LÁJFHEKK

Függőágy és kád egyben: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 19., péntek 12:44

A pihenés, a kikapcsolódás és a kényelem két jelképét, a fürdőkádat és a függőágyat hozta össze legújabb tárgyában a 2009-ben alapított brit márka, a Splinter Works két tervezője, Miles Hartwell és Matt Withington. A tervezőpáros ugyanis szénszálas műkerámiából készült, föld felett lebegő fürdőkádat dobott piacra, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel már sorozatgyártásban készítenek – írja a két fal közé ékelhető, Vessel márkanevű szaniter termékről a designboom.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »
902 szavazat 1000 szavazat

Városi zöldségtermesztés az alapoktól, élőben

ST 2014. szeptember 19., péntek 09:30

A saját maguk által termelt zöldségeket nem véletlenül értékelik ennyire sokra. Hiszen azon túl, hogy az ízükben benne van a rengeteg törődés és a folyamatos táplálás, nem utolsó sorban azt is tudni lehet, hogy a termesztés során milyen vegyszereket használtunk, vagyis pontosan mit is eszünk meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készülhet-e 100 százalék lekvár 440 százalék gyümölcsből?

Becca 2014. szeptember 18., csütörtök 10:55

Nyilván csak jópofa viccnek szánta az  Agricolae Kft., hogy a Nemtudom Szilvából készült Szatmári lekvárjuk üvegére 100 százalékos gyümölcstartalom helyett, 440 százalékot írt. Valószínűleg így akarták nyomatékosítani a vásárlókban, hogy ebben az üvegben aztán tényleg nincsen sem cukor, sem tartósítószer, kizárólag szilva, és abból is rengeteg. Tulajdonképpen azt próbálják meg nyomatékosítani, hogy a 100 grammnyi lekvárnak helyt adó üveghez, pontosan 440 gramm szilvára van szükség, amit a cég szépen gondosan egyesével még ki is válogat. Ez mind csodálatosan hangzik, de ettől sajnos matematikailag még továbbra sem létezik, hogy 440 százalékos legyen egy lekvár gyümölcstartalma.

  

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csináljon buja őserdőt a fürdőszobából!

ST 2014. szeptember 18., csütörtök 10:52

Elsőre talán azt gondolná, hogy a fürdőszoba a legideálisabb hely a lakásban arra, hogy oda növényeket tegyen. De ez nem teljesen van így, mert bár tény, hogy itt a legmagasabb a páratartalom a lakásban, ezt azonban nem minden növény viseli olyan jól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Több tonna konyhasót hívtak vissza

Edicsek 2014. szeptember 18., csütörtök 10:38

Nézze meg jól, milyen csökkentett nátrium tartalmú sót vásárolt az idén – különösen, ha veseelégtelenség miatt vesz ilyet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ugyanis összesen 13,3 tonna ilyen terméket hívott vissza, mivel a vizsgált minták állati takarmányozásra szánt kálium-klorid felhasználásával készültek és volt köztük olyan is, amiben egyáltalán nem volt csökkentett a nátrium tartalom. Az intézkedés a Compex-Só Kft. 2014-ben gyártott, csökkentett nátrium tartalmú termékeit érinti, írja honlapján a Nébih.

09.18 konyhaso1
Fotó: Nebih
Távolról sincs vége, olvasson még »

Amikor a bicikli maga a zár is

ST 2014. szeptember 17., szerda 21:26

Önnek is eszébe jutott már, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha a biciklijén beépített zár lenne, és nem kellene magával hurcolnia a különböző kilós vasláncokat, nehéz U-lakatokat, hogy biztonságban tudja a kerékpárt? Szerencsére ez a probléma másokat is foglalkoztatott, és olyan érdekes megoldások születtek belőle, mint a Danny, vagy a C alakban összehajtható bicikli. Ha ezt elképzelni se tudja, hajtás után megmutatjuk!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvakodjon a netes kamuhirdetőktől!

Edicsek 2014. szeptember 17., szerda 11:45

Mindegy, hogy apróhirdetéseket nézeget, valamire licitálni szeretne, vagy éppen albérletet keres az interneten, fel kell készülnie arra, hogy találkozik majd úgynevezett kamu profilokkal vagy termékekkel. Aki rendszeresen vásárol ilyen helyeken, már tudja, hogyan szúrja ki egyből a hamis hirdetéseket, aki pedig kezdő, annak elmondunk néhány aranyszabályt hazai és külföldi viszonylatban is, hogy ne járjon pórul.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bélelzáródást is okozhatnak a veszélyes duzzadó játékok

.syl. 2014. szeptember 17., szerda 11:32

Folyamatosan vizsgálja a duzzadó anyagokból készült játékokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ugyanis a túlzottan duzzadó játékok akár bélelzáródást is okozhatnak a gyerekeknél, ha véletlenül lenyelik őket. Most 14 ilyen terméket vizsgáltak be, kilenc ezek közül problémás is volt, írja közleményében a hatóság.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a laptopba dugható rántott csirkecomb?

Menő/Ciki

bb 2014. szeptember 17., szerda 08:52

Nem tudjuk elképzelni, mennyire lehet kényelmes a görgetés egy csirkecomb formájú egérrel, de a japán KFC kreatív ügynöksége el tudta, sőt ennél többet is: a különös formájú egér mellett billentyűzet, óriási pen drive és fülbevaló piacra dobásában is nagy fantáziát láttak. Ezeket a 3D nyomtatással készült szülinapi emléktárgyakat szeptember végétől fogják promóciós ajándékként szétosztogatni a különleges panírjáról ismert étteremlánc leglelkesebb Twitter követői között – számol be róla a Kotaku.com.

screen-shot-2014-09-04-at-7-30-36-pm1.png
Fotó: kfc.co.jp
Távolról sincs vége, olvasson még »
609 szavazat 507 szavazat

Ha azt hitte, csak a Domestos veszi ki a foltot rendesen

Becca 2014. szeptember 16., kedd 17:08

Jóllehet, évről évre azt valljuk, hogy a háztartási tisztítószerek közt legjobb a környezetbarát természetes ecet, van az a helyzet, amikor kifejezetten fertőtlenítés a cél. Ilyenkor nincs más mit tenni: egészség- és környezetkárosító hatású szerre kell fanyalodni.

Ha nem természetes fertőtlenítőre gondolok, azonnal a Domestos ugrik be, mint a baktrériumok fő ellensége, de ez nyilván csak a sok reklámnak köszönhető, amik akarva-akaratlanul belopóznak a fejembe. A minap az Auchanban vásároltam, és készültem megvenni a szokásos Domestos-adagomat, amikor feltűnt, hogy van hasonló kiszerelésben sokkal olcsóbb tisztítószer is…

Gyorsan levettem a polcról mind a kettőt, hogy összevessem az összetevőiket, és csodák csodája, nem igazán volt eltérés közöttük. Remek, szóval éveken keresztül bedőltem a marketingnek, ahelyett, hogy körülnéztem volna. Éppen emiatt döntöttem el, hogy kipróbálom a legtöbb olyan szert, ami tartalmaz hipokloritot, hogy meggyőződjek róla, tényleg az agyonhájpolt Domestos-e a legjobb. Meglepődtem, hogy a Flóraszept és a Clorox is ebbe a kategóriába tartozik, de legalább már ezt is tudjuk. Összesen 8 különböző márkájú fertőtlenítőt próbáltam ki, ezek közül pont a fele, tehát 4 volt saját márkás.

A metódus a következő volt. Feldaraboltam egy fehér atlétatrikót és meggyet dörzsöltem bele, majd öntöttem még rá egy kis 100 százalékos narancslevet is. Másfél napig száradtak az atlétacafatok, és csak utána kezdtem neki a tesztnek: fehérítőt öntöttem a foltra, és stopperrel mértem, hogy mennyi idő alatt lesz újra fehér az anyag. Mint kiderült, az órára végül nem is volt szükség… Emellett még a tisztítók állagát is néztem. Úgy vélem, minél sűrűbb, annál hatékonyabb és annál egyszerűbb is vele dolgozni. Természetesen ettő függetlenül az a termék volt a nyerő, amelyik a leggyorsabban kiszedte a foltot, az meg csak bónusz volt, ha az állaga is megfelelő volt. Amit furcsálltam: a drogerie marktban az eladók nem tudtak hasonló összetételű saját márkás tisztítószert mutatni, de megnyugtattak, hogy talán a jövőben lesz ilyen. Én drukkolok! Így volt ez az Aldiban és a Lidlben is. Ez is elég nagy csalódás volt, de remélem, a jövőben náluk is kapható lesz majd ilyen vegyszer.

Az Auchanban, Penny Marketben és a Tescóban viszont volt ilyen-olyan hipokloritos fehérítő, így ezeket be is szereztem. Íme a lista: Clorox, Domestos, Fertőtlenítő hatású antibakteriális hipó (Auchan NEM saját márkás), Flóraszept, Tesco pine 24 hr (Tesco saját márkás), Trendy (Penny Market saját márkás), Yplon (Auchan NEM saját márkás).

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már napszemüvegre, etetőszékre és ékszerre is vonatkozik a kötelező jótállás

Edicsek 2014. szeptember 16., kedd 16:20

Változott a jogszabály, a kötelező jótállás mától nem minden termékre vonatkozik, hanem a kormányrendelet alapján felsoroltakra. Általában 10 ezer forint feletti vásárlás esetén jár a kötelező jótállás, újdonságként pedig bekerültek az egészségmegőrző termékek, gyermekgondozási  cikkek és például a napszemüvegek is a listába - adta hírül a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszahívja az IKEA a Gunggung gyerekhintát, mert leszakadhat

ST 2014. szeptember 16., kedd 09:52

Az IKEA visszahívja a terméket, mivel arról kiderült, hogy sérülésveszélyes lehet a gyerekekre nézve. Ez az: 

Kép: IKEA
Kép: IKEA
Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját kalandjaikból rajzolt ábécéskönyvet minden kisgyereknek!

aa 2014. szeptember 16., kedd 09:41

Rég nem láttunk olyan menő stílusban kivitelezett ábécéskönyvet, mint a magyar származású, de Cipruson élő illusztrátor, Kövecses Anna munkája. A minimalista formákkal és élénk színekkel bátran kísérletező művész legújabb műve egyébként négyéves kislányának, Rebekának a Földközi tengeren töltött nyári kalandjait dokumentálja napló formájában, úgy, hogy közben a magyar ábécé 44 betűjével is megismerteti olvasóit – írja a 130 oldalas, 88 illusztrációt tartalmazó könyvről a thejealouscurator.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A tökéletes lakberendezési magazin nyomában

etelka 2014. szeptember 16., kedd 08:11

A lakberendezési magazinok aranykora már rég véget ért, ehhez képest még mindig meglehetősen sok versenyző próbálja elnyerni az olvasók bizalmát. Megnéztünk 6 hazai kiadványt és a francia Art & Décorationt, melyiket kinek érdemes vennie, és melyik az, amelyiket senkinek, mert csak lakberendezésnek álcázott reklámprospektus.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felgyújtható kiscica: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 14., vasárnap 17:33

Jóval túllépte a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalon a kitűzött 40 ezer dollárt a PyroPet néven futó márka bizarr projektje, melynek megvalósításához végül 100 ezer dollárt zsebeltek be. A termék ötletgazdáinak, Thorunn Arnadottirnak és Dan Kovalnak a sikeréhet pedig nem más jelentette, mint egy szerethető külsejű kiscica formájú viaszgyertya vicsorgó fémvázzá olvasztása – írja a Kisa nevet kapott figuráról a runfreakrun.com.

Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Őket lehet felgyújtani, ha van hozzá szívünk
Fotó: pyropetcandles.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
791 szavazat 1031 szavazat

Repülő tehén őszi lehangoltság ellen

Menő/Ciki

.syl. 2014. szeptember 13., szombat 10:53

Magyarországon még nem találkoztunk vele, de Hamburgban szerencsére kapni a repülő tehenet, ami tulajdonképpen nem is annyira lakásdísz, mint szórakoztató elem – viszont annak tökéletes. Ha pedig nagyon megszereti, akár a plafonra is fellógathatja, higgye el, boldog lesz tőle. A hiánypótló repülő tehenet 5 eurocent híján 15 euróért (kb. 4800 forintért) szereztük be egy hamburgi metróaluljáróban, ahol olyan további kincsekre akadtunk, mint a vetkőzős nős toll.

A repülő tehén két ceruzaelemmel működik, amit a hasába kell beleműteni, majd ezután a torkán lévő kapcsolóval bírhatjuk működésre. A jószág ekkor verdesni kezd a szárnyaival, ami már önmagában is tökéletes élmény, de ezt tovább fokozhatja, ha a hozzávaló akasztó és zsinór segítségével rögzíti a plafonra és gyengéden meglöki egy kicsit. Akkor körözni kezd, így:

Nekünk az abszolút kedvencünkké vált a jószág, de ön mit gondol? Inkább ciki? 

Távolról sincs vége, olvasson még »
695 szavazat 1054 szavazat

Kifestőkönyv felnőtteknek: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. szeptember 12., péntek 17:49

A felnőtt életen és annak hétköznapi problémáin ironizál a brooklyni humorista páros, Ryan Hunter és Taige Jensen, akiknek nemrég jelent meg 6 dollárért (1459 forint) kapható kifestőkönyv sorozatának következő része „Coloring For Grown– Ups: The Adult Activity Book címmel – írja a HuffingtonPost.com a könyvről, melyet a szerzők állítása szerint nagy részben befolyásolt a kortárs internetes humor. A rózsaszín babaházaktól, hullámokon lovagoló delfinektől és unikornisoktól mentes kifestőkönyvről elmondta a véleményét a POYKPAC komédia társulat párosa is:

Távolról sincs vége, olvasson még »
858 szavazat 932 szavazat

Most megveheti a világ egyik legkisebb házát!

aa 2014. szeptember 12., péntek 16:13

Eladó a világ egyik legkisebb háza Észak-London egyik puccos részén, Islington környékén. A kiváló elhelyezkedés ellenére valószínűleg nincs könnyű helyzetben az az ingatlanos, akit megbíznak majd a mindössze 17.46 négyzetméteres, egyetlen szobából álló modern mikro-otthon eladásával: a tulaj 275 ezer fontot (108 millió forintot) szeretne érte – írja a Guardian.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Papírzsebkendőből is a saját márkások a nyerők

Becca 2014. szeptember 12., péntek 09:14

Ahogyan a mosószerek és öblítők esetén, úgy annak is utánajártunk, hogy hol, mennyiért lehet beszerezni a saját márkás papírzsebkendőket. Örömmel nyugtáztuk, hogy a szemlézett boltokban mindenhol van saját márkás ebből is, sőt, nemcsak van, de rengetegféle: dobozos, 10-es és 100-as kiszerelésű, mintás, kis-, és nagyméretű, balzsamos stb., szóval tényleg színes a paletta. Ráadásul elég nagy az árverseny is a zsepik között, úgyhogy nem kell félni; zsebkendőből nem lesz hiány, ha már aNutella drágulni foglegalább legyen mibe a könnyeinket hullatni.

Ismét az Aldi, Auchan,  Interspar, Lidl, Penny Market és Tesco hatszöget szemléztük. A galériában minden fontos információt megtalál a termékekről, a hajtás után pedig táblázatban foglaltuk össze a lényeget.   

 

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 tény a sztárépítészről, aki csak kőgazdagoknak és hajléktalanoknak tervez

aa 2014. szeptember 11., csütörtök 16:51

Az elsősorban humanitárius projektjeiről és ötletes újrahasznosított anyaghasználatáról ismert japán építésznek, Shigeru Bannek idén tavasszal ítélték oda a Pritzker-díjat, majd nem sokkal később átadták az általa tervezett Művészeti Múzeumot is Aspenben. Ennek apropóján készített vele interjút a New Yorker magazin riportere, Dana Goodyear, melynek köszönhetően számos, eddig ismeretlen tény is kiderült az ironikus válaszokban is jó tervezőről, aki az utóbbi időben csak hajléktalanoknak vagy kőgazdagoknak tervezett. A Curbed.com szerkesztői Goodyear interjúja alapján összegyűjtötték a legérdekesebb tudnivalókat az építészről. Íme!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tojásnyalóka és alakváltoztató tévé a sztár

LS 2014. szeptember 11., csütörtök 14:19

Egy falunyi kiállító jelent meg Berlinben, hogy megpróbálja rábeszélni az újdonságokra éhes tömeget, hogy karácsonyra majd hajlított tévére és takarítórobortra vágyjanak (némi áruhiteles támogatással). Az már elég egyértelműen látszik, hogy a trendek erősen az okosotthonok írányába mozdulnak el, de koncepciószinten olyan dolgokkal találkoztunk, hogy csak néztünk meredten a tökéletesre suvickolt bemutatótérre. Avagy a jövőre?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miki egér elűzi a szörnyeket a gyerekszobából

ST 2014. szeptember 11., csütörtök 13:30

Hung-kue Lee tervező megalkotta azt az izzót, ami minden Miki egér-rajongó gyerek álma. Nem csak azért, mert a formavilága kifejezetten nekik szól, hanem azért is, mert szellemes megoldásokkal és a részletekre is odafigyelő tervezéssel készült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

De hát ez a hamburger nem is olyan, mint a plakáton!

LS 2014. szeptember 11., csütörtök 10:01

Egy amerikai videó adta az ötletet, hogy megnézzük, itthon hogyan reagálnak a gyorséttermek, ha azért reklamálunk, mert az étel nem úgy néz ki, mint ahogy azt a reklámokban látjuk. Ezért végigjártuk a McDonald's, Burger King, KFC, Subway tengelyt, és kiváncsian vártuk a reakciókat. Volt, ahol kiderült, hogy azért nagyobb a képen látható hamburger a mienknél, mert az csak fotó, volt, ahol kedvesen azt magyarázták,hogy ez csak illúzió, amiben nem is tévedtek sokat. A konklúzió végül az lett, hogy mindenhol szó nélkül kicserélték a rendelésünket, és sikerült is elérni, hogy nagyjából a reklám és a valóság közeledjen egymáshoz. Mindenesetre az jól látszik, hogy ezeken a helyeken vagy jól tréningezik a munkatársakat, vagy mindenki látta az eredeti videót, és ezért számítottak egy hasonló látogatásra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Találja meg a különbséget a két logó közt!

ST 2014. szeptember 10., szerda 21:13

A holland Light of the World alapítvány már régóta dolgozik azon, hogy a világ változtasson a felfogásán a mozgáskorlátozottakkal, fogyatékkal élőkkel kapcsolatban. Sokszor és sok helyről hallhatta már, hogy a kerekesszék nem a világ vége, és a legtöbb ember, aki együtt kénytelen élni vele, nem azt várja el, hogy sajnálják. Sőt! Sokkal jobban szeretnék, ha olyan aktív, teljes értékű embernek látná őket, amilyenek valójában. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kéz nélkül tartható ernyőtől a nyélre szerelhető pohártartóig

Edicsek 2014. szeptember 10., szerda 18:11

Ez a nyár amúgy is az esőről szólt, és még csak most jön az igazi meteorológiai ősz, a nyirkos, zuhogós, viharos időkkel. Ha a nyár nem tanította meg eléggé, hogy tényleg legyen mindig önnél esernyő, most tutira hozzá fog szokni. Ha pedig ernyője már van, mutatunk néhány olyan kiegészítőt hozzá, amitől ugyan nem fog kisütni a nap, de legalább kicsit könnyít az életén, mikor rossz az idő.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés