LÁJFHEKK

Főzne teát madárból?

Menő/Ciki

bb 2014. május 9., péntek 16:14

Töretlen a népszerűsége az állatos holmiknak a piacon. Ezúttal a qdo.dk egyik madár formájú teatojásába és az ahhoz tartozó készletbe botlottunk bele, amit Pernille Vea tervezett a márkának. A „Birdie Swing” névre keresztelt terméket valószínűleg azoknak készítették, akik nem elégszenek meg egy találomra kiválasztott bögrébe dobott teafilterrel, mivel ennél sokkal jobban becsülik a gőzölgő tea látványát és az elkészítésével járó rituálét.

Pohárban hintázó madár formájú teatojás
Pohárban hintázó madár formájú teatojás
Fotó: firebox.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
760 szavazat 829 szavazat

Villamosról is intézheti a bevásárlást

Edicsek 2014. május 9., péntek 13:56

Manapság már mindenre van valamilyen applikáció, amivel az okostelefonja még több okosságot tud biztosítani, sőt egy ideje akár az internetről is rendelheti a kenyeret. Mióta már a Tescoban is ingyen wifi van, azóta tényleg nem kell elszakadnia az okostelefonjától még bevásárlás közben sem, de hogy a kedvenc boltjától se kelljen elszakadnia telefonypötyögés közben, megnéztük, hogy a nagyobb áruházak milyen alkalmazásokat fejlesztettek, hogy megkönnyítsék életét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre figyeljen, amikor fagyit vesz

.syl. 2014. május 8., csütörtök 17:28

Már nem sok van hátra a Fagylalt Napjából, május nyolcadikából, amikor országszerte számtalan cukrászdában féláron kapjuk meg a hideg desszertet, de a szezon ezzel még nem ért véget, sőt. Csak most jön a java. Már készül rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is, össze is gyűjtötték a fagylaltfogyasztás legfontosabb élelmiszerbiztonsági szabályait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Waldorf iskolával nyert a legjobb hazai fiatal építész

zezse 2014. május 7., szerda 13:05

Egy 4000 fős pilisi falu iskoláját, a Kékvölgy Waldorf Iskolát és ezzel együtt Valkai Csabát díjazta a Magyar Építőművészek Szövetsége, ugyanis idén neki ítélték oda a Vedres György-díjat. A legjobb 40 év alatti építésznek szóló elismerést idén második alkalommal ítélték oda.

A kiírás alapján iskola- vagy kórházépülettel lehetett pályázni, a zsűri tagjai  - Tima Zoltán, Vadász Bence,Marosi Miklós és Földes László voltak. Mindannayian építészek, és mind Ybl-díjasok. A Valkai tervezte iskolaépület többek közt a debreceni Egyetem műszaki karának bővítését utasította maga mögé.

A bírálóbizottság többek közt az alábbit emelte ki: „az épület szakít az iskolák hagyományos kanonizált felépítésével, mégis azok minden fontos elemét – színháztermet és a 4 db tantermet - magában foglalja. A tiszta, egyszerű szerkesztésű ház rafinált harmóniája a gyerekrajzok világát juttatja eszünkbe." Az alábbi time-lapse videón megnézheti, hogyan épült fel az iskola, mely jelenleg az alsó négy osztálynak ad helyet.

Azt nézi, amit kap... drágán

Edicsek 2014. május 6., kedd 15:12

Az internetszolgáltatók ajánlatait nemrég már megnéztük, sőt azt is elmondtuk, hogy mi a helyzet akkor ha kimarad a szolgáltatás. Akkor marad a TV, ahol meg általában az a baj, hogy egyrészt sosincs benne semmi értelmes adás, másrészt van egy rakat olyan csatornája, amit még soha egy percet sem nézett (és nem is fog), meg egy csomó olyan, amit nézne ugyan, de nem tud, mert a drágább csomagban vannak (olyanok mellett, amiket szintén soha egy percig sem fog nézni). Úgyhogy most megnéztük, melyik szolgáltatónál milyen csomagokat talál.

shutterstock 184721102
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen jó csomagolást kidobni se lesz szíve

bb 2014. május 5., hétfő 13:28

Általában külön szoktuk választani az általunk használt terméket és annak csomagolását, hiszen a termék az a dolog, amire szükségünk van, szemben a csomagolásával, melyet felbontás vagy használat után kihajítunk a szemetesbe. Persze, persze akadnak olyan hatásvadász cégek, akik ezt igyekeznek megnehezíteni, és gyakorlatilag a csomagolásra bízzák portékájuk eladását. Nem volt nehéz dolga a boredpanda.com-nak, amikor összeszedett néhány igazán ötletes külső dizájnt, amelyek valóban azt bizonyítják, hogy egy jól megtervezett borítás kiegészítheti, vagy akár fokozhatja is a termékek utáni vágyat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Spórolós tippek, avagy tavasszal úgyis könnyebb takarékoskodni

Becca 2014. május 5., hétfő 10:27

Szerencsére vége a télnek és a nagy rezsiszámláknak (még ha elmúlt tél azért nem is volt olyan vészes), most végre fel lehet egy kicsit lélegezni, és el lehet kezdeni megtakarítani nyaralásra, vagy amit csak kitalált magának. A legfontosabb szabály, hogy mindig legyen pontos célja, amire gyűjt, ami lehetőleg legyen konkrét, kézzelfogható dolog; és azzal sem árt tisztában lenni, hogy nagyjából mikorra állhat össze a szükséges összeg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Cserélje gyakrabban szemüvege szárát!

bb 2014. május 4., vasárnap 11:00

Nemrég ért véget a 2014-es Milánói Designhét, ahol az egyik legnépszerűbb kortárs japán designer, Oki Sato által alapított márka, a Nendo is felvonultatta legújabb vívmányát. A milánói Breta kerületében egyéni kiállítást kapott Nendo ezúttal egy tetszés szerint cserégetlhető, mágneses szemüvegszárral lepte meg a dizájntermékekre fogékony tömeget.

Magne-hinge-glasses-by-Nendo dezeen 6
Fotó: nendo.jp
Távolról sincs vége, olvasson még »

A kézművességre mennek rá az olasz dizájnerek

bb 2014. május 3., szombat 17:46

Továbbra is az áprilisi Milánói Designhéttől hangos a nemzetközi sajtó. Itt idén másodszorra mutatta be otthoni, konyhai és irodai kiegészítőit a kollektív designban utazó olasz márka, a Something Good a Salone del Mobile keretein belül. Az új generációs tervezőkből összeverődött csapat természetesen a feltörekvő fiatal dizájnerek placcán, a Spazio Rossana Orlandiban vonultatta fel a minőségi olasz anyagokból készült dekoratív gyűjteményét a közönségnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még 5 gyors, olcsó DIY ajándéktipp anyák napjára

gr 2014. május 3., szombat 15:56

Bár már vészesen közeleg az anyák napja, még bőven van annyi ideje, hogy egy több ezer foirntos vágott vagy cserepes virág helyett valami könnyen összedobható, mégis saját készítésű ajándékkal állítson be vasárnap hazulra. Az sem gond, ha nincsenek ötletei, mutatunk öt olyan megoldást, amit pillanatok alatt elkészíthet úgy, hogy közben a zsebében sem kell nagyon mélyre nyúlnia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Torrentezni ciki, ha egyszer ingyen is hallgathat zenét legálisan

TS 2014. május 3., szombat 14:39

A zeneipar hanyatlásáról már sokan, sok helyen megemlékeztek. Ma már senki nem vesz CD-t, ami igazából azért nem meglepő, mert a zenehallgatási szokások is megváltoztak, a legtöbben számítógépről, telefonjukról vagy MP3 lejátszójukról hallgatnak zenét. CD-t leginkább még a rajongók vásárolnak, abból is a limitált kiadások vagy valamilyen extra tartalommal rendelkezők a népszerűbbek. Egyre nő viszont az online értékesítés, és szerencsére már itthon sem kell sokat áldozni arra, hogy legálisan tudjon zenét hallgatni, ezzel is támogatva legkedvesebb előadóját vagy zenekarát. Meg persze saját magát, ha a későbbiekben is szeretne újabb lemezeket kedvencétől.

Azt már tudjuk, hogy az online rádiókból kedvenc előadói megélni sem fognak, nemhogy új lemezt készíteni; és azt is, hogy a torrentezés már egyáltalán nem menő, úgyhogy itt az ideje fizetni a zenészeknek. Ne aggódjon senki, mert mindezt már egész minimális havi összegből is megúszhatja. 

Sajnos a magyar zeneletöltő oldalak többsége nem igazán felhasználóbarát, hiszen semmilyen plusz szolgáltatást nem nyújtanak, pedig a digitális zeneletöltésnek pont a kényelem lenne a lényege. Például az, hogy ha már egyszer megveszi legálisan, akkor azt tényleg birtokolhassa, ugyanúgy, ahogy egy CD-t is elő tud venni 5 év távlatából a polc mélyéről. Itt is elvárható lenne egy "virtuális polc", azaz hogy az egyszer megvásárolt zenéjét tudja hol tárolni, ne kelljen az például CD-re kiírni. Ehelyett most kifizeti, van két napja, hogy letöltse, majd vegyen még hozzá CD-t/winchestert/pendrive-ot/DVD-t, arra másolja, és azon tárolja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anyák napi DIY: Kitüntetés papírból a legjobbnak

gr 2014. május 2., péntek 17:40

Nemcsak saját készítésű medállal ajándékozhatja meg az édesanyját május első vasárnapján, hanem akár kitüntetéssel is – főleg, hogy habár sokszor nem látszik, de anyának lenni elég kemény meló. Megmutatjuk, hogyan tud nagyon pofás kitüntetést és/vagy hűtőmágnest készíteni az édesanyjának, hogy ő különlegesnek érezhesse magát a nagy napon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készítsen medált anyák napjára 1500 forintból

gr 2014. május 1., csütörtök 17:37

Ha van olyan ünnep, amire kifejezetten érdemes csináld magad, azaz DIY ajándékokban gondolkodni, hát akkor az anyák napja az: az édesanyák ugyanis valószínűleg sokkal jobban örülnek a saját készítésű figyelmességeknek, mint a kétszázadik könyvnek, virágcsokornak vagy a tábla csokinak. Megmutatjuk, hogyan készíthet olyan meglepetést vasárnapra, amivel garantáltan örömet okoz az édesanyjának. A medál függővel körülbelül 1500 forintból megvan (a kellékeket beszerezheti egy hobbiboltban), az elkészítése pedig igazán egyszerű.

A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.
A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.
Fotó: Dívány.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudja, hol vegyen utángyártott túrórudit és tejszeletet?

Becca 2014. május 1., csütörtök 10:49

Itthon a Pöttyös Túró Rudi neve fogalom, és miután ez „az igazi” retróédességként is befutott, megindult a hasonló túródesszertek utángyártásának korszaka. A legtöbb hiper és szuper piacra dobta saját márkás verzióját - amit ugye, azért nem lehetett ugyanazzal a névvel illetni, mint a védett márkanevű prototípust, így jöttek a rudacska, rúd, desszert stb… körülírások, mindezt a legváltozatosabb csomagolásokban. Hogy tényleg a Pöttyös-e az igazi, azt ízlése válogatja, mi most azt kerestük, hogy a nem-túrórudisznobok hol mennyiből tudják megúszni, ha saját márkás verziókkal próbálkoznak.

Körbejártuk a hipereket és szupereket, és a rudikhoz bónuszként hozzácsaptuk a szintén saját márkás tejszeleteket is. Ahol nem találtunk saját márkást valamelyikből, ott kénytelenek voltunk a legolcsóbb hasonló terméket betenni a táblázatba. A hat üzlet közül összesen csak háromban találtunk saját márkás rudit és tejszeletet, amit eléggé sajnálunk, és kicsit nem is értünk. Ja, és hogy fokozzuk az izgalmakat, hamarosan meg is fogjuk kóstolni őket, hogy arról is tájékozódhassunk, hogy egyáltalán melyiket érdemes megvenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öltöztetheti fel a lakást tavaszra a ruhaboltokból

LS 2014. május 1., csütörtök 08:29

A magyar piacon is egyre jellemzőbb, hogy a fast fashion üzletek a lakberendezés felé kaccsintgatnak. Ami nem hülyeség, a cukimuki póló mellé igazán elfér egy kedves kispárna, és a helyes gyertya is kihagyhataltan ajánlatnak tűnik. Nálunk a Zara Home-ra sajnos még várni kell, de az F&F Home és a H&M már Magyarországon is teríti az árut. Ugyan bútorok még nincsenek, de a kiegészítők egyre nagyobb teret kapnak az áruházakban. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fahéjjal rajzoló toll: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. április 30., szerda 10:33

A borsznobok után új menőzési kategória van kialakulóban: a kávésznoboké, amivel az otthoni kávéfőzés is vallásos szertartássá válik. Az igazán elszántak akár barista-tanfolyamokon is képesek részt venni, csak hogy minél nagyobb profizmussal legyenek képesek lefőzni a cibetmacska ürülékéből egyenként, kézzel válogatott, aranyárban mért különleges kávébabjukból a reggeli csésze eszpresszójukat, természetesen nem Szarvasi kotyogóval. A valódi baristák művészi önkifejezési formáját, a latte artot, azaz a kávéhabba rajzolt bonyolult mintázatok alkotását azonban nem mindenki képes (vagy akarja) elsajátítani. Botkezűeknek azonban itt a hazai tervezőpáros, Horváth Réka és Oltvai Balázs kütyüje.

20140427001202-Cinnibird using proto 580
Fotó: facebook.com/cinnibird
Távolról sincs vége, olvasson még »
749 szavazat 921 szavazat

Sokba kerül, ha elhagyja az iratait

Edicsek 2014. április 28., hétfő 15:29

Aki vesztette már el iratát (vagy lopták el tőle), az pontosan tudja, hogy nem elég az a megrázkódtatás, ami ezzel jár, a pótlás nem csak hatalmas időráfordítást igényel, hanem sokba is kerül. Megnéztük, egészen pontosan mennyibe. Tudta, hogy kérhet segítséget az államtól is? Azt is elmondjuk hogyan.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mire készül Darth Vader és R2D2 a konyhában?

bb 2014. április 28., hétfő 12:31

Idén sem hagy alább a divathétre is bevitt Star Wars őrület. Jól láthatóan mindig akad egy-két fanatikus sci-fi rajongó, aki fantáziát lát a George Lucas által teremtett karakterekben. Ezúttal egy eddig szokatlan terepre kanyarodtak az okostojásoknak furcsa kütyüket gyártó thinkgeek.com forgalmazói, akik a filmeposz egyik leghíresebb darabjából, a 3 görgös lábáról és tömzs,i hengeres testéről könnyen beazonosítható R2-D2-ből készítettek konyhai mérőszettet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zöld-fehérbe álmodott ház

ZZs 2014. április 27., vasárnap 10:29

Sorozatunkban megmutatjuk, milyen lehetőségek vannak az életterek átalakításban, legyen szó kicsiről vagy épp nagyról.

Mostani anyagunk alapja egy, a római parton fekvő 285 négyzetméteres családi ház, mely 15 éve épült. Az akkori lehetőségekhez mérten magas színvonalon készült, a stílusa összehangolt volt, és olyan, akkor még újdonságnak számító dolgok is kerültek bele, mint a falfűtés. A tulajdonosok, egy házaspár, mégis úgy döntöttek, átalakítják a korábbi tulajdonosok stílusát tükröző házat. Ennek oka főleg az volt, hogy a terek nem az ő életükhöz voltak igazítva. Évekig éltek benne, míg egyszer nagy levegőt vettek, és nekiláttak a felújításnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most kezdjen készülni a szúnyogokra!

.syl. 2014. április 26., szombat 13:14

Bár a visszafogott fűtésszámla miatt sokan örültek az enyhe télnek, könnyen lehet, hogy a nyári hónapokban lesz még ennek böjtje, és mint azt a hvg.hu is írja, kullancs- és szúnyoginvázió köszönt be a hőségben. Bár még csak április van, már megjelentek az első bosszantó rovarok, úgyhogy ha még nem tette meg, érdemes már most beszereznie a szúnyoghálókat, hogy elkerülje a felesleges vakarózást. Nem tudja, hol és milyet talál? Olvasson tovább, körbenéztünk ön helyett.

shutterstock 53724835
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogy hozzunk össze menő dizájndíjat 8 órás főállás mellett? Így.

bb 2014. április 25., péntek 16:23

A 2007 óta működő Lead82 csapata túlszárnyalta tavalyi sikerét a rangos amerikai Art Directors Club világversenyen, ahol 2013-ban dizájn kategóriában bronzkockával jutalmazták a Szépművészeti Múzeumnak készített, A fotóművészet születése - A piktorializmustól a modern fotográfiáig (1889 – 1929 ) című kiállítási katalógusukat. Idén a kreatív csapat pedig bezsebelte a második hellyel járó ezüstkockát a MúzeumCafé könyvsorozat első darabjával, György Péter: Múzeum – a tanuló-ház –Múzeumelméleti esettanulmányok 1. című tanulmánykötetével. A Dívány a csapat művészeti vezetőjét, Salát Zalán Pétert kérdezte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Viselne csótánytelefont és lárvaékszert?

bb 2014. április 25., péntek 09:58

Nemcsak a nemzetközi dizájn szférát, hanem a hazai művészvilágot is mozgatja a bogár és rovarvilág témája. Legutóbb Kiss Miklós aranycsótányai lepték el a Műcsarnokot, miután 2011 óta mutatja be Goldenroach című projektjét a világ legmenőbb galériáiban Londontól Párizsig. De az igazi túlélőként nyilvántartott csótányokat feldolgozta az egyedi elektronikai kacatokban utazó Hamee is, akik elsősorban azzal lettek ismertek a piacon, hogy Disney karakterek hátsó felét applikálták rá viccesen az iPhone készülékekre. Ezúttal egy óriási csótánnyá lényegíthetjük át a telefont. Ha akarjuk.

A sikeren felbuzdulva egyel elvontabb ötlettel rukkoltak elő a tréfás kedvű készítők, akik ezúttal óriási, csokoládéra emlékeztető csótány formájú iPhone tokot dobtak piacra potom 29.60 dollárért ( 6588 forintért) Bár az undort keltő kütyüt nem biztos, hogy szívesen tartanánk magunknál, ettől eltekintve még szuper aranyos. Főleg akkor, ha nincs a közelünkben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betegbarát kórház sok színnel, Londonban

bb 2014. április 24., csütörtök 21:57

Az Op Art mozgalom egyik legelső művésze, a 82 éves Bridget Riley legújabb műve ezúttal nem egy múzeumban tekinthető meg, hanem a londoni St. Mary kórházban kilencedik szintjén, ahol nem ez a cukorka színű 56 méter hosszú falfestmény az első mű a festőtől. 27 évvel ezelőtt ugyanis már egyszer rábólintott az Imperial College Healthcare Charity felkérésére és két, összesen 184 méter hosszú falat is lefestett a kórház Paddingtonban található épületszárnyának nyolcadik és kilencedik emeletén.

Íme a betegekre nyugtatólag ható kórházi folyósó
Íme a betegekre nyugtatólag ható kórházi folyósó
Fotó: fastcodesign.com

Vegyen sütizés közben bútorokat!

LS 2014. április 23., szerda 19:51

A tabáni templom mellett bújik meg egy sárga épület. Előtte kőburkolat, hol a villamosok csilingelése, hol egy mentőautó hangja hallatszik. A kis téren pedig mintha megállt volna az idő. Pedig nincs ott semmi különös, virágok, pár asztalka, egyszerű székek, és egy felirat: Asztalka. Berke Márta üzlete ez, aki restaurátorként templombelsőket újított fel Szovátán és környékén, egészen addig, míg úgy nem gondolta, kicsit még tanulna.

Útja a MOME-ra vezetett, szerzett is egy doktorit. Eközben nyaranta Németországban dolgozott, egy farmon, ahol hetente kétszer-háromszor az volt a feladata, hogy süteményeket süssön. Szállodákba, kávézókba és a piacra is került a házi finomságokból. Megtanulta a szakma alapjait, de aztán inkább az irodai létet választotta. Eközben az albérletében vacsorákat adott, ma úgy mondanánk lakáséttermet üzemeltetett.

A desszertjeit ott is dicsérték, és egyre többen kezdték neki mondani, hogy miért nem foglalkozik ezzel. Nem volt az iroda rossz munka, csak rájött, az nem az ő világa, és elgondolkodott. Mi is az amit szeretne csinálni? És rájött. „Szeretek örömet szerezni, sütni, és szeretem a szépet. Egy cukrászdát szeretnék. Amitől kerek lesz a világ"

Távolról sincs vége, olvasson még »

Húsvéti maradékhasznosítás: készítsen valódi tojásgyertyát!

Toma 2014. április 22., kedd 16:49

A húsvéti előkészületek során sokan a kézzel készített díszektől sem riadnak vissza, melyeket akár a gyerekekkel együtt is elkészíthetnek. Ugyanígy folytathatják a kézműveskedést húsvét után is, hisz van egy rakás gyönyörű hímes tojásuk, amelyeket van, ahol megesznek, van, ahol egy ideig tárolják a polcon, majd kidobják. Ha sajnálná a gyerek kidugott nyelvvel festegetett tojásait az enyészetnek átadni, megmutatjuk, hogyan lényegítheti át őket tojásgyertyává. A legjobb az egészben, hogy nulla kézügyességgel elkészíthető, semmi buktatója nincs a dolognak, mégis egyedi, és kellemes hangulatot kölcsönöz!

Amire szüksége lesz:

  • tojás (akár húsvétról megmaradt hímes, akár sima, ez utóbbiakat a tojásfestékkel fesse meg, mielőtt dolgozni kezd velük)
  • színes gyertyaviasz vagy viaszpor, esetleg paraffin (akár maradék gyertyák formájában)
  • talpas kanóc
  • festék
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés