LÁJFHEKK

Dínó után itt hattyú merőkanál

etelka 2016. december 14., szerda 08:43

Láttunk már olyat, hogy valami a Kickstarteren kezdte karrierjét, aztán olyan sikere lett, hogy rövid idő alatt a kínai másolatokkal lett tele a net. Ez történt a Nessie, a Loch Ness-i szörnyre hajazó (szóval dinoszaurusz-formájú) merőkanál esetében is, ami egyszerűen csak cuki. De most megérkezett a trónkövetelő, a lebegő hattyú merőkanál, amely szintén a Kickstarteren indult a világhír felé, és máris sikerült háromszor akkora kezdőtőkét összeszedni rá, mint amennyit terveztek. A legújabb trendeknek megfelelően a termék BPA-mentes, bírja a mikrót és a mosogatógépet egyaránt. Jelenleg három (fehér, fekete és pink) színben dobják piacra, és 2017 januárjától lesz kapható 17 dolláros, azaz 5000 forintos áron. Igen, ez azért kicsit fájdalmas, de nem lepődnénk meg, ha februárban már az Aliexpresszen is felbukkanna. 

Így jelenik meg a tégla a kortárs építészetben

aa 2016. december 13., kedd 18:20

Nemcsak a beton kínál számos innovatív és látványos lehetőséget a kortárs építészeknek, hanem a vörös színű tégla is, amiből napjainkban már nem csak kemence készülhet. A hajtás után mutatunk pár remek példát arra, hogy ez az anyag mennyire sokoldalú, időtálló és szerethető!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jé! Nem hatásos a mellnövelő kapszula!

Dívány 2016. december 13., kedd 16:30

Az internetről számos hülyeséget meg lehet rendelni a kínai vackoktól kezdve a drogokon át a különféle csodaszereknek kikiáltott nyilvánvalóan kamu tablettákig. Most aNÉBIH-nek köszönhetően az utóbbi kategóriában kicsit biztonságosabb hely lett az internet, ugyanis a hatóság három étrendkiegészítő csodatablettát is kivont a forgalomból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit vegyek fel karácsonykor?

km 2016. december 13., kedd 10:07

Oké, a karácsony sokszor és sokaknak nem a kiöltözésről szól, de van, aki szereti kicsípni magát szentestére, vagy bármelyik ünnepnapra, amikor mondjuk épp anyósékhoz hivatalos vagy barátnőkkel megy előszilveszteri buliba. Azoknak ajánlunk most szetteket, akik szeretik a csillogást és bevállalnak akár egy kis fázást is egy lélegzetelállító szettért cserébe!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szinte teljesen önfenntartó lesz a soroksári IKEA

Edicsek 2016. december 12., hétfő 18:59

2017 első felében nyílik Magyarország legújabb és legnagyobb IKEÁ-ja Soroksáron. Az építkezés javában zajlik, a szerkezeti munkák már elkészültek, most a belső gépészeti munkák folynak, de már meg tudjuk mutatni hova ülhet majd le húsgolyókat enni, milyen lesz a Piactér, vagy hogy üresen is labirintushoz hasonlít az önkiszolgáló raktár. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hóban-fagyban is lehet jó hely a balkon!

ST 2016. december 11., vasárnap 08:35

A tél mindenkit beszorít a négy fal közé, és ez nem is lenne nagy gond, de azért friss levegőre még szükség volna. Ezt ugyan szellőztetéssel többé-kevésbé meg lehet oldani, illetve néha azért mégiscsak elhagyjuk a lakást, de ez azért nem ugyanaz, mint amikor nyáron hosszan relaxálhattunk egyet a kertben vagy az erkélyen. Ez utóbbi ráadásul télen rendszerint kopár és lehangoló, míg a kertben azért ilyenkor is van élet. Persze ennek nem kell így lennie: az erkély is lehet életteli hely, még télen is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

43 millióba került Breuer Marcell tárgyalóasztala

aa 2016. december 10., szombat 11:15

Csütörtöktől tekinthető meg az Iparművészeti Múzeumban az a tárlat, ahol az 1930-1950-es évek legmeghatározóbb magyar építészeinek- iparművészeinek, Molnár Farkasnak, Fischer Józsefnek, Kozma Lajosnak, Bierbauer Lászlónak, Kovács Zsuzsának, Kaesz Gyulának és Wágner Lászlónak az irodaberendezései és kiegészítői láthatóak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha már eléggé feszült az év végétől, nézzen látványos robbanásokat!

bb 2016. december 9., péntek 09:40

Közeledik az év vége, a szeretet ünnepe jegyében mindenki egymást tapossa az üzletekben, a munkahelyén pedig ezer százalékra pörgették fel a hajtást az év végi zárás miatt? – nem csoda, ha feszült! Mi is. Kész szerencse, hogy az Architizer.com szerkesztői összegyűjtötték a történelem leglátványosabb épület robbantásait. Nézze meg a hajtás után, hogyan omlik össze egy Las Vegas-i kaszinó vagy egy baltimore-i toronyház, és gondoljon arra, hogy nemsokára tényleg véget ér ez az év! Mondjuk aztán rögtön jön a következő...

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki az előregyártott DIY bútor?

Menő/Ciki

aa 2016. december 8., csütörtök 19:53

A végtelen variációt kínáló moduláris székekben, ágyakban, padokban, asztalokban és gyerekjátékokban utazóSpyntex Kickstarter kampánya annyira sikeres, hogy jóval a lejárat előtt összekalapozták a végcélként kitűzött 30 ezer fontot (kb.10.9 millió forintot), sőt 11 ezer fonttal meg át is lépték azt – írja a felnőtt Legóra emlékeztető, vízálló kül- és beltéri elemekről a trendhunter.com.

Állítólag kényelmes is.
Állítólag kényelmes is.
Fotó: kickstarter.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
258 szavazat 330 szavazat

Nyugi, a Decathlon kamerái nem a próbafülkét veszik!

Divany.hu 2016. december 8., csütörtök 19:47

Érdekes kép jött szembe velünk Facebookon, melyet el is kértünk, ez az:

A fotón az látható, hogy egy nagyon is kamerának tűnő tárgy bámul befelé a próbafülkébe a Nyugati téri Decathlonban. És hát valóban nem túl bizalomgerjesztő ez a látvány, úgyhogy megkerestük az áruházat, alábbi megnyugtató válasz érkezett az igazgatótól, Scheffer Sybille-től:

"Fontos tudni az áruház kamerarendszeréről, hogy kameráink fixek, semmilyen esetben sem lehet nézetet változtatni rajtuk. A kameráink csak a kihelyezett termékeket figyelik, semmilyen esetben sem figyelünk meg velük próbafülkéket. Mivel ezt külső szemlélő nem tudhatja így megértem a felmerülő kételyeket. Pontosan ezért csatolok egy képet a kamera látószögéről, hogy erről Önök is megbizonyosodjanak. Azonban elkerülendő minden félreértés és egy pillanatra sem szeretnénk ha vásárlóink kellemetlenül éreznék magukat így természetesen a kamera próbafülke felőli oldalát teljesen el fogjuk takarni."

Még képet is kaptunk arról, valójában mit lát a kamera, tényleg mindenki megnyugodhat:

Olvasónk azért biztos, ami biztos visszamegy még lecsekkolni a kamerák állását a jövő sportáruházában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az akciós karácsony a kisállatokat is elérte

Edicsek 2016. december 8., csütörtök 16:43

Teljes erővel dübörög a karácsonyi akciódömping, amikor a boltok megpróbálják kitalálni mit vetessenek meg azzal, akinek semmi ötlete nincs. A standard mobiltelefon-tablet-játék ajánlatok mellé így kerül be a kerti gereblyeszett, vagy az ötlet, hogy vegyen a macskának is karácsonyi ajándékot. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön is aldis kávékapszulát keres? Tartson ki még pár hétig!

Böszörményi Edina 2016. december 7., szerda 16:41

Önnek is aldis Martello kávégépe van? És önnek se sikerül már másfél hete kapszulát vásárolnia hozzá? Ha rápillant az Aldi Facebook oldalára, akkor láthatja, nincs egyedül: több mint egy hete tart az a panaszáradat, amivel a fogyasztók elárasztják az üzletláncot.

A csak az Aldi által forgalmazott Martello márkanevű kapszulás kávéfőzőgéphez ugyanis csak az Aldinál lehet beleillő kávékapszulát vásárolni. Illetve a probléma pont az, hogy csak lehetne, ha nem fogyott volna el már november végén az összes üzletükből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megjött Budapestre a dánok IKEÁ-ja

ermiz 2016. december 7., szerda 14:47

Első budapesti üzletét nyitotta meg itthon az IDdesign, akik a dán designt hozták el Magyarországra. A Váci úti üzlet a Forgách utcai metrómegállótól kettő percre van, így azoknak is van esélye felmérni, akik nem autóznak. Kíváncsiak voltunk, lehet-e még bármit villantani skandináv stílusban úgy, hogy az IKEA hegemóniája itthon és világszerte egyaránt gyakorlatilag megtörhetetlen, miközben a design üzletek pedig – bár gyönyörű dolgokat árulnak –, árban teljesen más szegmenst képviselnek. Az ID a kettő közé pozicionálja magát, legalábbis gyors felmérésünkből ez derült ki.

A boltban elsősorban kiegészítők kaptak helyet területekre bontva, de néhány beltéri enteriőr is megjelent benne. A megnyitón Szabó Réka, az arculat tervezője elmondta, hogy három stílusban gondolkodtak, és ezt is mutatják meg az üzletben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Almalé horror: százezer liter romlott almalevet foglalt le a Nébih

Böszörményi Edina 2016. december 7., szerda 10:24

Körülbelül százezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltották meg Nébih ellenőrei egy Hajdú-Bihar megyei gyümölcslé üzemben. 

A cég a termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba is. Amikor a Nébih lecsapott, akkor pont szünetelt a termelés az üzemben, de az ellenőrzés során megtalálták a cég készáru raktárában ezeket a lejárt és újracímkézett termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hol járhat a Kínából rendelt csomagom a világban?

mm 2016. december 6., kedd 10:47

Közvetlenül Kínából rendelni nemcsak azért jó, mert viszonylag olcsón lehet hozzájutni ugyanazokhoz a hulladékokhoz, amiket egyébként meg tudunk venni a boltokban is, hanem azért is, mert remek szórakozás a különféle csomagkövető oldalakkal csekkolgatni, hogy éppen merre jár egy-egy kis csomagunk a világban. Pláne, hogy ezekben az isten háta mögötti helyekről érkező rendelésekben mindig benne van a pakliban, hogy valahol elkallódnak a bő 7000 kilométeres út alatt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Natúr fakorongot minden háztartásba!

ST 2016. december 4., vasárnap 18:48

A natúr dekorációs elemek reneszánszukat élik, így egyre több dekorációs lehetőséget fedeznek fel bennük a szakemberek. Az egyik legegyszerűbb alap ehhez a többé-kevésbé kör alakú fatörzs-szelet, mely bár rendkívül egyszerű, mégis rendkívül sok mindenre lehet használni!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bejött a budapestieknek, hogy akár 45 autójuk is lehet egyszerre

Edicsek 2016. december 2., péntek 10:47

Nem egészen egy hete elindult az első magyarországi autómegosztó szolgáltatás, vagyis ha csak néha szeretne autóval elugrani ide-oda városon belül, akkor már ezt is megteheti. A GreenGo ügyvezetőjével, Michaletzky Bálinttal beszélgettünk az első tapasztalatokról, és hogy mire is lehet igazán használni a szolgáltatást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportbabakocsi lett a legjobb európai formatervezési ötlet

Dívány 2016. december 1., csütörtök 17:37

Milánóban átadták a 2016-os DesignEuropa-díjakat: egyet ipari, egyet kis- és feltörekvő vállalatok kategóriájában, és életműdíj is volt  A nemzetközi megmérettetésen Magyarországot Szőnyi Anna képviselte az IDO pad tervével

Távolról sincs vége, olvasson még »

Garnélát és játékokat érdemes beszerezni a héten

Edicsek 2016. december 1., csütörtök 11:08

Ezen a héten már nincs akkora akciódömping, mint az előzőeken, cserébe viszont teljes erőből lehet készülni a karácsonyra vagy a Mikulásra. Például kültéri kamerával, igen, találtunk olyan boltot, ahol ezt ajánlják erre az alkalomra. A karácsonyi asztalra pedig az unalmas halászlé és rántott hal helyett akár garnélát vagy éppen konzerves vörösboros szarvaspörköltet is tehet! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Hello Wood erdőt növesztett a bevásárlóközpontban

ermiz 2016. november 30., szerda 17:43

A Hello Wood munkáit nagyon kedveljük, egyrészt mert nagyon kreatívan nyúlnak a fához, másrészt mert következetesen ragaszkodnak is ehhez az anyaghoz a munkáik során – mondjuk, ha már ez a nevük is, ez nem is olyan meglepő –, harmadrészt meg azért, mert eközben kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásból is. Most a MOM Parkba terveztek a Bagatellini pékség számára egy közösségi teret, amely az üzlet meghosszabbított része – és jóval több is annál.

A koncepció alapját természetesen fák alkották, nemcsak az előbb már levezetett okokból, hanem mert az eredeti Villa Bagatelle is egy régi villában és annak udvarában működik. Így nyaranta a vendégeknek lehetőségük van árnyas fák közt üldögélni a kertben; ezt szerették volna bevinni a plázába. A tömör tölgy már önmagában is ellentmond a plázában megszokott laminált bútorlap koncepciónak, és bár ez talán felesleges luxusnak tűnik, de az élő anyagok használata meghálálja a bekerülési értéküket.

Persze ez önmagában még nem lenne annyira izgalmas, de a Hello Woodosok a Meseközpont Alapítvánnyal még a nyáron elindítottak egy workshopot Paloznakon, ahol állami nevelésben élő, 12-16 éves gyerekekkel építettek egy fát (meglepő módon fából).  A következő év nyári táborában már nagyobb létszámú gyerek vett részt, akik több, design- és építészeti témájú workshopba kapcsolódhattak be, ezáltal belekóstolhattak a szakmák rejtelmeibe az elméleti alapozástól a megszerzett tudásuk gyakorlatba való átültetéséig. Ez az együttműködés adta az inspirációt a folytatáshoz, melynek eredménye a mától megtekinthető 5 hatalmas fa.

Albrecht Wirtz emberi és természetközeli teret akart létrehozni, melyet egy korábbi, gyermekvédelmi gondoskodásban élőkkel közös projektjük inspirált. "A tér kialakításakor a természetből kölcsönöztük a hangulatot: a fény olyan módon vetődik rá a fák alatti területre, mintha valódi fák árnyéka lenne. Lombos fák alatt érezhetjük magunkat, a természetből vett emlékeket és jeleneteket előidézve" - mesélte Wirtz.

Ez a projekt ráadásul még csak a kezdete valami még nagyobbnak: a Meseközpont, a Villa Bagatelle és a Hello Wood jövőre szeretne elindítani egy gyakorlati programot, melynek során az arra fogékony gyerekeket bevezetnék az asztalos, ács és vendéglátóipari szakmák rejtelmeibe, hogy használható végzettséget és jövőképet kínáljanak nekik. Ehhez jó tudni, hogy Magyarországon 23000 gyerek van állami gondoskodásban átmenetileg vagy véglegesen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felfedeztük a Nyugati rejtett zugát, a Királyi várót

Brownie 2016. november 29., kedd 18:41

„Egyesült erővel” – ez volt Ferenc József kedvenc szavajárása, aminek ékes bizonyítéka a Nyugati pályaudvar tizedik vágánya mentén, egy méretes, kopott zöld kapu fölött olvasható VIRIBUS UNITIS felirat. Az ajtó túloldalán rejtőzik az épületegyüttes gyöngyszeme, a Királyi váróterem, ami a nagy nyilvánosság előtt ugyan zárva van, de a MÁV nosztalgiajáratain utazók számára és különleges alkalmakkor azért látogatható. Egy érdekes könyvbemutatón mi is megnézhettük, hol ücsörgött a teáját szürcsölgetve Erzsébet királyné, miközben a gödöllői járatra várt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leginkább bulizásra szórja el a pénzét az Y-generáció

Böszörményi Edina 2016. november 28., hétfő 12:56

Az Y generációnak alig marad pénze a havi számlák rendezése után, a szórakozásról mégsem hajlandó lemondani. Többek közt ez is kiderült a Jófogás és a GKI közös kutatásából, amely a generációk jövedelmi körülményeit és pénzköltési szokásait vizsgálta. A több mint 10 000 hazai internetező bevonásával készült felmérés rávilágít arra, hogy a pénzköltési lehetőségeket és szokásokat nem a kor-, hanem sokkal inkább az életszínvonalbeli különbségek határozzák meg. De mire is költenek a legtöbbet az Y-generációsok? Mutatjuk!

shutterstock 166520561
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lejárt tejszínek és más izgalmak a Jamie's Italiant ellátó konyhában

etelka 2016. november 28., hétfő 10:02

Nem volt boldog a NÉBIH, amikor meglátogatta a Zsidai-birodalom központi konyháját, ahonnan többek közt a Jamie's Italiant is ellátja - írta meg a hvg.hu, akik egy birtokukba került jegyzőkönyv alapján részletezték, mi nem tetszett a a hatóságnak. 

Ezek szerint: 

 • Több kilónyi lejárt szavatosságú tejszín
 • Jelöletlen termékek
 • Ömlesztve tárolt húsok 
 • Kézmosóban elmosogatott edények 
 • A szemetesek lábpedál nélküliek
 • A hűtők hőmérséklete túl magas (10 celsius fokos volt) 
 • A fagyasztókamra hőmérséklete nem érte el a -20 celius fokot 
 • Jelöletlen vákuumozott termékek
 • Hiányzott az allergének jelölése a termékeken 
 • Ládamosóban találtak poharakat

miatt akadtak problémái az élelmiszerbiztonsági szakértőknek. A Zsidai Gasztronómia Csoport központi konyhája a Várban van, innen szolgálják ki az összes egységüket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszteltük a takarítás Uberjét

Divany.hu 2016. november 28., hétfő 08:32

A végeredmény: online rendelhető csomagok, hülyebiztos felület, pontos feltételek, a számla nélkül dolgozó takarítókhoz képest 40-50%-os felár, cserébe tiszta lakás, tartós elkötelezettség nélkül. De kezdjük az elején.

Milyen a jó takarító? Számomra ilyen:

 1. szépen dolgozik,
 2. megbízható,
 3. nem beszél sokat.

Családi takarítónőnk ezeknek megfelelt, évek óta járt a két és fél szobás lakásunkba. 1200 forintot kért óránként, és 4 óra alatt átlagosan végzett. Ebben benne volt az összes helyiség kitakarítása, ötfős családunk egy hét alatt felgyűlt vasalása, és mindig egy kicsit elvégzett a nagytakarítás-jellegű feladatokból is, mint például az ablakpucolás. Ha lejárt épp a mosógép, kiteregetett. Ha úgy adódott, a gyerekeket is rá lehetett bízni fél órára, emellett tényleg nem beszélt sokat. Hogy ez miért olyan fontos számunkra? Mert azért bérelek fel valakit heti fél napra, hogy én közben haladni tudjak a saját, egyéb dolgaimmal, ami nem megy, ha közben társalogni akarnak velem.

shutterstock 182411360

Persze, nekem is alkalmazkodnom kellett hozzá, mert ő mindig ugyanabban az időpontban tudott jönni, ha meg elutazott vagy megbetegedett, akkor koszosak maradtunk. Most is ez történt: a csoda- takarítónéni sajnos kórházba került bizonytalan időre. Mit tegyek? Mivel reméljük, gyógyulás után vissza tud jönni dolgozni, nem szerettem volna mást keresni helyette. Így a Rendi.hu online takarítócégre esett a választásom (ez az, ami korábban Helpy néven indult). A Rendi a közösségi gazdaságra épülő cégek, az Uber és az Airbnb modelljét követi: közvetít a takarítást igénylők és a takarítók között. (A társaságnak külön programja van az Airbnb-vel lakást kiadók számára is.) Mivel az adatbázisukba felvett takarítóikat a cég szigorú előszűrésnek veti alá, és a felhasználók is minden alkalom után értékelik is őket, nagyobb bizalommal fordulok feléjük, mintha egy vadidegent kellene beengednem a lakásomba (amit amúgy is csak ismerős ajánlására tennék meg).

A kezdet bizalomgerjesztő: egy nagyon felhasználóbarát felületen lehet leadni a rendelést, az irányítószám megadása után. A lakás mérete szabja meg az alapcsomag árát: ez 65 és 90 négyzetméter közti lakásnál akciósan 7800 forint, 120 négyzetméteresnél 11 700 forint. Részletes tájékoztatást adnak, hogy az adott csomag mit foglal magában: például ágyhúzást, a sütő és az összes fiók előlapjának tisztítását is. Erre jönnek az extrák újabb díjazásért: lehet kérni teregetést, mosogatást, ablakpucolást, a terasz takarítását, vagy éppen tisztítószer-csomagot, és itt is elmagyarázzák, mit tartalmaz az adott szolgáltatás. A vasalást választom ki, ez 950 forint, és 5 kg ruha kivasalását foglalja magában. Ezután választhatok időpontot, ami nagyon kellemes, hisz nem nekem kell alkalmazkodni. Lehet egyszeri vagy hetente-havonta ismétlődő takarítást kérni, a rendszerességet kisebb kedvezménnyel honorálják. Már csak a címemet kell megadni és választani, hogy a takarítónak fizetek készpénzzel, vagy inkább bankkártyával a weboldalon keresztül. 8750 forint lett a végösszeg, ez közel a duplája annak, mint amit a szokott takarítómnak fizetek, de a közvetítő cég jutalékával, adóval és számlával érthető ez az összeg, még ha nem is akarom hetente kifizetni.

Jobban foglalkoztat a kérdés, mit fog csinálni a takarítójuk öt órán át a lakásomban (ennyit kalkulált nekünk a szoftver), ha se ablakot nem pucol, se nem tereget, se a teraszt nem söpri fel? Elég szépen takarít az ismeretlen személy? Megbízható? Nem akar majd beszélgetni? A Rendi tényleg hülyebiztos, a várakozás napjait azzal dobja fel a rendszer, hogy többször is küld egy-egy emlékeztetőt: ne feledjem, takarítást rendeltem. A nagy napon pedig a megbeszélt időben megérkezik egy kellemes hölgy, Andrea, átöltözik és belecsap a lecsóba.

Rögtön kiderül, hogy mi nem vagyunk elég jók egy igazi színvonalas pucoláshoz, ugyanis nincs otthon vízkőoldó, súrolószer, a gőzölős vasalóból pedig rejtélyes szmötyi folyik. Ezekről a szokásos takarítónénink nem értesített (vagy ha mondta is, elfelejtettem). A szakmai színvonal érdekében azonban a szomszédtól gyorsan kölcsönzünk némi súrolószert és vasalót, majd Andrea bevonul a 2 négyzetméteres fürdőszobába, és egy órán keresztül nem jön ki onnan. Mi a csoda folyhat ott benn? Mikor kijön, minden ragyog, még a fúgák is, a csempéket lemosta, általában olyan tisztaság van, amilyet csak nagytakarításkor láttam. Andrea ezen a színvonalon folytatja a munkát, tényleg nagyon alapos, olyanokat is elvégez, amiket a rendes takarítónk csak többhavonta (például a konyhaszekrény előlapjainak tisztítása). Emiatt viszont a munka jóval tovább is tart a tervezettnél: végül hét órát töltött a lakásunkban, és még az ajtókat is lemossa grátisz, noha ez is és a túlóra is fizetős lenne a rendszer szerint. Beszélgetni viszont kicsit jobban szeret, mint én: érdeklődik a családunkról, a munkámról. Lehet, hogy barátságtalannak tűnök, de ebben a nexusban nem szeretnék belemenni ezekbe a kérdésekbe.

Még el se távozott Andrea, a rendszer már kéri, hogy értékeljem, mennyire szépen takarított, udvarias volt-e, pontos, és viselt-e Rendi pólót. Ez utóbbi mondjuk legkevésbé sem érdekel, de Andrea egyértelműen öt csillagot kap tőlem. 

shutterstock 383657029

Mivel kicsit zavart, hogy 5 óra helyett több mint fél napig keresztül kellett egy idegent kerülgetni a lakásomban, második alkalommal nagy merészen olyan időpontra rendelek takarítást, amikor el kell mennem otthonról. Ezúttal egy másik takarító érkezik, Niki: megmutatom neki, mi merre van, majd magára hagyom a takarítással és a vasalással. Ő a gép által kalkulált öt órával ellentétben már négy és egynegyed óra múlva végez, és bár a tévénk nem tűnt el és a lakás is rendben van, de azért érezhető, hogy nem súrolta át háromszor a konyhakövet, csak egyszer (legalábbis abból sejtve, hogy néhány kisebb historikus maszat láthatóan túlélte az akciót). Bár előzetesen online igényeltem számlát is, Niki ezt nem hozta magával, azt mondja, nem értesítette őt a rendszer, ezek miatt őt csak négy csillagra értékelem. Beszélgetnem viszont nem kellett!

Ha a két tesztet átlagoljuk: a Rendi megbízható emberekkel, elkötelezettség nélkül, egy „okosba” dolgozó mezei takarítónénihez képest 40-50%- kos felárral tényleg rendesen kitakarítja a lakást. 

Rendi.hu

Hol?

Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Győrben.

Mennyiért?

Az alapcsomag a lakás méretétől függően 6-12 ezer forint, ehhez választhatók 1-3 ezer forintért extrák, mint sütő- és hűtőpucolás, ablakmosás, vasalás, teregetés. Rendszeres megrendelésre kedvezményt adnak.

Kinek ajánljuk?

 • aki legálisan szeretne takarítót rendelni
 • aki változó időpontokban ér rá
 • aki nem rendszeresen, csak alkalmilag, például egy buli után szeretne tisztaságot

Kinek nem?

 • aki azt szeretné, hogy 3-4 ezer forintért végigtakarítsák a lakását, inkább felületesen
 • aki „okosba” szeretné ezt megoldani
 • aki nem alaptakarítást, csak valamilyen extrát kérne (vasalás, ablakmosás)

A szürkéskék az új trend a lakberendezésben

bb 2016. november 26., szombat 17:12

A trendelőrejelzések egyik nagy szaktekintélyének tartott francia Nelly Rodi után a vezető festékmárka, a Dulux is előrukkolt a 2017-es év trendszínével: ez szerintük a “Steel Symphony 2” fantázianéven futó szürkéskék árnyalat lesz – írja az Elle.com. A szakemberek által meghatározott új trend az arany okkersárgát és a semleges pasztell színeket váltja majd a sorban.

Búcsút inthetünk a harsány színeknek 2017-ben!
Búcsút inthetünk a harsány színeknek 2017-ben!
Fotó: Dulux
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés