LÁJFHEKK

Tényleg 7 évente cserélődik a hajad?

Aladár 2017. június 3., szombat 10:58

Embere válogatja, de cserélődni biztosan cserélődik.

Gyökerestül

Sokakat meglephet a dolog (van, akit jobban, van, akit kevésbé), főleg, ha látszólag minden átmenet nélkül, egyik napról a másikra történik meg, de a hajunk bizony gyökeres változásokon esik át, méghozzá nagyjából 4-7 évente. Vagy 2-6 évente. Egyre megy. A lényeg, hogy bizonyos esetekben akár drasztikus is lehet a különbség, évtizedeket göndör hajjal leélt nők és férfiak is ébredhetnek arra, hogy hajuk könnyen kezelhetővé és simává változott. 

shutterstock 305487863
Távolról sincs vége, olvasson még »

7 kellék, ami jól jön majd a fesztelen strandoláshoz

moana 2017. június 3., szombat 10:09

Papucs már van 400 forintért is, de a gumimatracnak és a sátornak sem kell olyan nagy tételnek lennie. Körkép.

Szépen lassan megnyit minden strand, és ha szerencsénk van, akkor a hosszú hétvégén végig, vagy legalábbis nagyrészt olyan idő lesz, hogy megérje elzarándokolni valamelyik fürdőbe vagy a vízpartra. Ennek örömére körülnéztünk, hogy a hozzávaló kellékeket hol és mennyiért lehet beszerezni. (Nem, a fényvédelemmel most nem foglalkozunk, de erről se feledkezzetek meg, mert nagyon fontos! A fürdőruha pedig szintén külön téma lesz.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hallottál már a fruktóz emésztési zavarról?

Dívány 2017. június 2., péntek 15:09

Pedig van, és a tünetei más betegségekével megegyezőek.

Akér hitted, akár nem, az emberek mintegy felénél napi 50 g körüli vagy azt meghaladó fruktóz fogyasztása valamilyen bélrendszeri tünettel jár. A hajtás után elovashatod, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége mit tart fontosnak elmondani a témáról! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg használnak az öregedés elleni krémek?

Aladár 2017. június 2., péntek 08:39

A hangazatos nevű összetevők sokszor valóban segíthetnek megállítani a bőr öregedését, de vannak olyan készítmények is, amikre valószínűleg teljesen feleslegesen szórod a pénzed.

Bár a legújabb, hangzatos nevű, a bőr öregedését megállító, sőt visszafordító kozmetikai hatóanyagot népszerűsítő reklámok babaarcú nénijeinek nem könnyű hinni, a ráncokat eltakarító csodaszerek gyakran valóban hatékonyak lehetnek. A SciShow gyorstalpalójából kiderül, hogyan is működnek ezek a készítmények, és mi okozza azokat a sérüléseket, amiket helyrehozni hivatottak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Drágán is lehet rossz tévét venni

Juhász Edina 2017. június 1., csütörtök 11:12

Energiahatékonyságban, valamint kép- és hangminőségben sem minden az ár.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete négy gyártótól összesen 58 TV-t tesztelt laboratóriumi körülmények között. Nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt vizsgálták a kép- és hangminőséget, multimedia player és Smart TV funkciót, valamint azt, hogy a készülékek mennyire könnyen kezelhetőek és milyen az energiahatékonyságuk. A szomorú valóság az, hogy hiába teszteltek 60 ezer és 1 millió forint közötti tévéket, a drágaság sok szempont esetében nem jelentett jobb minőséget is, és összeségében egy készülék sem ért el 80 százaléknál magasabb értéket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Melyik sor a leggyorsabb?

Aladár 2017. június 1., csütörtök 07:32

Úgy tűnik, a pénztárválasztásnál érdemes lehet a megpúpozott szekerekkel csapató vevők szélárnyékában átsiklani az áruházi akadálypályán.

Lehet jönni!

Bár az ügyfélhívós megoldás sokat segített a helyzeten, és az üresjárat esetén heves „LEHET JÖNNI!” óbégatásba kezdő pénztárost is elhelyező boltok is díjat érdemelnének, még mindig sok a vevőket órákra befagyó sorokkal őrületbe kergető áruház. Az egysoros megoldások persze nemcsak gyorsabbak, pontot tesznek a folytonos önmarcangolásra is, ha mégis a másik sor lenne a gyorsabb. A minden nap ugyanazt a két nénit dolgoztató közértek esetében ugyanakkor szükség van a taktikázásra. A Science of Us összegyűjtött néhány módszert, amik segíthetnek a pénztár választásban. 

GettyImages-672083354
Fotó: Bloomberg / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: itt a harminc fok, elő a papucsokkal

moana 2017. május 31., szerda 14:20

Divat lett a papucscipő, ez most a szezon lábbelije. Persze a hagyományos, nyitott orrú társaiból is van bőven az üzletek kínálatában, ezek közül szemezgettünk most.

Megvan még, hogy pár évvel ezelőtt mennyire menő volt a gyógypapucs? Sokan annyira megszerették, hogy azóta is rendütetlenül hordják, és maximálisan meg tudjuk őket érteni. De mit tegyen az, aki nem annyira ért egyet ezzel a trenddel vagy esetleg más fazonokkal is bővítené a gyűjteményét. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tévhit a mosásról

moana 2017. május 31., szerda 08:37

Meleg vagy hideg víz? A drágábbb mosószer tényleg jobb? Megannyi kínzó kérdés.

Szerencsére az internet tele van válaszokkal, a hatjás után el is olvashatsz belőlük egy párat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Esküvőre vagy hivatalos? Ilyen ruhákat kapsz most 20 ezer forint alatt.

moana 2017. május 30., kedd 14:48

Négy árkategóriában néztük meg, hogy mire számíthat az, akinek most kell vásárolnia egy csinosabb kisruhát.

Oké, egyre több az őszi és téli esküvő, de azért alapvetően a legtöbb ifjú pár május és szeptember között mondja ki a boldogító igent. Pár éve már végigjártuk a boltokat, hogy megnézzük, milyen ruhák közül válogathat, aki hivatalos egy ilyen eseményre, és a régi galériát átpörgetve rá kellett jönnünk, olyan átütő változás nem történt ezen a fronton. Azért mégis érdemes körülnézni, főleg, ha szükséged van egy csinos ruhára, amit akár a hétköznapokon is tudsz hordani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még az egér is belehalt a koszos étterem menüjébe

Juhász Edina 2017. május 30., kedd 13:56

Rágcsálók, kosz, mocsok és lejárt termékek miatt zárattak be egy budapesti éttermet.

A L'ecsó című rajzfilmben egy gasztroérzékeny patkány segített az étteremben a szakácsnak, hogy kifejezetten ízletes ételeket készítsen. Egy budapesti étteremben ugyanezt az elvet követték, plusz még feldobták a menüt évek óta lejárt termékekkel is, de a Nébih nem értékelte az újhullámos étterem megoldásait és bezáratta. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ritka undorító: zsiradékhegyek épülnek a talpunk alatt!

Aladár 2017. május 30., kedd 10:34

A mosogatóba kiöntött használt sütőolaj monumentális építményeket hoz létre a csatornarendszerekben, amik aztán dugulásokat eredményeznek, és főleg: elképesztően gusztustalanok.

Hegyláncok zsírból

Amikor egy-egy gondtalan mozdulattal kilöttyinted a maradék zsírt vagy olajat a mosogatóba, gyakorlatilag te is hegyeket mozgatsz meg. Mint egy jó építőmunkás, minden egyes ilyen vízvezetékekbe zúdított olaj- vagy zsíradaggal az alattunk, a csatornákban növekvő zsiradékhegyeket építed. A Tech Insider videóján pedig az is látható, milyen förmedvényeket hoz létre ez a szorgalmas építkezés a csatornákbam. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Férdidezodorok tesztje: így lesznek utolsókból elsők

moana 2017. május 29., hétfő 17:13

Nincs könnyű helyzetben az, akinek fontos a hatékonyság és az is, mit ken a hóna alá. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 12 féle alumíniummentes terméket tesztelt.

Egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy több drága férfidezodor is megbukott a német Test magazin tesztjén. Hozzájuk hasonló vizsgálatokat végzett most a Tudatos Vásárlók Egyesülete, vagyis egyrészt megnézték, hogy a kiválasztott termékek közül mi mit tartalmaz, vagyis vannak-e egészségügyi kockázatot jelentő összetevők bennük, illetve azt, hogy mennyire hatékonyak, hagynak-e foltot a ruhán és okoznak-e viszketést. Spoiler: van olyan dezodor, ami a teszt egyik felén nagyon jól szerepelt, a másik felén viszont elbukott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: melyik pulykamell sonka a legkevésbé rossz?

Juhász Edina 2017. május 29., hétfő 16:30

11 típusú pulykamellsonkát teszteltünk, pedig a szerkesztőség jelentős része szerint a pulykasonka nem is létező dolog.

"A pulykasonka nem is sonka"- mondták többen is a szerkesztőségben, mikor kitaláltuk, hogy megnézzük milyenek a bolti pulykasonkák. Aztán kiderült, hogy olyan a pulykamellsonka, mint anno a Mónika show, amit senki sem nézett, de azért mégis mindenki tudta, mi történt benne, mert azért nálunk is mindenkinek nagyon pontos elképzelése volt arról, hogy milyen sonkatípust szeret és hogyan is kellene kinézni annak, ami jó. 

Bár tudjuk, hogy senki sem nézte a Való Világ akárhányat, de azért sokaknak az eszébe vésődött az a hatalmas veszekedés, amikor is az egyik játékos elől megették a "nem foltos" pulykamellsonkát és ettől sírógörcsöt kapott. Na ennyire fontos kérdés, hogy milyen is a jó pulykasonka és kiderült a teszt alatt, hogy a foltosság kérdése a pulykasonkáknál is legalább annyira lényeges, mint mondjuk az önbarnítók esetében

Távolról sincs vége, olvasson még »

CSODAMÓDSZER: fogselyemmel a miteszerek ellen

Aladár 2017. május 28., vasárnap 16:52

Sose hagyd el a házat fogselyem nélkül!

Miteszerpionírok

Ugyan nem az ő nevéhez fűződik a módszer kitalálása, hisz a technika igazi úttörőjének (persze lehet, hogy ő is lopta) videója már november óta népszerűsíti a cseppet gusztustalan, de annál hatékonyabb eljárást. A Women’s Health fogselyem alapú miteszer eltávolítást taglaló cikke gyakorlatilag történelmi áttekintés a műfaj nagyjainak újításairól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hány bőröndöt hagynak el a légitársaságok?

mimi 2017. május 28., vasárnap 14:03

Soha ilyen kevés bőröndöt nem hagytak még el a légitársaságok mint tavaly. De még így is minden 174. utas csomag nélkül sétál ki a reptérről. Tudod mit kell tenned, ha pont te vagy az?

Rekordkevés bőröndöt hagytak el a légitársaságok tavaly a SITA, a légi közlekedés legjelentősebb nemzetközi kommunikációs szervezetének jelentése szerint. Ez azonban továbbra is azt jelenti, hogy a világban repkedő, tetszőleges Airbus A320-ason vagy Boeing 737-esen ülő utasok közül egynek tuti elhagyják a bőröndjét. A legnagyobb utasszállító, az Airbus A380 esetében pedig átlagosan három embernek nem lesz ott a kezében a cucca amikor elhagyja a repteret – írja az Independent.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így kerülheted el a sorban állást, ha múzeumba mész

Aladár 2017. május 27., szombat 09:55

A Google Térkép népszerű időszakok funkciójával kikövetkeztethetjük, mikorra ideális időzíteni egy-egy múzeumlátogatást, vagy városnézést. Kerüld el te is, hogy halálra tiporjanak a Sixtus-kápolnában.

Ha téged is idegesít a legszebb látványosságokat hazavágó tülekedés és tolongás, jó hírrel szolgálhatunk: a Google Térkép népszerű időszakok funkciójával elkerülhetők a gigantikus sorok, és a Telegraph egyik szerzője ez alapján meg is nézte, hogy melyik nagy múzeumokban mikor lehet kikerülni a csúcsforgalmat.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért megy el az étvágyad fogmosás után

Aladár 2017. május 26., péntek 11:13

Vajon miért van az, hogy van, akinek egy falat sem megy le a torkán fogmosás után, míg mások azt érzik, okvetlenül habzsolniuk kéne még valamit?

Kinek a papné

A fogmosásról általában a fogszuvasodás és a rossz szájszag elleni harc jut az emberek eszébe, esetleg az az örömteli pillanat, amikor színes és egyre futurisztikusabb műanyag vackokat dughatnak a szájukba. Vannak, azonban, aki egészen más problémákkal küszködnek: a fogmosás egyszerűen nem hagyja békén az étvágyukat. A Popular Science cikke a fogmosás és az étvágy közötti ok-okozati összefüggésekre keresi a választ. Miért van az, hogy vannak, akiknek hirtelen zabálhatnékja támad fogmosás után, míg mások rá se bírnak nézni a reggelijükre?

shutterstock 115161562
Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre egyszerűsödött a kéményseprős időpontegyeztetés

Juhász Edina 2017. május 25., csütörtök 18:56

A kéményseprők végre elkezdték használni az internetet

A kéményseprők évente ellenőrzik a kéményt, illetve a bekötő- és összekötő elemeket, valamint ezek tartozékait, vagyi a azt is nézik, hogy hogyan jut el az égéstermék a kéményig, ehhez pedig be kell jutni a lakásba, ami általában minimum egy szabadságnap elvesztésével jár. Évente az első két kiszállás ingyenes, a harmadikért pedig nemcsak fizetni kell, de nem is volt egyszerű időpontot egyeztetni. Egészen mostanáig

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tudathatod vészhelyzet esetén, hogy biztonságban vagy

Aladár 2017. május 25., csütörtök 17:51

A Facebook "biztonságban vagyok" funkciója mellett a Google és az Apple is kínál olyan alkalmazást, amivel gyorsan és egyszerűen megoszthatjuk a tartózkodási helyünket az arra érdemesekkel, és segítséget is kérhetünk, ha szükség van rá.

A manchasteri robbantás után a Facebook megint aktiválta a terrorcselekmények és egyéb katasztrófák idején valóban hasznos „biztonságban vagyok” funkcióját, ami lehetővé teszi az érintett területeken tartózkodó felhasználóknak, hogy gyorsan és egyszerűen tudassák az ismerőseikkel és hozzátartozóiikkal, hogy jól vannak. Persze a legfontosabb ilyenkor mindig az, hogy előbb magunkat biztonságban tudjuk, és másoknak segítsünk, de nem árt tudni, hogy jó pár olyan app létezik már, amivel nem csak azt közölhetjük, hogy biztonságban vagyunk, de a tartózkodási helyünket is megoszthatjuk barátainkkal. Az alkalmazásokról a Lifehacker írt.

GettyImages-687461544
Fotó: Leon Neal / Getty Images Hungary

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kés, strandcucc és táska jár annak, aki hűséges

Juhász Edina 2017. május 25., csütörtök 12:38

Menő kések, strandkiegészítők, takarítóeszközök, focilabda vagy utazótáska lehet a tiéd olcsóbban ha hűséges vagy egy bolthoz.

Hogy hányan lehetnek azok, akik minden héten áttanulmányozzák az akciós újságokat, majd összevetik, hogy mi is kellene a háztartásba és ennek megfelelően végiglátogatják a boltokat, azt nem tudjuk. Viszont azok, akik mindig ugyanoda járnak vásárolni vagy ugyanaz a benzinkút esik útba, könnyen összegyűjthetik a vásárlásuk mellé kapott kis matricákat, hogy aztán beszerezzenek ezt-azt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: töltsd oversize ingben a nyárias napokat

moana 2017. május 24., szerda 08:00

Kényelmes, és rengetegféle van belőle. Mutatunk is pár példát!

Nyáron (vagy nyárias melegben) jól szellőző, bő ruhadarabokat érdemes hordani, ezért is választottuk e heti kedvencünknek a túlméretes női ingeket, amikből szerencsére bőven találni a fast fashion boltokban. A hajtás után adunk egy kis ihletet, hogyan lehet hordani ezeket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

16 ezer forintot spóroltam egy hónap alatt

Juhász Edina 2017. május 23., kedd 18:28

Egy hónapig gyűjtöttem a kétezreseket. Persze csaltam is, de a lényeg az, hogy most van 16 ezer forintom.

Nemrég megírtuk, hogy az angoloknál milyen egyszerű spórolási módszer arat. Az emberek csatlakoztak egy facebookos kihíváshoz, ahol a cél az volt, hogy a résztvevők gyűjtsenek össze 100 darab 5 fontos bankjegyet. A visszajelzések szerint hatalmas a siker, olyan emberek is szorgosan gyűjtögetik a pénzt, akik egyébként sosem voltak képesek arra, hogy megtakarítsanak. Akkor azt javasoltuk, hogy az új kétezresekkel érdemes tenni egy próbát, hátha tényleg bejön. Természetesen mi is kipróbáltuk, és bár nem ebből veszem meg a szerkesztőséget, de ha így folytatom, sokkal gazdagabban vágok neki a nyárnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudod, hogy mire való a lyuk a nyalókák pálcikáján?

Aladár 2017. május 23., kedd 12:03

És most egyéb mindennapi rejtélyekre is fény derül. Videó!

Titkok tudója leszel!

Nem egy viszonylag szarul működő furulya létrehozása volt a cél, és nem is a pálcikát nyelt gyerekek légzésének biztosítása: azért lyukas a nyalókabot, hogy az olvadó cukorgömböt horogként funkcionálva rögzítse a markolaton. Ha nem hagy nyugodni a kérdés, vajon mire jó az élére vasalt nadrág, ha álmatlanul forgolódsz az ágyadban, mert nem tudod, mi célt szolgál a Heinz ketchupos flakonjaira nyomott 57-es szám, ez a te napod!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 7 leggyakoribb folttisztítási hiba

Aladár 2017. május 22., hétfő 07:52

Foltos lett a szőnyeg? Íme egy felsorolás arról, hogy mi az amit, NE csinálj, ha ki akarod szedni a foltokat.

A folttisztítás sötét oldala

Legyen szó a szép antik asztalra lecsapott nedves poharak okozta körökről vagy vörösborral fellocsolt krémszínű szőnyegről, egy-egy figyelmesen és körültekintően elhelyezett folttal másodpercek alatt tönkretehetjük az otthonunkat. Szerencsére rengeteg olyan trükk áll kétbalkezesebb embertársaink rendelkezésére, ami segíthet helyrehozni a bajt. De mi van, ha a pár perce még zseniálisnak tetsző, MacGyvert is megszégyeníteni módszer is csődöt mond, vagy netán még ront is a helyzeten? A Daily Mail feketelistája alapján örökre a fejedbe vésheted azokat a „csodamódszereket”, amiket érdemes inkább elkerülni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi az a fehér trutyi a lazacon?

Aladár 2017. május 21., vasárnap 12:10

Nincs baj, a fehér nyálka teljesen ártalmatlan.

Sokan gondolják, hogy a lazacdarabokból főzés közben szivárgó fehér trutymó valamilyen zsiradék, és nagyjából ugyanaz történik a lazaccal, mint egy piruló bacon szelettel. A saját színnel rendelkező hal kedvelőinek azonban most sem kell csalódnia kedvencükben: a fehér nyálka nem zsír, hanem egy hő hatására előbújó fehérje.

shutterstock 638133247

A fehérjét albuminnak hívják, és teljesen ártalmatlan, ennek ellenére szemlátomást nem örvend túl nagy népszerűségnek. Tény azonban, hogy a túl sok fehér cucc valóban nem jó jel. Az összehúzódó izomrostokból kipréselődő anyag 140-150 C° környékén bújik elő, és minél több van belőle a felszínen, annál kisebb lesz a halszelet nedvességtartalma. Ha valaki nagyon undorodik a nyálkás haltól, vagy a bő nedvű húst részesíti előnyben, nem árt, ha alacsonyabb hőfokot választ, vagy épp ellenkezőleg, gyors kérget pirít a halszelet mindkét oldalára, útját állva így az értékes nedvek elszivárgásának. Más módszer is létezik persze, egy tíz perces sós víz fürdővel is megoldható a váladék-probléma. A hal felületén elhelyezkedő rostokat feloldja a só, így később úgy keményednek meg, hogy nem húzódnak össze annyira, és nem pumpálják a felszínre a fehér anyagot.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés