LÁJFHEKK

Hollandia múltja és jövője egyetlen épületben

aa 2014. október 9., csütörtök 20:03

Attól függően, hogy szobát vagy lakosztályt szeretnénk kivenni, átlagosan 350 euróért (110.000 forint) már megszállhatunk Amszterdam egyik legmodernebb folyóparti szállodájában, az Andaz Amsterdam Prinsengrachtban, melyet az iparág több díjjal is elismert az elmúlt időszakban. A holland történelem nevezetességeit felvonultató egykori könyvtár épület bezsebelhette többek között a luxusutazásokat szervező Jetsetter.com „ Best of the Best” díját a Hotel Awardson, de hasonlóképpen szigorú minőségi előírásoknak kellett megfelelniük ahhoz is, hogy a Condé Nast Traveler és a Booking.com is a legjobb hotelek között említse meg a Marcel Wanders által megálmodott épületet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudta, hogy az orrával vásárol?

Sáfár Zsófia 2014. október 9., csütörtök 16:35

Arról már írtunk, hogy egy-egy illat milyen hatással van az emberi szervezetre, de azt gondolta volna, hogy az üzletek akár az orránál fogva is vezethetik, csak hogy pénzköltésre bírják?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyenek a használati tárgyak, ha használhatatlanok

bb 2014. október 9., csütörtök 16:02

A terméktervezők általában azzal vannak elfoglalva, hogy valami igazán hasznos és hosszútávon működőképes tárgyat hozzanak létre. Ebből a sorból igencsak kilóg az athéni székhelyű építész, Katerina Kamprani, aki olyan hétköznapi tárgyakat felsorakoztató kollekciót alkotott, melynek egyik érdekessége, hogy nagy műgonddal hasznavehetetlenre tervezte a tárgyait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szuperokos és szupernagy telefonok jönnek még az idén

Edicsek 2014. október 8., szerda 18:03

Itt az ősz, egy csomó teches cég bejelentette, hogy milyen telefonokat dob piacra még az idén. Persze mindenki az Apple új készülékét várta, ám ők voltak azok, akik gyakorlatilag olyannyira nem rengették meg a világot, hogy sokan elgondolkoztak azon, hogy most jött el az ideje váltani. Jó, a hajlékony telefon újdonság, de azt nem mindenki így képzelte, még a gyártó sem. Aki maradna mégis az iPhone világában, vagy kipróbálna valami újat, azoknak összeszedtük, milyen okostelefonok jönnek még az idén, mit érdemes kérni karácsonyra, vagy mire kell már most elkezdenie gyűjteni, hogy jövőre új telefonnal kezdje az évet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most jön az őszi kerti munkák ideje

ST 2014. október 8., szerda 17:59

A kerti munkáknak két, igazán sűrű, sok feladatot tartalmazó időszaka van: ezek pedig a tavasz és az ősz. De ha azt hinné, hogy az őszi munkák kimerülnek abban, hogy leszedje a gyümölcsöket, akkor bizony nagyot téved.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Diótörő szilikon fejjel: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

bb 2014. október 8., szerda 12:29

A nemrég megrendezett Maison&Objet néven futó rendezvényen mutatta be forradalmi termékét a londoni székhelyű tervező, Roger Arquer is, aki gyermekkorának egyik emlékezetes tárgyát, a diótörőt értelmezte újra a dán design márka, a Menu megbízásából – írja puha szilikon fejjel ellátott kalapácsra emlékeztető darabról a Dezeen.com.

„A nagybátyám nagy diótörő volt. Volt egy fából készült edénye, amiből szögek álltak ki, annak a közepére helyezte a diót és törte meg egy fából készült kalapáccsal. Szerettem nézni ezt a kissé színházias hangulatú mutatványt. A cél az volt, hogy megőrizzem ennek a hangulatát úgy, hogy közben egyszerűsítem is a használatát” – mondja a „Nut Hammer” névre keresztelt termékről az 1975-ben született dizájner, aki első prototípusát egy teniszlabda és egy kalapácsnyél segítségével készítette el.

Szilikon fejjel látta el a diótörőt a tervező.
Szilikon fejjel látta el a diótörőt a tervező.
Fotó: rogerarquer.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
938 szavazat 971 szavazat

Bepillantás a kispapok titkos életébe

zezse 2014. október 7., kedd 16:01

Tudta, hogy gyönyörű kertben sétálhatnak a kispapok a fárasztó tanórák után? Hogy a Károlyi-kertben egykor répák nőttek? Én sem tudtam, annak ellenére, hogy a Belvárosban nőttem fel, a tanárok a Károlyi-kertbe hajtottak ki napközibe, ráadásul hittanra is a Papneveldébe jártam.

Ezeket a nagyszerű információkat az Imagine Budapest által szervezett sétából tudtam meg, melynek egyik tematikus túrája a belváros titkos kertjeit és tereit mutatja be. A rövidített túrát a Zubrowka szervezte, amelynek annyi köze van a kertekhez, hogy minden üvegben van egy darab bölényfű, mely különleges zamatot ad a lengyel vodkának. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betűtípus és műszőrme bunda kapott magyar dizájndíjat

LS 2014. október 7., kedd 14:14

Hétfőn adták át a Magyar Formatervezési és a Design Management Díjakat, a nyertes munkákat november 2-áig lehet megnézni az Iparművészeti Múzeumban. Már csak azért is érdemes elmenni, mert a díj idén 35 éves, ezért bemutatják az eddigi nyerteseket is. Lehet nosztalgiázni, fiatalabbaknak pedig rácsodálkozni a tuti retrocuccokra.

Idén négy kategória volt: termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megfázott? Fújja az orrát saját márkásba!

Becca 2014. október 7., kedd 10:44

Egy megfázás ritkán jön kapóra, és hát én sem éreztem úgy, hogy ennél jobb nem is történhetne velem – de ha már így alakult, nekiálltam és leteszteltem a saját márkás zsebkendőket. Az Auchan, Intespar, Lidl, Penny, Tesco termékeibe fújtam az orromat kemény négy napon keresztül. Jó hír: nem lett sebes az orrom. Rossz hír nincs.   

A használat során a következő szempontokat vizsgáltam: ne szakadjon, tehát legyen jó strapabíró, nagy, és puha legyen, na meg, ne dörzsölje ki az orrot. Az összehasonlításban ezeket mind figyelembe vettem, és persze az áruk sem volt mellékes. 

Felváltva használtam mindegyiket – egyenlő esélyt adva valamennyi terméknek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ők az idei legjobbnak jelölt magyar építészek

zezse 2014. október 7., kedd 10:04

Kinek a munkája tetszik a legjobban?

 • 513
  Czigány Tamásé
 • 952
  U.Nagy Gáboré
 • 222
  Pálfy Sándoré
 • 166
  Döntésképtelen vagyok

Három építész verseng idén a Prima Primissima-díjért, név szerint Czigány Tamás, Pálfy Sándor és U. Nagy Gábor. De kik ők, és mit tettek le eddig az asztalra?

Czigány Tamás építésznek nem ez lenne az első díja - már ha ezúttal is nyer. A győri építész kapott már Pro Architectura- és Ybl Miklós-díjat is.
Első sikerét a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközponttal aratta, majd a pannonhalmi apátsági borászatot tervezte meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

15 évesen sikeres feltaláló!

ST 2014. október 6., hétfő 17:51

Ha Ön is úgy gondolja, hogy a feltaláló szakma, vagy éppen a tudományos áttörések mind, egytől – egyig felnőttek keze munkái, akkor nagyot téved. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Google Sience Fair 2014-es megmérettetése.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútor lett az elnyűtt farmerből

aa 2014. október 6., hétfő 15:37

Nemrég ért véget a London Design Fesztivál, ahol Matteo Fogale és Laetitia de Allegri is bemutatta ISH néven futó, bútorokból és egyéb kiegészítőkből álló gyűjteményét. Ezek egyik legnagyobb érdekessége, hogy az első ránézésre kőnek látszó designerdarabok olyan újrahasznosított kompozit anyagokból készültek, mint kopott farmerek, elhasznált pamut vagy papír – írja a polcokat, padokat, asztalokat, edényeket és falitükröket készítő páros kollekciójáról a Dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar ácsot minden tetőre!

etelka 2014. október 6., hétfő 09:20

Egy jó szakembert meg kell becsülni, bár legtöbben már azt is értékeljük, ha a festő időben érkezik, vagy a kőműves nem három sörrel kezdi a napot. Vasárnap azonban kiderült, hogy a magyar szakmunkásképzésben ennél jóval erősebb potenciál bújik meg, amelyet ráadásul európai és világversenyeken is összehasonlítanak más országokéval. Az idei EuroSkills szakmai bajnokságot Lille-ben tartották, ahol vasárnap este hirdették ki, kik Európa legjobbjai. A magyar mezőny 22 fiatal szakmunkásból állt, akik közül aranyérmesek lettek az asztalosok, az informatikusok és a tisztítás technológusok: összesen 16 éremmel térhettek haza a fiatal magyar szakemberek. 

A lényeg az, hog a lakásfelújítási rémtörténetek hazájából származó fiatalok a jelek szerint nem az itthon megszokott hagyományt viszik tovább: egy csomó számban baromi jól szerepelnek, ezek az IT, a mechatronika, az asztalos, és festő szakmák. A verseny résztvevői maximum 22-24 évesek lehetnek, tehát olyan fiatal szakemberek, akik már kikerültek az iskolapadból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rakjon össze íróasztalt egyetlen falapból!

ST 2014. október 5., vasárnap 15:57

A bútor gyártók már régóta tudják, hogy minél kevesebb felesleggel, hulladékkal dolgoznak, annál jobban megéri nekik a gyártás. És persze nem utolsó sorban, ha nem a bolt, hanem Ön rakja össze a bútort, akkor a szállítás, és a tárolás is jelentősen kedvezőbb árral bír.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ősszel is lehet virágos az erkély

ST 2014. október 5., vasárnap 12:45

Eljött az ősz, és ezzel együtt elérkezett az az időszak is, amikor a virágok látványáról le kell mondania, és kénytelen felkészülnie a tél érkezésére. Ha ön is így gondolja, akkor van egy jó hírünk: az ősz is lehet színpompás, és nem csak a fák levelei miatt!

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 dolog a tökéletes hálószobáért

ST 2014. október 4., szombat 17:56

Ön tudja, mi kell egy igazán jó hálószobához? Az Elle Decor összeszedett 10 egyszerű dolgot, ami nélkül a háló nem csak alvás szempontjából hagy kívánnivalót maga után, de a romantikus együttlétek hangulatát is nehezebben teremti meg nélkülük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

30 éves nő és önerőből milliárdos

Edicsek 2014. október 4., szombat 17:18

Ismerje meg Elizabeth Holmes-t, aki idén bekerült a világ leggazdagabb embereit felvonultató Forbes 400-as listába. Ráadásul ő a legfiatalabb nő rajta és a legfiatalabb nő a világon, aki saját erőből teremtette a 4,5 milliárd dollárnyi vagyonát, azaz nem örökségből, vagy szülei révén lett gazdag, hanem saját ötletéből. Holmes az iskolára félretett pénzét forgatta be a vállalkozásába, ami egyébként alapjaiban rengeti meg az egészségügyet. És mindehhez csak 30 éves.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szomorú szobrok az Ázsia mélyén

etelka 2014. október 4., szombat 11:30

Az Ázsia center és környéke hagyományosan az olcsó parfümök, a műbőr cipők, és az óriás kiszerelésű mosószerek szentélye, ahol minden kapható. Arról azonban még nem hallottunk, hogy valaki itt vett volna bútort vagy épp valamilyen lakásfelszerelési kiegészítőt.

Pedig az Ázsiában is van lakberendezési üzlet, nem is egy, bár a választék szinte azonos. A csetreszek, apró dísztárgyak mellett ezekben az üzletekben olcsón találni fa gyerekjátékokat, az meg, hogy közben akciósan 1300-ért adnak egy pulcsit, két csomag vállfa közt már meg sem lepődünk. Az Ázsia center jobb oldali épületében a földszinten és az elsőn is van bolt - a tulaj ugyanaz -, ez az egyetlen hely, ahol nem textiláru van.

A China Markt annak ellenére kihalt, hogy a parkolója tele van, biztos mindenki az alagsorban seftel a csokival.

Csak néhány üzlet van nyitva, azok is pont ugyanazt árulják, mint a szomszédos Ázsiában. A földszinten a korábbi török bútorboltos nyomát se leljük, mindössze az Odea nevű babzsákfoteles webshopjának az irodája és kihelyezett bemutatóterme árválkodik itt. Ráadásul ők is nemsokára költöznek, valahová beljebb. Mindenesetre megmutatjuk miket árulnak a két üzletközpontban, döntse el,megéri-e meglátogatni a Szentmihályi utat.

Hűségakció hűtleneknek

Edicsek 2014. október 3., péntek 16:14

Ön milyen hűségakcióban vett már részt? Biztos gyűjtött matricákat, hogy olcsóbban tudjon venni táskát, vagy edényeket, esetleg gyereke kergette őrületbe a hiányzó állatos matricákért? A Hupikék Törpikék dominószettje hiánytalanul meglett? Ne izguljon, ha a hűtőmágnes sorozatból még hiányzik valamennyi, nem kell továbbra is felesleges dolgokat vásárolgatni, hátha meglesz valamennyi darab. Sőt be se kell mennie a boltba, hogy legyen egy teljes szettje.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bicikliülés, amit sose fognak ellopni

ST 2014. október 3., péntek 13:52

A bicajlopások megakadályozása legalább annyira mozgatja a biciklis társadalom fantáziáját, mint az autósok esetében. Csakhogy míg utóbbiak biztosítására rengeteg módszer született már, a jóval védtelenebb biciklikhez nehezebb biztonságos megoldást találni. De van itt valami, ami ígéretes: a biciklizár, ami egyben nyereg is.

kickstarter 4

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éljen, végre eheti kulturáltan a tésztás leveseket!

bb 2014. október 3., péntek 12:43

Nem egyszerű kulturáltan enni a hosszú tésztaszálakkal készült leveseket: ha kanalazzuk, a lelógó végek fröcsögtetik össze-vissza a levet, ha pedig evőpálcikával próbálkozunk, vagy bénázás lesz belőle, vagy lapátolhatjuk vele autentikus módon a szánkba az ételt az állunkhoz szorított csészéből, ami gyakorlott használóra utal, csak épp szintén rondán néz ki. Most egy japán tervező, Masami Takahashi rukkolt elő egy olyan innovációval, a rámen leves kanállal, ami egyszerűen megoldja a fenti problémákat – írja a kanálként és villaként is funkcionáló evőeszközről a Huffington Post.

Íme a vill-kanál!
Íme a vill-kanál!
Fotó: uncommongoods.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

Szappanos ízű kókuszreszeléket talált? Vigye vissza!

Edicsek 2014. október 3., péntek 10:13

Kókuszreszelékeket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert a Lacikonyha Magyarország Kft. által forgalmazott, 2014. november 25-i minőség megőrzési idejű termékek szappanos ízűek, vegyszeres szagúak, ráadásul jelölésükben sem felelnek meg, elmulasztották ugyanis egy allergén anyag feltüntetését, írja közleményében a Nébih. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhunyt a buborékházak magyar származású tervezője

bb 2014. október 2., csütörtök 15:54

A hétvégén 94 éves korában elhunyt a magyar származású, de Franciaországban élő építész, Antti Lovag, aki magát elsősorban habitológusként tartotta számon. Lovag annak ellenére, hogy az anyja finn, az apja pedig orosz volt, magyarnak vallotta magát – írja a buborékházairól ismert tehetséges építészről a wikipédia.org.

Antti Lovag munkásságát a buborékház tervezőket nyilvántartó szervezet, a Homme et Habitat elnöke, Christian Roux is elismerte, sőt szerinte Lovagnak olyannyira forradalmi szerepe volt az építészet, valamint a technológiai vívmányok fejlődésében, hogy például a napjainkban egyre felkapottabb 3D-s nyomtatás is az ő elképzeléseire vezethető vissza.

Antti-Lovag 06
Fotó: anttilovag.org
Távolról sincs vége, olvasson még »

86 tonna zöldséget foglaltak le Pest megyében

Edicsek 2014. október 2., csütörtök 11:05

86 tonna jelöletlen, nem nyomon követhető burgonyát és vöröshagymát foglaltak le hétfőn este a Nébih munkatársai egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben. Az ellenőrzésre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának megkeresése alapján került sor, miután egy, az országba belépő szállítójármű átvizsgálása során szintén jelöletlen termékeket találtak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tom Dixon lett az év angol tervezője

aa 2014. október 1., szerda 19:20

Nem okozott túl nagy meglepetést a szakmában, hogy a napokban megrendezett Maison & Objet díjátadón Tom Dixonnakítélték oda a neves „Designer of the Year” díjat – számol be a Designboom.com. A félig londoni, félig párizsi tervező idén is termékeny és sikeres évet tudhat maga mögött: év elején együtt dolgozott az Adidassal, majd „Eclectic” néven megtervezte első párizsi éttermét Fabienne és Philippe Amzalak illetve Jean-Louis Costes megbízásából, a díjátadón pedig bemutatta legújabb, októberben piacra kerülő, limitált szériás üveg és réz kollekcióját, mely poharakat, üvegeket és gyertyatartót is tartalmaz majd.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés