LÁJFHEKK

Telefonos applikációt indít a Nébih

Edicsek 2014. december 2., kedd 11:47

December 1-től elérhető a Nébih Navigátor nevű alkalmazás, amellyel a fogyasztók hatékonyan tudják segíteni az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését. A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal közleményéből kiderül, hogy az új, egyelőre csak androidos felületen elérhető alkalmazásssal a fogyasztók bejelentéseket tehetnek a hivatal felé, illetve a risztásokról is azonnal értesülnek, azaz lefotózhatja a zöld árnyalatú párizsit a hűtőpultban és azonnal szólnak, ha valamilyen terméket visszahívnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bőrönd, amibe korlátlan mennyiségű szuvenír fér

ST 2014. december 2., kedd 09:11

Utazni szinte mindenki szeret, azonban van egy kényes, és nem utolsó sorban igen drága vetülete az utazásnak – ez pedig nem más, mint a csomag. Az addig rendben is van, hogy ha az ember csak egy hosszú hétvégére utazik egy városnézésre, akkor csak egy egészen kicsi táskára lesz szüksége, ám ha hosszabb időre megy, akkor már egy nagyobbat kell vinnie. De mi van akkor, ha helyszűke miatt nem akarunk egy rakás bőröndöt tárolni otthon? És leginkább: ha kevés cuccal megyünk, de sokkal jövünk?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Függőlegesen akár a lakásban is lehet kertje

ST 2014. december 1., hétfő 19:05

Függőleges kerteket építeni olyan kihívás, amihez azt gondolná, mindenképp kertészre (vagy még inkább építészre) lesz szüksége. Pedig mindössze némi kreativitással akár ön is elkészítheti egyik-másikat otthon is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Forró leves elvitelre kilötyögtetés és égési sérülések nélkül? Így.

Edicsek 2014. december 1., hétfő 16:19

Forró levest haza (vagy a munkahelyre, ebédként) vinni bármelyik kifőzdéből nem egyszerű feladat. Ha szatyorba teszik a dobozt, jó eséllyel kiömlik, ha ezt elkerülve csak a dobozt fogná, úgy viszont égeti a kezét. Egészen eddig, mert a Pho24-nél belefutottunk egy nagyon egyszerű megoldásba, amivel a poharas leveseiket nem gond hazavinni. A megoldás egy fül (más nézőpontból egy pontosan a pohár méretével egyező nejlonzacskó), ami elég szűk ahhoz, hogy biztosan üljön benne a pohár, elég vastag ahhoz, hogy stabilan tartsa is, és elég rövid ahhoz, hogy ön pedig ne tudja annyira lóbálni, hogy kilötykölje a levest. Reméljük, minél hamarabb elterjed a városban, ha már a pho leves-láz a jelek szerint egyelőre úgyse akar lecsengeni. 

A nagy hajfestékteszt: találtunk jót, ami még olcsó is

etelka 2014. december 1., hétfő 10:32

Jómagam mindig szívesen kísérleteztem a különböző színekkel, frizurákkal, kisebb-nagyobb megszakításokkal 16 éves korom óta hajmodellkedem is. Kézenfekvő volt tehát, hogy egyszer kipróbáljam, milyen egyszer tényleg színes egyéniségnek lenni.

Általában vörös vagyok, így nem bírtam rászánni magam, hogy barnát, szőkét vagy feketét válasszak. Az eredeti koncepció egyféle vörös lett volna, de kiderült, hogy nincs minden festékből azonos szín. 12 féle festéket vettem le a polcról (a gyors felmérés alapján a L'Oreal gyártja a legtöbb féle lakossági hajfestéket).

A pakkot elvittem a Hairskulba, és megkértem Fehér Mátét, hogy professzionálisan kenje fel a hajamra a különböző árnyalatokat. Itt a teszt majdnem megbukott, mert kiderült, hogy az én eredetileg sötétbarna, némi lenövéssel turbózott közepes vörös árnyalatom nem lesz megfelelő a festékeknek, így leblansoltuk, azaz, az eredeti és rárakódott színeket eltüntetve narancssárgáról indultunk. Ezt azért érdemes tisztázni, mert attól függően, hogy milyen színű a haj, lesz más-más színű ugyanaz az árnyalat.

A professzionális hajfestékeknél mindig két vagy 3 számmal jelölik a festéket, az első a színmélységet határozza meg, míg a második az árnyalatot. Például a Syoss 529-es árnyalata a Wellánál zöldes-homoknak felelne meg. Hogy bonyolítsuk a helyzetet, ez a szabály nem egységes, minden cég úgy variál, ahogy akar. Azaz a Wellánál az első szám a kettes, és ez a fekete színt jelöli, de a L'Orealnál lehet, hogy pont fordítva van.

Fehér Wellával dolgozik, nem szokott hozzá a lakossági festékekhez, de némi iránymutatás után, mindegyikből kimérte a megfelelő mennyiséget. Tőle azt kértem, hasonlítsa össze, mennyire könnyű ezekkel a termékekkel dolgozni, mennyire folynak, mennyire könnyű kikeverni őket.

Ami fontos, az egyrészt az allergiateszt (az erre irányuló figyelmeztetés minden festéken fel van tüntetve), és valóban jobb előre kipróbálni, mint buci fejjel mászkálni napokig. Másrészt azt is tudni kell, hogy tartós hajegyenesítés vagy dauer (tehát a hajat komolyan igénybe vevő vegyi beavatkozások) után 10-14 napot ajánlott várni a festéssel. Sok festékkel erősebb, vagy nem olyan egységes eredményt érünk el, ha szőkítés után támadunk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az ősz haj fedése sem egyszerű történet. A fodrászok tapasztalata szerint a menstruációs ciklus is befolyásolja a festést, tehát ha megkérdezi a fodrásza, hogy mikor esedékes a ciklusa, ne vegye a magánéletében való vájkálásnak, valószínűleg hogy csak a legjobb eredményt szeretné elérni.

Azt sajnos semelyik gyártó nem jelzi, hogy a kiválasztott szín milyen színű hajra került fel, ami azért lenne fontos, mert a nők nagy része a fotó alapján választja ki az adott színt. Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, aki megmutatta a világnak, milyen színű lesz a haja, a YouTube-on és a világháló blogjaiban emberek ezrei teszik közzé csalódásaikat vagy épp sikerélményüket hajfesték fronton.

Ami biztos, hogy a festékek (némelyike?) még a negyedik mosás során is eresztenek a színükből, ami nem éppen jó jel, ennek nem kéne így lennie.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így telepítsen madáretetőt

ST 2014. november 30., vasárnap 14:57

A madarak téli etetése nem csak azért fontos, hogy segíthesse a túlélésüket, hanem azért is, mert így megfigyelheti őket, sőt a gyerekekkel is megismertetheti, hogy milyen állatok élnek a kertjükben. Ehhez persze fontos, hogy olyan madáretetőt és olyan eleségeket válassszon, ami a legjobban szolgálja a madarak igényeita. Több dologra is érdemes odafigyelni, amikor az etetőt kiválasztja, vagy elkészíti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen a tökéletes pezsgős pohár

aa 2014. november 30., vasárnap 09:13

Az ünnepek közeledtével még azokban a háztartásokban is előkerülnek a pezsgős poharak, ahol egyébként nem szokás ezt az italt fogyasztani. Így különösen profin időzítette be innovációját a svéd dizájn stúdió, a Claesson Koivisto Rune, akik az ismert pezsgő szakértővel, Richard Juhlinnal együttműködve dolgoztak a legoptimálisabb formájú és méretű pezsgős poháron – számolt be a Marten Claesson, Eero Koivisto és Ola Runa által vezetett stúdió legújabb munkájáról a dezeen.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változott az Ikea az elmúlt 50 évben

bb 2014. november 29., szombat 20:23

Az Ikea csak pár hónappal ezelőtt rukkolt elő Regissör névre keresztelt kollekciójával, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy a bútorcsalád a vállalat szakembereinek állítása szerint öt perc alatt összeszerelhető. Az 1943-ban alapított cég legújabb dobása pedig egy igazi retro kollekció, ami 26 darab olyan terméket kínál, melyeket az ötvenes és a hetvenes évek között egyszer már nagy sikerrel dobtak piacra – számol be a különböző stílusú székeket, kanapékat, szőnyegeket, lámpákat és étkészletet tartalmazó, Årgång néven futó gyűjteményről a fastcodesign.com.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő/ciki: Találmány mindenkinek, aki utál mások után inni

Menő/Ciki

ST 2014. november 29., szombat 09:20

Az ember elmegy a barátaival túrázni, kellemesen tölti az időt, el is fárad. A pihenőnél előkerül a kulacs, majd a kérdés: kaphatok egy kortyot? Ez sok embernek nem jelent gondot, míg mások már a gondolatától is irtóznak, hogy közös üvegből kell inniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »
539 szavazat 632 szavazat

Körkép: szőrös lakáskiegészítők a hideg napokra

ST 2014. november 28., péntek 18:10

A téli időszakban az ember szereti olyan dolgokkal körülvenni magát, amik nemcsak melegek, de megjelenésükben is meleget sugallnak: a kellemes, otthonos, téli hangulathoz ezek is hozzátartoznak. Ezek pedig jellemzően a puha, szőrös holmik, amelyek a lakberendezési kiegészítők közt a jelek szerint szinte bármilyen formában megjelenhetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő/ciki: az irodai kellék, ami teljesen haszontalan, de legalább jól néz ki

Menő/Ciki

ST 2014. november 28., péntek 09:58

Az Oki Santo nevével fémjelzett, japán Nendo Design Stúdió piacra dobta a világ egyik legfeleslegesebb irodai termékét. És miért nem lesz ez tuti bukás? Mert annyira jól néz ki, hogy biztosan sokan lecsapnak rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »
500 szavazat 875 szavazat

Széket vásárolni külön tudomány

ST 2014. november 27., csütörtök 20:29

A konyha egyre több esetben nem csak a főzés, hanem az étkezések helyszíne is. Ez főleg abban az esetben igaz, ha amerikai stílusban képzeli el a nappaliját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt az útmutató, melyik kód mit takar a tojásokon

Becca 2014. november 27., csütörtök 09:56

Nyilván önt is befolyásolják tojásvásárlás során a csomagoláson gondosan elhelyezett „bio”, "házi", "friss" vagy a "farm" feliratok - pedig ezek önmagukban még nem garantálnak semmit. Csak ez alapján még ne higgye el, hogy valóban bio tojást vagy szabadon tartott, a mezőkön boldogan rohangáló tyúkok tojását eszi, mert ezek igazságtartalma nem a dobozfeliratokon múlik. Sokkal fontosabb a tojáson lévő kód, ez alapján ugyanis biztos lehet benne, hogy azt kapja, amire számít. Ha a karácsonyi süteményekbe már ilyet tenne, nyomtassa ki a táblázatot, amit összeállíttounk, hogy annak segítségével, ki tudjon igazodni a tojások között!

Tipp: hiába árulja kendős néni a piacon mélyalmosként a tojást, ha a kódja 3-as számmal kezdődik, az ugyanaz a ketreces tojás lesz, ami a hiperben is van. Ne hagyja magát átverni!  

IMG 4512

Ha megnéz egy tojást, egy több számból és betűből álló hosszú kódot talál héjára nyomva: ezek igazolják a tojások valódi származását. Ebből a kódból akár azt is ki lehet például olvasni, hogy melyik országból, sőt, melyik városból érkezett a tojás,  és azt is, hogy milyen körülmények között tartják a tojókat. Hogy egyszerűen meg tudja fejteni ezeket a kódokat, készítettünk egy táblázatot, amit könnyűszerrel kinyomtathat és magával hordhat, hogy mindig kéznél legyen. A táblázathoz az infókat a Baromfi Terméktanács oldaláról gyűjtöttük.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: lehet élni sminklemosó kendő nélkül, de minek?

Tuna Judit 2014. november 26., szerda 12:27

A sminklemosó kendők (és közvetlen rokonaik, az előre nedvesített vattakorongok) az egyik legjobb dolog, amit kitalálhattak az elmúlt években. Komolyan, rendkívül meggyorsítják (és sokkal kényelmesebbé is teszik) a smink lemosását egy hosszú, fárasztó nap után hazaesve, vagy éppen a buli után, félig ittasan. Nem kell pepecselni a vattával meg a folyadékkal, csak ki kell húzni egy kendőt/korongot, és kész. És ahhoz képest, hogy időt és bonyodalmat lehet velük megtakaríani, még az áruk is teljesen rendben van – legalábbis azoké, amelyek még hatékonyak is. Most nyolc terméket szemléztünk: meglepő volt, hogy az Auchan saját márkás portékája nem csak drága, de silány is; a magas árairól ismert drogerie markt viszont nagyon odatette magát ezzel az árujával.

Amiért még nagyon kedvelem ezeket a termékeket, az az, hogy utazásnál nem kell vattát és sminklemosót is csomagolnom a neszesszerbe, elég berakni csak egy csomag kendőt vagy korongot. Utazásnál azért sokkal praktikusabb a kendő a korongnál, a következők miatt:

  • kevesebb helyet foglal, és simán be lehet passzírozni a bőrönd bármelyik kis, szabadon maradt szegletébe,
  • fel lehet vinni a repülő fedélzetére is, így használható frissítő- vagy törlőkendőként is (ugyanez a helyzet egyébként akkor is, ha kocsival utazom valahova),
  • tökéletes papír zsebkendő helyett is, és egészségügyi kendő helyett is teljesen oké a használata. 

Szóval szerintem nagyon praktikus ez a találmány, szomorú lennék, ha egyik pillanatról a másikra eltűnne a polcokról. 

teszt során mindegyik termék használatához azonos mennyiségű sminket tettem fel: a szempillámat kétszer festettem át egy jó erős fekete szempillaspirállal, az arcomon pedig kétféle színű pirosítót használtam. Nézze meg a galériában, melyik termék hogyan végzett a teszten!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lámpát buli workshopon készíteni!

maze 2014. november 26., szerda 12:27

Nincs is jobb annál, amikor saját kezűleg készített dolgot tudunk elhelyezni a lakásunkban úgy, hogy nem leszünk rosszul a látványától. Az esetek többségében ehhez mégiscsak az szükségeltetik, hogy legyen legalább minimális kézügyességünk. Vannak azonban workshopok, ahol úgy tudjuk elkészíteni, amit szeretnénk, hogy közben ki is segítenek azoknál a részeknél, ahol tuti elakadnánk. Mint a villanyszerelés. No, de ne rohanjunk ennyire előre. 

A textilkábeleiről nevezetes Tilka rendez ilyen workshopokat, most mi is elmentünk, hogy aztán hazavihessünk egy szinte bárhová passzoló, textilkábeles függőlámpát, és egy ilyen tapasztalattal a hátunk mögött bátran állíthatjuk, hogy otthon azért ne próbálják meg egyedül. Szóval ez nem egyfajta diy dolog, még abban sem vagyok biztos, hogy most újra meg tudnám egyedül csinálni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csekkolja bébiételeit, az Alnatura gabonapépjével jó nagy bajok vannak

Edicsek 2014. november 25., kedd 19:27

A Nébih közleménye szerint a német élelmiszerbiztonsági hatóság svájci előállítású bébiételből (gabonapép) egy piaci ellenőrzést követően atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki. A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett. Az érintett Alnatura bio négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt forgalmazta, akik az értesítést követően azonnal levették a boltok polcairól a termékeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymillióért öné lehet a világító csodaférfi

Menő/Ciki

LS 2014. november 25., kedd 11:53

A Kika gondolt azokra a vásárlókra, akik megunták a néhány tízezerbe kerülő világítótesteket és valami egészen másra vágynak. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan hiánycikké válna ez a feltehetően LED-világítással ellátott kristálylámpa, melyet olvasónk talált a Lehel úti áruház kirakatában, és 1,1 millió forintba kerül. A találat Istváné, akinek nem lehetünk elég hálásak.

Nem szeretnénk állást foglalni, hogy ez borzalmas vagy sem, ezért arra kérjük, döntse el ön!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1113 szavazat 866 szavazat

Elektromos fogkefe vásárlási kisokos kezdőknek

Edicsek 2014. november 25., kedd 09:57

Egyre több és egyre különbözőbb, és persze egyre drágább elektromos fogkefe jelenik meg a piacon, a laikus pedig nem győz közülük válogatni. A választási szempontok között általában vagy az szerepel, hogy legyen hozzá egy csomó extra (és ezáltal akár gyakorlatilag az egész fürdőszobapolcot elfoglalja az állomás), vagy az, hogy minél olcsóbb legyen maga a készülék és persze a pótfejek is. Mi viszont egy fogorvost faggattunk ki, hogy el tudjuk mondani, mire figyeljen oda, ha azt szeretné hogy fogkeféje a fogainak is a lehető legjobb legyen. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Télen is lehet konyhakertje, akkor is, ha kevés a hely

ST 2014. november 24., hétfő 21:15

A téli időszakban sokkal nehezebb és drágább is igazán friss zöldségekhez és fűszerekhez jutni. Hiszen ilyenkor itthon szabad körülmények közt nem teremnek meg, üvegházi verzióban meg nemcsak drágábbak, de nem is mindig olyan ízletesek. Vagyis a téli időszakban nem éppen egyszerű és pénztárcakímélő, ha szeretne egészségesen étkezni. De szerencsére ekkor sem lehetetlen, ilyenkor is vannak olyan trükkök, melyekkel a konyhában is tarthat egy növényt, fűszert, sőt ha helye és ideje van, akkor akár zöldségeket is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Firkáljon falat mohával!

bb 2014. november 24., hétfő 13:26

Bár a graffiti művészeti jelentősége még napjainkban is vitatott, azért üzenetközvetítő erejében a legtöbben egyetértenek. A falfestést értelmezte újra Anna Garforth is, aki 2008-ban indította el Mossberger névre keresztelt projectjét, aminek keretében élő, zöld graffitivel pingálta ki a londoni Clissold Park üresen álló falait. A két hetes összművészeti kezdeményezés azóta a világ több pontján, Stockholmban, Tallinban, New Yorkban, Amszterdamban és Londonban is elterjedt, aminek köszönhetően látványosabbnál-látványosabb lélegző anyaggal készített zöld alkotások lepték el a nagyvárosok utcáit és tereit.

cool-moss-graffiti-wall-quote
Fotó: annagarforth.co.uk
Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jegyzettömb, ami ragyogva jelzi a teendőit

ST 2014. november 23., vasárnap 16:37

Menő környezettudatos tervezésben, hogy a környezetet kímélő termékek némi retrós beütést kapnak. Ilyen Sun Jin találmánya is, ami történetesen egy digitális jegyzettömb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

„Outdoor living” a lakásban – kerti hangulat egész évben

Steiner Kristóf 2014. november 23., vasárnap 09:28

Ha már tényleg ennyire vége a nyárnak, legalább az illúzióját teremtsük meg magunknak: a lefordíthatatlan „outdoor living” kifejezés a „kerti létezést” hivatott kifejezni, és világszerte egész magazinok, lakberendezési albumok specializálódnak rá, hogy azok az urbánus yuppie-k is megtapasztalhassák a természet közelségét, akik szerint a bazsalikom a Tescóban terem, a mentának pedig rágóíze van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Környezetbarát kisbicaj, ami a gyerekkel együtt nő

ST 2014. november 22., szombat 09:07

Ha önnek is fontos, hogy a környezetet védje, hogy sokáig használhasson egy-egy terméket, és még a gyermekeit is környezettudatosságra nevelje, akkor megérkezett az a termék, amivel mindezt egyszerre teheti meg. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szőrrel és műszállal készülnek a boltok a télre

etelka 2014. november 21., péntek 15:30

Egy meleg takaró majdnem minden háztartásba elkél, vasárnap délután bekuckózva olvasni, neadjisten bámulni a tévét a legjobb egy meleg takaróba burkolózva (kivéve, ha az ember a lakótelep kilencedik emeletén él, mert ott néha ilyenkor is jobban jön egy ventillátor). Körülnéztünk, hol érdemes szép és puha takarókat keresni, bónuszként vicces vagy érdekes tárgyakat is találtunk a kiegészítőket kínáló üzletekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nálunk még a Fekete Péntek is csütörtökön kezdődik

Edicsek 2014. november 21., péntek 12:03

A Black Friday, azaz a Fekete Péntek Amerikában nagy divat, ott ugyanis a Hálaadás után pénteken a boltok hatalmas leárazásokkal várják az embereket. Az árengedmények (és a vadászösztönök) helyenként akkorák, hogy olykor kisebb tömegverekedések is kitörnek egy-két akciós játékkonzolért vagy elektronikai cikkért. Itthon ez az egész még annyira gyerekcipőben jár, hogy van olyan cég, amelyiknek még a dátumot sem sikerül eltalálnia, és olyan is, aki csütörtökön tart fekete pénteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés