LÁJFHEKK

Hogyan képzelik el londoni dizájnerek az otthont?

bb 2014. november 21., péntek 09:02

Az idei London Design Fesztiválon a felkapott lakáskereső oldal, az Airbnb is képviseltette magát a „Place Called Home” névre keresztelt projektjével, melynek keretében négy elismert dizájner mutathatta be különböző elképzeléseit az otthon fogalmáról - írja a London egyik legismertebb pontján, a Trafalgar téren megrendezett kiállításról a design-milk.com

A négy házat és annak berendezéseit elnézve a tervezők személyes víziói ténylegesen valósággá váltak a téren. A brit Jasper Morrison például egy galambkedvelő otthonát képzelte el, mivel szerinte a galambok a Trafalgar tér elsőszámú lakói. Morrison furcsa kellékeket szórt el az egyszerű berendezésű térben, amiből egyértelművé válik, hogy egy szenvedélyes galambásszal van dolgunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pszichedelikus textilek miatt várjuk a tavaszt

aa 2014. november 20., csütörtök 18:35

Az egyedi nyomatai és színhasználata által híressé vált finn textil- és ruházati márka, a Marimekko elkészült 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójával, melyet az amszterdami származású kortárs művésszel, Kustaa Saksival közösen terveztek – írja a lakberendezési tárgyakban, bútorokban, ruhákban és táskákban utazó design cégről a coolhunting.com.

Az 1950-es évek óta virágzó vállalat tervezői mindig is előszeretettel inspirálódtak a természetből, nem volt ez máshogy a mostani gyűjteménynél sem, melynél a vízivilág meseszerű növény-és állatvilágából merítettek ihletet, mint például a Merivuokkóból (tengeri kökörcsin) és a Meriheinäból (tengeri fű). „ A gyűjtemény azt az érzést kelti, mintha a városi életből a természetbe menekülnénk a hullámok, a patak és a víz alatti élet ábrázolásának segítségével. A kollekció élénk színeit az óceán kéksége, valamint a víz növényei és állatai ihlették” – mondja a szürrealista művész, aki a saját búvárkodós tapasztalatai alapján álmodta meg a gyűjteményben található szövetek és étkészletek ritmusát, színeit és hangulatát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén talán vége a céges repibögre-dömpingnek

LS 2014. november 20., csütörtök 17:58

Ugye tudja, hogy mindjárt itt a karácsony, és vele együtt megérkeznek a csodálatosabbál csodálatosabb repiajándékok. Bögre, toll, naptár, jó esetben valami alkohol. A PALOMA ez ellen próbálja meg felvenni a harcot. Egy három napos design eseményt szerveztek, ahol húsz fiatal magyar designert kértek meg, hogy mutassanak be olyan termékeket, amiket nagyobb tételben is le tudnak gyártani, és megfelelőek lehetnek az év végi ajándékozásra.

A marketingesek vagy más döntéshozók helyben meg is rendelhetik a kinézett termékeket, amelyet a cégek saját magukra szabva is elkészíttethetnek. Mindig vágyott rá, hogy cége főhadiszállása párnává alakuljon? Itt a lehetőség! Vagy a megunt molinókat dolgoztatná át táskává? Hajrá!

Kárpáti Zsuzsanna, a Paloma marketingese szerint megpróbáltak olyan képzőművészeket, designereket keresni, akik időben, a megfelelő áron és minőségben készítik el a termékeket, ugyanakkor közösen dolgozva tovább tudják egyediesiteni a termékeket. Mi ezeknek a repicuccoknak a nagy részére szívesen lecsapnánk, bízunk benne, hogy idén végre véget ér a bögreszezon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Az egyszerűséget és használhatóságot díjazták a Łódź Design Fesztiválon

bb 2014. november 19., szerda 18:43

A napokban ért véget Lengyelországban az idei Łódź Design Fesztivál, melynek egyik kulcsfontosságú eseménye a Make Me! néven futó nemzetközi verseny, amire művészeti és tervezési háttérrel illetve tudással rendelkező fiatal, feltörekvő tervezők, gyártók, diákok és művészek jelentkezhettek. Ebben az évben a beküldött 247 pályamunkából 21 projekt jutott el a bemutatkozási lehetőségig Lengyelország második legnagyobb városában, a győztest pedig pénzjutalommal, 20.000 PLN-el (kb 1.4 millió forint) is díjazták. - számol be a design-milk.com. A pályázók kezét pedig a fesztivál után sem kívánják elengedni a szervezők, új lehetőségeket kínálnak számukra, további kiállításokon és szakmai lapokban jelentetik meg terveiket. A hajtás után megnézheti a legérdekesebb pályaműveket, valamint a nyertes munkáját is!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hat méteres, rizzsel töltött laprágó: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2014. november 19., szerda 08:03

Óriási, laprágóra emlékeztető bútorral rukkolt elő a Royal College of Art egykori hallgatója, Kirsi Enkovaara, aki rizzsel töltötte meg hat méter hosszú, bordás anyaggal bevont székét. A Helsinkiben született dizájner úgy tervezte meg a rugalmas szerkezetű, számtalan variációban csavarható és hajtható ülő- és fekvőalkalmatosságot, hogy használóit az arra ösztönözze, hogy átértékeljék, hogyan és milyen pózban ülnek általában – írja a „The Body” (A Test) című tárgyról az anothermag.com. A lap lelkes szerkesztője pár kérdést is feltett a 31 éves,  jelenleg Londonban élő művésznek. Olvassa el és szavazzon: menő a rágógumi szék, vagy cikinek találja, és attól tart, hogy véletlenül beleragad?

Távolról sincs vége, olvasson még »
589 szavazat 669 szavazat

Horrorház olvad szét London utcáin

ST 2014. november 18., kedd 16:59

Londonban egyre szaporodnak a szürreális épületek, amit többek között Alex Chinncek-nek, a fiatal művésznek is köszönhető. Az építészeti illúziók létrehozásának mestere ezúttal a Merge Fesztiválra alkotta meg viaszházát, ahogyan az a Fastcodesign.com oldalról kiderült.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekkel a táplálékkiegészítőkkel vigyázzon

Edicsek 2014. november 17., hétfő 16:57

Ha edzés mellé ön is szokott nagy izomerő kifejtését elősegítő, elsősorban sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek szánt táplálékkiegészítőket fogyasztani, akkor nézze meg ezt a listát, mert elég sok ilyen terméket vont ki a forgalomból 2014-ben az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, írják a honlapjukon. Nem kizárt, hogy néhány üzletben vagy webshopban még megtalálhatóak a felsorolt készítmények, amik összetételükkel veszélyeztethetik az egészséget, ezért ha ilyet vett, azt ne fogyassza el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép, de drága a Zara első lakberendezési üzlete

etelka 2014. november 17., hétfő 16:32

Mi izgatottan vártuk, de a népek úgy tűnik, a konkurenciánál hagyták a pénzüket, ezért nem volt se tolongás, se hisztérikusan várakozó tömeg az első budapesti önálló Zara Home lakberendezési üzlet megnyitáskor. A Zara mindig is magasabbra pozicionálta az árait, mint a H&M és a Mango, ezért nem is lepődtünk meg, hogy első magyarországi lakberendezési üzletüket a Fashion Streeten nyitották meg. Ezt minden valószínűség szerint több is követi majd, ha beválik a koncepció. Évente két kollekciót fognak bemutatni, melynek darabjai folyamatosan érkeznek az üzletbe, akárcsak a ruhák esetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tuskólámpával kandallóhangulatért

Menő/Ciki

ST 2014. november 17., hétfő 15:03

A természet szerelmesei lehetnek a célcsoportja ennek a lámpának, melynek megvalósítása azonban számunkra kicsit ambivalens. A coolthing.com cikke szerint a a farönk utánzatú Glowing Log Lamp a parázsló fa látványával és kellemes fénnyel örvendezteti meg szemlélőjét, szerintünk viszont egy parázsló farönk nem így néz ki. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
550 szavazat 547 szavazat

Menő vagy ciki a vécécsésze-világítás?

Menő/Ciki

ST 2014. november 16., vasárnap 10:01

Az éjszaka közepén felkelni csak azért, hogy az ember könnyítsen magán, eleve szívás. Hát még akkor, ha ez az ember történetesen férfi: hiszen a nők csak helyet foglalnak, ehhez pedig nem kell a vakító fény, míg a férfiak számára a célzáshoz ez elengedhetetlen.

Távolról sincs vége, olvasson még »
623 szavazat 706 szavazat

Sztárépítészek és botrányok az új World Trade Center körül

bb 2014. november 15., szombat 12:00

A napokban újranyitott a több mint 13 évvel ezelőtt lerombolt New York-i Világkereskedelmi Központ, melyet 3.8 milliárd dollárból építettek újjá az elmúlt nyolc évben. Az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat évére utalva 1176 láb magas (540 méter) épületet a Világkereskedelmi Központ-együttest birtokló kikötői hatóság vezérigazgatója, Patrick Foye nem csak Amerika, hanem a világ legbiztonságosabb irodaépületének nevezte egy BBC-nek adott interjúban, melyben annak is hangot adott, hogy a toronnyal New York látképe is újra teljessé vált. A 104 szintes One World Trade Center toronyhoz tartozik még két négyzetes emlékhely is az összedőlt ikertornyok helyén, de helyet kapott egy múzeum és a közeljövőben megnyitja kapuit a kilátóterasz is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért jobb, ha videojátékozás helyett olvas az a gyerek

Edicsek 2014. november 15., szombat 11:21

Tényleg jobb, ha olvas a gyerek, mint ha játszik, és a sok videojáték valóban elbutít - erre mutat rá az a reklámkampány, amelyben a hirdetők szándékaik szerint Play Station akcióra szerették volna felhívni a vásárlók figyelmét. Csak éppen orbitális nagy helyesírási hibával. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az okostelefon kreatívvá tesz

Edicsek 2014. november 15., szombat 09:24

A Samsung bemutatta a legújabb csúcstelefonját, a Samsung Galaxy Note 4-et, ami már nem is igazán telefon, hanem inkább valami olyan készülék, ami a telefonálás mellett minitabletként és okosnoteszként is funkcionál. Hogy ez miért is olyan jó, és hogyan tud többet adni a mindennapi életben, legyen szó egy egyszerű fényképszerkesztésről, vagy bármilyen kreatív projekt megtervezéséről, arról ismert emberek beszéltek, akik szerint a kreativitás mindenkiben megtalálható, az alkotáshoz pedig nem kell más, mint ihlet és közlési vágy.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Londoni diák nyerte a nemzetközi designversenyt

km 2014. november 14., péntek 19:47

Az Electrolux Design Lab nemzetközi ipari-formatervező pályázat döntőjét Párizsban követhettük végig, a helyszínen szurkolhattunk a magyar versenyzőnek, Kovács Apornak, aki ugyan végül nem ért el helyezést a használt PET palackokból ruhát nyomtató eszköz tervével, de így is rengeteg tapasztalattal gazdagodott.

Természetesen az is kivételes eredmény, hogy 74 ország 1700 pályázója közül Kovács Apor bekerült a hatfős párizsi döntőbe, ahol bemutathatta elképzelését a zsűrinek. A MOME hallgatója a textilápolás kategóriában indult, terve egy olyan háztartási gép, amely PET palackokból készít ruhákat. PET palackokat már régóta hasznosítanak ruhaként, ehhez viszont először Kínába viszik a feldolgozandó palackokat, majd azokat visszahozzák Európába kész ruhaként. Ha egyszer megvalósulna a műanyag háztartási felhasználási lehetősége, az sok lehetőséget rejtene magában és túlzás nélkül forradalmasítaná a ruhaipart is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha színesre festik a nyomort, az reményt ad?

ST 2014. november 14., péntek 17:13

A gazdagság és a nyomor egyszerre, egyazon helyen is létezhet, erre tökéletes példa mondjuk Rio de Janeiro. Nagy utat kell bejárni ahhoz az ilyen helyeken élőknek, hogy kijussanak a kilátástalanságból – Jeroen Koolhaas és Dre Urhahn holland művészek abban igyekeznek segíteni nekik, hogy legalább a környezetük ne legyen annyira nyomasztó. És ez máris több mindenben segít.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagy közértes-szavazós, avagy melyik közért van a közért?

maze 2014. november 14., péntek 10:14

Alditól a Tescóig megszavazhatja, melyik közértben vásárolna szívesebben egy ideális világban.

Nincs cukibb a bébi robotpingvinnél

aa 2014. november 13., csütörtök 21:17

Nature Methods néven futó folyóirat a napokban hozta le a Strasbourgi Egyetem munkatársa, Yvon Le Maho legfrissebb kutatási eredményeit, melyet az általa vezetett csoporttal közösen készített a király- és császárpingvinek valamint az elefántfókák viselkedéséről illetve szívműködéseiről – írja az Antarktisz Adélie Land nevű területén végzett kísérletről a Huffingtonpost.com. Ezen a francia tulajdonban lévő birtokon található egyébként a Dumont d'Urville kutatóállomás is, és itt forgatták a Pingvinek vándorlása című természetfilmet is 2005-ben. A kattintás után videón is megnézheti, hogyan reagáltak a félénk császárpingvinek a közéjük férkőző robot-pingvingyerekre!

Az év egyik legszerethetőbb képe
Az év egyik legszerethetőbb képe
Fotó: Nature.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

A beton kirakós lehet az új Rubik-kocka

aa 2014. november 13., csütörtök 12:15

A Rubik-kocka utódjaként emlegetik a magyar tervezőpáros betonból kiöntött egyenlő háromszögeit, melyre alig pár hét alatt kalapozták össze az elinduláshoz szükséges 15 ezer dollárt (3.7 millió forint) a Kickstarterhez hasonlóan működő Indiegogo.com oldalon. A Logiface névre keresztelt logikai játékot a készítők, Benedek Zsanett és Lakos Dániel szerint a 3D-s grafikai tervezőprogramok ihlették, a lényege pedig az, hogy az elemeket úgy illesszük egymás mellé, hogy azok egy folytonos felületet hozzanak létre.

20141027090327-magyarazos stopmotion01.gif
Fotó: indiegogo.com
Távolról sincs vége, olvasson még »

10 milliós büntetés a Reduline 36 fogyasztószer miatt

Edicsek 2014. november 13., csütörtök 10:00

A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintos büntetést szabott ki a TV Brands Kft-re. A  közlemény szerint a cég a Reduline 36®  készítmény intenzív TV kampánya alatt megtévesztő reklámokat tett közzé, valamint tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 tennivaló a kertben a fagyok előtt

ST 2014. november 12., szerda 17:04

Elérkezett az az időszak, amikor az ember már nem sétál ki okvetlenül a teraszra, ha egy kicsit gyönyörködni akar a kertben, hanem inkább bentről, az ablakból teszi ezt. Ez pedig azt is jelenti, hogy ha még nem végzett el minden őszi kerti munkát, akkor itt az utolsó alkalom, hogy pótolja az elmaradásait, mert az első fagyokat nem minden éli túl.

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 épületnyi bevezetés a brutalizmusba

aa 2014. november 12., szerda 14:30

Hallott már a brutalista művészetről? És hogy ez hogyan jelent meg az építészetben? Ha nem, a Dezeen.com vendégszerkesztője, az egyik legmenőbb építészeti blog, a F*ck Yeah Brutalism alapítója, Michael Abrahamson bemutatja önnek.

Abrahamson 11 kedvenc, de kevésbé ismert brutalista épületen keresztül segít meghatározni az ötvenes évek elején kialakult mozgalom lényegét. Szerinte a brutalizmus meglepően sokoldalú és maradandó értékű, de mivel nehéz szavakkal körülírni a szó valós jelentését, ezért jobbnak látta, ha Tumblr oldalán inkább vizuálisan érzékelteti a robusztus formákat átlátható funkciókkal egyesítő irányzatot. Íme a szerző favoritjai, a célszerűség kedvéért időrendi sorrendben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázat, már a fajlagos ár sem a régi!

Tuna Judit 2014. november 12., szerda 09:09

Amikor a vakteszteket írjuk, minden poszt végére teszünk egy táblázatot, amiben feltüntetjük, hogy mennyi a termékek egy kilogrammra vetített fajlagos ára. Ez azért jó, mert sokszor megtévesztő lehet az összeg, amit a termék csomagolására írnak, hiszen nem minden terméknek azonos a kiszerelése, így könnyen előfordulhat, hogy az olcsóbbnak látszót veszi meg az ember, mégis a drágábbat viszi haza. Szóval, ahogy már sokszor megírtuk: nem árt a fajlagos árakat is szemlézni, mielőtt bármit is megvásárol. Szerencsére a Tesco, az Interspar és most már az Auchan is odafigyel erre, és ha nem is nagy betűkkel, de valamilyen módon feltünteti a termékek fajlagos árát is. 

A sajtpultnál és a felvágottaknál is ez a helyzet – vagyis ez volt addig, amíg az Interspar rá nem jött, hogy mekkora trollkodás az áruknak nem a kilós, hanem inkább a 10 dekára eső fajlagos árait kiírni. Hogy ez miért jó? Mert a 4550 forintos (kilónkénti) árú sonkánál sokkal jobban hangzik a 455 forintos, simán megörülhet neki és jól bevásárolhat belőle a sietős vevő, miközben ugyanazt kapta: az "olcsóbb" ár mindössze a tíz dekára vetített fajlagos ár volt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeken a táblákon a tízdekás alatt a kilós fajlagos ár is fel van tüntetve, de az már annyira kis betűkkel, hogy szabad szemmel alig látható. De szabad ilyet?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mediterránból modernül élhető

LS 2014. november 11., kedd 15:46

Egy fiatal házaspár megvett egy Pest megyei házat, ám úgy gondolták, hogy a mediterrán hangulat helyett szeretnének egy élhetőbb, modernebb, tágas házat. A ház felső szintje nem volt kialakítva, így ott szabadabban "garázdálkodhattak" az építészek mint alul, pláne úgy, hogy a büdzsé korlátozva volt. Kovács Danica tervei alapján döntöttek úgy a leendő lakók, hogy a sárga-cseresznye kombó helyett a belső térnek legyen inkább a szürke egy nem annyira domináns árnyalata a fő motívuma.

A tér maga jól meg volt tervezve, ezért Kovács azt kapta feladatul, hogy próbáljon meg olyan tárolókat kialakítani, melyek nem, vagy csak alig láthatóak. A "praktikus", "vidám", "otthonos" voltak a hívószavak, melyeknek meg kellett felelni. Ez például a lépcsőn érhető tetten, ami látszólag csak egy sima lépcső, ám az aljára LED világítás került, hogy éjszaka is nyugodtan lehessen anélkül közlekedni, hogy felkapcsolnák a fényeket.

Az alsó szintre került a nappali, a konyha és az étkező, felül pedig a hálószobák vannak. Az alsó szint a közösségé, a felső pedig a családé. Annak ellenére, hogy viszonylag behatárolt volt a büdzsé, jól sikerült a felújítás, főleg a gyerekek imádják az új tereket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ingyen WiFit kap az utcára az UPC-től, akár még külföldön is

Edicsek 2014. november 11., kedd 13:20

Örülhetnek a UPC előfizetői, mert most már az utcán is tudnak ingyenesen internetezni. A Wi-Free szolgáltatás elsőre bonyolultnak hangzik, közben pedig teljesen egyszerű. A lényege, hogy a többi előfizető hálózatára csatlakozhat ahogy sétálgat a városban. Az egész lényege a kölcsönösség, azaz ha nem osztja meg másokkal a sajátját, akkor ön sem kap, de mindettől még az ön otthoni sávszélessége nem változik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Színpompás őszi erkély káposztával?

ST 2014. november 11., kedd 09:16

Szeretne valami igazán különleges díszt a kertbe, vagy a balkonra, de mivel itt az ősz, lecsökkentek a lehetőségek? Nem gond, csak egy kicsit keresgéljen, és még idén ültethet díszkáposztát!

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés