LÁJFHEKK

Így lesz az unalmas lépcsőből vidám házicsúszda

bb 2014. június 5., csütörtök 19:51

„Csúszdát minden háztartásba!” – ezzel a felkiáltással jártak örömtáncot a buzzfeed.com szerkesztői, mikor meglátták a minnesotai Trisha Cleveland kék-piros színű infantilis találmányát a SlideRidert.

A lépcsőre könnyedén kihajtogatható - időnként azért össze is csukható - szerkezetben természetesen nem Cleveland látott legelőször fantáziát, hiszen számos hasonló ötlet terjed az interneten, az egyik legolcsóbban megvalósítható prototípus például mindössze pár nagyméretű kartondoboz újrahasznosításával készül, a lépcső aljára pedig a balesetek elkerülésének érdekében babzsákot, pokrócot, párnákat halmozhatnak az aggódóbb típusú szülők. Ha tehát nem adna pénzt egy amúgy is kézenfekvő ötletért, ide kattintva megnézheti, hogyan tudja nagyjából zéró költségvetésből lépésről lépésre elkészíteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár kétszer is nyaralhat, ha okosan foglal!

Edicsek 2014. június 5., csütörtök 12:47

Itt a nyár, lassan el kell kezdeni a nyaralások szervezését, amiknél az egyik legfontosabb kérdés, hogy hol és mennyiért kap szállást. Az is szempont, hogy megtalálja a legszimpatikusabb szállodát, de hogy mindezt mennyiért tudja lefoglalni az sem egy utolsó szempont. Megnéztük ezért, hogy találomra kiválasztott, de közkedvelt belföldi nyaralóhelyek találomra kiválasztott szállodái mennyibe kerülnek a különböző oldalakon és a szálloda honlapján ugyanarra az időszakra, ugyanazokkal a feltételekkel. Majd megmutatjuk azt is mennyi az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább hely között, azaz mennyit tud spórolni az egyhetes nyaralásán, ha ügyesen foglal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

80 éve főzzük kotyogósban a kávét

bb 2014. június 4., szerda 21:24

Az olaszok őrült eszpresszó fogyasztók, de azért rajonganak a kotyogós kávéért is, mivel az mindig emlékezteti őket gyermekkorukra, otthonukra és a családi összejövetelekre. A kotyogós kávé a vendéglátás, a meleg fogadtatás szimbóluma, egy ilyen szerkezettel készített kávé határozottan szimbolizálja az olaszok gondolkodásának és kultúrájának lényegét.

Ennek tudatában valószínűleg mondanunk sem kell, hogya kotyogóst egy olasz találta fel: Luigi De Ponti ötletének köszönhetjük, hogy az emberek drága gépek beszerzése nélküli is kávézhatnak otthonukban. De Ponti ötletét azonban Alfonso Bialetti vette meg és járatta csúcsra 1933-ban, akinek sikerült elérnie, hogy a jellegzetes nyolcszögletű forma még nyolcvan évvel később is ugyanolyan keresett legyen világszerte, mint piacra dobásának pillanatában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új határidők és egyéb változások a csere- és garancia jogszabályokban

zezse 2014. június 4., szerda 10:13

Május 14-én lépett hatályba egy rendelet, mely többek közt a szavatossági és jótállási igények új szabályait írja részben újra. Ezt azt jelenti, hogy az ezután vásárolt termékekre már új csere- és garanciális szabályok vonatkoznak (de van a rendeletnek egy olyan része is, ami csak 2014. szeptember 15-ével lép majd életbe). Mivel fogyasztó legyen a talpán, aki egy jogi szakszöveget képes köznapi nyelvre fordítani, megpróbálkoztunk vele mi – természetesen szakértői segítséggel –, hogy önöknek ne ez legyen a legnagyobb baja, mikor épp reklamálniuk kell. 

A változások elég sok területet érintenek, nézzük sorban. 

 
 
 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Helytakarékos és adósságmentes élet miniatűr-házban

gr 2014. június 3., kedd 20:21

Életstílusunk és az életünkkel kapcsolatos elvárásaink évről évre változnak, ezzel párhuzamosan pedig az ideális otthonról kialakított képünk is folyamatosan formálódik. A miniatűr ház-mozgalom körülbelül öt éve kezdődött, egyelőre pedig csak az USA-ban nagyon népszerű, de a jövőben nagy valószínűséggel máshol is el fog terjedni. A mozgalom lényege a praktikus, helytakarékos, környezetbarát lakhatás, melyet a kilenc-harminchét négyzetméteres alapterület közt mozogó mini lakások tesznek lehetővé.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amire nem is tudta, hogy szüksége van: a táskavilágítás

bb 2014. június 2., hétfő 18:15

A Studio Banana két nemzetközileg elismert tervezője, Portilla-Kawamura és Ali Ganjavian a legutóbbi sikeres projektjük, a strucc párna után egy újabb látványos és innovatív termékkel rukkolt elő. A Kangaroo lámpa néven futó, összehajtható, háromszögekből álló, LED-es megvilágítású világítótestre feltételezhetően gyorsan lecsapnak majd azok, akiket a félhomály gondolatától is kiver a víz. v

Az 1990-es évek óta együtt dolgozó, madridi székhelyű duó működtet irodát Lausanne-ban, Brüsszelben, Londonban és Párizsban is, új találmányuk finanszírozásához a manapság már megkerülhetetlennek tűnő Kickstarteren gyűjtenek pénzt – írja a fascodesign.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egérpiszok és meztelen csiga mellett gyártottak tofut

Edicsek 2014. június 2., hétfő 11:08

Nem a legújabb gourmet tofuról van most szó, hanem a  Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának legutóbbi fogásáról, ahol két budapesti tofu előállító üzemre csapak le az ellenőrök. Kosz, penészes falak, egérürülék, meztelen csiga – a közlemény szerint többek között ez fogadta az ellenőröket a két budapesti üzemben, amelyek működését azonnali hatállyal felfüggesztették, és több mint 10 tonna alapanyagot és készterméket foglaltak le. Az árut távol-keleti vendéglátóhelyeken értékesítették volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyugodtan rendelhet a neten is zöldséget és gyümölcsöt!

Edicsek 2014. június 1., vasárnap 15:51

A Mohamed és a hegy kapcsolatát firtató mondást teszteltük zöldség-gyümölcsre vonatkozóan, azaz igaz-e, ha ön a nem megy piacra, akkor a piac megy önhöz. Sokan nem merik megkockáztatni, hogy gyümölcsöt vagy zöldséget rendeljenek az internetről, de mi szívesen kísérleteztük ki magunkon, hogy honnan érdemes beszerezni a piaci árukat, ha végképp semmi kedve piacra menni. Aztán persze elmentünk a piacra is, még vidéken is, hogy megnézzük, mennyire ég és föld a különbség. Kapaszkodjon meg: semennyire.

A lehetőségekhez mérten próbáltuk mindenhonnan ugyanazt beszerezni és elfogulatlanul tesztelni, azaz otthon csak azt vették észre, hogy minden nap van friss gyümölcs és zöldség, de azt nem mondtuk meg, ezt most épp honnan szereztük. Azt persze tudjuk, hogy ez a műfaj kicsit olyan, mint a tőzsde- vagy a valutaárfolyam, vagyis folyamatosan változnak az árak, sőt még a színvonal is, de próbáltuk a lehető leggyorsabban végezni a tesztelést, hogy a lehető legegységesebb képet kapjuk. 

Budapest

A fővárosban a Fény utcai piacot próbáltuk ki, abból az egyszerű okból, hogy az esik útba. Paradicsomot, epret, paprikát, újhagymát és cseresznyét vettünk. Jó áron akartunk venni szépnek tűnő termékeket, de sajnos a legtöbb helyen nem lehetett válogatni, így - a paprika és paradicsom kivételével - hibásak is bekerültek a válogatásba. Ennek megfelelően a cseresznyéből majdnem a fele volt rohadt (na, ezért ajánljuk mindenkinek a szedd magad akciókat, ott aztán kiélheti a válogatási késztetését!), és a zamatát se mondanánk emlékezetesnek, az eperből viszont meglepő módon csak két szemet kellett kidobni, ráadásul az íze is nagyon édes és finom. A paradicsom itt lett kedvenc, régen kóstoltunk ennyire finom és édes paradicsomot.

Eper 990 ft / kg
Cseresznye 870 ft / kg
Paradicsom 700 ft / kg
Paprika 120 ft  / db
Újhagyma 250 ft / csomó

Vidéki piac

Gyöngyösön is voltunk piacon, ahol szintén ezt a kosarat vettük meg. Sajnos válogatni itt sem lehetett, de ennek ellenére az eperben nem találtunk rossz szemet, talán egy volt határeset. A cseresznye összességében szebb volt, mint a fővárosban, ízre viszont mindkettő elég gyenge eresztés, bár Gyöngyösön azért többségében volt legalább íze, míg ugyanezt a Budapesten vásároltnál nem tapasztaltuk. Az újhagyma viszont pontosan olyan, amit gyerekkorunk óta sírtunk vissza: egy darabot megeszik az ember, és mindegy, hányszor mos fogat, annyira erős, hogy még másnap is mindennek hagymaíze lesz.

Eper 800 ft / kg
Cseresznye 900 ft / kg
Paprika 790 ft / kg
Paradicsom 600 ft / kg
Újhagyma 180 ft / csomó

Tesco

A Tesco két szempontból is érdekesnek bizonyult: egyrészt, mert nem klasszikus piacról vagy zöldségtermelő vállalkozásról van szó, másrészt mert van kiszállítás, így önnek nem kell kimozdulnia akár a gép elől sem, a lakásig viszik a zöldséget-gyümölcsöt a többi megrendelt áruval együtt. Tavaly, a szolgáltatás megjelenése után nem sokkal már teszteltük, milyen a kiszállítás. Most örömmel tapasztaltuk, hogy a szállítási díj csökkent (vasárnap délután kevesebb mint 700 forintért hozták ki az árut), ráadásul elég sok olyan dolgot is találtunk a webáruházban, ami a boltban még sosem jött velünk szembe. Jó, mondjuk a saját márkás szemeteszsák, mint a galériában látható is, nem bizonyult épp főnyeremény választásnak (annak idején olyat teszteltünk, aminek volt alja!), de nézzük szigorúan a zöldségeket és gyümölcsöket. Az epernél minden szem szép volt, egyet sem dobtunk ki, ízre is finom volt, a tesztalanyok szerint a második legjobb a sorban. Cseresznyét sajnos nem találtunk, de a paprika kicsit fonnyadásnak indult, a paradicsomnak pedig annyira vízíze volt, hogy paradicsomlé helyett legfeljebb paradicsom ízesítésű vitamin watert tudtunk volna belőle facsarni.

Eper   349 ft / 250g
Paradicsom  499 ft / kg 
Paprika  799 ft / kg
Újhagyma   139 ft / csomó
Távolról sincs vége, olvasson még »

Írhat Rotringgal is a kijelzőre

bb 2014. június 1., vasárnap 14:31

Új családtaggal bővítette termékeit a német Rotring, melynek neve 1928 óta egyet jelent a tölthető ceruzákkal, és nagyjából egyeduralkodók is a téren. Legalábbis az építészek, ipari és grafikus tervezők, valamint olyan, pontosságot igénylő kreatív szakmák körében, ahol a fém borítású íróeszköz mind súlya, mind pontossága tekintetében a legideálisabb a munkavégzésre.

Íme a két funkciós Rotring
Íme a két funkciós Rotring
Fotó: rotring.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt a New York-i metrótérkép atyja

bb 2014. június 1., vasárnap 10:28

Május 27-én, 83 éves korában elhunyt Massimo Vignelli, a huszadik század egyik legmeghatározóbb grafikusa, aki munkássága alatt számos területen kipróbálta magát a háztartási eszköz-gyártástól a bútortervezésen át a logótervezésig. Széles körű munkásságát talán egyik aranyköpése ismerteti a legjobban, miszerint „Ha meg tudsz tervezni egy dolgot, akkor meg tudsz tervezni mindent”. Az alapvető geometriai formákkal dolgozó, modernista hagyományokat követő designer feleségével, Lellával együtt alapította meg a saját nevén futó Vignelli Associates céget 1971-ben.

Szárítsa ruháit sündisznóval!

Menő/Ciki

bb 2014. május 31., szombat 20:00

Már nem csak a tűzhely mellől menőzhetünk trendi állatos szerelésekkel, hanem az amerikai Kikkerlandnak köszönhetően a mosókonyhában is. A márka ugyanis, kihasználva a vásárlók különös fogékonyságát az állatos kütyükre, piacra dobta sündisznó formájú szárító labdáját, melyekre elég csak ránézni ahhoz, hogy jobb kedvvel folytassuk a házimunkát. Persze, ez nyilván nem így van, de azért jól hangzik.

hedgehog-dryer-balls-1
Fotó: allmodern.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
710 szavazat 830 szavazat

A Google elől a hálóban sem bújhat el

LS 2014. május 30., péntek 16:27

A Google keresőóriás a VIII. kerületben húzta fel Ground névre hallgató oktatóközpontját, ahol egy lakást is berendeztek, hogy megmutassák, hogyan lehet otthon használni a Google termékeit, a konyhától a hálószobáig. A cég nem sokat cicózik, úgy tűnik a teljes élettér meghódítása a cél. Többek közt a hálószobába is betette a lábát, a cég szerint itthon a hálókban már plazmatévén szörfözve néz filmet a magyar.

A nappali

A magyar internetezők 32 százaléka tévénézés közben is netezik, és baromira nem érdekli a tévé mint közösségi élmény. Ezért egy huszárvágással megoldották a problémát, és piacra dobták a Chromecast nevű 35-40 dolláért (10000 ft kb.)  beszerezhető kütyüt, ami gyakorlatilag bármilyen 40 évnél fiatalabb tévére rácsatlakoztatható a HDMI porton keresztül. A pendrive-nál nem sokkal nagyobb eszközt az otthoni wifi hálózatra csatlakoztatjuk egyszer, és onnantól kezdve nincs semmi dolgunk vele. A Chromecast segítségével a telefonunkon vagy más eszközön nézett Youtube videókat a tévén nézhetjük, ergo az élmény is megoszthatóvá válik.

Mit csinálunk a konyhában?

Nyilván főzünk, vagy legalábbis próbálkozunk vele, ezért a Google szerint a vásárlást is a Now nevű rendszerrel oldjuk meg, cetliírás helyett. Az intelligens assziszesként funkcionáló program automatikusan megjeleníti a programjainkat, szól, ha el kell indulnunk a reptérre, és kijelzi, hogy adott helytől hány percnyire vagyunk otthon. Azt is megmondja, hogy mennyi annak az országnak a valutaárfolyama, ahová éppen betettük a lábunkat, de arra is képes, hogy adott területhez adatokat rendeljünk, ami jó segítség lehet olyan geekeknek, akik képesek a vásárolnivalókat adott bolthoz kapcsolni. Ha a területen járunk - azaz betesszük a lábunkat a boltba - a Now szól nekünk, hogy "halló, vegyél tejet meg zsebkendőt, mert elfogyott!".  Persze emelett kereshetünk recepteket (a magyarok 26 százaléka műveli ezt), vagy megnézhetjük, hogy kell húst füstölni (32 százalék néz oktatóvideókat).

A hálószoba

Alváskutatású publikációk nem győzik hangsúlyozni, mennyire nem jó, ha a hálóban bármilyen elektronikai eszköz van, ennek ellenére a netezők 25 százalékának első dolga, hogy megnézze, mi történt, amíg ő aludt.

Ha olvasna, akkor a cég a Google Play Könyvek alkalmazását kaphatjuk elő, ahonnan 5 millió könyv közül számos magyart is találni, igaz ezek nem olcsóak. Kivételesen nem azért, mert a Google mocsok módon magasan tartja az árakat, hanem mert Magyarországon az ebookokra 27 százalék áfa van a normál könyvek 5 százalékos áfájával szemben. Androidos és ios-os rendszerű készülékeken elérhető, sőt egyes e-book readerekre is feltölthetőek a könyvek. A könyv mellett lehet zenét hallgatni, vagy megtervezni az utazásunkat, szállásfoglalással, útitervvel együtt.

Gyerekszoba/dolgozó

A gyerek tuti egész nap a neten lóg, ami bizonyos esetekben méltányolandó - mondjuk, ha dolgozathoz vagy beadandóhoz gyűjt anyagokat, vagy tanul. Mily meglepő, a Google ehhez is kínál több programot! Az egyik ilyen a Drive, amely felhő alapúan képes a dokumentumainkat kezelni - azaz, ha írunk benne valamit, nem kell szenvedni a pendrive-ra rátöltéssel, másik géppel való összekötéssel. Táblázatkezelőt, szövegszerkesztőt vagy fotókat, hangot lehet megosztani vele, ráadásul bárki szerkesztheti, akivel megosztunk egy elemet.

Ha pedig kulturálódna a büdös kölyke, akkor jöhet a Street Art és Art Projekts - ami számomra az egyik legkedvesebb és legszimpatikusabb ötlete a cégnek. Az egyikkel megnézhetünk olyan képeket, amellyekkel sosem találkoznánk - mondjuk mert a világ túlfelén vannak -, vagy három méternél nem nézhetőek közelebbről, mert két marcona őr elállja az utunkat. Itt viszont egészen közelről aprólékosan megfigyelhetjük őket, úgy, ahogy a múzeumban sem. A Street View segítségével pedig bóklászhatunk is a világ rengeteg híres múzeumában, melyek közt öt magyar is van. Ha ez sem lenne elég, akkor ott a World Wonders, amellyel a világörökség részeit nézhetjük meg.

Időutazó PEZ-cukorkát fogtunk el a COOP-ban

Divany.hu 2014. május 30., péntek 14:45

A PEZ cukorka örök életű – legalábbis így vélik a COOP-ban. Hétfőn reggel sikerült szert tennünk egy 5 vitaminnal dúsított Vita Pez típusú cukorkára (tutti-frutti ízben), melynek a lejárati ideje 2011 volt - legalábbis a fóliára ragasztott, láthatóan nem professzionális körülmények közt nyomtatott, erősen kopott cédula szerint. Már ettől is zavarba jöttünk kicsit, de a fóliát kibontva egy teljesen más határidővel szembesültünk, az pedig 2014 február 16. A mesterséges öregítésen átesett termék mindenesetre egyik dátum esetén sem szerepelhetett volna május 26-án a polcon, akkor sem, ha - lévén szinte csak szőlőcukrot tartalmaz - valószínűleg nincs semmi baja.

A cukorkát az Ed Haas Hungária kft. forgalmazza, a gyártója pedig a PEZ Production Europe Kft, akik Jánossomorján készítik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralna puccos buboréksátorban?

bb 2014. május 30., péntek 11:11

A sátorozást és a szabad ég alatt alvást eddig csuklóból elvetőknek kínál mégis megfontolandó újfajta alternatívát a Párizs közelében élő építész, Pierre-Stéphane Dumas, és a fél lábbal az Egyesült Államokban élő Frédéric Richard Casa Bubble névre keresztelt projektje. A két francia tervezőt ugyanis nagyon aggasztja bolygónk jövője, így feltétlenül olyan ötletben gondolkodtak, ami minimális anyag- és energiafelhasználást igényel, de mindemellett esztétikus és dizájnos is egyben – írja a dailymail.co.uk a látványos buboréksátorról, ami állítólag nagy sikernek örvend Amerikában és Ausztráliában is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen, mikor divattervezők lakberendezésben utaznak

bb 2014. május 29., csütörtök 18:46

Izgalmas szezonra számíthatunk az olyan lakberendezésben utazó cégektől, mint a belga Omexco vagy a dán textildesign cég, a Kvadrat, akik a divatszakmából választottak maguknak egy-egy sztártervezőt egy közös kapszulakollekcióra. Az Omexco a milánói Salone del Mobile-n mutatta be közös munkáját a rejtélyes belgaként elhíresült dizájnerrel, Maison Martin Margielával, aki egy öt stílusjegyből álló falvédőgyűjteménnyel rukkolt elő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Termékvisszahívás a dm-ben: mégse véd eléggé a 20-as Alverde napozó spray

Edicsek 2014. május 29., csütörtök 09:34

A múlt héten már írtunk róla, melyik az a három naptej, amit kerüljön, sőt elmentünk megnézni azt is, hogy hol, milyet és mennyiért kap. Most a Drogerie Markt belső minőségbiztosítási vizsgálata során merült fel a gyanú, hogy a kimondottan natúrkozmetikumként ismert és érzékeny bőrűeknek is ajánlott Alverde termékcsaládjuk 200 ml-es kiszerelésű napozó sprayének csomagolásán feltüntetett 20-as fényvédő faktor "nem minden esetben biztosított". A drogéria ezért arra kér mindenkit, aki ilyen terméket vásárolt, hogy ne használja fel, hanem vigye vissza bármelyik üzletükbe. 

alverde-visszahivas-data
Fotó: Drogerie Markt
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Szeretné Manhattan felhőkarcolóin szárítani az edényeit?

Menő/Ciki

bb 2014. május 28., szerda 08:44

A tavaszi szezonban nemcsak Európa legmenőbb városaiban állítják ki a kortárs dizájnerek legújabb munkáit, hanem New Yorkban is, ahol május 16-19-ig voltak láthatóak a jövő meghatározó trendjei. A Nagy Almában vonultatta fel 'Inception' névre keresztelt edényszárító szettjét az 1976-os születésű tervező, Luca Nichetto is, aki Selettivel karöltve készítette el Manhattan belső negyedét ábrázoló 3D-s termékét.

10367608 10152077292236485 3685256503758716695 n
Fotó: facebook.com/Seletti.Spa
Távolról sincs vége, olvasson még »
687 szavazat 788 szavazat

Úri passzió lett a Hold utcai piac

etelka 2014. május 26., hétfő 13:30

Május 17-én nyitott meg újra a Hold utcai piac, mely Belvárosi Piac néven működik tovább, és fő célja, hogy az őstermelőket megmozgassa. Tavaly novemberben nagy port vert fel, hogy Rogán Antal kerülete kapta a tanyafejlesztési programból a legtöbb pénzt, 226 millió forintot, azért, hogy elősegítse a tanyai termékek piacra jutását. Az elnyert összegen felül 10 % önrésszel járult hozzá az V. kerületi önkormányzat a projekthez. A pályázatot többek közt „tanyai termékek értékesítését biztosító, önkormányzati fenntartású, helyi, termelői piacok létesítése, fejlesztése” témában írták ki - tájékoztatta lapunkat a piacot felügyelő V. kerülei önkormányzat sajtóosztálya.

Kíváncsiak voltunk, mi is van a piacon, ám néhány szomorkás őstermelőn kívül csak kongó boltokat és a megszokott zöldségeseket találtuk, ráadásul az emeleti galérián egy üzlet sincs (állítólag egy büfé majd lesz - legalábbis egy helyen ezt láttuk kiragasztva), de az egész piacot belengi a kihasználatlanság nyomasztó szaga.

Pedig a korszerűsítés célja pont az volt, „hogy elősegítsük a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, valamint hogy a kerületi lakosok friss, garantáltan jó minőségű, magyar termékekhez juthassanak Belváros szívében, közvetlenül a termelőktől" - írta a sajtóosztály.

A piac tényleg szép, a frissen felújított kő ragyog, látássérültek még terelőcsíkot is találnak, nem is beszélve arról, hogy Braille-írással készült térképet és információs táblákat is kihelyeztek nekik. A hallássérültekre is gondoltak, ha például a piacfelügyelőkkel szeretnének beszélni, jeltolmács segítségére is számíthatnak - legalábbis a kitett piktogram szerint.

A csarnok közepén két, egyenként 100 négyzetméteres termelői piacot alakítottak ki, ahol összesen 50 termelő tudja egyszerre bemutatni termékeit - mármint tudnák, ha itt volnának. A piac területén szociális bolt is helyet kapott, így a kerület szegényebb lakói is bevásárolhatnak itt.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint jelenleg 21 állandó bérlő van  a csarnokban, ebből azonban öten vendéglátás profilt visznek majd. Ők a galériára költöznek, ahol kifejezetten melegkonyhás helyiségeket alakítottak ki, így szegmentálódhatnak a szolgáltatók: a felső szinten – nyugat-európai mintára - az éttermek helyezkednek el, az alsó szint pedig megőrizheti a piaci hangulatot. A termelők ugyanúgy fizetnek mint a többi bérlő, napi átlagosan napi 2000-2500 Ft költséggel számolhatnak asztalonként. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyitottabbak leszünk a dizájnra, ha mások lakásaiban nyaralunk

bb 2014. május 26., hétfő 10:58

A napokban tartották az idei, szeptember 13-21 között megrendezendő London Design Festival sajtótájékoztatóját a V&A múzeumban, ami az egyik központi helye lesz az egész városban zajló kiállítás- és rendezvénysorozatnak.A tájékoztatón ott volt London egyik legmenőbb belsőépítésze, Ilse Crawford is, aki más belsőépítészekkel – mint például Jasper Morrison, a Patternity és a Raw Edges –együtt a 2008 óta működő lakás- és szobaközvetítő oldallal, az Airbnb-vel kollaborál majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a lámpa mindig olyan formájú, amilyennek ön szeretné

bb 2014. május 25., vasárnap 19:49

Első ránézésre semmi különöset nem fedeztünk fel az olasz dizájner, Laura Modoni Filó névre keresztelt lámpa kollekciójában, mellyel több díjat is bezsebelt az elmúlt időszakban. 2013-ban például az FSC-n, azaz Italy Design Awardson ítélték oda munkájáért az első díjat, de különdíjban is részesítették az Atelier dell'Innovazione-n, röviden az ADI-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Örülne, ha a nescafés üvege ébresztené?

bb 2014. május 24., szombat 13:45

A kérdés csak elsőre értelmetlen: bár a Nescafé instant termékeitől nekünk még sosem sikerült felébrednünk, ez a legújabb, ébresztőórával ellátott kiszerelésüknek köszönhetően akár még változhat is a jövőben. Feltéve ha hajlandóak vagyunk lecserélni kotyogós kávéfőzőnket és a friss kávé illatát a márka pár másodperc alatt összedobható kávéporaira.

0c470571-d76e-4177-86b4-2a9f6dd75b2b
Fotó: psfk.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A piaci ár töredékéért is kaphat gyümölcsöt

Edicsek 2014. május 24., szombat 09:35

Nincs gyümölcsöskertje, de kimenne, hogy barnuljon egy kicsit, és otthonra is vigyen valamit? Ön is leginkább a fáról frissen szedett cseresznyét szereti, de a harmadik emeleti lakásban ezt nem lehet megtapasztalni? Akkor irány valamelyik közeli szedd magad akció, ahol a piaci ár töredékéért juthat gyümölcshöz (kolleganőnk például 395 forintos kilónkénti áron jutott így eperhez Pomázon), ráadásul friss levegőn is van, barnulhat is közben, és ami a legjobb: addig válogathat, amíg össze nem gyűjti a legtökéletesebb szemeket. Nézze meg hol teheti meg mindezt!

shutterstock 105039689
Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar bronzérem a Velux nemzetközi dizájnversenyén

zezse 2014. május 23., péntek 18:38

Két fiatal magyar végzett a harmadik helyen a Velux nemzetközi pályázatán, melyet csütörtökön adtak át a hollandiai Einhovenben. Kárpáti Eszter és Esteban De La Torre mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai, közös munkájuk a Cromorph, mely mind hőre, mind napfényre reagáló mintával operál. A különleges festék segítségével, mely mind a hő, mind a fény hatására megváltoztatja a színét,  A  döntőbe hét csapat jutott be, közülük végzett a Jekka a harmadik helyen.

 
   

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megtaláltuk legolcsóbb saját márkás naptejet és a napozás utáni krémet

Becca 2014. május 23., péntek 18:07

A hirtelen jött kánikulában nekivetkőzve remélhetőleg senki nem felejti el elővigyázatosan bekenni a szabadjára került bőrfelületeket. Pár napja már megírtuk, mit ne kenjen magára, most azt kerestük, melyek azok a naptejek és napozás után bőrnyugtató szerek, melyekkel olcsón megúszható az egészségvédelem. A felmérés máris kellemes meglepetéssel indult: mikor elindultunk feltérképezni a boltokat a naptejek után, nem gondoltuk volna, hogy ilyen óriási a harc saját márkások terén. A Spar nagyon bekeményített, a dm felhozatala meg egyszerűen zseniális! 

Összesen hat bolt termékeit szemléztük ár szerint*, de hamarosan ki is fogjuk próbálni a termékeket – szóval, ha nem tud dönteni, melyiket vegye meg a nyárra, ebben is segítünk hamarosan!

Az üzletek között ábécésorrendben haladunk; az pedig a poszt végén, az összesítő táblázatból derül ki, melyik bolt kínálja legjobb áron a naptejeket és napozás utáni krémeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

6+1 kertészkedős tipp kezdő Bree Van De Kampeknek

Steiner Kristóf 2014. május 23., péntek 15:48

Amikor még futott a Született feleségek, minden alkalommal megfogadtam magamban ha Bree Van De Kamp kertészkedett: egy napon én is ilyen üdvözült mosollyal fogok kurkászni a veteményesben, mint ő. Erre baromi kevés esélyem volt, amíg egy lestrapált belvárosi lakásban éldegélve még a szobanövényeim életbentartása is extrém kihívást jelentett, ám most, hogy lett egy mintegy két négyzetméternyi szabad földterületem, belevetettem magam a breevandekampség örömeibe.

Bree
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés