LÁJFHEKK

Ilyen a könyv, ami fából lett, és amiből ismét fa lesz

mzd 2015. június 2., kedd 09:21

Azt mindenki tudja, hogy a fából lesz a papír, abból pedig a könyv. Úgy tűnik, ez a folyamat mostantól visszafelé is igaz lehet: létezik már olyan könyv, amelyből elültetés után fa nő ki. Ráadásul a Tree Book Tree elnevezésű kiadvány nem csak ebből az egyetlen szempontból környezetbarát – olvasható az Adweeken.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Áll a bál a Velemi Alkotóház körül

mzd 2015. június 1., hétfő 19:48

A Vas megyében található Velemi Alkotóház az elmúlt években többször is gazdát cserélt papíron, amelynek a végeredménye az lett, hogy az épület elhagyatott, gazos és düledező lett. A Nyugat.hu járt utána a történetnek, hogy megtudják: vajon mi kell ahhoz, hogy újra fénykorát élhesse az épületegyüttes. Kiderült: értéktől függően a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagy a Kormány hatáskörébe tartozik a döntés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem fogyaszt a spenótkapszula, büntetett a GVH

mzd 2015. június 1., hétfő 12:12

Másfél millió forintot kell fizetnie az Aniba-Net Kft.-nek, ugyanis 2014 májusa és júlisa között olyan gyógyhatásokra és súlycsökkentésre vonatkozó állításokat tett a Vitanorma Spenót Kapszulájával kapcsolatban, amelyek nem felelnek meg a reklámozási rendelkezéseknek. A tényt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) állapította meg, a cégnek pedig 30 napja van, hogy perkáljon – derül ki a sajtóközleményből.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan lehet egy kuka okos?

ST 2015. június 1., hétfő 09:46

Nem is hinné, hogy micsoda forradalom zajlik a takarítás technika terén. Egy designer páros olyan fejlesztéssel állt elő, amivel nem csak a lakása lehet tisztább, de még a keze is! A két tervező, Jim Howard és Lori Montag ugyanis megalkotta a vákuumos szemetest – derül ki a fastcodesign.com oldalról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Senkinek nem kell a Sebhelyesarcú villája

aa 2015. május 31., vasárnap 10:04

Míg a Keresztapa sztárjának New York-i villája vélhetően hamar elfog kelni, addig a Sebhelyesarcú kaliforniai kastélyára állítólag senki sem kíváncsi. – hívta fel a figyelmünket a curbed.com a 929 négyzetméteres ingatlanra. A Tony Montana-féle kastély tavaly még 35 millió dollárért volt meghirdetve, idén pedig már 17.800.000 millió dollárért is elvihető amiben többek között az 1983-as gengszterfilm híres esküvői jelenete is forgott Michelle Pfeifferrel és Al Pacinóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

4 tipp, hogyan védheti meg cicáját az erkélyről zuhanástól!

ST 2015. május 30., szombat 12:07

Akik lakásban élnek, nem ismeretlen probléma számukra hogyan elégítsék ki kisállatuk mozgásigényét. A kutyák esetében valamivel egyszerűbb a helyzet, hiszen a rendszeres sétáltatás erre is megoldás, és kielégíti a kíváncsiságukat. A macskák azonban nem érik be ennyivel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját zászlót kapott a Föld

Edicsek 2015. május 30., szombat 10:53

A svéd Oskar Pernefeldt, saját zászlót tervezett a Földnek. A célja az, hogy a világ körül és azon kívül is egységes megjelenést kaphasson a bolygónk. A projektje fontosnak tartja azt is, hogy emlékeztesse az embereket, hogy a Föld olyan közös értékünk, aminek védelme is közös cél, határok nélkül. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Éjszakai betétek tesztje, csak erős idegzetűeknek!

Becca 2015. május 29., péntek 19:31

Az éjszakai egészségügyi betét olyan műfaj, ami – bár borzasztó kényelmetlen tud lenni – igen hasznos a menzesz első, erősebb szakaszában. Régebben még csak a nagyobb márkák palettáján voltak megtalálhatóak ezek a gigantikus méretű egészségügyi betétek, mára viszont elég szép kínálat lett belőlük itthon is. De persze, az még nem jelent semmit, hogy éjszakai betétként árulnak ilyen termékeket, mert ugye, a legfontosabb ismérvei: legyen kellően hosszú, gyorsan szívja magába a nedvességet, tapadjon nagyon biztonságosat, hosszú és vastag szárnyai legyenek, és persze megfelelően szívja fel a nedvességet. Ha ezek közül akár csak egy is hibádzik, már fölösleges is ráaggatni az „éjszakai” jelzőt a termékre. Bár nem mellékesen hozzáteszem, egy sima, nappali egészségügyi betétnél sem megengedett, hogy elcsúszkáljon, ne tapadjon kifogástalanul, vagy hogy ne szívja jól a nedvességet. 

A fenti szempontok alapján vizsgáltuk tehát a termékeket, bár ez a teszt persze nem tudományos jellegű. Azonos mennyiségű színezett vízzel locsoltuk meg a betéteket, vártunk egy keveset, hogy legyen idejük felszívni a folyadékot, majd papírtörlőt nyomkodtunk rájuk és megnéztük, melyik mennyire engedi magából a nedvességet. Itt megjegyzendő: a mi eredményeink dacára is előfordulhat az éjszaka folyamán, hogy a menzesz nem annyira kegyes, amennyire mi a teszt folyamán, és nem szerencsés ütemben érkezik. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy mennyire hosszú az egészségügyi betét: ha kevesebbet bír, esélytelen, hogy magában tartsa a rázúduló nedvességet. Mindenesetre ezt most nem ragoznánk tovább, aki használja, úgyis tudja, mi a helyzet.

Összesen nyolc különböző márkájú terméket vizsgáltunk, egyedül az Alwaysnek került a tesztbe két típusú éjszakai betétje – a többi márkából csak egy-egy fajtát találtunk a boltokban. Direkt csak azokat az egészségügyi betéteket néztük, amelyeken fel van tüntetve, hogy „éjszakai”. Ha kíváncsi több hasonló tesztre is, írjon nekünk levelet és adjon tippeket!

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 tipp, hogy milyen fal legyen a tűzhely körül

ST 2015. május 29., péntek 14:29

A konyha egy olyan helyiség, ahol a család viszonylag sok időt tölt, így nagyon nem mindegy, mennyire lehet testre szabni. Különösen érvényes ez a tűzhely körüli falfelületekre, így most a freshome.com segítségével ahhoz adunk tippeket, hogy milyen anyagokkal lehet és érdemes burkolni ezt a területet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párizsi lakás műgyűjteménnyel együtt eladó!

aa 2015. május 29., péntek 12:17

„Ez már magában egy műalkotás”- jellemezte az eladásra kínált lakást a Vingt Paris Boutique alapítója és vezérigazgatója, Susie Hollands, aki éppen egy francia házaspár belvárosi, Etoile Parc Monceau-nál található három szobás lakásának eladásával foglalatoskodik. A stílusosan és egyedien felújított otthon érdekessége, hogy az ingatlannal együtt az exkluzív berendezési tárgyakat is áruba bocsátották a tulajdonosok az egyedi gyártási ajtóktól, a szobrokon és a pszichedelikus festményeken át a futurisztikus formájú székekig.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Féláron lehet új mosógépe!

mzd 2015. május 28., csütörtök 16:23

Ha épp fontolgatja egy új mosógép beszerzését, akkor mindenképpen várjon még egy bő hónapot (ha tud): a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ugyanis - az ablakok és hűtők után - most félmilliárd forinttal támogatja a régiek helyett új, magas energiahatékonyságú darabok beszerzését – olvasható a kormány.hu-n.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit keres növényi rost a gomolyában?

Divany.hu 2015. május 28., csütörtök 15:22

Az egész úgy kezdődött, hogy vettem az Auchanban natúr gomolyasajtot. A szeletelt, 15 dkg-os darab akciós volt, gondoltam megkóstolom az egyébként Lengyelországból származó terméket, melyet a Sajt Kalmár Kft. forgalmaz, és hivatalosan Gazda natúr gomolya sajt néven kapható. 

A gomolya összetevői

a) tehén - , juh, - kecske tej, tejsűrítmény vagy ezek keverékei,

c) tejszín,

d) tejpor,

e) tejfehérje - koncentrátumok,

f) tejsavbaktérium - színtenyészetek,

g) alvasztóenzim,

h)ivóvíz,

i) étkezési só,

j) kalcium - klorid,

k) kálium - vagy nátrium - nitrát (A kálium - vagy a nátriu m - nitrát mennyisége a sajttejben nátrium - nitritben kif e jezve maximum 75 mg/kg vagy ennek megfelelő mennyiség lehet, ha a hozzáadás a savó eltávolítását és a víz hozzáadását követően történik. )

Azt már csak otthon vettem észre, hogy az összetevőivel kicsit több mindent kaptam a pénzemért, mint szerettem volna: krémsajtot, zselatint, növényi rostot, stabilizátort (szentjánoskenyérmag-gumi), és sót. Nos, lehet tippelni, ezekből mennyi valóban szükséges alapnyaga a gomolyakészítésnek.

A Magyar Élelmiszerkönyv megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott tejtermékek (2008. évi XLVI.törvény 66.§ (1) közé sorolja a gomolyasajtot, ezért rendelkezik arról is, mi lehet benne és mi nem, és egyáltalán mit takar az elnevezés. " A Gomolya sajt tehéntej ből vagy juhtejből vagy kecsketejből vagy ezek keverékéből , tejsavbaktérium - színtenyészet és alvasztóenzim , esetleg kalcium - klorid és kálium - vagy nátrium - nitrát hozzáadásával, csurgatás, formázás és sózás útján készített oltós - és/vagy vegyes alvasztású, félkemény, zsíros, röglyukas , friss vagy rövid érlel ésű sajt."  

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy mit lehet felhasználni a sajtban, sőt arról is, hogyan kell megnevezni.

Kevert tejből készített termék esetén például az állatfaj neve csak akkor tüntethető fel a termék megnevezésében (pl.: juhgomolya), ha az egyszerű termékhányad legalább 70%-a a megnevezett állatfaj tejéből származik.

A rejtélyes eset kapcsán megkerestem Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy a fenti összetevőkkel szerintük megfelel-e ez a sajt a hatósági előírásoknak. A válasz engem is meglepett: "Hivatalunkhoz küldött, szeletelt gomolya sajt összetételével kapcsolatos kérdését közérdekű bejelentésként kezeljük, és kivizsgálásra áttesszük a területileg illetékes megyei Kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatóságként eljáró Főosztályához. A mellékelt fénykép alapján valóban felvetődik a tejtermékekről szóló 1-3/51-1 számú Magyar Élelmiszerkönyv előírásának, valamint az adalékanyagokról szóló 1333/2008/EK rendeletnek való nem megfelelés, amit részletes hatósági ellenőrzés keretében kivizsgálunk". Magyarul a hivatal sem gondolja úgy, hogy bizonyos adalékoknak valóban ott a helyük a sajtban.

Ha vegetáriánus lennék, a zselatinon is kiakadnék, bár ha pozitívan nézem, nem is jártam rosszul ezzel a gomolyával, hisz csak természetes anyagokat tartalmaz, a növényi rostot pedig még direkt ajánlgatják is a dietetikusok, úgyhogy, ha megbocsátó vagyok, ezzel a sajttal semmi baj nincs. Azt az egyet kivéve, hogy egyáltalán nem az, mint amit ráírnak. Ha felhúzta magát, olvassa el, mennyire egyszerűbb megoldás inkább gomolyát gyártani házilag!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Miért olyan népszerű még mindig az 50-es évek retrója?

aa 2015. május 28., csütörtök 14:11

A 21. század kezdete után 15 évvel még mindig mindenütt jelen vannak az 1950-es években tervezett modernista bútorok a hétköznapjainkban. Ez még hagyján, de népszerűbbek, mint valaha: erről árulkodik többek között az AMC nemrég véget ért sikersorozata, a Mad Men, de sokat foglalkozik a jelenséggel az egyik legmérvadóbb dizájn magazin, az Elle Decor, ahogy a The Daily Show vendégei is klasszikus Knoll irodai székeken foglalnak helyet a műsorban. Jó eséllyel ilyen Eames, Bertoia, Cherner vagy Saarinen székekre vagy azok replikáira ültetnek le minket a vacsoraasztalhoz is az éttermekben. Charles és Ray Eames munkásságát pedig akkora kultusz övezi, hogy bútoraik még a postai bélyegekre is rákerültek a közelmúltban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Firkálgasson gyümölcsökre!

ST 2015. május 28., csütörtök 12:25

A fontos gondolatok megőrzésére az emberiség egy ideje már feltalálta a jegyzettömböt. Most azonban a Kudamemo forradalmasítja az elképzeléseket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Falak helyett legyen inkább térelválasztója!

ST 2015. május 27., szerda 19:57

A kisebb vagy akár nagyobb lakások tulajdonosai is eljuthatnak arra a pontra, amikor úgy érzik, az eredeti szobahatárok már nem felelnek meg az elvárásaiknak. Ilyenkor az egyik lehetőség a falak átrakása, a másik, kevésbé piszkos pedig - ha a cél csak az eredeti terek tagolása -, a térelválasztó elemek alkalmazása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar állam helyett a multik etetik a szegényeket

Divany.hu 2015. május 27., szerda 16:13

Franciaország törvénybe készül foglalni, hogy hogy az áruházak ne dobhassanak ki a szemétbe olyan élelmiszereket, amik egyébként fogyaszthatóak lennének. A tervek szerint ezeket a rászorulóknak kellene adni, de akár az állatmenhelyek is kaphatnának ilyesfajta támogatást. Itthon szintén rengeteg élelmiszer kerül kukába, de már dolgoznak a megoldáson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szép, szép a virágzó fa, na de felismeri a termés nélkül?

etelka 2015. május 27., szerda 11:31

Profi kertésznek tartja magát, betéve tudja az összes zöldség-gyümölcs vetési idejét? Bármikor rájön, melyik fát látja virágozni? Most tesztelheti a tudását, összeszedtünk ugyanis néhány fotót virágzó fákról, önnek pedig semmi más dolga nincs, mint megmondani, melyiknek milyen termése lesz. A teszt nem egyszerű, ennek ellenére bízunk benne, hogy jópárat kitalál. Mielőtt kommentek áradata érkezne hozzánk: a tesztben egy csonthéjas is szerepel, de még egy kissé beugratós, ám könnyen kitalálható növényt is megmutatunk.

Minden kérdés megválaszolására 15 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

Ilyen családi házakat terveznek maguknak az építészek

aa 2015. május 26., kedd 19:35

Mindig nagyon érdekes látni, hogy milyen házakat terveznek maguknak azok a szakemberek, akiknek általában a megrendelők igényeit kell figyelembe venniük a munkájuk során. A Curbed.com szerkesztősége ezúttal hét, nemzetközileg ismert építész olyan látványos, különleges kialakítású családi házát mutatja be, melyeket saját maguk és családjuk számára terveztek. Nézze meg a hajtás után, hogy mi mindent lehet kihozni többek között silóból, fából és 40-50 millió forintból!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tíz éve megveszett volna érte, most senkinek se kell, mi az?

ST 2015. május 26., kedd 18:32

A rohanó világunk kifejezés akkora ordas közhely, hogy csakis igaz lehet –mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a lakás telis-tele van olyan menő cuccokkal, amiket ma már elvétve sem használunk, csak porfogók – állítja a huffingtonpost.com

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az olcsó eperhez hajolgatni kell

etelka 2015. május 26., kedd 16:33

Jó hírünk van azoknak, akik eperlekvárral dobnák fel a stelázsi tetejét: Pomáz környékén már ácsolják a faházakat, ahol le lehet méretni a "szedd magad!" akciós epret. Bár az éjszakai vihar és jégeső biztosan megviselte a termést, ez azért senkinek ne szegje kedvét, hogy meglátogasson egy eperföldet. Bár Pomázon tényleg ráálltak az eperre - ezenkivül isteni barackos és almás is van azért -, szerencsére az országban  legalább 32 helyet lehet találni, ahol a egy kis munkával egy halom pénzt spórolhatunk meg. 

Az árak eltérőek, Budakalász-Pomáz 430 ft (10kg fölött 395 ft), Marcali 450 ft, de lehetőség van csak vásárlásra is, így 890 ft-ba kerül, míg Abda, Győrszemere, Mosonmagyaróvár, Rajka Régi, Rajka Új és Vámosszabadi térségében 460 ft-ba kóstál az eper, de nagyjából mindenhol a fele a jelenleg boltban kapható epernek.

shutterstock 184135577

A Szedd Magad oldal készített egy térképet arról, hogy Budapest környékén hová lehet menni szedni, de a honlapjukon az összes helyszín megtalálható, gyümölcsökre bontva. Indulás előtt érdemes körülnézni, hogy kinyitott-e már a kinézett föld, mert nem meglepő módon nem mindenhol ugyanakkor érik az eper. 

Torkig vagyunk a reklámok álszépségével

Divany.hu 2015. május 25., hétfő 14:49

A marketingszakemberek állításaival szemben a legtöbben meglepően elégedettek a külsejükkel és szeretik a testüket, derült ki egy friss felmérésből, amit a Havas Worldwide nevű reklámügynökség végzett el, hogy kiderítse, hogyan viszonyulnak a fogyasztók saját testük változásaihoz. Meglepő módon az derült ki belőle, hogy az embereknek világszerte elegük van a reklámok sugallta hamis szépségekből, a mesterséges, és mű szépségideálokból, olvastuk a marketingmag honlapján. 

"Az a baj, hogy az emberek belefáradtak már, hogy ezeket a csillogó szépségeket nézzék" – mondta el Helen Pak, a Havas Worldwide kreatív igazgatója. "És mióta elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, a tévében is szeretnénk olykor ugyanilyen hús-vér embereket látni."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme 5 ütős példa álmennyezetre

aa 2015. május 25., hétfő 14:45

Míg a padló és a falak jellemzően kiemelt figyelmet kapnak a lakásfelújítások során, addig a mennyezet gyakran háttérbe szorul, kevesebb energiát és pénzt fektetnek rá a tulajdonosok. A legelterjedtebb szokás talán az, hogy matt fehérre festik, de nem ritka, hogy ettől az egyszerű lehetőségtől is eltekintenek. Az ArchitecturalDigest.com szerkesztői tapasztalt belsőépítészeket, Kelly Wearstlert és a Rockwell Group vezetőjét, Greg Keffert kérték fel, hogy osszák meg tapasztalataikat a modern álmennyezet megoldásokkal kapcsolatban. A hajtás után megnézheti, hogy milyen trükköket ajánlottak!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vörös a hálóban: pihentető, érzéki - és esetleg túl sok

ST 2015. május 24., vasárnap 19:09

A hálószoba színeinek meghatározása nem is olyan egyszerű: ha valamit eltúloz vagy rossz helyen használ, az hatással lehet a pihenésére, így pedig a mindennapjaira is. Ráadásul az egyik leginkább ide illő(nek gondolt) árnyalat, vagyis a piros valójában egyben a legkevésbé a hálóba való szín is. Ha mégis szeretne vöröset a hálóba, alaposan végig kell gondolja a lehetőségeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket kellene megszoknia egy brit háztartásban

mzd 2015. május 24., vasárnap 14:57

Nemrég megmutattuk, milyen lenne az élete máshol, de nemcsak az eltérő fizetéshez és egészségügyi állapotokhoz kéne hozzászoknia, ha külföldre költözne. A briteknél például már az otthona is tartogat meglepetéseket – ezekről pedig videó készült, amelyre a HuffPoston bukkantunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Miért hívnak Tibinek egy csokit, és kicsoda Anikó, akiről sajt emlékezik meg?

Edicsek 2015. május 24., vasárnap 08:50

Nap mint nap vesz olyan termékeket, amiknek a neve egyben tulajdonnév is. De vajon valakiről kapták a nevüket, vagy csak pont egy keresztnévre esett a választás az ötletelés során? Tudta, hogy a Tibi csoki vagy éppen az Anikó sajt kiről kapta a nevét? 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 ... 125

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 13 dolog, amire jó még a hullámcsat

Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó még ez a kis hullámos fémdarab. Tuti tippet hullámcsatra, a frizuránkon túl.

HATÁTÁTKELŐ Milyennek látom Amerikát egy év után?

Panni egy év után reflektál saját első benyomásaira, így kiderül, tényleg mindenki barátságos, de a barátot itt nagyon nehezen adják, a környezettudatosság nem erősségük, viszont a stressz sokkal kevesebb.

FILMVILÁG 2017 legpocsékabb filmjei - eddig

Melyek voltak 2017 első felének legjobb filmjei? Összeültünk hárman, és megbeszéltük. Voltak átfedések a listáinkban, de nem annyi, amennyire számítottunk, sőt néhány filmmel kapcsolatban véresen komoly vita alakult ki. Podcast.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés