LÁJFHEKK

Szociális lakásokat brazil stadionokból?

aa 2014. augusztus 2., szombat 16:09

Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Így kívánják beépíteni a stadionokat az építészek
Fotó: 1week1project.org

Pár héttel ezelőtt ért véget minden idők egyik legdrágább labdarúgó-világbajnoksága Brazíliában, aminek apropóján 12 stadiont húztak fel vagy alakítottak át a játékok miatt a 198 millió főt számláló országban. Két francia származású építész, Axel de Stampa és Sylvain Macaux pedig már a sportesemény alatt azon törte a fejét, hogy mi az, amire a számtalan szegénynegyeddel megáldott braziloknak feltétlenül szükségük lehet – és arra jutottak nem stadionokra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágykörkép az olcsótól az exkluzívig

Sáfár Zsófia 2014. augusztus 1., péntek 12:20

Nincs is annál hangulatosabb és békésebb kikapcsolódás, mint a kertben vagy a tóparton egy tábortűz mellett függőágyban ejtőzni. Kalandoroknak jó hír, hogy itthon egyre több túrabolt (vagy inkább webszaküzlet) nyílik tele megfizethető és praktikus túrafüggőágyakkal. Ha ön a kertjét szeretné otthonosabbá varázsolni és keretes függőágyra vadászik, akkor ne csak a lakberendezési áruházakban nézzen szét, mert ott nem nagy a választék. Állványt egyébként külön is be lehet szerezni a szaküzletekből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ettől lesz szép az erkély

etelka 2014. augusztus 1., péntek 09:56

Nyáron mindenki a szabadba vágyik, még az is elkezd azon töprengeni, hogyan lehetne feldobni a teraszt, akinek csak néhány négyzetméteres erkély jutott, mint szabadságfaktor. Ha az embernek sok pénze van, számos lehetőség kínálkozik, de úgy könnyű – mondhatnánk. Ha kisebb a büdzsé, akkor azt ajánlott végiggondolni, mi az, ami látványos javulást hoz, növeli a térérzetet, vagy épp megváltoztatja a hangulatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zseniális lett a Móricz Zsigmond körtéri Gomba

aa 2014. július 31., csütörtök 18:38

Május közepén hivatalosan is átadták Móricz Zsigmond körtéri Gombát, melyre 2009 nyarán írt ki ötletpályázatot Újbuda Önkormányzata. A Móricz Zsigmond körtéri műemléki védettségű Gomba tervpályázatát a Hetedik Műterem nyerte el, akiknek munkáját részletesen bemutatta a napokban az archdaily.com szerkesztősége is.

A 430 millió forintból felújított, 450 négyzetméteres alapterületű épületnél az építészcsapat a műemlékvédelmi szempontokat figyelembe véve értelmezte újra a Gombát, melynél az egyik legalapvetőbb tervezési szempont az volt, hogy megtartsák annak tökéletes körkörös szimmetriáját. Miután az eredeti épület kontúrjait, a pilléreket, gerendákat, valamint a konzolos födémet rekonstruálták, azután keret nélküli, hajlított termoüveggel és finom betonpanelekkel adtak kortárs jelleget az épületnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymásra talált a Sziget és az Auchan

Edicsek 2014. július 31., csütörtök 11:56

Az Auchan és a Sziget végre hivatalosan is egymásra talált. Persze eddig is az óbudai áruházba jártak a fesztiválozók bevásárolni és a légkondicionált vásárlótérben hűsölni, most viszont együttműködés is született. Részletfizetés, áruhitel és speciális készlet várja a fesztiválozókat, valamint lakossági tájékoztatás a helyieket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Twin Peaks múzeum lehet a Palmer-házból

Edicsek 2014. július 30., szerda 15:35

A Twin Peaks az egyik legkultikusabb sorozat, ami az elmúlt 25 évben adásba került. Sokan rajonganak David Lynch (aki mostanában virágmintás ruhákat is tervez) könnyen emészthetőnek egyáltalán nem mondható szériájáért és a kemény mag mindent meg is tenne azért, hogy megőrizze azt az utókornak. Most épp egy Twin Peaks-központot és múzeumot szeretnének létrehozni Laura Palmer házában, ehhez pedig a Kickstarteren gyűjtenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírt egy jót mostanában? Nézzen reklámokat!

Edicsek 2014. július 30., szerda 13:21

Ön mennyire érzi azt mostanság, hogy legszívesebben sírna a reklámokon? Természetesen a meghatódottságtól és nem a szörnyülködéstől. Ha egyre többször tapasztalja azt, hogy nem is termékeket szeretnének eladni önnek, hanem az érzelmeire akarnak hatni, akkor jól érzi. Készüljön fel, sírni fog!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Receptkönyv, amit meg kell sütnie, hogy elolvashassa

aa 2014. július 29., kedd 18:49

Néhány hónappal ezelőtt a gyógynövényekben és fűszerekben utazó Schwartz látott fantáziát abban, hogy hangokat adó fűszerekkel reklámozza termékeit. A hagyományostól eltérő promócióban gondolkodott ezúttal egy másik fűszeres nagyvállalat, a horvát Podravka is. A cég Well done címmel adta ki éves receptgyűjteményét, ám a könyv tartalmához melózni kell: ahhoz ugyanis, hogy a recepteket el tudjuk olvasni, be kell tenni a sütőbe, hogy hő hatására láthatóvá váljon a szöveg – olvasható a külföldi grafikus, Karen Hurley oldalán.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Trükkös csomagolások: nem verik át, mégis megszívja

Edicsek , Becca 2014. július 28., hétfő 10:20

Arról már írtunk, hogy hány olyan élelmiszer van, ahol a csomagolás alatt gyakorlatilag teljesen más mennyiség rejtőzik, mint a képen vagy mint ami elvárható lenne. Ezekért nyugodtan szidhatja a gyártót, igaza is van. Most azonban azokat a csomagolásokat mutatjuk be, amik miatt csak saját magát szidhatja otthon – na jó, egy kicsit a gyártókat is. Ugyanis ezek azok a kiszerelések, ahol a legtöbben észre sem veszik, hogy átverik, sőt igazából nem is verik át, mégsem annyit kap, mint amennyire számított. Kicsit olyan ez, mint az optikai csalódás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágy a lábnak, hogy kényelmesen dolgozhasson

Becca 2014. július 28., hétfő 09:06

Kényelmesen ülni több órán keresztül ugyanabban a székben a számítógép előtt? Nagyjából lehetetlen, és tisztában van ezzel a  Connect Design koreai dizájnstúdió is. A cég ennek kiküszöbölésére találta ki a Fuut mini függőágyat, ami az asztallap alatt függeszkedik lábtartóként, így a lábunkkal nem nehezedünk a földre. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírzacskóból készül a környezetbarát lámpabúra

bb 2014. július 27., vasárnap 19:31

Szokatlan módon lehelnek új életet az átlagos papírzacskóba a 2007-ben alapított brit bútor és lakberendezési márka, a Liqui Studio dizájnerei – a tervezők a zacskókat a high-end design egyes elemeivel kapcsolták össze úgy, hogy közben az eddig piacra dobott világítótestekről sem feledkeznek meg.

Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Így kapcsolta össze a régit és az újat a márka
Fotó: liquidesign.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

A legszexibb reklám is röhejes lenne férfiakkal

Edicsek 2014. július 26., szombat 17:40

Az ön igazságérzetét egy tízes skálán mennyire sérti, ha olyan reklámot lát, amin egy nedves testű modell vadul beleharap a hamburgerébe? Lehet, hogy önt ez pont nem zavarja, de a női egyenjogúság híveit nagyon, és olykor fel is emelik a hangjukat a nők tárgyiasítása, a klasszikus szerepek eltorzítása ellen. A Lifehack.org most akadt rá egy márciusi videóra, amiből kiderül, mennyire nevetségesnek hatna, ha a reklámok jócsajait pasikkal helyettesítenék, illetve ha felcserélődnének a szerepek. A videóban láthat olyan férfit, aki szexin eszi a hamburgert, és olyat is, aki némi chips segítségével próbálja elcsábítani a focit néző csaját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyvenféle gyümölcsöt terem a különleges fa

aa 2014. július 26., szombat 17:39

Nem mindennapi tervet hajtott végre az amerikai Syracuse Egyetem szobrásztanára, Sam Van Aken, amikor egy olyan fát hozott létre, amin negyvenféle gyümölcs terem meg. A projekt még 2008-ban vette kezdetét, mikor a művész megtudta, hogy finanszírozás hiányában bezárnak egy New York államban található mezőgazdaságot, és ezzel párhuzamosan leállítják az ott található gyümölcsös további gondozását is, ezzel halálra ítélve az ott találhatót több, 150-200 éves őshonos, ritka csonthéhjasokat termő fát.

Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Lélegzetelállító színekben pompázik a fa
Fotó: treeof40fruit.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyártson magának légkondit pár ezer forintból!

Edicsek 2014. július 26., szombat 10:21

Bár enyhült kicsit az időjárás, attól nem kell tartani, hogy ez tartós állapot lesz – újra jön a kánikula, amire érdemes felkészülni. Ha már elege van abból, hogy egész nap a saját izzadtságában ül, de eddig az anyagiak nem nem tették lehetővé, hogy beszereltessen egy légkondit, akkor jó hírünk van: a Lifehacken találtunk egy egyszerű, néhány ezer forintból kivitelezhető megoldást mobilklímára. Jó, nem pont szép, de jobb mint, a melegben kínlódni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tolódik a pesto-ügy, így vizsgálja a Nébih

Edicsek 2014. július 25., péntek 17:43

Őszig is eltarthat a botolizmus-gyanús termékek vizsgálata, a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal ugyanis hatvan nappal meghosszabbította az eredeti határidőt, értesült az MTI. A júniusban indult ügyben egy egri kistermelő érintett, a gourmand company márkajelzésű termékek a földrajzilag eltérő helyen történő megbetegedések észlelésekor kikerültek a forgalomból, és az ezeket előállító kistermelő tevékenységét is azonnal felfüggesztette a NÉBIH Heves megyei hatósága. Bár a vizsgálatok még tartanak, néhány napja megjelent az MTI-ben, hogy a Nébih közlése szerint a Keksz Zsolt által előállított termékek okozták a súlyos ételmérgezéseket, amire a kistermelő is reagált a Facebookon, azzal, hogy a Nébih őket telefonon arról tájékoztatta, nem állítottak ilyesmit. Amire, egyébként, meg is van az esély, hiszen a hivatal még nyomoz az ügyben. De milyen vizsgálatokat folytatnak ilyenkor, és hogyan? Erről kérdeztük a Nébih-et.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nappalik evolúciója az '50-es évektől mostanáig

bb 2014. július 25., péntek 14:52

Korabeli fotókból kiderül, hogyan nézett ki egy-egy lakás a '60-as vagy a '70-ev években, sőt néhány jellemző bútordarabba még ma is könnyű belefutni a nagyszülőknél vagy albérlethirdetéseknél. Aztán a korszakokkal együtt a bútorok is változtak – és velük együtt a lakások elrendezése is, köszönhetően a gazdasági és kulturális hatásoknak. A brit Harvey Water Softeners csapata tízéves periódusokra bontva mutatja meg egyszerű, de annál sokatmondóbb képeivel, hogy az 1950-es évektől kezdve milyen radikális változásokon mentek át a nappalik az elmúlt évtizedekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megrázhatja az áram a kínai jacuzziban

Edicsek 2014. július 25., péntek 12:47

Ha mostanában felfújható jacuzzit vett, akkor azonnal nézze meg a csomagolást, mielőtt használnáná, mert áramütést szenvedhet. A holland hatóságok csütörtöki riasztása alapján a fogyasztóvédelem pénteken közölte, hogy két esetben majdnem halálos kimenetelű baleset történt a Kínából származó, MSpa márkanevű, „Inflatable bubble spa/jacuzzi” „Camaro”megnevezésű, B-090, B-091, B-100, B-110, B-112, B-120, B-121, B-130, B-131, B-132, B-140, B-141, B-150, B-151, B-152, B-160, B-170 modellszámú felfújható jakuzzi használata során.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Geometrikus mintákat, letisztultságot hoz az IKEA

Edicsek 2014. július 24., csütörtök 18:12

Magyarországon várhatóan csak ősszel lesz elérhető, de más országokban már kijött az IKEA 2015-ös katalógusa (ide kattintson érte), így akár most rögtön elkezdheti tervezni a lakásátalakítást. Ám még mielőtt az utolsó díszpárnát is kiválasztaná a kanapéra, azt azért kalkulálja bele, hogy országonként akad eltérés a kínálatban – nagyvonalakban azonban már most is gondolkodhat, mondjuk, mire számíthat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a kertjét magaságyással!

.syl. 2014. július 24., csütörtök 15:07

Több kertben, tetőteraszon látni deszkákból, kövekből, téglákból épített magaságyásokat, amikben egymás mellett sorakoznak a paprikák, paradicsomok, retkek. Oké, tetőterasznál még érthető is, na de mi értelme elkeríteni, sőt, még fel is tölteni plusz földdel egy pár négyzetméteres részt, amikor ott egy jelentős kert? Hát, mert csakúgy, mint a szalmakert, kényelmes, és ha egy kicsit többet foglalkozik vele, még a kertje díszévé is válhat. Arról, hogy hová érdemes ilyet készíteni, mi kell hozzá és hogyan készül, Ónozó Krisztián kertészmérnököt kérdeztük.

shutterstock 107836505
Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsóbbak lettek a laktózmentes termékek

Becca 2014. július 23., szerda 09:26

Egyre több hiper- és szupermarketben bővül a választék a laktózmentes termékek terén (és már nem annyira drágák, mint amit  tavaly ősszel tapasztaltunk), úgyhogy elmentünk megnézni, hol a legnagyobb a felhozatal, és milyen produktumokat lehet megvásárolni. A  laktózmentes tejekről nemrég adtunk átfogó képet , és hamarosan megkóstoljuk a többi laktózmentes terméket is, de addig is nézze meg, hogy hol mit kaphat meg. 

Laktózmentesnek minősül 

 • az a késztermék, amely tejcukrot (laktózt) és/vagy az alábbi összetevőket nem tartalmazza:
  • tej és tejpor,
  • tejszín,
  • tejföl,
  • joghurt,
  • kefir,
  • bizonyos sajtok,
  • túró,
  • vajíró, savó, savópor,
  • citopánpor,
  • margarin (amennyiben tejjel, tejporral vagy savóval készül),
  • tejsavó alapú édesítőszer,
  • kazein, kazeinátok
 • amelybe a gyártás, a tárolás, illetve a csomagolás során laktóztartalmú élelmi anyag nem került bele
 • amelynél mérési adatokkal alátámasztható, hogy a termék tejcukor (laktóz) tartalma a 0,1 g / 100 g vagy a 0,1 g / 100 cm3 értéket nem haladja meg.
Forrás: Tesco

 Az Aldi-Auchan-Interspar-Lidl-Penny Market-Tesco hatszöget jártuk be. Az Aldiban minden alapterméket megtalálni, az Auchan is jó, ahogyan az Intersparban is szintén egészen klassz a felhozatal, a Lidlnek és a Penny Marketnek pedig van még hova fejlődnie (utóbbiban semmilyen laktózmentes cikket nem találtunk). A Tesco viszont jó magasan veri az összeset.

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Designer házak macskáknak, amikkel jótékonykodhat is

Edicsek 2014. július 22., kedd 11:03

Akinek van macskája, pontosan tudja, hogy beszerezni a megfelelő játékot, vagy éppen lefoglalni a kedvencét nem egyszerű dolog. Az pedig, hogy annyira kifárassza szimpla játékkal kedvencét, hogy egész éjszaka aludjon és ne randalírozzon a lakás különböző pontjain, szinte lehetetlen küldetés. De mutatunk néhány házat, amit talán a kedvence is szeretni fog, de legalábbis jótékony célokat támogat a megvásárlásukkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaraljon ötezer forint alatt

Edicsek 2014. július 21., hétfő 21:00

Akinek nincs elég szabadsága, elég ideje, vagy az anyagiak tartják vissza attól, hogy hosszabb időre nyaralni menjen, azoknak javaslunk most néhány belföldi, egynapos nyaralási, vagy kirándulási lehetőséget, ami garantáltan kijön 5000 forintból. A legtöbb még akkor is belefér a keretbe, ha beleszámolja az otthon készített útravaló szendvicsek árát is, ráadásul egy nap alatt megjárható az összes utazás. Ha pedig szeretne ott tölteni egy estét, azt is megmondjuk, nagyjából mennyiért talál szállást az igényeitől függően.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Étkezőbútorrá alakítható pad kiskertbe, zseniális!

Becca 2014. július 21., hétfő 15:09

Nem vitte túlzásba a gondolkodást a gyártó, amikor nevet keresett ennek a kerti bútornak, ugyanis valami frappáns elnevezés helyett ezt adta neki: kétféleképpen használható pad. Persze, ettől még ez egy tényleg nagyon jó találmány, és az ára is több mint jó: 19 800 forintért már magáénak is tudhatja ezt a nagyon klassz „kettő az egyben”-kerti bútort, ami amellett, hogy többfunkciós, kevés helyet is foglal. Összecsukható sörpadot láttunk már, ezt a darabot viszont egy egyszerű mozdulattal lehet átalakítani étkezőasztalból és padokból sima paddá. Asztallá szétnyitva négy ember fér el körülötte, és még csak attól sem kell tartania, hogy napszúrást kap ebéd közben, mert az asztal közepébe napernyőt lehet állítani.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

9 szék hátfájósaknak

bb 2014. július 20., vasárnap 19:20

Az egészséges életmódot aktívan promotáló szervezetek szerint az ülés az új dohányzás. Legalábbis abban az értelemben véve egészen biztos, hogy többet ülünk, mint kellene. Ennek leginkább az irodai dolgozók isszák meg a levét, akik a szó szoros értelemben véve leülik a maguk nyolc-kilenc óráját, majd hazamennek és rosszabb esetben lehuppannak a televízió elé.

Szerencsére már vannak olyan munkahelyek, ahol igyekeznek tenni az egész napos ülés ellen és a hagyományos asztalok és székek helyett más, aktívabb alternatívákat keresnek a problémára, melyek lehetővé teszik, hogy ülés közben némi ringással vagy ugrálással megmozgassák dolgozóik az izmaikat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk a rendmániások álmát

LS 2014. július 20., vasárnap 10:57

Kéne vagy sem néhány totemoszlop?

 • 47
  Naná, ez marha jó!
 • 151
  Sznobság, minek?
 • 100
  Ha hozzámvágják, jöhet

A Kingston egyetemen végzett Oliver Richardson rájött, mire van szüksége az emberiségnek. Rendszerre! Jó, lehet, hogy neki pont nem ez járt az eszében, mindenesetre totemoszlopokat talált ki, méghozzá a konyhába.

Ötlete, mely szerint a konyhában tevékenykedőknek a különböző napszakoktól függően különböző konyhai eszközökre van szükségük, sokak tetszését elnyerte. Részben azért, mert jól néznek ki. .„Az indiánoktól ismert tradicionális oszlopokkal ellentétben, ahol minden figura egy családtagot, vagy egy fontos történelmi pillanatot idéz meg, az én oszlopaim funkcionális tárgyak."

Első oszlopa a reggeli, pontosabban a tojásfőzés témáját járja körül. Eszerint négy, különböző anyagból készült tojástartóval, és a hozzájuk illő homokórával indul a reggel – legalábbis, ha az ember brit, és képes évekig ugyanazt enni.

eggs-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Következő oszlopa az estéről szól: ezt a totemet egy dugóhúzó, egy gyertyatartó és egy palacklezáró dugó alkotja, hogy az ember pillanatok romantikus hangulatba kerülhessen.

wine-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

Ha már lelazult kicsit egy pohár borral, indulhat a sütés, ennek során Richardson szerint nem mást illik összedobni, mint egy jó steaket. Következő totemoszlopában ennek megfelelően van egy márvány húsklopfoló, egy sótartó és egy borsörlő is, biztos ami biztos.

steak-1-dezeen 750
Fotó: Oliver Richardson

„Fontos volt, hogy a különféle anyagokat a funkcióiknak megfelelően válasszam ki. Azt, hogy a felhasználok meg tudják különböztetni a funkciókat és az anyagokat" -részletezte a Dezeennek Richardson.„ A tervező kiindulási pontnak használta az olasz dizájner, Ettore Sottsass' munkáját használta fel, aki gyakran használt bútorainál egymásba helyezett formákat.

1 ... 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés