladékgyűjtőhöz menet is pakoljon ebbe – csak szórja bele az összes üveget, papírt, műanyagot és már indulhat is megszabadulni az összegyűlt háztartási szeméttől. Hasonlóképen járhat el, ha a használt ruhákat szeretné elvinni nagyobb bevásárlóközpontok mellé elhelyezett ruhagyűjtő konténerbe.

Nyilván nem sikerült összegyűjtenünk a műanyag szatyor összes használhatóságát. Írja meg nekünk, hogy az ön Fraktájában mi van!

__________________________
Távolról sincs vége, olvasson még »

3D-s nyomtatással egy nap alatt építkeznek Kínában

bb 2014. április 10., csütörtök 18:25

Egyre menőbb betonnal kísérletezni. Amszterdamban ebben a hónapban kezdtek el dolgozni az építészek a világ első 3D-nyomtatott házán, aminek a befejezésére az előjelzések szerint legalább három évet kell majd várni. Mindeközben Shanghaiban egy építőipari cég azt állítja, hogy olcsó ipari hulladékból egy nap alatt akár tíz 3D nyomtatással készített házat is össze tud dobni. Bár valószínűleg a kettő között azért van minőségbeli különbség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a mártogatós bögre?

Menő/Ciki

gr 2014. április 10., csütörtök 16:56

A Little Dipper Mug, azaz a mártogatós bögre ötlete Craig Kaplan egyetemi tanár fejéből pattant ki, akit az őrületbe kergetett, hogy gyerekei képtelenek rendesen beáztatni a sütijüket a bögre tejbe anélkül, hogy ne lenne a jóisten is tejes vagy sütis tőle. A gyakorló apa azt a hiányosságot fedezte fel, hogy a legtöbb hagyományos bögre nem alkalmas a rendes mártogatásra, mivel túl keskeny a szájuk (vagy túl széles a McVitie's csokis keksz hozzájuk). Ő ezért ezt a kerámiából, három dimenziós nyomtatással készített céleszközt direkt hosszúkásra és szélesre tervezte: körülbelül nyolc és fél centiméter magas, 1 deci folyadék fér bele, formájának köszönhetően pedig kényelmesen áztathat süteményt anélkül, hogy közben maszatos lenne az ujja vagy kibuggyanna a tej. Az ujjaknak kialakított kis öblöcskék egyúttal arra is jók, hogy a keksz elfogyásával kényelmesen ki lehessen inni az edényből a maradék tejet. 

Az ötlet eredete Amerikából származik, ott van nagy tradíciója lefekvés előtti rituáléként cookie-t vagy kekszet mártogatni forró tejbe. Az ötletet valószínűleg a teaimádó angolok is szeretni fogják, már várjuk, mikor dobják piacra itthon és mennyit kérnek érte. Most viszont ítélkezzen: jópofának tartja a sütimártogató bögrét, vagy felesleges hülyeségnek, ami úgyis egy vagyonba fog kerülni?

721 szavazat 881 szavazat
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés