LÁJFHEKK

Hűségakció hűtleneknek

Edicsek 2014. október 3., péntek 16:14

Ön milyen hűségakcióban vett már részt? Biztos gyűjtött matricákat, hogy olcsóbban tudjon venni táskát, vagy edényeket, esetleg gyereke kergette őrületbe a hiányzó állatos matricákért? A Hupikék Törpikék dominószettje hiánytalanul meglett? Ne izguljon, ha a hűtőmágnes sorozatból még hiányzik valamennyi, nem kell továbbra is felesleges dolgokat vásárolgatni, hátha meglesz valamennyi darab. Sőt be se kell mennie a boltba, hogy legyen egy teljes szettje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bicikliülés, amit sose fognak ellopni

ST 2014. október 3., péntek 13:52

A bicajlopások megakadályozása legalább annyira mozgatja a biciklis társadalom fantáziáját, mint az autósok esetében. Csakhogy míg utóbbiak biztosítására rengeteg módszer született már, a jóval védtelenebb biciklikhez nehezebb biztonságos megoldást találni. De van itt valami, ami ígéretes: a biciklizár, ami egyben nyereg is.

kickstarter 4

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éljen, végre eheti kulturáltan a tésztás leveseket!

bb 2014. október 3., péntek 12:43

Nem egyszerű kulturáltan enni a hosszú tésztaszálakkal készült leveseket: ha kanalazzuk, a lelógó végek fröcsögtetik össze-vissza a levet, ha pedig evőpálcikával próbálkozunk, vagy bénázás lesz belőle, vagy lapátolhatjuk vele autentikus módon a szánkba az ételt az állunkhoz szorított csészéből, ami gyakorlott használóra utal, csak épp szintén rondán néz ki. Most egy japán tervező, Masami Takahashi rukkolt elő egy olyan innovációval, a rámen leves kanállal, ami egyszerűen megoldja a fenti problémákat – írja a kanálként és villaként is funkcionáló evőeszközről a Huffington Post.

Íme a vill-kanál!
Íme a vill-kanál!
Fotó: uncommongoods.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szappanos ízű kókuszreszeléket talált? Vigye vissza!

Edicsek 2014. október 3., péntek 10:13

Kókuszreszelékeket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert a Lacikonyha Magyarország Kft. által forgalmazott, 2014. november 25-i minőség megőrzési idejű termékek szappanos ízűek, vegyszeres szagúak, ráadásul jelölésükben sem felelnek meg, elmulasztották ugyanis egy allergén anyag feltüntetését, írja közleményében a Nébih. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt a buborékházak magyar származású tervezője

bb 2014. október 2., csütörtök 15:54

A hétvégén 94 éves korában elhunyt a magyar származású, de Franciaországban élő építész, Antti Lovag, aki magát elsősorban habitológusként tartotta számon. Lovag annak ellenére, hogy az anyja finn, az apja pedig orosz volt, magyarnak vallotta magát – írja a buborékházairól ismert tehetséges építészről a wikipédia.org.

Antti Lovag munkásságát a buborékház tervezőket nyilvántartó szervezet, a Homme et Habitat elnöke, Christian Roux is elismerte, sőt szerinte Lovagnak olyannyira forradalmi szerepe volt az építészet, valamint a technológiai vívmányok fejlődésében, hogy például a napjainkban egyre felkapottabb 3D-s nyomtatás is az ő elképzeléseire vezethető vissza.

Antti-Lovag 06
Fotó: anttilovag.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

86 tonna zöldséget foglaltak le Pest megyében

Edicsek 2014. október 2., csütörtök 11:05

86 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető burgonyát és vöröshagymát foglaltak le hétfőn este a Nébih munkatársai egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben. Az ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának megkeresése alapján került sor, miután egy, az országba belépő szállítójármű átvizsgálása során szintén jelöletlen termékeket találtak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tom Dixon lett az év angol tervezője

aa 2014. október 1., szerda 19:20

Nem okozott túl nagy meglepetést a szakmában, hogy a napokban megrendezett Maison & Objet díjátadón Tom Dixonnakítélték oda a neves „Designer of the Year” díjat – számol be a Designboom.com. A félig londoni, félig párizsi tervező idén is termékeny és sikeres évet tudhat maga mögött: év elején együtt dolgozott az Adidassal, majd „Eclectic” néven megtervezte első párizsi éttermét Fabienne és Philippe Amzalak illetve Jean-Louis Costes megbízásából, a díjátadón pedig bemutatta legújabb, októberben piacra kerülő, limitált szériás üveg és réz kollekcióját, mely poharakat, üvegeket és gyertyatartót is tartalmaz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, Horvátország legkínosabb könyve

Edicsek 2014. október 1., szerda 14:46

Mindig is azt hittük, hogy nyelvkönyvet és szótárat írni nehéz, még akkor is, ha csak turistáknak szóló útiszótárról van szó: az ember azt feltételezi, mégiscsak ismerni kell hozzá a másik nyelvet, tudni a nyelvtanát, a szófordulatokat, és úgy általában profinak kell lenni benne. Aztán egy horvát benzinkúton belefutottunk a nyelvkönyvbe, ami megváltoztatta a felfogásunkat. Már tudjuk, mit fogunk csinálni hosszú téli estéken, ha unatkozunk: szótárat írunk. És ki is adjuk. Ön pedig a segítségével bármikor, bármilyen nyelven képes lesz majd úgy megszólalni, mint egy Google Translate-tel fordított kínai használati utasítás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szóját tartalmazhat az ikeás jávorszarvasos tészta

Edicsek 2014. október 1., szerda 11:51

Visszahívja az Ikea a Svéd Finomságok Boltjában kapható PASTAÄLGAR, illetve PASTAÄLGAR FULLKORN jávorszarvas alakú tésztáit, a csomagoláson ugyanis nem tüntették fel, hogy szóját is tartalmazhat, pedig hát de. A szója márpedig allergén összetevőnek minősül, és az arra érzékeny személyeknél a tészta fogyasztását követően allergiás reakció is felléphet.

A szója jelenlétét (pontosabban nyomait) laboratóriumi vizsgálatokkal mutatták ki a tésztákban, fogyasztása biztonságos azok számára, akik nem érzékenyek az összetevőre. „Vásárlóink – függetlenül attól, hogy a szójára allergiásak vagy sem –, ha nem szeretnék megtartani a megvásárolt tésztákat, [dátumtól függetlenül – a szerz.] visszavihetik azokat bármelyik Ikea áruházba, ahol a termékek teljes vételárát visszakapják" – áll az Ikea közleményében.

Fotó: Ikea
Fotó: Ikea
Fotó: Ikea

Kisokos: hogyan fogja túlélni az orchideája

ST 2014. október 1., szerda 11:23

Az utóbbi években a kertészetektől a barkácsáruházak kertosztályáig egyre több helyen kapható az orchidea. Népszerűsége annak ellenére növekszik, hogy sokaknál csak addig van életben, amíg az ajándékozáskor még meglévő virágait el nem dobja, ezután rendszerint tönkremegy. Bár a neten százszámra találhat leírásokat arról, hogy mit tegyen vagy ne tegyen, hogy ez a szép virág életben maradjon, mi most a szakértőt kérdeztük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítsen egyedi színes fényfüzért cérnagömbökből!

ST 2014. szeptember 30., kedd 16:57

Nagyon szeretem az olyan díszeket, amiket én magam készíthetek el otthon. Ennek megfelelően nem is egy érdekes ötletet megvalósítottam már, amiket a világhálóról gyűjtöttem össze. Voltak köztük olyanok, amik nagyon jól sikerültek, és voltak olyanok is, amik olyanok lettek, mintha a mintául használt fotón látható darabok csúnya, girbegurba, elátkozott testvérei lennének, amit nem hagyhattam annyiban. Ilyen volt többek között a cérnagömböcök készítése, míg meg nem tanultam, hogyan lehet valóban szépen elkészíteni őket. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyüvektől nyüzsgő tojásokat találtak a csomagolóüzemben

Edicsek 2014. szeptember 30., kedd 13:16

Több mint 380 000 db lejárt minőségmegőrzési idejű tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága egy Bács-Kiskun megyei tojáscsomagoló üzemben - adta hírül a  Nébih.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el karácsonykor, most még olcsó!

Edicsek 2014. szeptember 30., kedd 10:40

Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák, egyre hidegebb lesz és a falevelek is sárgulnak. Ez nem mást jelent, minthogy újra közeledik az év egyik legmegosztóbb ünnepe, a karácsony. Van, aki imád otthon sütni, díszíteni, ajándékok után járni, családot látogatni és halálra enni magát és vannak azok, akik minden évben megfogadják, hogy jövőre ezt nem csinálják végig. Mi most utóbbiaknak segítünk, ugyanis ha már most úgy érzi, hogy a háta közepére sem kívánja az egészet, akkor most még elég jó áron tud repülőjegyeket foglalni. Mennyivel jobb például elhúzni egyet pihenni a karácsonyi tortúra helyett, aztán meg szilveszterkor bulizni, mint otthon nézni ezredszer is a szokásos karácsonyi filmeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szerzői jogok miatt verik az asztalt a brit tervezők

aa 2014. szeptember 29., hétfő 20:00

Összefogtak a dizájner márkák az Egyesült Királyságban, mellyel céljuk, hogy közös erővel bírják rá a kormányt arra, hogy minél előbb léptesse hatályba azt a szerzői jogra vonatkozó törvényt, amely az általuk készített bútorokat és egyéb világítástechnikai termékeket védi a hamisítóktól. A törvényt egyébként már tavaly elfogadták, de sajnos csak 2018-ban lép hatályba. – számol be a lobbiról a dezeen.com

„Az Egyesült Királyságban sosem kezelték úgy a szellemi tulajdon védelmét, mint a többi európai országban. A legtöbb európai országban a termék a tervező halála után még hetven évig védve van, míg ez az élettartam Angliában a jelenlegi törvények szerint mindössze 25 év.Tehát még mindig hátrányban vagyunk.Mára a szigetország lett az Európába áramló hamisítványok trójai falova. Emiatt elveszíthetjük az üzletet, a tervezők pedig a jogdíjakat” – mondta az ügyről a Vitra ügyvezetője, Tony Ash,akinek Egyesült Királyságon kívül az Egyesült Államokban, Indiában, a Közel-Keleten és a Távol Keleten is vannak üzletei.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készítse fel kertjét a télre

ST 2014. szeptember 28., vasárnap 15:34

A tél közeledtével gondolnia kell a kint lévő virágaira is, és nem csak azokra, melyek cserépben vannak! A víz hiánya,de főleg a fagy ugyanis kikezdheti azokat is, amelyeket nem kellett lakásban tartani. Eddig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyerekszoba, ami tanuláshoz és lazításhoz egyaránt jó

ST 2014. szeptember 27., szombat 15:24

Elkezdődött az iskola, és sok szülő ilyenkor döbben rá, hogy a gyerekszoba nem éppen a legmegfelelőbb hely arra, hogy a játék mellett tanulni is lehessen benne. De megijedni nem kell, még most sincs késő, és néhány apró változtatással a tanulás és a kikapcsolódás is elfér majd egy helyen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Wifi-jelen élő hal: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 27., szombat 11:51

A Sphere Corporation és a The Capsule kollaborációjának köszönhetően elkészült a világ első vezeték nélküli, indukciós meghajtású robotállata, a LumiPUFF. A felmérések szerint több ezer otthon tartott hal pusztul el hanyagság vagy tudatlanság miatt a háztartásokban. A 2012-ben alapított cég munkatársai úgy gondolják, mindenkinek jobb lesz, ha az arra alkalmatlanok inkább egy ilyen sötétben világító, kapszulában úszkáló robot életben tartásával próbálkoznak, ahelyett, hogy igazi halon kísérleteznének.

Íme a jövő akváriuma!
Íme a jövő akváriuma!
Fotó: Picasa / sphere.technology
Távolról sincs vége, olvasson még »
819 szavazat 980 szavazat

Már a körömlakkból is a kézműves meg a vegán a trendi

Edicsek 2014. szeptember 27., szombat 10:01

Manapság szinte mindenből talál kézműves kiadást, a fagylalt, a szappan vagy a sör már nem is számít extrának, mint ahogy az élelmiszerekből szinte semmi. De tegye a szívére a kezét, ki gondolta, hogy létezik kézműves vegán körömlakk?

A vegán étkezés teljesen rendben van értjük, az is tiszta volt, hogy sokan ruhaneműben is kerülik azokat a darabokat, amiknek köze volt állatokhoz, és persze az is rendben van, ha valaki az alapján választ krémeket vagy sampont, hogy melyiket nem csöpögtették kis nyuszik bánatos szemébe (sőt, ismerek olyat, aki mézet sem eszik, ezzel tiltakozva a méhek kizsákmányolása ellen). De a körömlakk az egyik olyan termék, amiben még csak feltételezni sem merte senki, hogy bármi természetes alapanyag volna, így amikor először megláttuk a vegán kifejezést rajtuk, elsőre elég nevetségesnek tűnt. A kézműves jelző láttán pedig -– ha eddigi tapasztalatainkból indulunk ki – minimum azt kellett volna feltételeznünk, hogy esetleg vegyészek főzik otthon, hatalmas üstökben. Pedig nem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A síparadicsom, ahol a múzeum is turisztikai látványosság

bb 2014. szeptember 26., péntek 20:16

Az idei „építészeti Nobel-díj” nyertese, a papírépítészet feltalálójaként számon tartott japán származású Shigeru Ban elkészült legújabb munkájával, az aspeni Művészeti Múzeummal, melyet az egyik első múzeumi épületként tartanak számon Amerikában. – írja az intézmény 35. évfordulóján átadott új, 3000 négyzetméretes belvárosi épületszárnyról a dezeen.com.

Kortárs építészet Aspenben
Kortárs építészet Aspenben
Fotó: Derek Skalko
Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszaveszi-e a Tesco a termékét, ha az nem felel meg az elvárásoknak?

Becca 2014. szeptember 26., péntek 11:54

Régóta hirdeti a Tesco, hogyha a vásárló elégedetlen saját márkás termékeikkel – akár azért, mert nem ízlik, vagy csak mert nehezen visszazárható a csomagolás, esetleg kifogása van a termékkel kapcsolatban (pl. más szerepel a csomagoláson, mint ami a csomagolásban van) –, szóval tényleg bármi miatt azonnal visszaveszik a terméket, és visszaadják az érte kifizetett összeget.

Persze, vannak szabályok arra, hogy miképpen cserélik vissza a dolgokat. Varga Eszter, a Tesco külső kommunikációs specialistája megkeresésünkre elmondta, hogy abban az esetben lehet visszaváltani az árut, ha a termék legalább 30 százaléka még megvan. „A Tesco 100 százalék garanciát vállal saját márkás termékeire. A vásárlók az esetlegesen kifogásolt saját márkás terméket bármelyik Tesco üzletbe visszavihetik, ahol annak árát azonnal visszakapják. Fontos, hogy a csomagolt terméket a csomagolással együtt, míg a lédig termékeket és pékárut a vásárlást igazoló blokkal vagy mérlegcímkével és a megvásárolt termék minimum 30%-ával kell visszavinni.”

Ez a lédig

A kereskedelem egyre gyakrabban használja a lédig szót, és a legutóbbi ideig a magyar nyelvben nem szótárazták. Az interneten 855 előfordulást találtunk magyar nyelvi környezetben, ezek többsége nyelvileg is számon kéri az új szó jelentését. Az Idegen szavak szótárában (Osiris, 2007.) azonban már benne van: lédig (német eredetű): kimért, előre csomagolt (gyümölcs) jelentésben. Természetesen az internetes előfordulásokban nemcsak gyümölcs, hanem pl. sütemény is szerepel. Forrás: e-nyelv.hu

Úgy döntöttünk, kipróbáljuk, tartja-e a szavát a Tesco, így három budai Tescóban vásároltunk különböző saját márkás termékeket, majd azokat jól visszavittük ilyen-olyan, esetenként szőrszálhasogató tűnő indokkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Régen még az íróasztal is jobb volt

Edicsek 2014. szeptember 26., péntek 11:48

Ha eddig azt hitte, hogy az íróasztal vagy a kredenc a világ legunalmasabb bútorai, akkor most olyat mutatunk, amitől megdől az elmélete. A modern, letisztult formáknak is megvan a maguk szépsége, de mindenképpen hiányoznak belőlük az ilyen fantáziadús részletek. Nem feltétlen a díszítettség miatt, hanem amiért újra és újra meg fogja nézni ezt a videót és soha többé nem fog a mostani íróasztalára, de még a komódjára sem úgy nézni mint eddig. Régen, amikor az okostelefon helyett még az "okos" bútor volt a státuszszimbólum, úgy tűnik, valóban minden jobb volt. Kit érdekel az ergonomikus kialakítás, meg a beépített lámpa és az állítható dőlésszögek, ha lehet helyette egy ilyenje? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fotózza az áruját, ha tényleg el akarja adni!

Edicsek 2014. szeptember 25., csütörtök 10:45

Hányszor futott már bele olyanba, hogy valamilyen termék egy fotón sokkal jobban nézett ki mint élőben? Ahogy az embereknek is megvan az előnyösebb profiljuk, amin még képes tuningolni a megfelelő világítás, no meg a smink, úgy a tárgyaknál is megvannak azok a módszerek hogy a lehető legelőnyösebben nézzenek ki a weboldalra feltöltve. Ha pedig ön szeretne eladni valamit online, akkor figyelnie kell a részletekre: hiszen a legtöbben a fotó alapján döntenek, a leírás csak akkor válik érdekessé, ha a kép már megfogta a potenciális vásárlót. Persze nem lehet bármit eladni csak azzal, hogy jól fotózza, de hogy a képek ereje mennyire működik, azt a Jófogás hirdetések ellenőrzésével foglalkozó szakértője is megerősítette nekünk: tízszer akkora érdeklődésre számíthat az az eladó, aki képet is csatol a hirdetéséhez, a jó minőségű, kedvezően beállított képek pedig még tovább növelik az eladás esélyét. Össze is foglalnánk, hogyan tud ilyeneket csinálni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ön akarna egy Tesco felett lakni?

ST 2014. szeptember 24., szerda 20:41

Kelet Londonban építettek egy érdekes elgondolású, vegyes felhasználású ingatlant: lakások, parkolóház és egy Tesco is található benne. A projekt díjat is nyert, bár erről a kivitelező, a tervező, de még az engedélyező bizottság is szívesebben lemondott volna. Ugye tudja, filmes körökben mit jelent az Arany Málna díj? Na, hát az építészeknek is van ilyenjük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Állatos párnákkal képzelik el a fast fashion boltok az őszt

etelka 2014. szeptember 24., szerda 09:12

A Zara Home még nem tette be a lábát az országba - bár, gondolom ha van egy kis eszük, akkor még a karácsonyi szezon előtt debütálnak -, a H&M és a Tesco FF-je viszont már bemutatta az őszi-téli kollekcióját. Nem meglepő módon sok arany és ezüst, meleg plédek, takarók és sok-sok gyertya lesz ez előttünk álló pár hónap meghatározó tárgya.

Az FF-ben a country stílus mellett jelenik meg az állatminta, a fényes anyagok, a strasszok, de a Hong Kong-i kerteket idéző színes, ázsiai minták is megtalálhatóak a kollekcióban. A biztosra menők válasszanak a piros, kockás és hópelyhes vonalból, hihetetlenül olcsón találtunk egy-két ütős darabot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így élnek a punkok Berlinben

LS 2014. szeptember 23., kedd 12:15

Berlinben volt egy kis időm, hogy megnézzek egy híres foglaltházat, vagy más néven squatot. De kik is élnek itt pontosan, és mi ez az egész foglalósdi?

A mozgalom világszerte 1968-tól kezdett terjedni, ez volt a diáklázadások időszaka. Nem meglepő módon főleg baloldali anarchisták gründoltak így maguknak otthont, majd ha már nagyon vegzálta őket a hatóság, továbbálltak. Eközben persze kidekorálták a házat, és közösséggé formálták az ott élőket. Nyugat-Európai nagyvárosokban szinte mindenhol találni fogaltházakat - vagy más néven squatokat - Barcelonától a világhírű Christianiáig, amely talán a legnagyobb közösségnek ad otthont.

Berlin egyik nevezetessége a Köpi, a Köpenicker utcában elhelyezkedő foglaltház, melynek a jogi státusza folyamatosan változik, a lakók számával együtt. A hatalmas terület kilóg az egyenutca egyenházai közül, a szépen tatarozott épületek között rögtön feltűnik a hatalmas épület.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124

Blogok, amiket olvasunk

TÖRI MÁSKÉPP Ilyen volt a Habsburgok udvarhölgyének lenni

A filmek, regények alapján azt gondolhatjuk, hogy udvarhölgynek lenni buli volt: az ember lánya szép ruhákban pompázott, elcsacsogott a királyi fenségekkel, és nagyokat mulatott az udvari bálokon. A valóság nem volt ennyire fényes.

OTTHONTÉRKÉP A világ ultraexkluzív villáinak toplistája

Luxusingatlannak azt szokták hívni, aminek az ára 1 és 8 millió dollár között van. Na, itt most olyan házakat mutatunk, amik százszor ennyibe kerülnek. Ulta-mega-gigadrága körkép a világból

B1Gasztró Izgalmas dolgok másnapos pékáruból

Ha már unod a pirítóst, itt van 3 ötlet, amivel új életre kelhet a háromnapos kifli. Élet a mákosgubán innen és túl, nem csak kiflimaradékra gondolva.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés