LÁJFHEKK

Létező, de nem tuti megoldás a csempefestés

Primilla 2017. június 16., péntek 18:00

Ha már nagyon időszerű lenne, de mégsem tudod rávenni magad, hogy szétveresd, majd újracsempéztesd a konyhát vagy a fürdőszobát, akkor más, sokkal kevesebb munkával és kosszal járó út is létezik a felújításra. Például a csempék, járólapok lefestése. Mi nekiálltunk, és megcsináltuk a saját konyhánkban. Tapasztalatok következnek, utóélettel.

Adott egy frissen vásárolt családi ház konyhája, ami némi festést leszámítva, nagyjából 30 éve nem volt felújítva. Jó, a bútor olyan, amilyen, végül is a harminc évvel ezelőtti kor szintjének megfelelt, de a fal! Időnként lefestették mindenféle csodás színű festékkel, de a konyhaszekrényt nem szedték le előtte, hanem körülpingálták. Ez biztos nem okozott semmiféle fennakadást vizuálisan, egészen addig, amíg a ház előző tulajdonosa úgy nem döntött, hogy a konyhabútorai egy részét mégiscsak magával viszi költözéskor. Ami a helyén maradt, az leírhatatlan.

Aztán ott volt a hidegburkolat, ami egyrészt sima fehér csempe, egy sávon piros mintás díszítéssel, a járólap viszont a felismerhetetlenségig elkopott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kisokos, hogy ne érjen váratlanul a dinnyeszezon

Aladár 2017. június 16., péntek 15:26

A dinnye egészséges, kalóriaszegény, évezredek óta velünk van, ráadásul a görögöt még kopogtatni is lehet. Hiba volna persze csak a kopogtathatóság képességének hiánya miatt leírni a többieket, ők is tudnak azért egyet s mást.

Ezúttal a Women’s Health állt elő nyári dinnye kisokossal, és ehhez a dinnyékről könyvet is írt - és úgy általában véve meglehetősen kertészszerű -  Amy Goldman szaktudását is igénybe vették.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elő a pénztárcákkal, elkezdődött a nagy nyári leárazás!

moana 2017. június 15., csütörtök 20:03

Az üzletek többsége valószínűleg csak később csatlakozik be, de legalább két helyet már elárasztottak az akciós cuccok. Mutatjuk is, hogy hol mit kapni és mennyiért.

Aki odafigyelt az elmúlt években, az már sejthette, hogy itt az ideje annak, hogy a divatmárkák szépen-lassan elkezdjék leárazni a tavaszi és nyári, esetleg az őszről és télről megmaradt ruhákat és kiegészítőket. Idén a H&M és a Women's Secret volt az első fecske. Meg is néztük, hogy mire számíthat az, aki nem akarja megvárni a hóvégét a költekezéssel. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így törd fel a tojásod

Aladár 2017. június 15., csütörtök 08:04

Ezúttal a tojás feltörésének feladatához érkezett tudományos igényű használati útmutató, hisz mindenki tudja, törésmechanikai alapvetések nélkül nincs tükörtojás készítés.

Kevés szebb és jobb pillanat akad az ember életében, mint a nyers tojás tökéletes, ideális feltörésének élménye. Kevés szarabb van ugyanakkor annál, amikor a tojás elsőre meg sem moccan, másodikra vagy harmadikra viszont ripityára törik, farmert és ülőpárnát undorító nyálkás lével, serpenyőt és egyéb céledényt ugyanakkor kizárólag tojáshéj törmelékkel fecskendezve be. A Popular Science cikke azonban elég lehet a releváns fizikai elvek magunkba szívásához, és remélhetőleg bárkiből képes tojástörő mérnököt faragni. 

shutterstock 54177592
Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: elegáns rövidnadrágok 7000 forint alatt

moana 2017. június 14., szerda 12:07

A farmershort nagyon praktikus nyári viselet, de azért nem lehet egész szezonban csak ezt hordani. Mutatjuk, milyen lehetőségek vannak még.

Szépen-lassan minden üzletben elkezdődik a nagy nyári leárazás, de ha nem tudsz várni addig, akkor mutatjuk, hogy most milyen elegánsabb rövidnadrágokat kapni, és azokat hogyan is lehet hordani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 hiba, amit elkövethetsz álláskeresés közben

moana 2017. június 14., szerda 08:17

A lelkesedés nem minden, ahogyan a sokrétű tapasztalat sem.

Nagyon sok mindenen elcsúszhat az, hogy megcsípjünk egy állást, és rengeteg tévhit kering, mit is kell tenni, hogy új munkahelyet találhassunk. Utóbbiakból szemezgettünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így választhatod ki a tökéletes nude rúzst

Aladár 2017. június 13., kedd 17:19

A Women's Health szerint az ajkak belső részét kell tüzetesebben szemügyre venned, ha felelős döntést kívánsz hozni.

Persze más olyan trükkök is akadnak, amire volt már mersze embereknek rábiggyeszteni a „tökéletes” jelzőt, ilyen volt a gyors mellbimbó csekkolás útján történő kiválasztódás elve is. Az új trükk szintén a test egy gyakran rejtve maradó tájékát, illetve annak színét hívja segítségül a választáshoz: a Women’s Health szerint az alsó ajkak belső része a nyerő. 

shutterstock 655088797
Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg elveszik az okos eszközök a munkánk?

Juhász Edina 2017. június 13., kedd 11:30

Egyáltalán mire jó, ha tanulnak a gépek? Miért csak most kezdtek el okosodni? Mi lesz akkor, ha összefognak ellenünk?

A gépek elkezdtek tanulni, olyannyira, hogy talán már ezeket a sorokat is egy olyan eszközről olvasod, ami figyeli a szokásaidat. Hogy hogyan is működik mindez, valamint kell-e tartani attól, hogy átveszik a hatalmat felettünk, azt Greg Corrado, a Google mesterséges intelligánciáért felelős vezetőkutatója mesélte el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne véresen kérd a steaket, kérd mioglobinnal!

Aladár 2017. június 12., hétfő 16:39

A szép marhahúsunkból kiáramló vörös nedű nem is vér, hanem egy fehérje által elszínezett vízalapú lötty. Hát mindent elvesznek tőlünk?

Csalódás csalódás hátán

Amikor véresen kérjük a húst, és szembesülünk báránylelkű társaink gyámoltalan pillantásaival, egy percre újra igazi vadembernek, barbárnak érezhetjük magunkat. De mindezzel csak áltatjuk magunkat, a pirosas, vörös- és vadhúsokból csordogáló folyadék sajnos nem vér, hanem a mioglobin nevű fehérje vastartalma által vörösre színezett víz. A Tech Insider videójából kiderül, hogyan keletkezik a vörös nedű. Vegánok is elindíthatják a háttérben, nagyon kellemes a zenéje. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

3 tudományosan megalapozott konyhai trükk

moana 2017. június 12., hétfő 11:45

Diétás rizs, foltmentes alma és szaftos, puha hús - mindegyikre van megoldás. Mutatjuk is!

Az Amerikai Kémiai Társaság (American Chemical Society) saját Youtube-csatornáján most azoknak az életét akarja megkönnyíteni, akik szeretik a rizst, a csirkehúst és a gyümölcsöket, meg persze a pofonegyszerű vagy néha kicsit időigényesebb konyhai trükköket. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezzel a trükkel felpörgetheted a jégkockagyártást

moana 2017. június 11., vasárnap 14:47

Hihetetlennek tűnik, de tudományosan megalapozott, és tényleg felgyorsítja a folyamatot.

Limonádé és jeges tea szezonra tökéletes az a trükk, amit az AOL oldalán találtunk. A lényeg, ahelyett, hogy hideg vizet tennél a jégkocktartóba, inkább meleg vagy forró vízzel töltsd fel, mert így sokkal hamarabb készre fagynak a kockák.

És ezt így hogy? 

Tudomány! Jó, ez így egy kicsit sovány válasz. A jelenség a Mpemba-paradoxonnal magyarázható. A nevét egy egy tanzániai diákról, Erasto Batholomeo Mpembáról kapta, de már Arisztotelész is foglalkozott vele. A kutatók több elméletettel próbálták már alátámasztani, hogyan fagyhat meg gyorsabban a meleg víz mint a hideg. Íme két dolog, aminek köze lehet hozzá: egyrészt a meleg víz gyorsabban párolog mint a hideg, kevesebb folyadék pedig gyorsabban fagy meg ugyanolyan körülmények között, mint a több, illetve  a vízben oldott sók (karbonátok) magas hőmérsékleten kiválnak, így többé nem befolyásolják a fagyáspontot.

Persze nem biztos, hogy szerencsével járunk, hiszen a jelenség paraméterfüggő, de mindenképpen bíztató, hogy Mpemba fagyikészítés közben csodálkozott rá arra, hogy van ilyen. Igaz, nem sikerült annyi fagyit előállítania mint a hagyományos módszerrel, de hát valamit valamiért.

summer-fridays-ice-drink.gif

8 trükk a könnymentes hagymaszeleteléshez

moana 2017. június 11., vasárnap 11:45

Jön a lecsószezon, és ennek a kellemes nyári ételnek a vöröshagyma is fontos összetevője. De mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne sírás legyen a főzés vége? A Daily Meal munkatársai kipróbálták, mely praktikák működnek azonkívül, hogy mondjuk búvárszemüvegben állunk a konyhapult mellett.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szappan vagy tusfürdő? Kézműves vagy bio?

maze 2017. június 10., szombat 18:01

Kutatóbiológust kérdeztünk arról, miért nem tesz jót a bőrünknek akkor sem a tusfürdő, ha amúgy nem vagyunk érzékenyek rá. Eligazodtunk továbbá azon, hogy mitől natúr, bio vagy éppen kézműves egy termék.

Sokáig mániám volt a különböző illatú tusfürdők kipróbálása, de aztán elegem lett abból, hogy állandóan csúszik utánuk a bőröm, és áttértem a szappanokra. Nem mondhatnám, hogy különösebben igényes lettem volna: általában a csomagolás győzött meg választáskor. Közben eltelt olyan tíz év, és annyiféle bio- és kézműves szappant lehet ma már találni, hogy vásárló legyen a talpán, aki képes kiigazodni köztük. 

Így aztán adekvátnak tűnt, hogy a gyökerektől kezdjem az eligazodást a tusfürdők és kézműves szappanok közti különbségek felfedezésében és utánajárjak annak, mivel teszek a legjobbat a bőrömnek. Kérdéseimmel szakemberhez fordultam, Dr. Szőke Zsuzsanna kutató biológus volt segítségemre az eligazodásban, aki maga is kézműves kozmetikumok előállításával kezdett foglalkozni, miután úgy látta nagyon sok a félreértés a natúrkozmetikumok tekintetében. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

El a kezekkel a kismókusoktól!

Dívány 2017. június 10., szombat 15:42

A természetben elhagyottnak, gyámoltalannak tűnő kisállatok felé mutatott túlzott gondoskodás könnyen visszafordíthatatlan tragédiához vezethet - figyelmeztet a Budakeszi Vadaspark.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így tartsd tisztán a kerti bútorokat

moana 2017. június 9., péntek 17:59

A mosószeres szivacs és a víz elég sok mindent megold, de azért ennél jóval több van ebben a műfajban. Össze is szedtünk pár tippet.

Végérvényesen itt a nyár, és aki csak teheti, a szabadidejét a vízparton vagy az erkélyen/kertben tölti. És persze ez nemcsak fesztelen pihenést jelent, mert a kültéri bútorokat és társaikat is fel kell venni a takarítási menetrendbe. A hajtás után adunk pár tippet, hogy a különböző anyagból készült bútorokat hogyan érdemes tisztítani, mert hát a rattanfotel nyilván másfajta törődést igényel mint mindenki kedvence, a fehér (esetleg bordó vagy zöld) Flair szék. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így (ne) tárold a késeidet!

Aladár 2017. június 9., péntek 08:03

A késeknek nincs ínyére a fiókban pihenés, pláne akkor, ha lépten-nyomon egymáshoz és egyéb robosztus fém eszközökhöz, teszem azt fokhagymanyomókhoz, esetleg diótörőkhöz ütődnek.

A Lifehacker szerzője szemlátomást kedveli a késeket. Vagy csak a fiókokkal szemben vannak ellenérzései, ez nem derül ki egyértelműen a cikkből. Szerencsére Clairenek érvei is vannak amellett, miért érdemes alternatív tárolási módszerek után nézni kés ügyben. A fiókokban mindenféle felügyelet nélkül bandázó kések ugyanis könnyen kicsorbulhatnak és gyakrabban kell az élezésükkel foglalkozni, így pedig elkerülhetetlenül csökkenni fog az élettartamuk. A következő módszerekkel óvhatod meg késeidet az elmúlástól:

shutterstock 647638135
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyaralni mentek? Íme pár tipp, hogyan tartsd távol a betörőket!

Dívány 2017. június 8., csütörtök 14:37

Vesd be anyósod vagy kamuzz kutyát - ez csak kettő azok közül a trükkök közül, amikkel egy hazai felmérésben találkozunk.

Vakációzáskor félünk leginkább attól, hogy betörnek, mégis világgá kürtöljük a Facebookon, hogy nyaralunk. A Szallas.hu friss kutatása szerint leggyakrabban az anyósra vagy szomszédra bízzuk a lakást, de akadnak házi barkácsmegoldások is arra, hogy távol tartsuk a besurranó tolvajokat.

A kutatás hátteréről

Az adatok a Szallas.hu által május 23-30. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben több mint ezer utazót kérdeztek meg arról, hogy tartanak-e a betöréstől, amíg nyaralnak, és ha igen, hogyan védekeznek ellene. A mintavételezés Magyarország lakosságára nézve nem reprezentatív, de az eredmények alkalmasak a trendek szemléltetésére.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Arckrémek férfiaknak: az olcsó húsnak mégsem híg a leve

moana 2017. június 8., csütörtök 10:34

Tucatnyi hidratálókrémet vizsgáltak meg szakértők, és úgy tűnik, hogy a férfiaknak szánt termékeknél az ár nem számít. A fényvédelemre viszont (majdnem) mindenki magasról tesz.

A német Test magazin munkatársai 12 férfiaknak szánt hidratáló krémet vizsgáltak meg tüzetesen. Elöljáróban annyit, hogy mindegyik viszonylag jól teljesíti a feladatát, 9 termék jó minősítést kapott, és 6 termék az ígéreteknek megfelelően tényleg 24 órán keresztül hidratál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: nyári ruhák 10 ezer forint alatt

moana 2017. június 7., szerda 13:46

Szereted a pántos ruhákat? Íme négy pénztárcafüggő tipp.

A vállakat teljesen szabadon hagyó ruhák tavaly iszonyatosan népszerűek voltak, és az üzletek kínálatát végignézve ez idén sem lesz másként. Hogy jövőre kikopik-e ez a trend, azt nem tudni, de az biztos, hogy egy pántos ruhával nem nyúlhatunk mellé. A hajtás után be is mutatunk párat, és azt is, hogyan lehet hordani. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Buktak a nagy márkák a konzerves kukorica teszten

Juhász Edina 2017. június 7., szerda 10:18

Konzervkukoricákat tesztelni mindig hálás dolog, mert mindenkinek van egy elképzelése, hogy melyik márka fog győzni, aztán sosem találja el senki a nyertest.

Mikor szóba került, hogy konzervkukoricákat teszteljünk, mindenki azonnal tudott egy-két remek kukoricás receptet, vagy ha nem. akkor legalább a pizzára szór egy keveset, esetleg levest készít belőle. Vagyis kiderült, hogy a kukoricakonzerv az majdnem olyan elhagyhatatlan eleme a magyar konyhának, mint mondjuk a piros paprika vagy a vegeta, vagyis tényleg sokan vannak úgy bármilyen egyszerű étellel, hogy ha öntenek még bele egy kis kukoricát, abból nagy baj nem lehet. Kivéve persze akkor, ha botrányos ízű a kukorica. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fahéjas vízzel a kilók ellen?

Aladár 2017. június 6., kedd 08:23

Bár van a vércukorszintre jótékony hatással van, ez a hatás csak kismértékű, nem egyértelmű tehát, mennyit segít a fehéj.

A fahéj nem véletlenül népszerű a diétázók körében, de annak ellenére, hogy jótékony hatással van a vércukorszint szabályozására, a fűszer élettani hatásával kapcsolatos kutatások annyira eltérő dózisokat alkalmaznak (120 mg – 6000 mg), és annyi egyéb változóval operálnak, hogy lehetetlen egyértelmű kijelentéseket tenni azzal kapcsolatban, pontosan mennyit segíthet a reggeli fahéjjal való feltúrbózása. 

shutterstock 650138920
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így moss utazás közben

moana 2017. június 6., kedd 08:17

Nyaralás közben kifogytál a tiszta ruhákból? Megmondjuk, legközelebb, hogyan előzd meg a bajt, illetve mit tehetsz, ha már nincs mit felvenned.

Csak egy szál bikinit hoztam el az útra - hangzik el a 4F Club több mint 20 éves (!!!) slágerében. Nos, ezzel a problémával nyilván kevesen tudnak azonosulni, de azért még így is előfordulhat, hogy utazás közben kifogyunk a tiszta cuccokból. Végignéztünk pár utazási blogot és oldalt, hogy összegyűjtsük a legfőbb tanácsokat a témában, hátha van valami, ami eddig talán neked sem jutott eszedbe. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

6 tipp hangyák ellen

moana 2017. június 5., hétfő 10:47

Vannak drasztikus módszerek is, de előtte lehet, hogy érdemes esélyt adni a kíméletesebb praktikáknak.

A hangyák alapvetően nagyon hasznos állatok...a kertekben, de ha átlépik otthonunk küszöbét, akkor kevésbé őszinte az ember öröme, hiszen belemásznak az ételeinkbe, és egyéb károkat is tudnak okozni. A német Test magazin összegyűjtötte, milyen módszereket vethetünk be ellenük.

shutterstock 634248875
Távolról sincs vége, olvasson még »

Vertek már át online kereskedők?

Juhász Edina 2017. június 4., vasárnap 18:33

Az internetes vásárlásoknál még mindig az a legnagyobb kérdés, hogy vajon mennyire bízhatok meg az eladóban, és tényleg azt kapom-e kézhez, amit a képek alapján elképzeltem.

Amióta világ a világ, mindig is voltak és lesznek is olyan kereskedők, akik üzleti modelljének fő eleme nem az, hogy a vásárlók bizalmát elnyerje, hanem hogy minél gyorsabban szerezzen minél több pénzt, még úgy is ha ezzel gyakorlatilag hülyére veszi a másik felet. Sokan éppen az ilyesfajta csalódások miatt még mindig úgy érzik, hogy az a legjobb, ha mindent rendesen szemrevételeznek, és éppen ezért tartják az internetes kereskedők is a legfontosabb feladatuknak, hogy a jó termékeken, könnyen kezelhető és biztonságos platformokon túl a felhasználóik bizalmát is elnyerjék.

shutterstock 590367566

De mi a helyzet ezzel egy olyan oldalon, ahol rengeteg eladó rengeteg termékét lehet megvásárolni. Mennyire bízhatnak meg az emberek egy online piactérben? Ha mindenhol azt hallja az ember, hogy ne higgyen el mindent, amit az interneten olvas, akkor hogyan győződhetek meg, hogy az állítása szerint az ország másik végén élő eladó majd valaha is feladja postán azt a porcelán unikornist, amit előre utalással kifizettem? Erre kereste a választ a Vatera.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A langyos sör rosszabb, mint egy atomkatasztrófa

Aladár 2017. június 4., vasárnap 09:32

A sósvizes fűrdővel 0°C alatti hűtőfolyadékot is készíthetünk, hatékony sörhűtő rendszert létrehozva az igazán sürgős esetkre.

Vagy a pestis. Ezzel kéne kezdeni elsőben is, hisz ebből az axiómából kiindulva (a langyos sörnél nincs rosszabb) gyerekjáték lesz kérdés-felelet útján átadni az etika alapjait, már hatévesek esetében is. „A népirtás is rossz. Mennyire? Majdnem annyira, mint a langyos sör.” Alkoholmentes sörrel érzékeltetni is lehetne, miről is van szó pontosan. A Popular Science rövid termodinamikai áttekintője segítséget nyújthat azoknak, akik nehezen hajtják álomra a fejüket éjszakánként, attól rettegvén, hogy megint visszatér a langyos sörös rémálmuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés