LÁJFHEKK

Válasszon ágyat okosan!

ST 2015. május 18., hétfő 15:53

shutterstock 250149277

Az ágy kiválasztásánál természetesen az egyik legfontosabb szempont, hogy illeszkedjen a szoba hangulatához. Ezt pedig több szempont szerint is érdemes elemezni, és a legjobban illeszkedőt kiválasztani. A szempontok között pedig a méret, az anyag, illetve a forma is szerepet játszik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Negyedmilliárd forintra büntették a Telenort a szerződésmódosítások miatt

Edicsek 2015. május 18., hétfő 14:54

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 250 millió forintos bírságot szabott ki a Telenorra, amiért az  jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket - áll az NMHH közleményében

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lett a tárolóból hangulatos erkély

etelka 2015. május 18., hétfő 12:31

Néhány hete az Ikea pályázatot írt ki, ahol arra bíztatták az embereket, küldjék be erkélyük képét, hogy az Ikea aztán jól át- és berendezhesse. A zsűri döntése alapján a nyertes a Lőrincz család lett, akik Gödöllőn élnek egy panelház hatodik emeletén. 

A kétszobás lakásban hárman élnek, a legkisebb Anna, a pár 20 hónapos kislánya. A család kertes házból költött panelbe, és mindössze fél éve élnek itt, de mivel eddig a szülőkkel laktak együtt, ezért nagyon örültek, hogy most már önálló életük lehet. Az eredetileg asztalos végzettségű Tibor lassanként újítja fel a lakást. Az erkélyre saját bevallásuk szerint eddig nem sok figyelem jutott, a konyhabútor elkészítése mind időben, mind pénzben nem volt kevés, így a fókusz egyelőre másra helyeződött. 

A klasszikus panelerkélyre eddig nem sok minden került, egy szőnyegen, egy fotelen és egy hokedlin kivül csak az üres fregoli árválkodott ott. Andrea elmondta, hogy nagyon szeretnek grillezni, és ha törik, ha szakad ők az erkélyen is fognak, amire simán megvan minden esélyük, mert már léteznek asztali grillek is, de erkélykorlátra szerelhető változat is van. 

A tervezés során a lakberendező egyeztetett a nyertesekkel, felmérte, hogy milyen színekben gondolkodnak, mik az igényeik, és azt is, hogy mennyi helyük van. A padló maradt olyan, mint volt eredetileg, mert az Ikea által forgalmazott fa padlóburkolat nem fért volna már bele a költségvetésbe, így abban maradtak, hogy azt majd később vásárolják meg. Helyette azonban lett szőnyeg, ami vízálló, ráadásul megadja az erkély alaphangulatát. Ami fontos volt, hogy legyen elég tárolóhely, és ha szükséges, akkor a teret lehessen nagyítani. Ezért is került oda egy lehajtható asztal, ami elé oda lehet tenni egy grillezőt vagy fregolit, igény szerint. 

Ami Anna miatt fontos volt, hogy a polcot a falhoz is rögzítsék, nehogy Anna magára tudja rántani véletlenül, és ezért is érdemes magasra könnyebb dolgokat helyezni. A kis asztal pont megfelelő a reggelihez, vagy uzsonnához, ha pedig nincs szükség rá, egyszerűen le kell hajtani. A felújítás összköltsége 99850 forint lett, a Lőrincz család pedig nagyon örült az eredménynek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Így kell kihozni a maximumot nyolc négyzetméterből

bb 2015. május 17., vasárnap 16:42

544efd7ee58ecea3a00000d8 tiny-apartment-in-paris-kitoko-studio i
Fotó: Fabienne Delafraye

Első ránézésre talán inkább egy cellának, mint egy otthonos párizsi minigarzonnak tűnik a népszerű Kitoko Studio nemrég átadott munkája, amit a francia főváros egyik legismertebb épületében, a Haussmann ház legfelső, tetőtéri szintjén alakítottak ki. Bár ennek a mindössze nyolc négyzetméteres lakhelynek a felújítása közel sem volt annyira költséges, mint az a párizsi lakás, amit egy igényesen összeállított kortárs művészeti kollekcióval együtt dobtak piacra, azért a tervezők szerint még ennek az apró szobának is igencsak magasan van az ára Párizsban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pakolja bőröndbe a lakását!

etelka 2015. május 17., vasárnap 09:48

Stefan Juust tervező egy meglehetősen kreativ, ám vitatható terméket álmodott meg - írta meg a hírt az ArchDaily. Az utazóládába bezsúfoltak mindent, amire szüksége van az embernek, vagyis egy ágyat, egy asztalt, egy szék, tárolókat, valamint egy biciklit. A fa és alumínium ötvözetű láda bezárva rendkívül strapabíró, az utazási sérüléseknek ellenáll, és persze minden belefér. A koncepció szerint így nem kell minden alkalommal új bútorokat vásárolni, ami mind anyagilag megterhelő, mind a környezetre rossz hatással van, elég csak kipattintani a dobozt, és máris otthon érezheti magát benne. A láda 60 kg súlyú, és 209X125X39 cm-es.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Hideggyantával a szőr ellen – de mennyiért?

Becca 2015. május 17., vasárnap 09:46

Mint minden tavasszal, úgy idén is nekivágtunk a drogériáknak és hipereknek, hogy megnézzük, változott-e a felhozatal a korábbiakhoz képest. Persze, leginkább az árakra voltunk kíváncsiak* és beletörődve nyugtáztuk, hogy nincs új a nap alatt: a boltok leginkább saját márkás hideggyantákat pakolnak a polcaikra. A Veet és az X-Epil, szinte mindenhol képviselteti magát.

Mindenhol elérhető a lábon és karon használható előre megkent gyantacsík, amik mellett ott ücsörögnek a bajuszra, bikinifazonra és hónaljra használhatók is. Mielőtt rárepülne az utóbbiakra, szólunk: ezek csak annyiban térnek el a simától, hogy vékonyabbak, kisebbek – és sokkal drágábbak is. Úgyhogy ha nem akar rettentő sok pénzt kiadni egy otthoni bajuszgyantáért, javasoljuk, vegye meg a testre valót, és vagdossa fel szükséges méretű csíkokra. Praktikus és mindenképpen költséghatékony eljárás ez; nem mellékesen nem kell frászt kapni akkor sem, ha rájön, hogy nincs otthon fazongyanta, hiszen a lábra használható tökéletes erre is. 

Ezen a körképen csak a sima, testre (karra, lábra) használható hideggyanta csíkokat körképeztük, és a dm–Rossmann–Tesco–Auchan-négyszöget szemléztük. Előzetesen annyit, hogy az Auchanban mintha tavaly sokkal nagyobb lett volna a kínálat, a dm saját márkás gyantacsík árai olcsóbbak lettek, a Rossmann saját márkása meg tavaly óta tartja az árát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan plázákat akarnak az amerikaiak, mint a mieink

Edicsek 2015. május 16., szombat 13:06

Az elmúlt tíz év alatt teljesen átalakultak a vásárlási szokások. Gondoljon csak bele: 2005-ben milyen gyakran vásárolt online vagy mennyiszer rendelt külföldről? Na ugye. Míg tíz éve gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy boltok csak online létezzenek, és az Egyesült Államokban mindenki nyüzsgő bevásárlóközpontokba járt (akinek meg pénzt volt, ilyeneket épített), addig az igények alaposan megváltoztak mostanra. Máshogy, máshová járunk boltba, és ezt meg is érzik már az Egyesült Államokban: a hagyományos bevásárlóközpontok több mint három százaléka haldoklik, írja a Huffington Post. De akkor mi lesz ezután? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhai hulladék? Frászt! Újragondolt zöldségtermesztés, csak kicsiben

ST 2015. május 16., szombat 11:12

Amiről eddig azt hitte, hogy konyhai hulladék, arról most kiderülhet, hogy igazából hasznos alapanyag. Mutatunk is néhány lehetőséget, hogy az eddig menthetetlennek hitt dolgokból is kihozhassa a maximumot, ebben pedig a Goods Home Design volt a segítségünkre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy skót piramis

ZZs 2015. május 15., péntek 19:11

A skóciai Lomond-tónál fekvő az Inveruglas nevű falucskában május 13-án adják át azt a  8 méter magas kilátót, ami igencsak hasonlít egy piramisra és ami az An Ceann Mor nevet kapta. A Daniel Bar, Stephane Toussaint és Sean Edwards tervezte kilátó faanyag idővel beszürkül, így jobban illeszkedik majd a tájba - írja a BBC.
Egy kormányzati program keretében a piramis mellett három építményt adtak át a környéken. A projekt következő fázisában többek között a Cairngorms Nemzeti Parkban próbálják majd rávenni ehhez hasonló kilátókkal rávenni a kirándulókat, hogy álljanak meg egy kicsit, és nézzenek egy kicsit körül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

A 3D nyomtató menőség és erre bizonyítékunk is van!

Edicsek 2015. május 15., péntek 17:38

Május 14-16-ig tart a Budapest 3D Printing Days kiállítás, ahol a látogatók megtudhatják, mire is jók a 3D nyomtatók, merre halad a technika és egyáltalán, hogy néznek ki ezek a szerkezetek működés közben. Ugyanitt kihirdették a What-to-print-in-3D designverseny győzteseit is, és megtudtuk azt is, hogy minifigurát, műkörmöt és edényszárítót is lehet nyomtatni 3D-ben. Jó, azt nem állítjuk, hogy most azonnal rohannánk venni egy ilyen nyomtatót, de hogy szívesen nyomtatnánk valami egyedit, az tuti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Mit tudnak a butatelefonok?

Edicsek 2015. május 15., péntek 12:05

Emlékszik, amikor a mobiltelefonja még tényleg telefonként funkcionált, elég volt 3-4 naponta tölteni, ráadásul nem került többe, mint egy havi átlagfizetés? Most is átélheti mindezt, mert a nyomógombos telefonok köztünk vannak és egyáltalán nem rosszak. Megnéztük, mit tudnak a mostanában piacra dobott nyomógombos telefonok, amikhez nem kell speciális kesztyű télen és amik tényleg elférnek a zsebében is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így pusztul el 80 000 darab tojás

etelka 2015. május 14., csütörtök 16:56

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán tett közzé egy horrorvideót, amin 5 tonnányi, azaz kb. 80 ezer darab Szlovákiából érkezett tojást pusztítanak el. A tojásokat azután semmisítették meg, hogy a NAV EKÁER (Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer) csoportjának munkatársai Rajka térségében leellenőrizték a teherautót, ami ezeket szállította, és kiderült, hogy a szállítmány nem rendelkezett EKÁER számmal, ráadásul a címzett magyar cég már 2009-ben megszűnt. 

A szlovák sofőr addig válaszolt tört magyarsággal a járőrök kérdéseire, míg nem vált számára világossá, hogy a tojásokat nem szállíthatja a megadott címre, ekkor hosszas telefonálásba kezdett és nem adott további érdemi információt.Az nem derült ki, kinek szánták a szállítmányt, de az biztos, hogy a meleg idő ellenére hűtés nélkül érkezett tojások sorsa ezen a ponton megpecsételődött. A többit mutatjuk.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Törpe gyümölcsfát minden erkélyre, kertbe!

ST 2015. május 13., szerda 20:07

Konyhakertje ma már gyakorlatilag annak is lehet, aki még csak erkéllyel sem rendelkezik, hiszen a kertészetek és a szakemberek, valamint néhány használható ötlet akár a lakásban is lehetővé teszik a nevelést és a szüretet. Arról viszont sokkal kevesebb az infó, hogy mit kell tennie, ha saját gyümölcsöket szeretne termeszteni. Az eper vagy a szeder nem kihívás, hisz ezek kistermetű, bokros növények, de mit tegyen az, aki almára, körtére vagy a cseresznyére vágyik? Ebben az esetben is van megoldás: legyen törpe gyümölcsfája!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért nem szállítanak külföldre a magyar cégek

mzd 2015. május 13., szerda 16:13

Bár az Európai Unióban a digitális szektor hétszer gyorsabban növekszik, mint a gazdaság többi része, a nemzetközi e-kereskedelem fejlődése még mindig lassabb, mint a határokon belülié: a vásárlók ugyanis gyakran nem tudnak rendelni az Unió más tagországából. Ennek a hátterében – a jogi szabályozások mellett – egyszerűen az áll, hogy az eladók többsége nem szállít külföldre. Ha viszont valóban egységes piacot szeretnénk, abban nem fordulhat elő a nemzetek közötti különbségtétel, ezért az Európai Bizottság megrendelésére idén januárban és februárban egy kutatás keretében vizsgálták a lehetséges akadályokat. Ennek az eredményeit nemrég publikálták az Eurobarometer sorozat keretében, mi pedig mutatjuk a legérdekesebb adatokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Yoko Ono tragikus kávéskészletet tervezett a remény jegyében

Divany.hu 2015. május 13., szerda 08:51

John Lennon özvegye, Yoko Ono amúgy zenész és képzőművész, most viszont éppen kávéscsészék tervezésében fejezi ki önmagát, adta hírül a New York Daily News. A művésznő az Illy kávéscég Illy Art Collection kávéscsésze-sorozatába tervezett egy hét részből álló kollekciót, melyből hat az újkori történelem hat tragikus eseményének állít emléket Ono saját kézírásával, és egy régi japán edényjavítási technika, a kitsugi segítségével. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Swarovski játszótéren is ugrálhat a gyerek

Edicsek 2015. május 12., kedd 20:56

Mi már tényleg nem lepődünk semmin, ha a Swarovski csiszolt üvegekről van szó. Most például a felújított múzeumokról érkezett néhány infó, amik közül az egyik az, hogy készítettek egy játszóteret is. Ha máris indulnának, ne feledje, ha a gyerek lehorzsolja a térdét, akkor kristályos ragtapaszt tegyen rá, és vihasztalja meg egy üvegdarabos süteménnyel

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lézerharc a cheddar sajttal, avagy ilyen bevásárlásra vágyunk itthon is

Edicsek 2015. május 12., kedd 16:02

Angliában már annyira önműködően vásárolhat a Tescoban, hogy azonnal a szatyrába pakolhatja a termékeket, nem kell sem az önkiszolgáló, sem a rendes kasszánál kiszedni a kosárból majd visszapakolni. Leteszteltük hogyan működik és azóta ilyenre vágyunk itthon is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bécsben meleg párok engedik át a zebrán

mzd 2015. május 12., kedd 15:45

Arról már írtunk, hogy a bécsi Life Ballt idén milyen gyönyörű Klimt-parafrázis fotókkal promózzák, viszont most egy újabb, hasonlóan menő lépésről számolhatunk be: a már említett esemény, illetve az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványarádé alkalmából június végéig az egyszemélyes kis gyalogos figurája helyett azonos nemű párok is láthatóak majd a közlekedési lámpákon az osztrák fővárosban – tudtuk meg Bécs Város Képviseleti Irodájától.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: bútorok kintre

ermiz 2015. május 12., kedd 13:49

Ezeket néztük

Fa terasz szett (asztal+ 2 szék)

Napozóágy

Napernyő

Talp

Párna

Hintaágy

Letagadhatalan a nyár jelenléte, az áruházak tömegével kínálják a kerti és terasz szetteket, grillsütőket és egyre több medencefelszerelést. Annak jártunk utána, hol mennyibe kerülnek a kerti bútorok. Igyekeztünk ugyanolyan termékeket keresni, de ez persze nem mindenhol volt lehetséges, így azt néztük, melyik a legolcsóbb termék hasonló kategóriában. Voltunk hipermarketben és barkácsboltban egyaránt, és megdöbbenve figyeltük, mekkkora árdifferencia van egyes áruházak közt. 

Az Auchanban meglepően sokféle kerti termékre bukkantunk, idén a cég úgy látszik, azokat is megszólítja, akiknek kisebb-nagyobb medencéjük van, mert megannyi polcnyi kegyszert lehet kapni hozzá. Van többféle hintaágyuk is, a fa balkonszettet pedig le is akciózták, hogy minél több fogyjon belőle. A párnakínálat is nagy, látszik, hogy gondoltak a kiskerttulajdonosokra, nyaralókra, akik elsuhannak a budakalászi áruház mellett. Ha valaki grillezni kíván, itt külön rész várja, hogy valaki lecsapjon a mindenféle típusú, méretű és árú grillalkalmatosságra. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezután is nyugodtan festhet hajat

mzd 2015. május 12., kedd 12:01

A múltkori cipős történet után most hajfestékeket vizsgált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Összesen 30-at teszteltek a Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumában, a jó hír pedig, hogy egyetlen hajfestékben sem volt kimutatható káros anyag – tudtuk meg az NFH honlapjáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

20 éve árult terméket hív vissza az IKEA

mzd 2015. május 12., kedd 09:26

Az IKEA visszahívja a fúrás nélkül, rugós szerkezettel az ajtókerethez rögzíthető PATRULL KLÄMMA és PATRULL SMIDIG biztonsági kapuit, az esetleges leesés kockázata miatt – olvasható a cég honlapján, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy bár a szobák közötti ajtónyílásokban és lépcsők alján a legnagyobb biztonsággal használhatók, a termékek nem alkalmasak a lépcső tetején történő használatra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mindig is olasz dizájnsótartóra vágyott? Tessék.

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:35

Museum of Modern Art, azaz MoMa webáruházában május elejétől kaphatóak az 1910-es évek olasz dizájnjának replikái, amik így ráadásul nem is kerülnek egy vagyonba. Oké, nem olyan olcsók, mint egy ikeás evőeszközkészlet, de tényleg emberi áron juthat hozzá híres olasz kortárs tervezők termékeihez.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásárolt februárban aldis rollert a gyereknek? Vigye vissza!

Edicsek 2015. május 11., hétfő 10:34

Nem jelölték a tanulórolleren, hogy összeszerelésnél milyen mélyre kell nyomni a kormányrudat, ezért ha ön rosszul rakta össze, a gyereke pedig belemerül a rollerezésbe, kicsúszhat és hatalmasat eshet. Az Aldi emiatt a fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően visszahívta a rollert

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmondtuk, hogy kékebb lesz a Wizz Air!

Divany.hu 2015. május 11., hétfő 10:08

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Wizz Air hét új Airbus A320-as repülőgépe új designt kapott, ami most kiderült, nagyjából annyit jelent, hogy a cég kékre cserélte a lilát. Az Airportal mutatta be a hangárból elsőként kigurult gépet, amiről rajongóknak eláruljuk, hogy az F-WWIA tesztlajstromot viseli. Még azt is elárulták, hogy a repülőgép végleges, magyar lajstromát a hivatalos átvételkor kapja majd meg, mely a hírek szerint HA-LYQ lesz.

A repülőgép orr része fehér festést kapott a szárnytőig, ahonnan elkezdődik a magenta színű sáv. A repülőgép törzsének első részén egy nagy W!ZZ logó kapott helyet, magenta és kék színben. A wizzair.com webcím a repülőgép törzsének hátsó részére került. A repülőgép hajtómű burkolatai maradtak magenta színűek. 

Az új festésről az Airportál megkérdezte a légitársaságot is, de azt a választ kapták, hogy várjanak e hó tizenkilencedikéig, akkor minden kiderül. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Megtanítjuk jattolni!

Edicsek 2015. május 10., vasárnap 11:52

Külföldön borravalót adni még annál is kellemetlenebb, mint amikor otthon jattolunk a pincérnek, taxisnak vagy a hotelben. Nem csak az azonnali gyors fejszámolás miatt érezheti kínosan magát, hanem mert sokszor fogalma sincs, itt épp mennyit is kellene adni és hogy egyáltalán illik-e. Vannak, akik emiatt következetesen nem is adnak semennyit, ha külföldön járnak – még akkor sem, ha egyébként az internet szerint abban az országban ők a kiskirályok,  vannak, akik ott is a magyar mércével számolják, de persze mint mindenre, kimondottan erre is talál már alkalmazást. Mi viszont segítünk, hogy úgy készülhessen fel a nyaralására, hogy pontosan tudja, hol hogyan adjon borravalót.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 6 ruhadarab, ami tiltólistás az irodában

Minden munkahelynek más dress code-ja van, és általában rugalmasak a határok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármit felvehetünk. Legalábbis akkor nem, ha szeretnénk karriert építeni.

SZEMPONT 10 dolog, amiért óvatosan a népmesékkel

Elérkezett az ideje kimondani, hogy a népmesék már nem alkalmasak, vagy önmagukban nem alkalmasak arra, hogy pozitív, adaptív világképet közvetítsenek.

ESKÜVŐ Így néz ki egy 1,7 MILLIÁRD forintos esküvő

Egymillió fehér virág, többméter magas esküvői torta, a márványpadlóba arannyal gravírozott monogram.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés