LÁJFHEKK

Magyar tervező acélasztalaira buknak külföldön

bb 2014. június 24., kedd 11:27

A színes dizájnbeton után újabb jól sikerült magyar tervezői munkára figyeltek fel külföldön. A 2011-ben alapított budapesti Studio Nomad tervezője, Tarcali Dávid 3LEGS Table néven futó, acélból készült asztalain több, tehetséges műveszekre specializálódott oldal szerzőjének is megakadt a szeme – meg is értjük, a három darabból álló gyűjteményt mi is szívesen látnánk otthonunkban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan keressen sokat egy üres lakással?

etelka 2014. június 23., hétfő 20:17

Ha az embernek nincs lakása, az elég nagy baj, de az is okozhat gondot, ha több van, mint kéne. Ha eladni nem akarja, még mindig kereshet bele albérlőt (ami legalább annyi gonddal tud járni, mint előnnyel), a harmadik lehetőség pedig mindezeken kívül a lakás rövid távú kiadása turistáknak.

Réges-rég az IBUSZ-ban lehetett szobát vagy lakást foglalni, becsattogva a Felszabadulás térre, de azóta eltelt jó pár év, ma már az interneten érdemes kutakodni. Az egyik leggyorsabban növő hálózat az Airbnb, ahol kiadó lakás, ház, vagy akár hajó után is lehet kutakodni, és persze a sajátunkat is hirdethetjük. A rendszer kezelése viszonylag egyszerű, használata ingyenes, csak a megvalósult foglalások után kell fizetni a bérbeadóknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Skandinávia lángokban: kié a sajtszeletelő?

bb 2014. június 23., hétfő 12:41

Nem mindennapi cicaharc alakult ki a napokban a Twitteren a svédek és a norvégok között, akik jól láthatóan képtelenek megegyezni abban, hogy kinek a találmánya a konyhai kiegészítők egyik alapvető terméke, a sajtszeletelő, azaz ostehøvel vagy osthyvel – számolt be a diplomáciai bonyodalmakról a TheLocal.no. A feszkózás tárgya Norvégia szerint vitathatatlanul az egyik legjelentősebb innováció a nemzetközi konyhakultúra terén, hát nem véletlen, hogy mindenki magának akarja.

Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Igen, jól látja, hogy ezen balhéztak össze
Fotó: wikipedia.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tükrökkel rejtették el a kilátót a skót nemzeti parkban

bb 2014. június 22., vasárnap 17:04

Ha ön is trükköknek olvasta a cím első szavát, nincs egyedül, és még igaza is van: két skót diák ugyanis vizuális csellel élve szinte láthatatlanná tett egy kisebb épületet. A glasgow-i Strathclyde Egyetem két hallgatója, Angus Ritchie és Daniel Tyler nemrég egy ötvenes években épült francia sípályát újítottak fel egy tükrös tető hozzáadásával, most pedig a festői Loch Lomondban (azaz a Lomond-tónál) található Trossach Nemzeti Parkba terveztek egy tükörkabint. A munkát a kormány által finanszírozott Scottish Scenic Routes Initiative projekt finanszírozza, de szponzori segítséget kaptak a MAKlabtól, a Russwoodtól és a Gillrick Metalworktől is – írja a dezeen.com.

Lookout-for-the-Loch-Lomond-and-Trossachs-National-Park-by-Angus
Fotó: Ross Campbell
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egri kistermelő pestója okozhatott botulizmust

.syl. 2014. június 21., szombat 13:23

Vizsgálja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy egri kistermelő termékeit, erős ugyanis a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botulizmusban (azaz ún. kolbászmérgezésben, mely halálos is lehet) négyen is, földrajzilag különböző helyszíneken, írja honlapján a Nébih. A vizsgálat idejére a NÉBIH azt kéri a lakosságtól, hogy ne vásároljanak a gourmand company márkajelzésű termékekből. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tollak Transformers-rajongóknak: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. június 21., szombat 09:30

Míg Japánban sushi kinézetű fakirakós játékokat dobnak piacra a gyerekeknek, addig Kínában 21.századibb, különleges technikával készült fejlesztésekkel kívánják felrázni a konzervatívnak mondott játékipart. Legalábbis a progresszív vállalati kultúrát valló hongkongi székhelyű Sentinel játékgyár egészen biztosan, akiket ezúttal a Transformers, azaz alakváltó ihletett meg.

transformers-pen-1
Fotó: sentinel-toys.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
829 szavazat 875 szavazat

Kóborolja be a pokol melletti művészmennyországot!

Qrator , bznyufy 2014. június 20., péntek 16:45

Petárdák durrogtak, üvöltözés zaja hallatszott be, a távolban villamosok és teherautók dübörögtek. Nagy volt a zaj, de valahogy az egész tompán szűrődött le ebben az elrejtett zugban, egyedül a petárdák robbanása talált utat a lombok között. Nem csoda, a Ferencváros megverte a Paksot, így a focicsapat biztosította az indulási jogát az Európa Ligában. Nagy nap volt ez a drukkereknek, de más szempontból is nagy nap volt. Ugyanis megtörtént az a kuriózum, hogy beengedték az egyszerű embereket is a közeli Százados úti művésztelepre, így a Nyitott műtermek rendezvénysorozat keretében mi is bejutottunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az egész családot lekötheti nyáron ingyenes fesztiválokkal

Edicsek 2014. június 20., péntek 15:49

Azt már tudjuk, milyen zenei fesztiválokra mennyiért mehetünk el itthon a nyáron, de hát ezeken kisebb gyerekkel nem feltétlenül ajánlott részt venni. Szerencsére azonban akadnak olyan több napos rendezvények is, ahová akár az egész család ellátogathat, és miközben zenét hallgat, számos egyéb programmal lekötheti magát, meg a gyereket. Ráadásul a legtöbb esetben ezért még fizetni sem kell. Most olyan helyeket mutatunk, ahol a gyerekek mellett a szülők is tudnak lazulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz ház, ami fittyet hány a gravitációra

bb 2014. június 19., csütörtök 15:31

Nagyon szeretjük a talajjal csak minimálisan érintkező, ún konzolos épületeket, melyekből az elmúlt években nem egy igencsak látványos példát is láthattunk családi házak, szállodák, nyaralók, kulturális központok vagy múzeumok formájában. Ezúttal az archdaily.com szerkesztőinek gyűjtésén felbuzdulva szedtük össze mi is a tíz kedvencünket. Nézze meg a galériában a leghatásvadászabb, töretlen népszerűségnek örvendő lebegő házakat!

Tudja már, hol, milyen sátrat mennyiért kap?

Becca 2014. június 19., csütörtök 11:12

Arról már volt szó, hogy mik azok a dolgok, amik feltétlenül kellenek egy kempingezéshez, most meg annak jártunk utána, hogy sima, kempingezéshez ideális, kétszemélyes alapsátrat hol, mennyiért lehet beszerezni. Jó hír: már hétezer forinttól lehet kapni olyat, ami jó minőségű, abszolút vízálló, könnyű cipelni, és jó kicsire összepréselhető (pár évvel ezelőtt egyébként egy hasonló sátorral trollkodtak az indexesek a Szigeten). 

A Decathlon, Hervis, Intersport, Tesco, a The North Face és a Mountex kínálatából szemléztünk. Ha több évre tervez, ajánljuk, hogy a pénzt se sajnálja a sátorra; ha csak szezonális túrázó, nyugodtan megveheti a legolcsóbbat is.

Íme a választék kétszemélyes sátrakból:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bármilyen színt reprodukál a jövő tolla

bb 2014. június 18., szerda 15:22

Alig telt egy hónap azóta, hogy hasra estünk a Rotring legújabb vívmányától, az érintőtollként is funkcionáló ceruzától, már itt is van egy újabb agyszülemény, melyet a scribble.com munkatársai fejlesztettek ki. A Kickstarteren házaló márka egy RGB-érzékelővel ellátott tollal rukkolt elő, mely öt színes, újratölthető tintapatronnal van ellátva, és lehetővé teszi, hogy szinte mindent színt képes legyen feldolgozni.

Így kell elképzelni a jövő tollait
Így kell elképzelni a jövő tollait
Fotó: scribble.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szedje meg magát nyáron!

Edicsek 2014. június 17., kedd 16:05

Hivatalosan is itt a nyári szünet, és azok a gyerekek, akik elmúltak 15 évesek, most megalapozhatják az egész évi költőpénzüket, vagy kiegészíthetik a zsebpénzt egy kis saját keresettel. A nyári munka és a különböző iskolaszövetkezetek egyre elterjedtebbek, sokan mégsincsenek tisztában, mire figyeljenek, mikor a gyerek munkába áll. Ezért most a Szociális és Munkaügyi Minisztérium  és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat segítségével összegyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Könyvekből faragta ki az ábécét a japán művészpáros

bb 2014. június 17., kedd 10:32

Nemrég mutattuk be Somogyi Éva papírművész szuperlátványos Weöres Sándor kötetét, mellyel hasonló vonalon mozog az ambíciózus japán művész páros, Yoshihisa Tanaka és Ryuta Iida, azaz a Nerhol legújabb munkája is. A dizájnerek ugyanis ravasz módon japán regényekből faragták ki az ABC betűit A-Z-ig, ami közelről talán fel sem tűnik, de egy lépés távolságból már valóban sokkal jobban láthatóak az absztrakt, oratórikus betűtípusok.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A ruhánkkal fogunk zenélni a jövőben

zezse 2014. június 16., hétfő 15:11

Eindhovenben adták át a Velux nemzetközi díját, ahol két magyart is díjaztak. A téma az árnyékolás volt, a tetőablakairól ismert cég azt szerette volna, ha innovatív megoldásokat találnak ki a versenyzők a sötétítésre. Számos remek ötlet született, a mágneses verziótól a grafén bevetéséig. Esteban de la Torréval és Kárpáti Eszterrel beszélgettem a harmadik helyezést érő munkájukról, a hőre színváltoztató anyagok használatáról.

Mivel indultatok a versenyen ?

Internetem találtunk a Velux pályázatára, és azt gondoltuk, hogy jó lehetőség lenne, hogy az amivel egyébként is foglalkozunk, azaz smart textilekkel, e-textilekkel és különlegesebb festékekkel, azt egy ilyen platformon használjuk fel. Egy jó alkalmazási felületnek gondoltuk, és megcsináltuk a bekért feladatokat, első fordulóban egy látványtervet kellett készíteni, amibe azt írtuk le, hogy hogyan tudunk természetes energiaforrásokat felhasználni, melyek fenntarthatóak és ezeknek az előnyeit kihasználni.

Négy szempont volt, melynek meg kellett felelni, ebből egy volt a fenntarthatóság, a piaci lehetőség. Olyan energiaforrást akartunk felhasználni, mely fenntartható, ezért választottuk a napsugárzást, a hőmérséklet változást .Termokromatikus festékekkel dolgozunk, ami változtatja a mintáját és színét. Megjelenik benne a játékosság, a vidámság, valamint innovatív is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit gondol, kik laknak itt?

bb 2014. június 15., vasárnap 13:20

Nem mindennapi épülettel bővült Új-Zéland egyik legnagyobb városának, Aucklandnek az állatkertje, ahova a Monk Mackenzie stúdió és Glamuzina Patterson építészcsapata karöltve tervezték meg az állatkertben élő zsiráfok új otthonát. – írja a dezeen.com a két egymást metsző tetővel készült zsiráflakról, mellyel a megrendelők célja az volt, hogy a ház hosszú nyakkal megáldott lakói és azok gondozói egyaránt kényelmesen elférjenek benne.

Giraffe-House-by-Monk-Mackenzie-with-Glamuzina-Patterson dezeen
Fotó: jonnydavis.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tutira ez az 5 leghülyébb kiegészítő a foci vb-re

Edicsek 2014. június 14., szombat 18:46

Itt a 2014-es foci világbajnokság, ami az egyik legnagyobb világesemény, akár érdekli az embert a foci, akár nem. Tudják ezt a kereskedők is, így ez az az időszak, amikor a legnyakatekertebb árukapcsolásokat tudják a fociláz és a múló kánikula miatt a reklámszakemberek összehozni. Szemezgettünk a legütősebb együttállásokból, mert higgyék el, vannak olyanok, amikhez képest a focis chips vagy sör már smafu.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Facsipesszel nyomul Magyarország a Velencei Építészeti Biennálén

bb 2014. június 13., péntek 18:21

Még fel sem ocsúdtunk a Milánói Expóra tervezett, elfogadhatatlan és építészetileg vállalhatatlan, sámándobszerű „Alakor” pavilon okozta sokkból, már el is kezdődött a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále (Mostra Internazionale di Architettura) a velencei Giardini pavilonjaiban, az Arsenale kiállító termeiben illetve a város különböző pontjain. A rendezvényen 100 építész, 66 ország, 80 film és 22 kísérőrendezvény lesz látható június 7 és november 23 között.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézze meg, mire jó a konyhai maradék

bb 2014. június 12., csütörtök 12:36

A tervezők, mikor nekilátnak egy új project előkészítéséhez, általában felskiccelnek egy-két markánsabb vázlatot vagy 3D-s modellezéssel szemléltetik az elképzeléseiket. A graf-d3.com dizájnere, Yusuke Komatsu illetve kurasu-kurasu.com tervezője, Yukitoshi Toda azonban teljesen más irányba mentek el: a hűtőszekrényben kezdtek el kotorászni a rajzolás helyett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a rakétasilóból luxusnyaraló

bb 2014. június 11., szerda 20:33

Nemrég már mutattunk pár meglepő átalakítást, például hogy hogyan építettek át egy melbourne-i vajfeldolgozó üzemet trendi otthonná, vagylerohadt londoni nyilvános vécét luxuslakássá. Ezúttal is egy legalább ilyen meglepő átalakulást mutatunk be: egy New York állambeli rakétasilót, melyből luxusházat alakított ki Bruce Francisco és unokatestvére, Gregory Gibbons. Az álomsztori kisebb hátulütője, hogy röpke húsz év kellett hozzá nekik.

Az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején, a hidegháború fokozódásával a New York állam északi részén fekvő Adirondack State Park területén az amerikai állam több száz rakétasilót építtetett az Atlas-F típusú rakétái számára. Az egyenként 18 millió dollárba kerülő silók (és a rakéták) építési költségeit már 1961-ben is alig tudta finanszírozni az állam. Így nem meglepő, hogy napjainkra az egészet üzemen kívüli, elhagyatott területként tartják számon. 

432058 341580252543926 327864626 n (1)
Fotó: silohome.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fejlessze kreativitását szusikészítéssel

bb 2014. június 11., szerda 13:15

newsushi5-637x435
Fotó: plaplax.com

Nem lehet elég korán megtanulni a szusi elkészítésének alapjait! - ez, vagy legalábbis valami hasonló járhatott a fejében a kreatív termékek gyártásában utazó Plaplax tervezőinek, akik egy 45 darabból álló kirakós játékot dobtak piacra „Tsumiku-Sushi” néven – írja szettről a spoon-tamago.com. A fából készült hozzávalók mellé szójaszószt nem tartalmaz a készlet.

A látványos, csak limitált szériában kapható, fából készült szettet a tokiói tervezők az NHK csatornán Design Ah! néven futó televíziós sorozat felhívására létrejött művészeti kiállításra készítették. A kiírók célja az volt, hogy minél fiatalabb korban fogékonnyá tegyék a gyerekeket a dizájnra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekre a fesztiválokra akciós még a jegy!

Edicsek 2014. június 11., szerda 09:37

Lassan ideje lesz eldönteni, milyen nyári fesztiválra megy, főleg azért, mert kezd lejárni az idő, hogy kedvezményesen vehessen jegyet. Persze még így is jobban jár, mintha aznap találná ki, hogy mégis inkább bulizna egyet, és a helyszínen szembesül vele, hogy a jegyek már rég elfogytak - ahogy az az elmúlt években többször is előfordult a balatoni fesztiválokon. Szóval nézzük, hova lehet menni a nyáron bulizni, és mennyibe kerül mindez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Börtön helyett otthont is lehet adni a hajléktalanoknak, ráadásul milyet!

bb 2014. június 10., kedd 10:55

Hazánk a hajléktalan probléma kezelésében nem mondható humánusnak, pedig vannak olyan helyek a Földön, ahol emberi módon igyekeznek megoldani a hajléktalanok ügyét, és ez működik is. Meglepő módon ilyen például az Egyesült Államok Utah állama, ahol jó úton haladnak afelé, hogy 2015-re teljesen megszüntessék ezt a problémát. Ott ugyanis az elmúlt nyolc évben sikerült 74 százalékkal csökkentetteni a hajléktalanok számát az államban. Még inkább figyelemreméltó az, hogy Utah nyerő stratégiája lenyűgöző a maga egyszerűségében: bebörtönzés helyett otthont biztosítottak a hajléktalanoknak.

Bár Utah volt az első állam, ahol ezt a megoldást választották, a sikerek nyomán nem sokkal később máshol is elkezdték kezelni a helyzetet, és lakhatási támogatást illetve állandó otthont biztosítottak a környéken élő hontalanoknak. A humanitárius hozzáállás ráadásul gazdaságilag is kifizetődőbb,derült ki nemrég Észak-Karolinában. Várható volt, hogy mindebben komoly feladat jut az építész szakma számára is, melynek legpozitívabb példáit az architizer.com szerkesztői gyűjtötték össze. Íme 12 projekt, amik akár itthon is mintául szolgálhatnának majd a jövőben a hajléktalanság felszámolása ellen indított kormányzati projektekhez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért olyan menő Wes Anderson világa

bb 2014. június 9., hétfő 11:42

Kevés olyan filmrajongó van, akit ne fogott volna meg napjaink egyik legmenőbb New Wave rendezőjének, Wes Andersonnak sajátos képi világa és mesterien kidolgozott illetve felépített díszletei. Nem véletlen, hogy magával ragadó elemeit gyakran egyfajta műalkotásnak tekintik, melyek a 44 éves rendező vizuális védjegyeié váltak az elmúlt években – írja a gyerektörténeteket is egyedi szemszögből néző rendezőről az egyik legmeghatározóbb lakberendezési szaklap, az Apartamento, mely legújabb, nyári kiadásában mutatja be Anderson egytől-egyig könnyen beazonosítható filmes kézjegyeit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez a legszomorúbb étkészlet, amit valaha láttunk

bb 2014. június 8., vasárnap 20:06

Nem gondoltuk volna, hogy valaha egy arannyal szegélyezett tányérkészleten látunk majd olyan megdöbbentően szomorú és beszédes rajzokat, mint amiket az 1982-ben született kijevi származású, de Ausztriában élő művész, Nikita Kadan készített.

Az építészekkel, emberjogi aktivistákkal és szociológusokkal mindig is szorosan együttműködő művész kollekcióját nem annyira az étkezés élményének kellemesebbé tétele, mint inkább az ukrán rendőrség kínzási módszerei ihlették,a témát pedig a szovjet orvosi tankönyvek rajzainak stílusában dolgozta fel – írja az ország jelenlegi válságával és filozófiai hátterével gyakran foglalkozó művész munkájáról a dazeddigital.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lakna ön nyilvános vécében?

bb 2014. június 6., péntek 21:19

Bár egy városi minden bizonnyal nem lepődik meg, ha egy aluljáróban található nyilvános WC helyén egyik pillanatról a másikra kifőzde, talponálló vagy tetoválószalon lesz, de az azért még bennünket is meg tudott lepni, hogy egy brit építész egy lepukkant, használaton kívüli Dél-Londoni nyilvános illemhelyet alakított át luxusapartmanná. Bár az utóbbi jelzővel nem minden tekintetben értünk egyet, hiszen miért neveznénk egy ablak és terasz nélkül felújított pincehelyiséget luxus lakásnak, de el kellett ismernünk: azért közel jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés