LÁJFHEKK

Külföldről is netezhet és telefonálhat olcsón

Edicsek 2014. július 9., szerda 11:28

Az Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóság tájékoztatása szerint 2014. júliusától olcsóbban telefonálhatnak haza az előfizetők, és a jelenlegi díjak feléért használhatják a mobilinternetet külföldön, ami egyrészt klassz, másrészt sajna még így sem kevés.

Az unión belüli barangolás esetén a kezdeményezett hívásindítás díja majdnem 18 százalékkal, a fogadott hívásoké megközelítőleg 27 százalékkal, az SMS-küldéseké 23 százalékkal csökken. A legnagyobb mértékben a külföldről bonyolított adatforgalom kiskereskedelmi ára csökken az Európai Unióban és három másik európai országban (Norvégia, Lichtenstein, Izland): egy megabájtnyi adatforgalomért a jelenlegi 171,5 forint helyett 78,3 forintot kell majd fizetni. A mobiltelefonról indított hívások percenként 91,4 forint helyett 74,4 forintba, a fogadott hívások percenként 26,6 forint helyett 19,5 forintba kerülnek majd, a küldött SMS-ek darabára pedig 30,4 forintról 23,5 forintra csökken. Július 1-től újdonságként az előfizetők igénybe vehetik a külföldi célország alternatív szolgáltatóinak szolgáltatásait is adatroaming céljából (bár erről bővebben még egyik szolgáltatónál sem találtunk infót), sőt beállíthatnak egy limitet is, amivel akkor sem fizetnek többet, ha elfelejtik kikapcsolni az okoskészülékek külföldi adatforgalmát, és véletlenül feltévedenek a világhálóra. De nézzük mivel csökkentheti még a díjait akár már itthonról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 10 menő helytakarékos konyha

bb 2014. július 8., kedd 11:01

Nem a gasztronómia szerelmeseinek vagy a nagycsaládosoknak találták ki a moduláris konyhákat, de tény, hogy van, mikor a konyha feleslegesen foglalna el egy értékes szobányi területet a lakásban, főleg, ha - jobb esetben - csak egy-két alkalommal tévedünk be oda naponta. Különösen igaz ez a modern (és fizetőképes) városi fiatalok életmódjára, mely rétegre egyre több konyhában utazó márka veti ki hálóját látványos és helytakarékos megoldásokkal. Ezúttal a weburbanist.com szerkesztői készítettek egy alapos gyűjtést a legpraktikusabb, több funkciót is ellátó konyhákról. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késik a repülő? Nem indul a vonat? Megmondjuk, mit tegyen!

etelka 2014. július 7., hétfő 17:16

Ugye ismeri azt az érzést, amikor sérülten érkezik a bőröndje, tizenórát vár a reptéren, mert törölték a járatát, vagy egyszerűen lekési a csatlakozást? A Homáron gyakran lehet ilyen rémtörténeteket találni. Persze nemcsak a repülőn élheti át ezeket, a vonat vagy a busz is hajlamos meglepetéseket okozni.

Az Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatósága (DG MOVE)  kidolgozott egy minden közlekedési eszközre érvényes utasjogi szabályozást. A kérdés csak az, hogy mindez, hogyan működik a valóságban? Hová fordulhat az, akit az utazása során valamilyen előre nem látható esemény ért?

shutterstock 155529899
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egy unalmas asztalból vidám bútor a gyerekklinikán

zezse 2014. július 7., hétfő 14:46

Szeretjük az átalakítós dolgokat, de mi csak olyanokat tudtunk eddig alkotni, melyek nem nagyon kerültek volna fel a menő DIY (Do It Yourself) oldalakra, legfeljebb csak a „hogyan bénázzunk, egy csomó pénzt beleölve a projektbe" jellegű gyűjteményekbe.

Így kerestünk három blogot, melyek örömmel vágtak bele a nagy feladatba, hogy az Ikea legújabb, Nornäs névre hallgató kollekciójának egy asztalát – vagyis összesen hármat – átalakítsanak. A kollekcióban található összes bútor natúr fenyőből készült, amiket használat előtt érdemes olajjal, lakkal vagy festékkel bevonni, hogy ne menjenek tönkre túl hamar. A favédők pedig megnyugodhatnak, a cég újratelepíti a kivágott fákat.

Lett tehát a cég jóvoltából három asztalunk, melynek Zai Viktória (dizain), Hujber-Nagy Aletta (hna design), Gerlai Tibor és Gyarmati László (Manzárd Café), a Dekooder blog alapító tagjai estek neki.

Mivel az asztalokat a Tűzoltó utcai gyerekklinikának szántuk, ezért sok-sok festék és szín bevetésével készült el a három színes kis asztal, melyek akár külön-külön is jól mutatnak, összetolva pedig a szivárványt adják ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

London legújabb nevezetessége egy kagyló

Edicsek 2014. július 7., hétfő 09:16

Ha Londonban, azon belül is a Kensington Park közelében jár idén nyáron, akkor semmiképpen se hagyja ki a legújabb látványosságot. Megnyitott ugyanis a Serpentine galéria legújabb pavilonja, amit idén a chilei Smiljan Radic álmodott meg. Az előző években az arra járók láthattak itt felhőszerű építményt Sou Fujimoto tervei alapján, 2012-ben pedig Herzog & de Meuron építményét lehetett megnézni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lesz M.C. Escher lehetetlen formáiból lámpa?

bb 2014. július 6., vasárnap 17:14

Trükkösebbnél trükkösebb dizájnerlámpákba botlottunk az utóbbi időben. A plusz egy dimenzióval megtoldott és az igény szerint formát váltó lámpák után a 2008-ban alapított Note Design Studio elkészítette MCE Lamp fantázianevű kollekcióját, melyet a lehetetlen festőjeként elhíresült holland művész és matematikus, Maurits Cornelis Escher valamint a lehetetlen tárgyak megalkotójaként emlegetett svéd származású Oscar Reutersward kultikussá vált munkái ihlettek.

Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Örökzöld formát kaptak az Escher ihlette lámpák
Fotó: peruse.be
Távolról sincs vége, olvasson még »

Újra lesz mozi az Új Udvarban

Becca 2014. július 6., vasárnap 11:39

Végre fellendülhet az élet a főváros budai oldalán is, ugyanis egy gasztro- és szórakoztatókomplexum nyílik októberben Buda Entertainment and Gastro néven Óbudán, melynek az Új Udvar ad helyet. Már nagyon régóta szükség lenne egy ilyen helyre Budán, mert – a pesti oldal nyüzsgő bulihelyszíneivel ellentétben – elég csekély volt a lehetőség, ha valaki szórakozni szeretett volna, akár csak fröccsözni, vagy csak úgy beülni valahova. 

„A pesti szórakozással kapcsolatban a budaiakat igazából az zavarja, hogy nagyon kiesnek ezek a helyek, a hazataxizás drága mulatság, éjszakaizni meg nem feltétlenül szeret senki egy átmulatott éjszaka után” – indokolta a Díványnak Arie Yom-Tov az újonnan épülő komplexum izraeli társtulajdonosa - és a pesti oldal egyik legpörgőbb bulihelyszíne, a Gozsdu Udvar alapítója –, miért is jó ötlet a budaiaknak is helyben biztosítani a szórakozást.

„A Gozsdu Udvart 16 évvel ezelőtt álmodtam meg, amikor még senki nem hitt benne. Büszke vagyok, hogy mára egy, a magyarok és külföldiek számára egyaránt népszerű célponttá vált. Budán viszont nincs hasonló szórakoztató központ, az Új Udvar pedig kiváló adottságokkal rendelkezik, amelyekre építve egyedülálló megoldás születik az országban. Fiatalok és idősebbek, felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a maguk számára kedvelt szórakozási formákat” – tette hozzá.

A magántőkéből finanszírozott, egymilliárdos beruházású központban egyebek mellett nemzetközi és hazai éttermek, kávézók, és több szórakozóhely várja az érdeklődőket. Külön szinten magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők állíthatják ki munkájukat, amellett, hogy – a párizsi Montmartre mintájára – festőművészek is alkothatnak az épületben. 

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Feje tetejére állt a világ

LS 2014. július 5., szombat 12:06

Bejön a reklám?

  • 134
    Igen, szuper
  • 23
    Ez már elcsépelt
  • 27
    Olyan semmilyen

Időnként irigykedve nézzük a külföldi reklámokat, ahogy most is. A Leo Burnett a Jeep számára készített egy reklámkampányt, ami olyan jól sikerült, hogy el is vitte az aranyérmet a Cannes Lions reklámfesztiválon.

A reklám az optikai megtévesztésen alapul, a szlogenje egyszerűen ennyi: „Lásd, amit látni akarsz".

A képek egyszerűek: zsákvászonszerű háttér, fekete nyomaton állatok - semmi extra. Ám, ha megfordítjuk, egy teljesen más állat rajzolódik ki a képen. Kattintson, és nézze meg, mi mindennek lehet látni valamit!

Botrányt kavart Zaha Hadid tervezői díja

bb 2014. július 4., péntek 20:18

A napokban hetedik alkalommal adták át a londoni Design Múzeum által szervezett Design of the Year díját a St.Martins Lane Hotelben. A 2014-es díjazottak közül építészet kategóriában Zaha Hadid 100.000 négyzetméteres Heydar Aliyev néven futó kulturális központja került ki győztesen, melyet az azerbajdzsáni Bakuba tervezett a Pritzker-díjas építész. – írja a dezeen.com az eseményről, ahol idén elsőként díjaztak női építészt a zsűritagok.

„El vagyok ragadtatva, hogy megkaptuk ezt a díjat. A Heydar Aliyev Központ számos rendezvény helyszínéül szolgál majd, ahol a látogatókat barátságos, átlátható terek fogadják. Ez egy teljesen új típusú, polgári része a városnak, az üvegszálerősítésű betonpanelekből készült épületet úgy terveztük, hogy befogadóhelye lehessen kiállításoknak, koncerteknek és egyéb kulturális programoknak is a jövőben.” – mondja a futurisztikusan hullámos formát kapott épületről a 63 éves Hadid, akinek hatalmas központja öt év alatt épült meg a Kaszpi-tenger parti városban.

Íme a díjazott épület
Íme a díjazott épület
Fotó: Iwan Baan
Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszteljen ön is pénzért!

Sáfár Zsófia 2014. július 4., péntek 12:27

Szeretne pénzt keresni vásárlással, mozizással, vagy azzal, hogy megebédel, netán egy szállodában pihen? Tesztvásárlóként izgalmas és változatos feladatokkal juthat mellékkeresethez, ráadásul ön döntheti el, mikor és hol szeretne munkát vállalni.

Az Amerikában már negyven éve elterjedt piackutatási módszer, az ún. mystery shopping, azaz a próbavásárlás hazánkban még igen friss, de annál kedveltebb mellékes pénzkereseti lehetőség. Nagyvárosokban (Szeged, Miskolc, Debrecen, Győr) is egyre több alkalom nyílik különböző szolgáltatások inkognitóban való kipróbálására, de a Budapesten élők számíthatnak a legtöbb és legváltozatosabb munkafeladatokra.

A próbavásárlókat általában a cégek kérik fel a fogyasztói reakciók felmérésére és saját alkalmazottaik munkájának tesztelésére. A mystery shopper teljesen átlagos, hétköznapi fogyasztó, akinek segítségével a piackutató cégek hitelesen közvetíthetik a vásárlói tapasztalatokat, benyomásokat megrendelőik felé.

shutterstock 145598800
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Grand Budapest Hotelt is utolérte a legósítás

etelka 2014. július 3., csütörtök 18:29

A legózás nem csak a gyerekeknek jön be, Ryan Ziegelbauer amerikai dizájner Wes Anderson filmjének „főszereplőjét" építette meg a kis színes kockákból. A dizájner a hotel összes részletét hűen reprodukálta - beleértve a színeket, vagy a környező fákat is.

A hotel ennek ellenére sem létezik a valóságban, eredetije egy Karlowy Varyban található szálloda, a Grandhotel Pupp, ezt tekinthetjük a szálloda előképének. A filmben látot szálloda azonban valójában csak makett, és a berlini Babelsberg studióban építették meg, míg a belsőt egy német kisvárosban, Görlitzben 2010-óta üresen álló épület adta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Aludjon repülőben a Belváros közepén!

zezse 2014. július 2., szerda 19:26

Akarna hajóban lakni? Menőnek tartja, ha egy repülőgép belsejében sörözik a haverjaival? Vagy csak nem érti, miért is jó, egy Simson ülésén elfogyasztani a reggelit? Ezt mi sem feltétlenül értjük, de az biztos, hogy a vizualitásnak egyre nagyobb szerep jut az életünkben, és minden bizonnyal valami hasonlóra jöhetett rá Pozsonyi Attila, a Design Apartment tulajdonosa is.

Apartmanjait öt éve nyitotta meg, és minden bizonnyal bejött az üzlet, mert nyárra kész lesz a második komplexum is. A Váci utcában, egy régi bérház földszintjére álmodták meg az öt apartmant, melynek kiindulópontja a járművek voltak. Egész pontosan egy gördeszka kereke láttán érezte úgy Pozsonyi, hogy neki ezt a tárgyat be kell építenie a lakásba. Így is lett, jó pár lépcsőfokká és néhány szekrénygombbá avanzsáltak a gördeszkák.

Lett aztán repülőgépből származó ülés, ráadásul el lehet választani az első osztályt a konyhától egy függönnyel, a szűk lépcsőn felmenve, pedig heverészhetünk is egy jumbo tetején.

A beruházási költségről a tulaj diszkréten csak annyit mondott, hogy "jóval több volt a tervezetnél", és a család teljes megtakarítása ide került. Ráadásul a tavaly szeptemberben indult felújítás a tervezett december helyett talán júliusra lesz kész, ottjártunkkor látszott, hogy még bőven van vele meló.

Az látszik, hogy jól kitalálták a dolgot, de sajnos a beruházásra vagy nem volt elég pénz, vagy nem vették eléggé komolyan a feladatot, ami az első kellemes meglepetés után hagy egy kis keserűséget a szemlélőben. A repülőgépülés és a rozettás mennyezet például nem igazán passzolnak, ahogy a régi ablakok, és az - egyébként a bérházakban megszokott - mázolt, széles keretes ajtók sem illenek a képbe. Mintha elfogyott volna a lendület (vagy a pénz, ki tudja?), és elfelejtették volna kiszedni a '80-as évek gázkonvektorait, melyek ott búslakodnak Toscana és egy hajó nappalijában. Mégsem igazán ordító hibák ezek, enélkül is biztosan tömegek fognak lecsapni a jó árú (55 euro lesz éjszakánként) apartmanokra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Mindig is szeretett volna saját viharfelhőt a nappaliba?

ermiz 2014. július 2., szerda 12:50

Richard Clarkson dizájner előtt le kell borulnunk. Létrehozott ugyanis egy olyan lámpát, mely hol bájos bárányfelhőként viselkedik, máskor viszont viharossá válik. A Felhő nevet kapott alkotás ráadásul nem merül ki ennyiben, elég összetett szerkezet, többek közt egy interaktív lámpa és hangszórórendszer társul hozzá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akár tízezer forintot is spórolhat, ha jól vált bankot

ZZs 2014. július 2., szerda 11:47

A Citibank pár hónapja elkezdte kirugdosni azon ügyfeleit, akik túl jól jártak a 0 forintos csomagjukkal, és az MKB is bejelentette, hogy megszünteti régi csomagjaik forgalmazását és szeptembertől áremelésre lehet számítani.

Az egy dolog, hogy az embert miért is rúgja ki a bankja, ám nem egyszerű kiválasztani, melyik legyen a következő bank, ahová átviszi spórolt vagyonát. Mi alapján lehet választani? Az érzelmi döntésen túl ("OTP soha!", "a Raiffeisen borzalmas!", "never again Erste!") érdemes átgondolni, mik is pontosan a bankolási szokásaink, szükségünk van-e nyomtatott számlakivonatra, vagy mennyire használnánk külföldön a kártyánkat.

Megnéztük az online kalkulátorokat, melyek elvileg az általunk megadott adatok alapján a számunkra legmegfelelőbb bankszámlát keresik meg. A BankRáció.hu szakértője, Gergely Péter sorolta fel, hogy az ő kalkulátorukat felkereső ügyfelek milyen adatokat adtak meg. Ezt vettük alapnak, és ez alapján vizsgáltuk meg a kalkulátorokat.

Az esetünkben átlagosnak vett bankszámlatulajdonos havi 150.000 forintot ír jóvá a számláján. Mindössze egy eseti átutalást indít bankon kívülre 10.000 Ft értékben, és 3-4 csoportos beszedése van 30.000 Ft értékben. Kétszer vesz ki pénzt ATM-ből, és mindkétszer 30.000 forintot. Bankkártyájával 10 alkalommal fizet, 50.000 forint értékben.

A vásárlóknak elég az elektronikus bankkártya (80 százalékuk ezt választja), aki viszont internetbankol, az többnyire szereti tudni, mi történik a pénzével, ezért kér SMS szolgáltatást is mellé. Gergely Péter véleménye szerint egy rossz bankszámlaválasztással akár 20.000 Ft-nál is többet fizethetünk évente a számlavezetőnknek, ugyanakkor simán előfordulhat, hogy ezt az összeget akár csak egy sima csomagváltással is drasztikusan lefaraghatjuk.

Ugyanis a banki rendszerek megvizsgálják az ügyfeleket, és a különböző élethelyzetekben élőknek készítenek számlákat. Egy egyetemista, vagy egy nyugdíjas teljesen más banki magatartással rendelkezik, mint egy aktívan dolgozó. „Itt jön a gond - nagyon passzívak vagyunk és ha anno még ennek megfelelően is választottunk bankszámlát , akkor is előfordulhat, hogy az évek alatt jelentősen megváltoztak a szokásaink, jövedelmünk, és a régi számlacsomag már szinte biztos nem illeszkedik olyan jól a megváltozott körülményeinkhez. Ha hozzávesszük, hogy a legtöbb ügyfélnek olyan régi számlája van, amit már nem is lehet igényelni (csak éppen a bank nem szól, hogy van azóta olcsóbb!), akkor látszik, hogy ha rászánnánk pár órát, akkor az egész bankváltást-kalkulálást meg lehetne oldani. A régi számlák akár sokkal drágábbak is lehetnek, mint a fenti értékek!" - figyelmeztet Gergely.

Ha valaki nem mozdulna meg évi 10-15.000 forint miatt, annak is érdemes utánaszámolnia, hogy ha csak öt éve van a rossz csomagban, mennyit bukhatott azon, hogy nem váltott. Azt is érdemes tudni bankváltás előtt, hogy többszáz fajta számlacsomag létezik, és akkor még nem beszéltünk a takarékszövetkezetekről. Egy számlához akár 120 féle költség is tartozhat, és akár 15 féle bankkártyát társíthatunk egy számlához, így a számlavezetési díjon felül egy csomó más tétel is rakódik a számlára. Nézzük mit mutatnak a kalkulátorok.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szalma, krétatábla, fagerenda passzol a PET palackhoz

LS 2014. július 1., kedd 12:20

PET palackos borokhoz belsőépítész? Az utóbbi két év egyik nagy sikertörténete az olcsónak ható, de minőségi borokat árusító Borháló Borkereskedés franchise hálózaté, amit mi most belsőépítészeti szempontból néztünk meg. Elek Márton alapítóval beszélgettünk arról, hogyan lett egy romos pincéből 32 üzlet, és mi az, ami minden Borhálóban egységes. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napszemüveget venne? Mutatjuk, mire figyeljen.

Sáfár Zsófia 2014. június 30., hétfő 16:28

Bár most néhány napig nem lesz rá szüksége, napsütésben különösen fontos a szem védelme, és, ugye, mit sem ér a trendi kiegészítő, ha semmit sem véd a káros környezeti hatások ellen. Azért ne rohanjon rögtön egy harmincezres napszemüvegért, ugyanis a méregdrága termékek sem feltétlenül tudnak többet olcsóbb társaiknál. Megmondjuk, mire figyeljen, amikor napszemüveget vásárol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dobja fel a grillezést fölösleges kiegészítőkkel!

Edicsek 2014. június 29., vasárnap 18:25

Itt a nyár, amikor a hétvégét sokan vagy strandolással vagy fesztiválozással töltik, akinek meg kertje van, igyekszik kihasználni azt, és grillezni. A jó végeredményhez a pác, a megfelelő sütési és párolási technika elengedhetetlen, de a műveletekhez grilleszközökre is szükség van. Összegyűjtöttünk néhány igazán fölösleges dolgot, amire tényleg csak akkor költsön, ha már nagyon unja az alap húsforgatókat és spatulákat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hét budapesti ingatlan 150 millió forint felett

etelka 2014. június 29., vasárnap 15:08

Gondolkodott már azon, hogy mihez kezdene egy lottóötösnyi pénzzel, ha egyszer kihúznák az ön számait? Drága ingatlanokat kerestünk Budapesten, hogy tudjon válogatni, ha úgy hozza az élet, vagy csak hüledezhessen, hogy bezzeg másoknak mire futja. Először 100 millió forint feletti ingatlanokra szűrtünk az Otthontérkép keresőjében, de túl sok volt a találat, úgyhogy feljebb, 150 millió forintnál húztuk meg az alsó határt. Efölött már elég menő lakásokat és házakat lehet kapni, bár takarítónő és kertész nélkül nem érdemes lecsapni rájuk. Mutatunk hetet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A reklámipar leglátványosabb bevásárlótáskái

bb 2014. június 29., vasárnap 09:19

A vásárlásnál nemcsak az illatok, a zene, az üzlet és az áruk kinézete hagy maradandó nyomot a vevőben, hanem az is, hogy milyen bevásárlótáskában vihetik haza az aznapi zsákmányukat – legalábbis ezt mutatja, hogy az élelmes külföldi markeingesek csak úgy ontják a piacra a viccesnél viccesebb, figyelemkeltő, olykor megbotránkoztató darabokat. Íme a leglátványosabbak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Majd most kiderül, hogy nem drága a gyerek tábora

Edicsek 2014. június 28., szombat 18:56

Ismerős az érzés, amikor gyereke hazaállít azzal, hogy vásároljon meg neki valami elképesztően haszontalan dolgot méregdrágán, mert a szomszéd gyereknek is olyan van? És az megesett már, hogy a gyerek olyan tábort nézett ki magának, aminek ön szerint egyáltalán nincs haszna, viszont legalább irreálisan drága is? Mutattunk már hasznos alternatívákat, most pedig olyan gyerektáborokat gyűjtöttünk a világból, amiket látva hamar ráébred majd, nem is olyan drága az a budapesti lovastábor, amit a gyerek kinézett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sörfőzdéből lett menő irodaház Berlinben

bb 2014. június 28., szombat 09:25

Elkészült a nemzetközileg is ismert és elismert online platform, a SoundCloud új berlini központja a város egyik központi kerületében, a Mitte negyedben, amely a város történelmi negyedének egy részét is magába foglalja. A SoundCloud csapata az egykori berlini fal közelébe, egy régi sörgyár átalakított épületébe költözött, írja a háromszintes, 4000 négyzetméteres területen elterülő épületről a dezeen.com. A 200 főt foglalkoztató cég az egyik legfelkapottabb német stúdiót, a Kinzót bízta meg a felújítással, akik egy luxus irodaházzá változtatták át az ipari komplexumot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Biciklire csatolható utánfutóval erősít az IKEA

zezse 2014. június 27., péntek 18:19

Először nyitott sétálóutcában üzletet az IKEA, írja a Kurier, meg aztán azt is, hogy ez Hamburgban történt meg. A dolog azért érdekes, mert a cég leginkább a külvárosba, autópályák vagy forgalmas utak mellé telepíti üzleteit, ahová a vevők kocsival érkeznek. Itt viszont már a belvárosban érők is könnyen elérhetik a boltot, még autóba sem kell ülniük hozzá, és ez is volt a cég célja: közelebb kerülni az emberekhez – mondta a lapnak Johannes Ferber fejlesztési igazgató.

A hamburgi bolthoz több újítás is kapcsolódik: van például kirakata, a kiegészítőket pedig anélkül is meg lehet vásárolni, hogy végigmennénk az egész üzleten. A hétemeletes hodály ugyan 20 százalékkal kisebb, mint a többi, de így is 18 000 négyzetméteren nézelődhetnek a vásárlók. „Úgy gondoljuk, hogy minden második vásárlónk tömegközlekedéssel érkezik majd" – nyilatkozta a lapnak Christian Mollerus, az áruház vezetője. És mivel így gondolják, készülnek is az eddigiektől eltérő igényekre, mégpedig úgy, hogy biciklire csatolható utánfutót vagy kiskocsit biztosítanak a vevőknek, hogy hazavihessék az árut. 

Johannes Ferber fejlesztési igazgató szerdán azt mondta, azért döntöttek úgy, hogy a belvárosban nyitnak üzletet, mert szeretnének közelebb kerülni az emberekhez.

Kattintson a képekért!
Kattintson a képekért!
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Baromi sokat kell dolgozni itthon egy iPhone-ért

Edicsek 2014. június 27., péntek 16:55

Érdekes számítást végzett a Business Insider nemrég: megnézték, melyik országban mennyit kell dolgoznia egy átlag gyári munkásnak ahhoz, hogy egész keresetét beforgatva meg tudjon venni egy független, hűségidőtől, szerződésektől mentes 16 GB-os iPhone 5s készüléket. A helyzet nem túl szívderítő: még a környező országokban is kevesebbet kell melózni a telefonért, mint Magyarországon, ahol 198 munkaórát kalkulált a lap az Apple boltokban 220 990 forintért kapható készülékre. Persze, lehetne rosszabb is: Kínában két és félszer ennyi munkával (499 óra) jutnak csak hozzá a telefonhoz, míg Ausztráliában elég három napot dolgozni, és már a miénk az iPhone 5s.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hello, tourist, gagyi szuvenírekkel vár Budapest

Edicsek 2014. június 26., csütörtök 09:51

Tegye a szívére a kezét: ha nyaralni megy, akkor ön is felkeresi a szuvenírboltokat egy-egy hűtőmágnesért, képeslapért, ugye? Ha igen, akkor biztosan megesett már, hogy elborzadt azon, milyen nevetségesen ócska és gagyi dolgokat próbálnak rátukmálni önre az eladók. Hát mi most megnéztük, mit kapnak Magyarországon az idelátogató külföldi turisták. Voltak pozitív élményeink is, de azért az is kiderült, hogy a gagyi még mindig fut, bizonyára van rá kereslet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olcsón trendit, hogy a külföldieknek is bejöjjön

zezse 2014. június 25., szerda 20:58

Fekete-fehér padló, falak, olcsó megoldások, hangulatos összkép jellemzi azt a kiadásra felújított, Budapest VI. kerületében található lakást, amit a tulajdonosok direkt úgy pofoztak ki, hogy lecsapjanak rá az Airbnb-nél szállást keresők. A felújítás olyan jól sikerült, hogy bekerült egy külföldi válogatásba is, amiben a legszebb budapesti kiadó lakásokat gyűjötték össze.

A tulajdonosok elmondták, nem költöttek sokat a felújtásra, mert nem volt miből – nézzék meg, mit hoztak ki a minimálösszegből! Kapcsolódó cikkünkben pedig elolvashatja, hogyan kereshet ezzel a műfajjal.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés