LÁJFHEKK

Széket vásárolni külön tudomány

ST 2014. november 27., csütörtök 20:29

A konyha egyre több esetben nem csak a főzés, hanem az étkezések helyszíne is. Ez főleg abban az esetben igaz, ha amerikai stílusban képzeli el a nappaliját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az útmutató, melyik kód mit takar a tojásokon

Becca 2014. november 27., csütörtök 09:56

Nyilván önt is befolyásolják tojásvásárlás során a csomagoláson gondosan elhelyezett „bio”, "házi", "friss" vagy a "farm" feliratok - pedig ezek önmagukban még nem garantálnak semmit. Csak ez alapján még ne higgye el, hogy valóban bio tojást vagy szabadon tartott, a mezőkön boldogan rohangáló tyúkok tojását eszi, mert ezek igazságtartalma nem a dobozfeliratokon múlik. Sokkal fontosabb a tojáson lévő kód, ez alapján ugyanis biztos lehet benne, hogy azt kapja, amire számít. Ha a karácsonyi süteményekbe már ilyet tenne, nyomtassa ki a táblázatot, amit összeállíttounk, hogy annak segítségével, ki tudjon igazodni a tojások között!

Tipp: hiába árulja kendős néni a piacon mélyalmosként a tojást, ha a kódja 3-as számmal kezdődik, az ugyanaz a ketreces tojás lesz, ami a hiperben is van. Ne hagyja magát átverni!  

IMG 4512

Ha megnéz egy tojást, egy több számból és betűből álló hosszú kódot talál héjára nyomva: ezek igazolják a tojások valódi származását. Ebből a kódból akár azt is ki lehet például olvasni, hogy melyik országból, sőt, melyik városból érkezett a tojás,  és azt is, hogy milyen körülmények között tartják a tojókat. Hogy egyszerűen meg tudja fejteni ezeket a kódokat, készítettünk egy táblázatot, amit könnyűszerrel kinyomtathat és magával hordhat, hogy mindig kéznél legyen. A táblázathoz az infókat a Baromfi Terméktanács oldaláról gyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lámpát buli workshopon készíteni!

maze 2014. november 26., szerda 12:27

Nincs is jobb annál, amikor saját kezűleg készített dolgot tudunk elhelyezni a lakásunkban úgy, hogy nem leszünk rosszul a látványától. Az esetek többségében ehhez mégiscsak az szükségeltetik, hogy legyen legalább minimális kézügyességünk. Vannak azonban workshopok, ahol úgy tudjuk elkészíteni, amit szeretnénk, hogy közben ki is segítenek azoknál a részeknél, ahol tuti elakadnánk. Mint a villanyszerelés. No, de ne rohanjunk ennyire előre. 

A textilkábeleiről nevezetes Tilka rendez ilyen workshopokat, most mi is elmentünk, hogy aztán hazavihessünk egy szinte bárhová passzoló, textilkábeles függőlámpát, és egy ilyen tapasztalattal a hátunk mögött bátran állíthatjuk, hogy otthon azért ne próbálják meg egyedül. Szóval ez nem egyfajta diy dolog, még abban sem vagyok biztos, hogy most újra meg tudnám egyedül csinálni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: lehet élni sminklemosó kendő nélkül, de minek?

Tuna Judit 2014. november 26., szerda 12:27

A sminklemosó kendők (és közvetlen rokonaik, az előre nedvesített vattakorongok) az egyik legjobb dolog, amit kitalálhattak az elmúlt években. Komolyan, rendkívül meggyorsítják (és sokkal kényelmesebbé is teszik) a smink lemosását egy hosszú, fárasztó nap után hazaesve, vagy éppen a buli után, félig ittasan. Nem kell pepecselni a vattával meg a folyadékkal, csak ki kell húzni egy kendőt/korongot, és kész. És ahhoz képest, hogy időt és bonyodalmat lehet velük megtakaríani, még az áruk is teljesen rendben van – legalábbis azoké, amelyek még hatékonyak is. Most nyolc terméket szemléztünk: meglepő volt, hogy az Auchan saját márkás portékája nem csak drága, de silány is; a magas árairól ismert drogerie markt viszont nagyon odatette magát ezzel az árujával.

Amiért még nagyon kedvelem ezeket a termékeket, az az, hogy utazásnál nem kell vattát és sminklemosót is csomagolnom a neszesszerbe, elég berakni csak egy csomag kendőt vagy korongot. Utazásnál azért sokkal praktikusabb a kendő a korongnál, a következők miatt:

  • kevesebb helyet foglal, és simán be lehet passzírozni a bőrönd bármelyik kis, szabadon maradt szegletébe,
  • fel lehet vinni a repülő fedélzetére is, így használható frissítő- vagy törlőkendőként is (ugyanez a helyzet egyébként akkor is, ha kocsival utazom valahova),
  • tökéletes papír zsebkendő helyett is, és egészségügyi kendő helyett is teljesen oké a használata. 

Szóval szerintem nagyon praktikus ez a találmány, szomorú lennék, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne a polcokról. 

teszt során mindegyik termék használatához azonos mennyiségű sminket tettem fel: a szempillámat kétszer festettem át egy jó erős fekete szempillaspirállal, az arcomon pedig kétféle színű pirosítót használtam. Nézze meg a galériában, melyik termék hogyan végzett a teszten!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csekkolja bébiételeit, az Alnatura gabonapépjével jó nagy bajok vannak

Edicsek 2014. november 25., kedd 19:27

A Nébih közleménye szerint a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki. A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. Az érintett Alnatura bio négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt forgalmazta, akik az értesítést követően azonnal levették a boltok polcairól a termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymillióért öné lehet a világító csodaférfi

Menő/Ciki

LS 2014. november 25., kedd 11:53

A Kika gondolt azokra a vásárlókra, akik megunták a néhány tízezerbe kerülő világítótesteket és valami egészen másra vágynak. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan hiánycikké válna ez a feltehetően LED-világítással ellátott kristálylámpa, melyet olvasónk talált a Lehel úti áruház kirakatában, és 1,1 millió forintba kerül. A találat Istváné, akinek nem lehetünk elég hálásak.

Nem szeretnénk állást foglalni, hogy ez borzalmas vagy sem, ezért arra kérjük, döntse el ön!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1140 szavazat 916 szavazat

Elektromos fogkefe vásárlási kisokos kezdőknek

Edicsek 2014. november 25., kedd 09:57

Egyre több és egyre különbözőbb, és persze egyre drágább elektromos fogkefe jelenik meg a piacon, a laikus pedig nem győz közülük válogatni. A választási szempontok között általában vagy az szerepel, hogy legyen hozzá egy csomó extra (és ezáltal akár gyakorlatilag az egész fürdőszobapolcot elfoglalja az állomás), vagy az, hogy minél olcsóbb legyen maga a készülék és persze a pótfejek is. Mi viszont egy fogorvost faggattunk ki, hogy el tudjuk mondani, mire figyeljen oda, ha azt szeretné hogy fogkeféje a fogainak is a lehető legjobb legyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Télen is lehet konyhakertje, akkor is, ha kevés a hely

ST 2014. november 24., hétfő 21:15

A téli időszakban sokkal nehezebb és drágább is igazán friss zöldségekhez és fűszerekhez jutni. Hiszen ilyenkor itthon szabad körülmények közt nem teremnek meg, üvegházi verzióban meg nemcsak drágábbak, de nem is mindig olyan ízletesek. Vagyis a téli időszakban nem éppen egyszerű és pénztárcakímélő, ha szeretne egészségesen étkezni. De szerencsére ekkor sem lehetetlen, ilyenkor is vannak olyan trükkök, melyekkel a konyhában is tarthat egy növényt, fűszert, sőt ha helye és ideje van, akkor akár zöldségeket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Firkáljon falat mohával!

bb 2014. november 24., hétfő 13:26

Bár a graffiti művészeti jelentősége még napjainkban is vitatott, azért üzenetközvetítő erejében a legtöbben egyetértenek. A falfestést értelmezte újra Anna Garforth is, aki 2008-ban indította el Mossberger névre keresztelt projectjét, aminek keretében élő, zöld graffitivel pingálta ki a londoni Clissold Park üresen álló falait. A két hetes összművészeti kezdeményezés azóta a világ több pontján, Stockholmban, Tallinban, New Yorkban, Amszterdamban és Londonban is elterjedt, aminek köszönhetően látványosabbnál-látványosabb lélegző anyaggal készített zöld alkotások lepték el a nagyvárosok utcáit és tereit.

cool-moss-graffiti-wall-quote
Fotó: annagarforth.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jegyzettömb, ami ragyogva jelzi a teendőit

ST 2014. november 23., vasárnap 16:37

Menő környezettudatos tervezésben, hogy a környezetet kímélő termékek némi retrós beütést kapnak. Ilyen Sun Jin találmánya is, ami történetesen egy digitális jegyzettömb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Outdoor living” a lakásban – kerti hangulat egész évben

Steiner Kristóf 2014. november 23., vasárnap 09:28

Ha már tényleg ennyire vége a nyárnak, legalább az illúzióját teremtsük meg magunknak: a lefordíthatatlan „outdoor living” kifejezés a „kerti létezést” hivatott kifejezni, és világszerte egész magazinok, lakberendezési albumok specializálódnak rá, hogy azok az urbánus yuppie-k is megtapasztalhassák a természet közelségét, akik szerint a bazsalikom a Tescóban terem, a mentának pedig rágóíze van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Környezetbarát kisbicaj, ami a gyerekkel együtt nő

ST 2014. november 22., szombat 09:07

Ha önnek is fontos, hogy a környezetet védje, hogy sokáig használhasson egy-egy terméket, és még a gyermekeit is környezettudatosságra nevelje, akkor megérkezett az a termék, amivel mindezt egyszerre teheti meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrrel és műszállal készülnek a boltok a télre

etelka 2014. november 21., péntek 15:30

Egy meleg takaró majdnem minden háztartásba elkél, vasárnap délután bekuckózva olvasni, neadjisten bámulni a tévét a legjobb egy meleg takaróba burkolózva (kivéve, ha az ember a lakótelep kilencedik emeletén él, mert ott néha ilyenkor is jobban jön egy ventillátor). Körülnéztünk, hol érdemes szép és puha takarókat keresni, bónuszként vicces vagy érdekes tárgyakat is találtunk a kiegészítőket kínáló üzletekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk még a Fekete Péntek is csütörtökön kezdődik

Edicsek 2014. november 21., péntek 12:03

A Black Friday, azaz a Fekete Péntek Amerikában nagy divat, ott ugyanis a Hálaadás után pénteken a boltok hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Az árengedmények (és a vadászösztönök) helyenként akkorák, hogy olykor kisebb tömegverekedések is kitörnek egy-két akciós játékkonzolért vagy elektronikai cikkért. Itthon ez az egész még annyira gyerekcipőben jár, hogy van olyan cég, amelyiknek még a dátumot sem sikerül eltalálnia, és olyan is, aki csütörtökön tart fekete pénteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan képzelik el londoni dizájnerek az otthont?

bb 2014. november 21., péntek 09:02

Az idei London Design Fesztiválon a felkapott lakáskereső oldal, az Airbnb is képviseltette magát a „Place Called Home” névre keresztelt projektjével, melynek keretében négy elismert dizájner mutathatta be különböző elképzeléseit az otthon fogalmáról - írja a London egyik legismertebb pontján, a Trafalgar téren megrendezett kiállításról a design-milk.com

A négy házat és annak berendezéseit elnézve a tervezők személyes víziói ténylegesen valósággá váltak a téren. A brit Jasper Morrison például egy galambkedvelő otthonát képzelte el, mivel szerinte a galambok a Trafalgar tér elsőszámú lakói. Morrison furcsa kellékeket szórt el az egyszerű berendezésű térben, amiből egyértelművé válik, hogy egy szenvedélyes galambásszal van dolgunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pszichedelikus textilek miatt várjuk a tavaszt

aa 2014. november 20., csütörtök 18:35

Az egyedi nyomatai és színhasználata által híressé vált finn textil- és ruházati márka, a Marimekko elkészült 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójával, melyet az amszterdami származású kortárs művésszel, Kustaa Saksival közösen terveztek – írja a lakberendezési tárgyakban, bútorokban, ruhákban és táskákban utazó design cégről a coolhunting.com.

Az 1950-es évek óta virágzó vállalat tervezői mindig is előszeretettel inspirálódtak a természetből, nem volt ez máshogy a mostani gyűjteménynél sem, melynél a vízivilág meseszerű növény-és állatvilágából merítettek ihletet, mint például a Merivuokkóból (tengeri kökörcsin) és a Meriheinäból (tengeri fű). „ A gyűjtemény azt az érzést kelti, mintha a városi életből a természetbe menekülnénk a hullámok, a patak és a víz alatti élet ábrázolásának segítségével. A kollekció élénk színeit az óceán kéksége, valamint a víz növényei és állatai ihlették” – mondja a szürrealista művész, aki a saját búvárkodós tapasztalatai alapján álmodta meg a gyűjteményben található szövetek és étkészletek ritmusát, színeit és hangulatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén talán vége a céges repibögre-dömpingnek

LS 2014. november 20., csütörtök 17:58

Ugye tudja, hogy mindjárt itt a karácsony, és vele együtt megérkeznek a csodálatosabbál csodálatosabb repiajándékok. Bögre, toll, naptár, jó esetben valami alkohol. A PALOMA ez ellen próbálja meg felvenni a harcot. Egy három napos design eseményt szerveztek, ahol húsz fiatal magyar designert kértek meg, hogy mutassanak be olyan termékeket, amiket nagyobb tételben is le tudnak gyártani, és megfelelőek lehetnek az év végi ajándékozásra.

A marketingesek vagy más döntéshozók helyben meg is rendelhetik a kinézett termékeket, amelyet a cégek saját magukra szabva is elkészíttethetnek. Mindig vágyott rá, hogy cége főhadiszállása párnává alakuljon? Itt a lehetőség! Vagy a megunt molinókat dolgoztatná át táskává? Hajrá!

Kárpáti Zsuzsanna, a Paloma marketingese szerint megpróbáltak olyan képzőművészeket, designereket keresni, akik időben, a megfelelő áron és minőségben készítik el a termékeket, ugyanakkor közösen dolgozva tovább tudják egyediesiteni a termékeket. Mi ezeknek a repicuccoknak a nagy részére szívesen lecsapnánk, bízunk benne, hogy idén végre véget ér a bögreszezon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Az egyszerűséget és használhatóságot díjazták a Łódź Design Fesztiválon

bb 2014. november 19., szerda 18:43

A napokban ért véget Lengyelországban az idei Łódź Design Fesztivál, melynek egyik kulcsfontosságú eseménye a Make Me! néven futó nemzetközi verseny, amire művészeti és tervezési háttérrel illetve tudással rendelkező fiatal, feltörekvő tervezők, gyártók, diákok és művészek jelentkezhettek. Ebben az évben a beküldött 247 pályamunkából 21 projekt jutott el a bemutatkozási lehetőségig Lengyelország második legnagyobb városában, a győztest pedig pénzjutalommal, 20.000 PLN-el (kb 1.4 millió forint) is díjazták. - számol be a design-milk.com. A pályázók kezét pedig a fesztivál után sem kívánják elengedni a szervezők, új lehetőségeket kínálnak számukra, további kiállításokon és szakmai lapokban jelentetik meg terveiket. A hajtás után megnézheti a legérdekesebb pályaműveket, valamint a nyertes munkáját is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat méteres, rizzsel töltött laprágó: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. november 19., szerda 08:03

Óriási, laprágóra emlékeztető bútorral rukkolt elő a Royal College of Art egykori hallgatója, Kirsi Enkovaara, aki rizzsel töltötte meg hat méter hosszú, bordás anyaggal bevont székét. A Helsinkiben született dizájner úgy tervezte meg a rugalmas szerkezetű, számtalan variációban csavarható és hajtható ülő- és fekvőalkalmatosságot, hogy használóit az arra ösztönözze, hogy átértékeljék, hogyan és milyen pózban ülnek általában – írja a „The Body” (A Test) című tárgyról az anothermag.com. A lap lelkes szerkesztője pár kérdést is feltett a 31 éves,  jelenleg Londonban élő művésznek. Olvassa el és szavazzon: menő a rágógumi szék, vagy cikinek találja, és attól tart, hogy véletlenül beleragad?

Távolról sincs vége, olvasson még »
617 szavazat 694 szavazat

Horrorház olvad szét London utcáin

ST 2014. november 18., kedd 16:59

Londonban egyre szaporodnak a szürreális épületek, amit többek között Alex Chinncek-nek, a fiatal művésznek is köszönhető. Az építészeti illúziók létrehozásának mestere ezúttal a Merge Fesztiválra alkotta meg viaszházát, ahogyan az a Fastcodesign.com oldalról kiderült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel a táplálékkiegészítőkkel vigyázzon

Edicsek 2014. november 17., hétfő 16:57

Ha edzés mellé ön is szokott nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt táplálékkiegészítőket fogyasztani, akkor nézze meg ezt a listát, mert elég sok ilyen terméket vont ki a forgalomból 2014-ben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, írják a honlapjukon. Nem kizárt, hogy néhány üzletben vagy webshopban még megtalálhatóak a felsorolt készítmények, amik összetételükkel veszélyeztethetik az egészséget, ezért ha ilyet vett, azt ne fogyassza el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép, de drága a Zara első lakberendezési üzlete

etelka 2014. november 17., hétfő 16:32

Mi izgatottan vártuk, de a népek úgy tűnik, a konkurenciánál hagyták a pénzüket, ezért nem volt se tolongás, se hisztérikusan várakozó tömeg az első budapesti önálló Zara Home lakberendezési üzlet megnyitáskor. A Zara mindig is magasabbra pozicionálta az árait, mint a H&M és a Mango, ezért nem is lepődtünk meg, hogy első magyarországi lakberendezési üzletüket a Fashion Streeten nyitották meg. Ezt minden valószínűség szerint több is követi majd, ha beválik a koncepció. Évente két kollekciót fognak bemutatni, melynek darabjai folyamatosan érkeznek az üzletbe, akárcsak a ruhák esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuskólámpával kandallóhangulatért

Menő/Ciki

ST 2014. november 17., hétfő 15:03

A természet szerelmesei lehetnek a célcsoportja ennek a lámpának, melynek megvalósítása azonban számunkra kicsit ambivalens. A coolthing.com cikke szerint a a farönk utánzatú Glowing Log Lamp a parázsló fa látványával és kellemes fénnyel örvendezteti meg szemlélőjét, szerintünk viszont egy parázsló farönk nem így néz ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
572 szavazat 572 szavazat

Menő vagy ciki a vécécsésze-világítás?

Menő/Ciki

ST 2014. november 16., vasárnap 10:01

Az éjszaka közepén felkelni csak azért, hogy az ember könnyítsen magán, eleve szívás. Hát még akkor, ha ez az ember történetesen férfi: hiszen a nők csak helyet foglalnak, ehhez pedig nem kell a vakító fény, míg a férfiak számára a célzáshoz ez elengedhetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »
651 szavazat 731 szavazat

Sztárépítészek és botrányok az új World Trade Center körül

bb 2014. november 15., szombat 12:00

A napokban újranyitott a több mint 13 évvel ezelőtt lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ, melyet 3.8 milliárd dollárból építettek újjá az elmúlt nyolc évben. Az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat évére utalva 1176 láb magas (540 méter) épületet a Világkereskedelmi Központ-együttest birtokló kikötői hatóság vezérigazgatója, Patrick Foye nem csak Amerika, hanem a világ legbiztonságosabb irodaépületének nevezte egy BBC-nek adott interjúban, melyben annak is hangot adott, hogy a toronnyal New York látképe is újra teljessé vált. A 104 szintes One World Trade Center toronyhoz tartozik még két négyzetes emlékhely is az összedőlt ikertornyok helyén, de helyet kapott egy múzeum és a közeljövőben megnyitja kapuit a kilátóterasz is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés