LÁJFHEKK

Így fotózza az áruját, ha tényleg el akarja adni!

Edicsek 2014. szeptember 25., csütörtök 10:45

Hányszor futott már bele olyanba, hogy valamilyen termék egy fotón sokkal jobban nézett ki mint élőben? Ahogy az embereknek is megvan az előnyösebb profiljuk, amin még képes tuningolni a megfelelő világítás, no meg a smink, úgy a tárgyaknál is megvannak azok a módszerek hogy a lehető legelőnyösebben nézzenek ki a weboldalra feltöltve. Ha pedig ön szeretne eladni valamit online, akkor figyelnie kell a részletekre: hiszen a legtöbben a fotó alapján döntenek, a leírás csak akkor válik érdekessé, ha a kép már megfogta a potenciális vásárlót. Persze nem lehet bármit eladni csak azzal, hogy jól fotózza, de hogy a képek ereje mennyire működik, azt a Jófogás hirdetések ellenőrzésével foglalkozó szakértője is megerősítette nekünk: tízszer akkora érdeklődésre számíthat az az eladó, aki képet is csatol a hirdetéséhez, a jó minőségű, kedvezően beállított képek pedig még tovább növelik az eladás esélyét. Össze is foglalnánk, hogyan tud ilyeneket csinálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön akarna egy Tesco felett lakni?

ST 2014. szeptember 24., szerda 20:41

Kelet Londonban építettek egy érdekes elgondolású, vegyes felhasználású ingatlant: lakások, parkolóház és egy Tesco is található benne. A projekt díjat is nyert, bár erről a kivitelező, a tervező, de még az engedélyező bizottság is szívesebben lemondott volna. Ugye tudja, filmes körökben mit jelent az Arany Málna díj? Na, hát az építészeknek is van ilyenjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állatos párnákkal képzelik el a fast fashion boltok az őszt

etelka 2014. szeptember 24., szerda 09:12

A Zara Home még nem tette be a lábát az országba - bár, gondolom ha van egy kis eszük, akkor még a karácsonyi szezon előtt debütálnak -, a H&M és a Tesco FF-je viszont már bemutatta az őszi-téli kollekcióját. Nem meglepő módon sok arany és ezüst, meleg plédek, takarók és sok-sok gyertya lesz ez előttünk álló pár hónap meghatározó tárgya.

Az FF-ben a country stílus mellett jelenik meg az állatminta, a fényes anyagok, a strasszok, de a Hong Kong-i kerteket idéző színes, ázsiai minták is megtalálhatóak a kollekcióban. A biztosra menők válasszanak a piros, kockás és hópelyhes vonalból, hihetetlenül olcsón találtunk egy-két ütős darabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élnek a punkok Berlinben

LS 2014. szeptember 23., kedd 12:15

Berlinben volt egy kis időm, hogy megnézzek egy híres foglaltházat, vagy más néven squatot. De kik is élnek itt pontosan, és mi ez az egész foglalósdi?

A mozgalom világszerte 1968-tól kezdett terjedni, ez volt a diáklázadások időszaka. Nem meglepő módon főleg baloldali anarchisták gründoltak így maguknak otthont, majd ha már nagyon vegzálta őket a hatóság, továbbálltak. Eközben persze kidekorálták a házat, és közösséggé formálták az ott élőket. Nyugat-Európai nagyvárosokban szinte mindenhol találni fogaltházakat - vagy más néven squatokat - Barcelonától a világhírű Christianiáig, amely talán a legnagyobb közösségnek ad otthont.

Berlin egyik nevezetessége a Köpi, a Köpenicker utcában elhelyezkedő foglaltház, melynek a jogi státusza folyamatosan változik, a lakók számával együtt. A hatalmas terület kilóg az egyenutca egyenházai közül, a szépen tatarozott épületek között rögtön feltűnik a hatalmas épület.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Én kicsi Tesco-pontjaim, viszlát!

LS 2014. szeptember 22., hétfő 18:07

A Tesco júliusban készített egy applikációt, Én kicsi Tescóm címmel, melyben egy virtuális áruházat kell üzemeltetni. A Gamestar szerint a játék meglehetősen jól sikerült, sokan töltötték le, gyűltek a virtuális pontok, mindenki boldog volt. Egy darabig.

Amíg az Apple elő nem állt azzal a teljességel váratlan és bejósolhatatlan (nem) húzással hogy piacra dobta az iOS8-at, amire persze sokan ráfrissítettek, mondhatni mindenki, akinek a vasa bírja. És itt jött a dráma: a program és az új rendszer nem kompatibilis egymással, a nehezen megszerzett pontok elvesznek.

screen1136x1136
Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a baktériumszkenner kézmosócsap?

Menő/Ciki

ST 2014. szeptember 22., hétfő 12:58

A bakteriális fertőzések egyik melegágya a keze. Ez nem is csoda, hiszen annyi mindent fog meg, és annyi mindenhez ér hozzá egy nap, hogy a baktériumok töménytelen mennyiségben tenyésznek rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »
603 szavazat 699 szavazat

Mire figyeljen, ha növényeket vásárolna?

ST 2014. szeptember 21., vasárnap 16:06

Növényeket tartani sőt, jól tartani) nem is olyan egyszerű, nem véletlenül érzik sokan úgy, hogy a kisállat- és gyerekvállalás előtt ez lenne az első lépcsőfok. Még a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat azonban egy-egy hiba. Megpróbáltuk összeszedni, mik ezek, hogyan lehet őket elkerülni, illetve hogy mi alapján válasszon bio lakótársat magának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz olcsón új ablaka és hűtője

LS 2014. szeptember 21., vasárnap 10:01

Szelel az ablak? Elfáradt a mosógép? Romos a hűtő? Nem baj, állam bácsi segít. 

Szeptemberben ír ki új pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtéskorszerűsítésre, nyílászáró cserére és háztartási nagygépek cseréjére. A három pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

A pályázat első szakasza szeptember 22-én nyílik meg, ekkor az elavult kazánok, tüzelőberendezések helyett lehet újakra pályázni, erre maximum bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, amely 40 százalékos támogatást jelent.

A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni. A külső homlokzati nyílászárócsere-programmal megítélhető legmagasabb támogatás bruttó 520 ezer forint.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxus lakópark lesz a Pink Floyd borítóról ismert hőerőműből

aa 2014. szeptember 20., szombat 17:11

Két éven belül újjáépülhet London egyik legmenőbb szimbóluma, a 103 méteres fehér kéményeiről könnyen beazonosítható Battersea Power Station, ami több filmben és videóklipben is feltűnt az elmúlt évtizedekben. Látható volt többek között Alfred Hitchcock 1936-os Szabotázs című alkotásában, a Pink Floyd 1977-es Animals című albumának borítóján, valamint a Batman A sötét lovag című filmben is 2008-ban – írja az izgalmasnak ígérkező projektről a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mászófal lakásból: menő vagy ciki?

ST 2014. szeptember 20., szombat 11:39

Az IKEA-ról sok minden el lehet mondani, de azt, hogy az ötleteik maradiak, és elcsépeltek lennének, azt nem. Legalábbis ha marketingről van szó, akkor biztosan nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőágy és kád egyben: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 19., péntek 12:44

A pihenés, a kikapcsolódás és a kényelem két jelképét, a fürdőkádat és a függőágyat hozta össze legújabb tárgyában a 2009-ben alapított brit márka, a Splinter Works két tervezője, Miles Hartwell és Matt Withington. A tervezőpáros ugyanis szénszálas műkerámiából készült, föld felett lebegő fürdőkádat dobott piacra, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel már sorozatgyártásban készítenek – írja a két fal közé ékelhető, Vessel márkanevű szaniter termékről a designboom.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
942 szavazat 1067 szavazat

Városi zöldségtermesztés az alapoktól, élőben

ST 2014. szeptember 19., péntek 09:30

A saját maguk által termelt zöldségeket nem véletlenül értékelik ennyire sokra. Hiszen azon túl, hogy az ízükben benne van a rengeteg törődés és a folyamatos táplálás, nem utolsó sorban azt is tudni lehet, hogy a termesztés során milyen vegyszereket használtunk, vagyis pontosan mit is eszünk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készülhet-e 100 százalék lekvár 440 százalék gyümölcsből?

Becca 2014. szeptember 18., csütörtök 10:55

Nyilván csak jópofa viccnek szánta az  Agricolae Kft., hogy a Nemtudom Szilvából készült Szatmári lekvárjuk üvegére 100 százalékos gyümölcstartalom helyett, 440 százalékot írt. Valószínűleg így akarták nyomatékosítani a vásárlókban, hogy ebben az üvegben aztán tényleg nincsen sem cukor, sem tartósítószer, kizárólag szilva, és abból is rengeteg. Tulajdonképpen azt próbálják meg nyomatékosítani, hogy a 100 grammnyi lekvárnak helyt adó üveghez, pontosan 440 gramm szilvára van szükség, amit a cég szépen gondosan egyesével még ki is válogat. Ez mind csodálatosan hangzik, de ettől sajnos matematikailag még továbbra sem létezik, hogy 440 százalékos legyen egy lekvár gyümölcstartalma.

  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon buja őserdőt a fürdőszobából!

ST 2014. szeptember 18., csütörtök 10:52

Elsőre talán azt gondolná, hogy a fürdőszoba a legideálisabb hely a lakásban arra, hogy oda növényeket tegyen. De ez nem teljesen van így, mert bár tény, hogy itt a legmagasabb a páratartalom a lakásban, ezt azonban nem minden növény viseli olyan jól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több tonna konyhasót hívtak vissza

Edicsek 2014. szeptember 18., csütörtök 10:38

Nézze meg jól, milyen csökkentett nátrium tartalmú sót vásárolt az idén – különösen, ha veseelégtelenség miatt vesz ilyet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanis összesen 13,3 tonna ilyen terméket hívott vissza, mivel a vizsgált minták állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával készültek és volt köztük olyan is, amiben egyáltalán nem volt csökkentett a nátrium tartalom. Az intézkedés a Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott, csökkentett nátrium tartalmú termékeit érinti, írja honlapján a Nébih.

09.18 konyhaso1
Fotó: Nebih
Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a bicikli maga a zár is

ST 2014. szeptember 17., szerda 21:26

Önnek is eszébe jutott már, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha a biciklijén beépített zár lenne, és nem kellene magával hurcolnia a különböző kilós vasláncokat, nehéz U-lakatokat, hogy biztonságban tudja a kerékpárt? Szerencsére ez a probléma másokat is foglalkoztatott, és olyan érdekes megoldások születtek belőle, mint a Danny, vagy a C alakban összehajtható bicikli. Ha ezt elképzelni se tudja, hajtás után megmutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvakodjon a netes kamuhirdetőktől!

Edicsek 2014. szeptember 17., szerda 11:45

Mindegy, hogy apróhirdetéseket nézeget, valamire licitálni szeretne, vagy éppen albérletet keres az interneten, fel kell készülnie arra, hogy találkozik majd úgynevezett kamu profilokkal vagy termékekkel. Aki rendszeresen vásárol ilyen helyeken, már tudja, hogyan szúrja ki egyből a hamis hirdetéseket, aki pedig kezdő, annak elmondunk néhány aranyszabályt hazai és külföldi viszonylatban is, hogy ne járjon pórul.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bélelzáródást is okozhatnak a veszélyes duzzadó játékok

.syl. 2014. szeptember 17., szerda 11:32

Folyamatosan vizsgálja a duzzadó anyagokból készült játékokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ugyanis a túlzottan duzzadó játékok akár bélelzáródást is okozhatnak a gyerekeknél, ha véletlenül lenyelik őket. Most 14 ilyen terméket vizsgáltak be, kilenc ezek közül problémás is volt, írja közleményében a hatóság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a laptopba dugható rántott csirkecomb?

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 17., szerda 08:52

Nem tudjuk elképzelni, mennyire lehet kényelmes a görgetés egy csirkecomb formájú egérrel, de a japán KFC kreatív ügynöksége el tudta, sőt ennél többet is: a különös formájú egér mellett billentyűzet, óriási pen drive és fülbevaló piacra dobásában is nagy fantáziát láttak. Ezeket a 3D nyomtatással készült szülinapi emléktárgyakat szeptember végétől fogják promóciós ajándékként szétosztogatni a különleges panírjáról ismert étteremlánc leglelkesebb Twitter követői között – számol be róla a Kotaku.com.

screen-shot-2014-09-04-at-7-30-36-pm1.png
Fotó: kfc.co.jp
Távolról sincs vége, olvasson még »
638 szavazat 541 szavazat

Ha azt hitte, csak a Domestos veszi ki a foltot rendesen

Becca 2014. szeptember 16., kedd 17:08

Jóllehet, évről évre azt valljuk, hogy a háztartási tisztítószerek közt legjobb a környezetbarát természetes ecet, van az a helyzet, amikor kifejezetten fertőtlenítés a cél. Ilyenkor nincs más mit tenni: egészség- és környezetkárosító hatású szerre kell fanyalodni.

Ha nem természetes fertőtlenítőre gondolok, azonnal a Domestos ugrik be, mint a baktrériumok fő ellensége, de ez nyilván csak a sok reklámnak köszönhető, amik akarva-akaratlanul belopóznak a fejembe. A minap az Auchanban vásároltam, és készültem megvenni a szokásos Domestos-adagomat, amikor feltűnt, hogy van hasonló kiszerelésben sokkal olcsóbb tisztítószer is…

Gyorsan levettem a polcról mind a kettőt, hogy összevessem az összetevőiket, és csodák csodája, nem igazán volt eltérés közöttük. Remek, szóval éveken keresztül bedőltem a marketingnek, ahelyett, hogy körülnéztem volna. Éppen emiatt döntöttem el, hogy kipróbálom a legtöbb olyan szert, ami tartalmaz hipokloritot, hogy meggyőződjek róla, tényleg az agyonhájpolt Domestos-e a legjobb. Meglepődtem, hogy a Flóraszept és a Clorox is ebbe a kategóriába tartozik, de legalább már ezt is tudjuk. Összesen 8 különböző márkájú fertőtlenítőt próbáltam ki, ezek közül pont a fele, tehát 4 volt saját márkás.

A metódus a következő volt. Feldaraboltam egy fehér atlétatrikót és meggyet dörzsöltem bele, majd öntöttem még rá egy kis 100 százalékos narancslevet is. Másfél napig száradtak az atlétacafatok, és csak utána kezdtem neki a tesztnek: fehérítőt öntöttem a foltra, és stopperrel mértem, hogy mennyi idő alatt lesz újra fehér az anyag. Mint kiderült, az órára végül nem is volt szükség… Emellett még a tisztítók állagát is néztem. Úgy vélem, minél sűrűbb, annál hatékonyabb és annál egyszerűbb is vele dolgozni. Természetesen ettő függetlenül az a termék volt a nyerő, amelyik a leggyorsabban kiszedte a foltot, az meg csak bónusz volt, ha az állaga is megfelelő volt. Amit furcsálltam: a drogerie marktban az eladók nem tudtak hasonló összetételű saját márkás tisztítószert mutatni, de megnyugtattak, hogy talán a jövőben lesz ilyen. Én drukkolok! Így volt ez az Aldiban és a Lidlben is. Ez is elég nagy csalódás volt, de remélem, a jövőben náluk is kapható lesz majd ilyen vegyszer.

Az Auchanban, Penny Marketben és a Tescóban viszont volt ilyen-olyan hipokloritos fehérítő, így ezeket be is szereztem. Íme a lista: Clorox, Domestos, Fertőtlenítő hatású antibakteriális hipó (Auchan NEM saját márkás), Flóraszept, Tesco pine 24 hr (Tesco saját márkás), Trendy (Penny Market saját márkás), Yplon (Auchan NEM saját márkás).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napszemüvegre, etetőszékre és ékszerre is vonatkozik a kötelező jótállás

Edicsek 2014. szeptember 16., kedd 16:20

Változott a jogszabály, a kötelező jótállás mától nem minden termékre vonatkozik, hanem a kormányrendelet alapján felsoroltakra. Általában 10 ezer forint feletti vásárlás esetén jár a kötelező jótállás, újdonságként pedig bekerültek az egészségmegőrző termékek, gyermekgondozási  cikkek és például a napszemüvegek is a listába - adta hírül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívja az IKEA a Gunggung gyerekhintát, mert leszakadhat

ST 2014. szeptember 16., kedd 09:52

Az IKEA visszahívja a terméket, mivel arról kiderült, hogy sérülésveszélyes lehet a gyerekekre nézve. Ez az: 

Kép: IKEA
Kép: IKEA
Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját kalandjaikból rajzolt ábécéskönyvet minden kisgyereknek!

aa 2014. szeptember 16., kedd 09:41

Rég nem láttunk olyan menő stílusban kivitelezett ábécéskönyvet, mint a magyar származású, de Cipruson élő illusztrátor, Kövecses Anna munkája. A minimalista formákkal és élénk színekkel bátran kísérletező művész legújabb műve egyébként négyéves kislányának, Rebekának a Földközi tengeren töltött nyári kalandjait dokumentálja napló formájában, úgy, hogy közben a magyar ábécé 44 betűjével is megismerteti olvasóit – írja a 130 oldalas, 88 illusztrációt tartalmazó könyvről a thejealouscurator.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes lakberendezési magazin nyomában

etelka 2014. szeptember 16., kedd 08:11

A lakberendezési magazinok aranykora már rég véget ért, ehhez képest még mindig meglehetősen sok versenyző próbálja elnyerni az olvasók bizalmát. Megnéztünk 6 hazai kiadványt és a francia Art & Décorationt, melyiket kinek érdemes vennie, és melyik az, amelyiket senkinek, mert csak lakberendezésnek álcázott reklámprospektus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felgyújtható kiscica: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 14., vasárnap 17:33

Jóval túllépte a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon a kitűzött 40 ezer dollárt a PyroPet néven futó márka bizarr projektje, melynek megvalósításához végül 100 ezer dollárt zsebeltek be. A termék ötletgazdáinak, Thorunn Arnadottirnak és Dan Kovalnak a sikeréhet pedig nem más jelentette, mint egy szerethető külsejű kiscica formájú viaszgyertya vicsorgó fémvázzá olvasztása – írja a Kisa nevet kapott figuráról a runfreakrun.com.

Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Fotó: pyropetcandles.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
822 szavazat 1085 szavazat
1 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés