LÁJFHEKK

Világító fák válthatják az utcai lámpákat a jövőben

bb 2014. szeptember 4., csütörtök 12:21

A holland tervező, Daan Roosegaarde szerint a nem is olyan távoli jövőben akár világító fák is helyettesíthetik az utcai lámpákat. A világító úttestben, intelligens ruhában és egyéb látványos innovációkban is gondolkodó dizájner ugyanis olyan biolumineszcens élőlények tulajdonságait vizsgálta az elmúlt időszakban, mint a saját fényt kibocsátó medúza, egyes gombák, vagy a szentjánosbogarak, melyek segítségével szerinte felváltható az utcai világítás a jövőben.

Banner
Fotó: bioglowtech.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Na jó, de hogy főzzek ezekkel kávét?!

ST 2014. szeptember 3., szerda 21:03

Azt gondolná, a kávéfőzők piacán soha nem történik semmi érdekes? Ha bemegy egy üzletbe, akkor valóban az unalmas formákat és a megszokott kávékat kapja. Ám ha körülnéz a neten és onnan rendel gépet, akkor olyan különleges darabokkal is találkozhat, amik nemcsak kávét főznek, de konyhájának díszei is lehetnek - ilyenekből gyűjtött párat a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg megszívja, ha szemmérték alapján vásárol!

Becca 2014. szeptember 3., szerda 13:40

Az év elején már volt egy körünk az  átverős csomagolásokról, legutoljára meg azt térképeztük fel, hogyan tudja  saját magát megtéveszteni, ha nem figyel oda rendesen, miből milyen mennyiséget vásárol. Mivel mindkét témában rengeteg levelet kaptunk, úgy döntöttünk, újra belevágunk és lepakolunk pár dolgot a polcokról, hogy megnézzük, mit rejtenek. És tényleg csak rejtenek, ugyanis nevetségesen kevés áru van egy-egy csomagolásban. Fotóztunk, és mellé még meg is kóstoltunk mindent, amit megvettünk. Például nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen íze van a mostanában agyonreklámozott Landliebe joghurtnak, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a dobozába még ennyivel több férne, mint amennyit ténylegesen tartalmaz. A joghurton kívül még 15 terméket szemléztünk. Nézze meg a fotókat, megéri!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mackófejet enni reggelire menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 3., szerda 09:44

Azt eddig is tudtuk, hogy a japánok a világ vezető helyét foglalják el a technológia és a robotfejlesztés, a bizarr filmek, szexuális perverziók és cukiságkutatás területén, de úgy tűnik, hogy van egy másik piaci ágazat is, mellyel sarokba szoríthatják a konkurenciát – ez pedig az ételekkel való merész kísérletezés. – írja az időnként szürreális, kreatív ötletekkel előrukkoló nemzetről a boredpanda.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
588 szavazat 851 szavazat

Darth Vader kályha: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 2., kedd 19:53

Az elmúlt időszakban leginkább a konyhai kiegészítők között találtunk ötletes variációkat Star Wars témában, aminek köszönhetően X-wing űrvadászgépre emlékeztető késtartót valamint RD2-D2 kinézetű konyhai mérőszettet is beszerezhettek a fanatikus filmrajongók. Várható volt, hogy 2015 karácsonyán mozikba kerülő Star Wars 7 miatt rátalálunk még egy-két elvetemült ötletre a közeljövőben, de arra nem számítottunk, hogy ez éppen egy újrahasznosított kályha lesz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »
865 szavazat 1026 szavazat

Ez különbözteti meg az egészséges munkahelyet az egészségtelentől

bb 2014. szeptember 2., kedd 11:58

Bár egyre több cég teszi dolgozói számára emberközpontúvá, energiatakarékossá és környezettudatossá az irodai környezetet, a pozitív példák ellenére azért az átlag irodista nem ilyen körülmények között tölti mindennapjait. Így gondolták ezt a Washington Postnál is, ezért szakmai segítséggel összeraktak egy listát arról, milyen az egészséges és az egészségtelen munkahelyi környezet napjainkban. Nézze meg,hogy hogyan látja a pozitív és negatív légkörű irodákat a zöld épületekben utazó vállalkozó, Kevin Kampschroer és a National Institute of Building Sciences környezetpszichológusa, Judith Heerwagen!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyes vegyületet találtak a kis gumikarkökötőben

Edicsek 2014. szeptember 2., kedd 11:21

Ismeri azokat a színes kis műanyag gumikból fűzhető karkötőket, amiket a gyerekek nagyüzemben gyártanak egymásnak? Most Angliában levette ezeket 92 üzletének polcairól az egyik legnagyobb független angol játéküzletház, a The Entertainer, miután egy vizsgálat megállapította, hogy a karkötők némelyike mérgező lehet. Itthon egyelőre nincs ok pánikra. 

shutterstock 186076265
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ésszel vegyen porszívót!

Edicsek 2014. szeptember 1., hétfő 12:40

Szeptember elejétől elvileg könnyebb dolga lesz annak, aki porszívót szeretne venni, hiszen hiába szüntetik be egy EU-rendelet keretében az egymással versengő, minél nagyobb teljesítményű készülékek gyártását, az új címkére viszont számos olyan információ kerül a jövőben, ami sokkal lényegesebb a takarításnál, mint hogy mekkora a gép teljesítménye. Még egy porszívógyárba is elmentünk, hogy testközelből nézzük meg, hogyan készül, és hogy minél pontosabban el tudjuk mondani, mire figyeljen, ha új készüléket vesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ülhet vagy járhat is a Möbius-szalagon

aa 2014. szeptember 1., hétfő 10:22

A német matematikus és csillagász, August Ferdinand Möbius számos művészt, építészt és tervezőt inspirált már, mióta a 19. században felfedezte a nem irányítható, két dimenziós felületű Möbius-szalagot. Ezúttal a brooklyni székhelyű, de japán származású tervező, Takeshi Miyakawa tette magáévá az ikonikus formát egy egyetlen szálból, folyamatos megszakítás nélkül készült székkel. – írja a spoon-tamago.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A dán állatkert, ahol a látogatókat zárják be és az állatok szabadok

etelka 2014. augusztus 31., vasárnap 17:35

givskudi állatkert 1969 óta várja a látogatókat, de most úgy döntöttek, nem árt neki egy kis felújítás. A megbízást elnyert dán tervezőiroda, a Bjarke Ingels Group ehhez azt vette figyelembe, milyen módon nézzük az állatokat. A hagyományos, "állat a ketrecben" felállás mellett megvizsgálták a szafariparkokat (ahol az állatok kint vannak a szabadban, az emberek pedig zártan), és végül egy harmadik lehetőséget vetettek fel: ahol az ember és az állat szinte egy térben mozog.

Az új állatkertben egy közös területen szerepel majd Amerika, Afrika és Ázsia, a három földrész, ahonnan az állatok származnak. Mivel így, egymás közelében is szeretnék őket bemutatni, így a földrészeket is közös halmazba rendezték. Ázsiában hajózni, Afrikában biciklizni lehet majd a tervek szerint, az amerikai kontinenst pedig fölülről lehet megközelíteni. Az állatok házait igyekeznek álcázni, nem a hagyományos építészeti formákat követik, hanem valódi élőhelyüknek megfelelően alakítják ki őket dombba ágyazva, vagy épp egy esőerdőben. A Bjarke Ingels Group terveiből 2019-re lesz kész állatkert, addig is az összes tervet itt érdemes megnézni, alant pedig egy kis ízelitő.

Nyári szuvenír újratöltve: legyen a kagylóból mécses!

ST 2014. augusztus 31., vasárnap 11:33

A vízparti nyaralásból elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön haza pár csigaház és kagylóhéj (ahol gyerek is van, ott ez egyenesen kivédhetetlen). Itthon azonban kiderül, hogy ezekkel a vázakkal az égvilágon semmit nem lehet kezdeni, így jobb esetben egy dobozban végzik elfelejtve, rosszabb esetben mennek a szemétbe. Pedig csak némi viasszal és kanóccal kell kiegészíteni őket, és máris hangulatos kis gyertyákra tett szert, amik legalább tényleg emlékeztethetik később is a nyaralásra!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ébredjen zselépudinggal!

LS 2014. augusztus 30., szombat 16:15

A Stylepie nevű dizájncég fejéből pattant ki az ötlet, hogy az Egyesült Államokban és minden bizonnyal Japánban is nagyon kedvelt zselépuding formát újragondolva készítsenek ébresztőórát. A helyes formájú ébresztők újszerűsége abban rejlik, hogy a telefonoknál már megszokott módszerrel lehet elhallgattatni őket: egyszerűen a talpára kell borítani, és akkor abbahagyja a csöngést. A szundi üzemmódhoz elég meglökni a gépezetet, és ha hihetünk az alábbi fotónak (videót sajnos nem találtunk a működéséről), akkor nevéhez, a zselépudinghoz méltóan rezeg is még egy darabig.

A 34 dollárba (8050 Ft) kerülő szerkezet mellett a Stylepie gyárt cuki macaronforma USB-töltőt és kézmelegítőt, illetve asztali levegő ionizátorral egybeépített power bankot is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhafelújtás: tanuljon a hibáinkból!

Koncz Andrea 2014. augusztus 30., szombat 14:54

Konyhát újítunk fel, ugyanis a kiadott lakásunkban a bérlő lebontotta és kidobta az összes, padlótól plafonig beépített bútort, majd lelépett. Eleinte nyilván nem így gondolta, a terve az volt, hogy felújítja, csak valahol menetközben beletörött a bicskája. Végül azt a megoldást választotta, hogy amíg nyaraltunk, kiköltözött. Hazajöttünk, se bérlő, se lakbér, se konyha.

Hát, így kerültünk abba a helyzetbe, hogy nekiálltunk konyhát csinálni, mert az előző verzió ugyan tényleg béna volt, de még mindig jóval használhatóbb, mint egy lakás, amiben egyáltalán nincs konyha.

Amit a bérlőnk maga után hagyott a sokhavi soha ki nem fizetett lakbér fejében: 1 db beépíthető sütő, 1 db beépíthető főzőlap, 1 darab mosogatótálca csapteleppel, némi ikeás bútor még dobozokban (erről később), és 1 darab, kb 4 négyzetméteren lejárólapozott helyiség, az egyik falán kb 1,5 négyzetméter csempével. A burkolatok amúgy szépek.

A feladat nem hangzik nagyon bonyolultnak: 151 centi helyre kell betenni egy 60 centis sütőt, egy 50 centis hűtőt és egy 40 centis mosogatószekrényt. Egyszerű, ugye?

Az L alakú beugrás csak a pult fölött van, és a bejárati ajtó nyílását rosszul rajzoltam be. De ez a rész okozott sok fejtörést
Az L alakú beugrás csak a pult fölött van, és a bejárati ajtó nyílását rosszul rajzoltam be. De ez a rész okozott sok fejtörést

Hát, nekünk nem volt az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

12 milliós ajándékcsomaggal és fogselyemmel vigasztalják a díjátadók veszteseit

Edicsek 2014. augusztus 30., szombat 12:43

Ez az elmúlt bő egy héten két nagy díjátadót is tartottak, egy zeneit és egy filmeset. Az egyik az MTV VMA, ahol zenészek és előadóművészek parádéztak, a másik pedig az Emmy, ahol ugyanezt sorozatszínészek tették.  A közös pont ezeken a díjátadókon, hogy az sem távozik üres kézzel, aki nem nyert, sőt az sem akit nem is jelöltek, csak mondjuk díjat adott át vagy fellépett, ezért azokat irigyeljük a legjobban, akik mindkettőre mentek. Minden celeb jutalma ugyanis egy ajándékcsomag, ami egy nagy szatyornyi szponzorajándék. Az idei Video Music Awards csomag nagyjából 3500 dollárnyi, azaz 800 ezer forintnyi ajándékot rejtett, míg az Emmy-ről 50 ezer dolláros, azaz majdnem 12 milliós ajándékkosárral térhettek haza a hírességek. Nézze meg, mi volt bennük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így csomagoljuk az ételt a jövőben

bb 2014. augusztus 29., péntek 21:26

Évről-évre egyre elképesztőbb élelmiszer-csomagolásokkal jön ki a Stockholmban és Párizsban székelő Tomorrow Machine kreatív csapata, akik egyedi és rendkívül innovatív munkáikkal számos díjat és elismerést bezsebeltek az elmúlt években – írja a természettudományokból ihletet merítő, fenntarthatóságra és esztétikára is hangsúlyt fektető stúdióról a fastcoexist.com.

A bátor elképzeléseket megvalósító csapat tagjai, Hanna Billqvist és Anna Glansén az Inventiának készített csomagolással hívták fel magukra a figyelmet, melynek lényege az volt, hogy a hőre reagáló csomagolás magától szétnyílik a sütőben, mikor az étel készre sült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Veszélyben Frank Lloyd Wright építészeti főiskolája

aa 2014. augusztus 29., péntek 15:46

Különös hírre lettünk figyelmesek az archdaily.com oldalán, miszerint a 20. század egyik legmeghatározóbb építészének, Frank Lloyd Wrightnak a wisconsini Taliesinben található építészeti főiskolája elveszítheti a képzés minőségét garantáló akkreditációját. Az iskola ugyanis nem felel meg a chicagói Higher Learning Commission (Felsőoktatási Bizottság) követelményeinek, amely jóváhagyásának előfeltétele, hogy alávesse magát a National Architectural Accrediting Board akkreditációs eljárásának.

Az intézmény egyik épülete
Az intézmény egyik épülete
Fotó: franklloydwright.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

Illatosítsa szemetesét vagy WC-jét természetesen!

ST 2014. augusztus 28., csütörtök 18:54

Egy szép tiszta lakáshoz sokaknak hozzátartoznak az illatok is. Ennek eléréséhez gyakran a drogériák kínálatához fordulnak, ahol olyan széles választékkal találkozhatnak, hogy a bőség zavarában az összetevőket már nem is böngészik át. Pedig ezek a szerek sok esetben szinte kizárólag mesterséges anyagokat tartalmaznak, pedig elkészítheti őket maga is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit vegyen, ha gazdag és nem normális?

Edicsek 2014. augusztus 28., csütörtök 12:25

Azt hihetné, hogy annak, akinek sok pénze van, egyszerű az élete, pedig nem. Hiszen el is kell azt a pénzt költeni! Ez pedig nem csak abból áll, hogy ingatlanokat, autókat esetleg luxustáskákat vásárolgat: eljön az a pont, amikor már mindez megvan, számolatlan mennyiségben. És ekkor kezdődik, hogy a nagyon, nagyon, nagyon-nagyon gazdagok számunka teljesen agyrémnek tűnő hülyeségeket vásarolnak, persze baromi drágán. Például tudta, hogy van már luxusjégkocka, vagy hogy a szívószál is minimum ezüstből kell legyen? Mutatjuk, mit vásároljon, ha önre szakadt a bank.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hófehér Lego-készlet építészet- és design rajongóknak

bb 2014. augusztus 28., csütörtök 11:54

Építészetre és dizájnra fogékony célközönségének kedvez a dán játékgyártó cég a legújabb, Lego Architecture Studio névre keresztelt kollekciójával. A több mint 1200 darabos készletben 76 darab egyedi alkatrész is található, ami az egyszerű téglaformáknak és más jól bevált miniatűr építészeti elemeknek köszönhetően annyi szabadságot és kreativitást biztosít tulajdonosának, amennyi csak lehetséges.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez nem az, amit egy hüttétől megszokott

aa 2014. augusztus 27., szerda 19:53

Páratlan kilátással nyílt egy új, 420 négyzetméteres étterem az egykori „Alpine View” spa hotel székhelyén, a svájci Uetendorfban, ahonnan az odalátogatók egyszerre gyönyörködhetnek az Eiger,a Mönch valamint a Jungfrau helyeiben és közeli csúcsaiban. – számol be az archdaily.com a kilencven évvel ezelőtt még siketnémák és mozgáskorlátozottak intézeteként funkcionáló létesítményről. Az egykori intézmény további épületekkel bővült az elmúlt években, így a halláskárosultaknak kialakított részen és a régi fürdő épületén kívül újabb lakóépületek, műhelyek, istálló és pajta is helyet kapott a svájci síparadicsom környékén.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamu az áramspóroló kütyü

Edicsek 2014. augusztus 27., szerda 15:04

Van egy eszköz, ami azt ígéri, hogy használatával évi 90 ezer forintot is spórolhat a villanyszámláján. A leírások szerint 75%-os villamosenergia-fogyasztást érhet el vele, ráadásul pikk-pakk szállítják is. Ha ön is úgy gondolja, hogy mindez túl szép, hogy igaz legyen, akkor igaza van, ugyanis a Villanyszerelők Lapja  alaposan megvizsgálta. Nem meglepő módon arra jutottak, hogy az eszköz valójában semmire sem jó, sőt még áramot is fogyaszt, ráadásul kinyomozhatatlan, ki a gyártója.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újrahasznosított ötlet volt a szuper újrahasznosítható boríték

aa 2014. augusztus 27., szerda 09:32

Nemrég számoltunk be az újrahasznosítás terén innovatív ötlettel előrukkoló egyetemistáról, Yu-Chang Chouról, aki egy poron néven futó anyagból készült újrahasznosítható és visszaküldhető borítékot álmodott meg. A weurbanist.com oldalán azonban a napokban megjelent egy cikk arról, hogy a Royal College of Art diákja kötelezettségszegést követett el, mivel nemcsak szinte egy az egyben koppintotta le a 2011-ben alapított finn startup cég, a RePack vitathatatlanul forradalmi újítását, de még annak nevét is lenyúlta.

A diák találmánya
A diák találmánya
Fotó: yuchangchou.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívott vizet vett? Nyugi, nem lesz baja.

zezse , .syl. 2014. augusztus 26., kedd 17:28

Hat különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint kötelezte a gyártókat az eladott termékek visszahívására, miután az elmúlt hónapok ellenőrzései során a nitrition koncentráció, valamint a Pseudomonas aeruginosa baktérium jelenléte ezekben meghaladta az engedélyezett határértéket. A Nébih közleménye szerint eddig több tízezer liter vizet vontak ki a forgalomból, az ügyben egy One Euro Store üzlet mellett az Aldi és a Lidl érintett. De mi ez a baktérium, okoz-e gondot a nitrit, mit mond a szakértő és mit szólnak az érintettetek? Megkérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a többfunkciós evőeszköz

bb 2014. augusztus 26., kedd 16:07

Az indiai származású dizájner, Rahul Agarwal sokszögű mérőkanalának tervei meglehetősen emlékeztetnek minket Joseph Joseph összecsukható vágódeszkájára, de nincs is abban semmi rossz,ha egy ilyen innovatív fejlesztésből merít valaki inspirációt. A National Institute of Design hallgatója a Simple Product Design nevű tanórára készítette el a négy különböző mennyiséget is kimérő origami-szerű kanalat, aminek a dizájnmániások azóta is csodájára járnak az interneten.

Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszköz
Evő- és teáskanállá egyaránt hajtogatható evőeszköz
Fotó: coroflot.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxus barlanglakás szeméttelepből

Becca 2014. augusztus 26., kedd 14:24

Egy fiatal pár a franciaországi Loire-völgyben találta meg álmai otthonát, egy barlanglakot. Egy baj volt csak: 25 éve senki nem nyúlt a lakáshoz, nem volt benne sem áram, sem víz, rengeteg szemét viszont igen. Három év és egy rakás pénz kellett hozzá, hogy ebből az elhagyatott lukból kellemes luxusapartmant varázsoljanak a fiatalok. Nézze meg a fotókat, és ha tetszik, akár meg is szállhat náluk!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés