LÁJFHEKK

Saját márkára cserélte a DM az Alnaturát

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 16:57

Alnatura rajongóknak rossz hír lehet, hogy Erich Harsch, a DM vezérigazgatója bejelentette, nem forgalmazzák tovább az Alnatura márkát az üzleteikben, írja a Focus.de. A márka eddig Németországban több mint 600 termékkel volt jelen, és biztos nem mentek rosszul, hiszen az üzletlánc úgy döntött, helyette inkább saját márkát dob piacra dm Bio néven.

A hatszáz helyett mondjuk így – egyelőre – csak ötvenféle termék lesz, viszont ez az ötven legalább az ígéretek szerint árban ugyanott lesz. A dm közleményben reagált megkeresésünkre, ebben hosszasan taglalják, hogy ők amúgy 16 évvel ezelőtt szorítottak helyet a bio termékeknek, bár a mai napig csak a babylove bébiételei tartoztak a saját gyártású áruik közé. Ezt az űrt kívánja kitölteni a most bevezetésre kerülő új dm márka, a dm Bio.

1200px-Alnatura Muesli Kundin
Fotó: Alnatura
Távolról sincs vége, olvasson még »

Óriási virágokkal is díszítheti az erkélyt

ST 2015. május 21., csütörtök 15:55

A virágok minden esetben boldogságot és örömet adnak, legyen szó akár az egészen aprókról is. ugyanakkor az is igaz, hogy ha igazán látványos, és emlékezetes virágfejeket szeretne a lakásba, vagy a kertbe, akkor egy kis utánajárásra is szüksége lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Penészes szemeteskukában pácolt a kistermelő

Divany.hu 2015. május 21., csütörtök 10:16

Egy péteri kistermelő elég sajátos módon próbálta kiszolgálni a vásárlóit, de aztán lecsaptak rá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatóságának (NÉBIH KÜI) szakemberei április közepén, áll a Nébih közleményében.

Mivel az amúgy Péteriben, Sülysápon és Diósdon árusító kistermelő nem volt képes kielégíteni a vásárlók igényeit (a kistermelők számára heti egy sertésvágás engedélyezett), ezért alapanyagokat (például zsírszalonnát, sertés apróhúst, marhanyelvet) és késztermékeket (többek között paraszt májast, füstölt oldalast, füstölt szalonnát) is felvásárolt, majd azokat saját termékeibe dolgozta be, illetve átcsomagolta. De ez még hagyján. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Daganatos betegségek terápiáját is fizetik már a biztosítók

Edicsek 2015. május 20., szerda 17:51

Ha nem is általános még, de egyre több biztosító jön elő olyan biztosítási típusokkal, amelyek a baleseti sérülések és rokkantság mellett a daganatos, vagy a akár szív- és érrendszeri betegségek esetén is védelmet nyújtanak. Szerencsére a legtöbb nagy biztosító felismerte, hogy ezek a betegségek a lelkiek mellett hatalmas anyagi terhet és súlyos bevételkiesést is jelentenek a betegeknek és családjaiknak. Sőt vannak olyan biztosítási típusok, amelyek kimondottan a nőket érintő megbetegedések esetén segítenek anyagilag. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvatosan vegyen rollert, itt egy csomó balesetveszélyes

mzd 2015. május 20., szerda 10:31

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a múltkori mágneses játékok bevizsgálása után most a rollereket, tricikliket, játék gördeszkákat és lábbal hajtható kisautókat vette elő. Összesen 22 féle terméket vizsgáltak meg a szakemberek a hatóság akkreditált Mechanikai és Villamos Laboratóriumában. Ezek közel feléről, pontosan 12 termékről derült ki, hogy nem biztonságos – olvasható a hatóság honlapján

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fallikus teáskészlet: menő vagy ciki?

Menő/Ciki

aa 2015. május 20., szerda 09:23

3045801-slide-s-1-why-did-this-designer-create-a-phallic-tea-set
Fotó: iiroaahokas.com

„ A látszólagos gyakorlati tárgyak nem mindig praktikusak, ahogy a látszólag nem praktikus tárgyak sem mindig azok. Ez mind csak a felhasználó kapacitásától függ” – állapította meg az 1976-ban született finn dizájner, Iiro A. Ahokas, aki a nemrég megrendezett izlandi DesignMarch fesztiválon mutatta be legújabb agyszüleményét, a Sigmund Travelling T-Laboratory névre keresztelt teaszett-kollekciót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
764 szavazat 799 szavazat

Így mutat a beton az otthonunkban

bb 2015. május 19., kedd 19:39

A kilencvenes években felkapott vörös téglafalat a nyers, ipari hangulatot árasztó szürke beton váltotta fel a XXI. században, aminek köszönhetően számos látványos és innovatív betonból készült bútor és egyéb lakberendezési cikk készült az elmúlt időszakban. Összeállításunkban megnézheti, hogy milyen módon építheti be otthonába a városias érzést keltő, sokoldalú anyagot a konyhától a fürdőszobáig!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Apple, Facebook, McDonald's – a legtöbbet érő márkák

mzd 2015. május 19., kedd 18:47

A Forbes nemrég publikált egy listát, amelyen a tizenöt legtöbbet érő márka neve található. Ebből kiderül, hogy az Apple végzett az első helyen – számításaik szerint 145,3 milliárd dollárt, azaz közel 40 ezer milliárd (úgy, úgy, 40 billió) forintot ér. Itt az összehasonlítás kedvéért megjegyezzük, hogy a tervek szerint Magyarország jövőre ennek kevesebb mint feléből gazdálkodik majd. A második helyen a Microsoft áll, amely tavalyhoz képest 10 százalékkal értékesebbé vált , a dobogó harmadik fokára pedig a Google került – ha utóbbit venné meg, szinte forintra pontosan egyéves magyar költségvetést kéne fizetnie érte. A lista folytatásáért és a részletekért, olvasson tovább. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Anglia legmenőbb kunyhóihoz hasonlót ön is építhet a hátsókertbe

araya 2015. május 19., kedd 10:10

Kihirdették Anglia legmenőbb kerti kis házainak döntőseit. Míg a legtöbben a fészereket szerszámtárolásra, vagy a lomok elhelyezésére használják, mások valóságos kis szentélyt építenek a kert végére.  A Mirror híre szerint, több mint 2500 jelentkező közül válogatták ki a legjobb fészereket, mi pedig megmutatjuk a galériában, hogy milyen, ha valaki egy Trónok Harca kocsmát álmodik meg a kert végébe, vagy éppen lombházat épít fészer helyett. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Válasszon ágyat okosan!

ST 2015. május 18., hétfő 15:53

shutterstock 250149277

Az ágy kiválasztásánál természetesen az egyik legfontosabb szempont, hogy illeszkedjen a szoba hangulatához. Ezt pedig több szempont szerint is érdemes elemezni, és a legjobban illeszkedőt kiválasztani. A szempontok között pedig a méret, az anyag, illetve a forma is szerepet játszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyedmilliárd forintra büntették a Telenort a szerződésmódosítások miatt

Edicsek 2015. május 18., hétfő 14:54

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 250 millió forintos bírságot szabott ki a Telenorra, amiért az  jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket - áll az NMHH közleményében

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a tárolóból hangulatos erkély

etelka 2015. május 18., hétfő 12:31

Néhány hete az Ikea pályázatot írt ki, ahol arra bíztatták az embereket, küldjék be erkélyük képét, hogy az Ikea aztán jól át- és berendezhesse. A zsűri döntése alapján a nyertes a Lőrincz család lett, akik Gödöllőn élnek egy panelház hatodik emeletén. 

A kétszobás lakásban hárman élnek, a legkisebb Anna, a pár 20 hónapos kislánya. A család kertes házból költött panelbe, és mindössze fél éve élnek itt, de mivel eddig a szülőkkel laktak együtt, ezért nagyon örültek, hogy most már önálló életük lehet. Az eredetileg asztalos végzettségű Tibor lassanként újítja fel a lakást. Az erkélyre saját bevallásuk szerint eddig nem sok figyelem jutott, a konyhabútor elkészítése mind időben, mind pénzben nem volt kevés, így a fókusz egyelőre másra helyeződött. 

A klasszikus panelerkélyre eddig nem sok minden került, egy szőnyegen, egy fotelen és egy hokedlin kivül csak az üres fregoli árválkodott ott. Andrea elmondta, hogy nagyon szeretnek grillezni, és ha törik, ha szakad ők az erkélyen is fognak, amire simán megvan minden esélyük, mert már léteznek asztali grillek is, de erkélykorlátra szerelhető változat is van. 

A tervezés során a lakberendező egyeztetett a nyertesekkel, felmérte, hogy milyen színekben gondolkodnak, mik az igényeik, és azt is, hogy mennyi helyük van. A padló maradt olyan, mint volt eredetileg, mert az Ikea által forgalmazott fa padlóburkolat nem fért volna már bele a költségvetésbe, így abban maradtak, hogy azt majd később vásárolják meg. Helyette azonban lett szőnyeg, ami vízálló, ráadásul megadja az erkély alaphangulatát. Ami fontos volt, hogy legyen elég tárolóhely, és ha szükséges, akkor a teret lehessen nagyítani. Ezért is került oda egy lehajtható asztal, ami elé oda lehet tenni egy grillezőt vagy fregolit, igény szerint. 

Ami Anna miatt fontos volt, hogy a polcot a falhoz is rögzítsék, nehogy Anna magára tudja rántani véletlenül, és ezért is érdemes magasra könnyebb dolgokat helyezni. A kis asztal pont megfelelő a reggelihez, vagy uzsonnához, ha pedig nincs szükség rá, egyszerűen le kell hajtani. A felújítás összköltsége 99850 forint lett, a Lőrincz család pedig nagyon örült az eredménynek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így kell kihozni a maximumot nyolc négyzetméterből

bb 2015. május 17., vasárnap 16:42

544efd7ee58ecea3a00000d8 tiny-apartment-in-paris-kitoko-studio i
Fotó: Fabienne Delafraye

Első ránézésre talán inkább egy cellának, mint egy otthonos párizsi minigarzonnak tűnik a népszerű Kitoko Studio nemrég átadott munkája, amit a francia főváros egyik legismertebb épületében, a Haussmann ház legfelső, tetőtéri szintjén alakítottak ki. Bár ennek a mindössze nyolc négyzetméteres lakhelynek a felújítása közel sem volt annyira költséges, mint az a párizsi lakás, amit egy igényesen összeállított kortárs művészeti kollekcióval együtt dobtak piacra, azért a tervezők szerint még ennek az apró szobának is igencsak magasan van az ára Párizsban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pakolja bőröndbe a lakását!

etelka 2015. május 17., vasárnap 09:48

Stefan Juust tervező egy meglehetősen kreativ, ám vitatható terméket álmodott meg - írta meg a hírt az ArchDaily. Az utazóládába bezsúfoltak mindent, amire szüksége van az embernek, vagyis egy ágyat, egy asztalt, egy szék, tárolókat, valamint egy biciklit. A fa és alumínium ötvözetű láda bezárva rendkívül strapabíró, az utazási sérüléseknek ellenáll, és persze minden belefér. A koncepció szerint így nem kell minden alkalommal új bútorokat vásárolni, ami mind anyagilag megterhelő, mind a környezetre rossz hatással van, elég csak kipattintani a dobozt, és máris otthon érezheti magát benne. A láda 60 kg súlyú, és 209X125X39 cm-es.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Hideggyantával a szőr ellen – de mennyiért?

Becca 2015. május 17., vasárnap 09:46

Mint minden tavasszal, úgy idén is nekivágtunk a drogériáknak és hipereknek, hogy megnézzük, változott-e a felhozatal a korábbiakhoz képest. Persze, leginkább az árakra voltunk kíváncsiak* és beletörődve nyugtáztuk, hogy nincs új a nap alatt: a boltok leginkább saját márkás hideggyantákat pakolnak a polcaikra. A Veet és az X-Epil, szinte mindenhol képviselteti magát.

Mindenhol elérhető a lábon és karon használható előre megkent gyantacsík, amik mellett ott ücsörögnek a bajuszra, bikinifazonra és hónaljra használhatók is. Mielőtt rárepülne az utóbbiakra, szólunk: ezek csak annyiban térnek el a simától, hogy vékonyabbak, kisebbek – és sokkal drágábbak is. Úgyhogy ha nem akar rettentő sok pénzt kiadni egy otthoni bajuszgyantáért, javasoljuk, vegye meg a testre valót, és vagdossa fel szükséges méretű csíkokra. Praktikus és mindenképpen költséghatékony eljárás ez; nem mellékesen nem kell frászt kapni akkor sem, ha rájön, hogy nincs otthon fazongyanta, hiszen a lábra használható tökéletes erre is. 

Ezen a körképen csak a sima, testre (karra, lábra) használható hideggyanta csíkokat körképeztük, és a dm–Rossmann–Tesco–Auchan-négyszöget szemléztük. Előzetesen annyit, hogy az Auchanban mintha tavaly sokkal nagyobb lett volna a kínálat, a dm saját márkás gyantacsík árai olcsóbbak lettek, a Rossmann saját márkása meg tavaly óta tartja az árát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan plázákat akarnak az amerikaiak, mint a mieink

Edicsek 2015. május 16., szombat 13:06

Az elmúlt tíz év alatt teljesen átalakultak a vásárlási szokások. Gondoljon csak bele: 2005-ben milyen gyakran vásárolt online vagy mennyiszer rendelt külföldről? Na ugye. Míg tíz éve gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy boltok csak online létezzenek, és az Egyesült Államokban mindenki nyüzsgő bevásárlóközpontokba járt (akinek meg pénzt volt, ilyeneket épített), addig az igények alaposan megváltoztak mostanra. Máshogy, máshová járunk boltba, és ezt meg is érzik már az Egyesült Államokban: a hagyományos bevásárlóközpontok több mint három százaléka haldoklik, írja a Huffington Post. De akkor mi lesz ezután? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhai hulladék? Frászt! Újragondolt zöldségtermesztés, csak kicsiben

ST 2015. május 16., szombat 11:12

Amiről eddig azt hitte, hogy konyhai hulladék, arról most kiderülhet, hogy igazából hasznos alapanyag. Mutatunk is néhány lehetőséget, hogy az eddig menthetetlennek hitt dolgokból is kihozhassa a maximumot, ebben pedig a Goods Home Design volt a segítségünkre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy skót piramis

ZZs 2015. május 15., péntek 19:11

A skóciai Lomond-tónál fekvő az Inveruglas nevű falucskában május 13-án adják át azt a  8 méter magas kilátót, ami igencsak hasonlít egy piramisra és ami az An Ceann Mor nevet kapta. A Daniel Bar, Stephane Toussaint és Sean Edwards tervezte kilátó faanyag idővel beszürkül, így jobban illeszkedik majd a tájba - írja a BBC.
Egy kormányzati program keretében a piramis mellett három építményt adtak át a környéken. A projekt következő fázisában többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban próbálják majd rávenni ehhez hasonló kilátókkal rávenni a kirándulókat, hogy álljanak meg egy kicsit, és nézzenek egy kicsit körül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 3D nyomtató menőség és erre bizonyítékunk is van!

Edicsek 2015. május 15., péntek 17:38

Május 14-16-ig tart a Budapest 3D Printing Days kiállítás, ahol a látogatók megtudhatják, mire is jók a 3D nyomtatók, merre halad a technika és egyáltalán, hogy néznek ki ezek a szerkezetek működés közben. Ugyanitt kihirdették a What-to-print-in-3D designverseny győzteseit is, és megtudtuk azt is, hogy minifigurát, műkörmöt és edényszárítót is lehet nyomtatni 3D-ben. Jó, azt nem állítjuk, hogy most azonnal rohannánk venni egy ilyen nyomtatót, de hogy szívesen nyomtatnánk valami egyedit, az tuti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mit tudnak a butatelefonok?

Edicsek 2015. május 15., péntek 12:05

Emlékszik, amikor a mobiltelefonja még tényleg telefonként funkcionált, elég volt 3-4 naponta tölteni, ráadásul nem került többe, mint egy havi átlagfizetés? Most is átélheti mindezt, mert a nyomógombos telefonok köztünk vannak és egyáltalán nem rosszak. Megnéztük, mit tudnak a mostanában piacra dobott nyomógombos telefonok, amikhez nem kell speciális kesztyű télen és amik tényleg elférnek a zsebében is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pusztul el 80 000 darab tojás

etelka 2015. május 14., csütörtök 16:56

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán tett közzé egy horrorvideót, amin 5 tonnányi, azaz kb. 80 ezer darab Szlovákiából érkezett tojást pusztítanak el. A tojásokat azután semmisítették meg, hogy a NAV EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) csoportjának munkatársai Rajka térségében leellenőrizték a teherautót, ami ezeket szállította, és kiderült, hogy a szállítmány nem rendelkezett EKÁER számmal, ráadásul a címzett magyar cég már 2009-ben megszűnt. 

A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt.Az nem derült ki, kinek szánták a szállítmányt, de az biztos, hogy a meleg idő ellenére hűtés nélkül érkezett tojások sorsa ezen a ponton megpecsételődött. A többit mutatjuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Törpe gyümölcsfát minden erkélyre, kertbe!

ST 2015. május 13., szerda 20:07

Konyhakertje ma már gyakorlatilag annak is lehet, aki még csak erkéllyel sem rendelkezik, hiszen a kertészetek és a szakemberek, valamint néhány használható ötlet akár a lakásban is lehetővé teszik a nevelést és a szüretet. Arról viszont sokkal kevesebb az infó, hogy mit kell tennie, ha saját gyümölcsöket szeretne termeszteni. Az eper vagy a szeder nem kihívás, hisz ezek kistermetű, bokros növények, de mit tegyen az, aki almára, körtére vagy a cseresznyére vágyik? Ebben az esetben is van megoldás: legyen törpe gyümölcsfája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem szállítanak külföldre a magyar cégek

mzd 2015. május 13., szerda 16:13

Bár az Európai Unióban a digitális szektor hétszer gyorsabban növekszik, mint a gazdaság többi része, a nemzetközi e-kereskedelem fejlődése még mindig lassabb, mint a határokon belülié: a vásárlók ugyanis gyakran nem tudnak rendelni az Unió más tagországából. Ennek a hátterében – a jogi szabályozások mellett – egyszerűen az áll, hogy az eladók többsége nem szállít külföldre. Ha viszont valóban egységes piacot szeretnénk, abban nem fordulhat elő a nemzetek közötti különbségtétel, ezért az Európai Bizottság megrendelésére idén januárban és februárban egy kutatás keretében vizsgálták a lehetséges akadályokat. Ennek az eredményeit nemrég publikálták az Eurobarometer sorozat keretében, mi pedig mutatjuk a legérdekesebb adatokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Yoko Ono tragikus kávéskészletet tervezett a remény jegyében

Divany.hu 2015. május 13., szerda 08:51

John Lennon özvegye, Yoko Ono amúgy zenész és képzőművész, most viszont éppen kávéscsészék tervezésében fejezi ki önmagát, adta hírül a New York Daily News. A művésznő az Illy kávéscég Illy Art Collection kávéscsésze-sorozatába tervezett egy hét részből álló kollekciót, melyből hat az újkori történelem hat tragikus eseményének állít emléket Ono saját kézírásával, és egy régi japán edényjavítási technika, a kitsugi segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Swarovski játszótéren is ugrálhat a gyerek

Edicsek 2015. május 12., kedd 20:56

Mi már tényleg nem lepődünk semmin, ha a Swarovski csiszolt üvegekről van szó. Most például a felújított múzeumokról érkezett néhány infó, amik közül az egyik az, hogy készítettek egy játszóteret is. Ha máris indulnának, ne feledje, ha a gyerek lehorzsolja a térdét, akkor kristályos ragtapaszt tegyen rá, és vihasztalja meg egy üvegdarabos süteménnyel

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 ... 129

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés